| Autor |
Zpráva |
Pavlina se smeckou
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2011 11:17 - Změnil/a: Pavlina se smeckou
- Nahlásit
Dobrý den,
10.4.2011 v odpoledních hodinách se ztratila v Hlavenci fenka beagle slyšící na jméno Šarmi. V levém uchu má tetování 4098, nejspíš hůře čitelné… Měla na krku žlutý elektrický obojek s cedulkou s telefoními čísly.Je velmi milé a přátelské povahy, miluje lidi a jejich společnost!!! Má nemocné a dlouhodobě se léčící pravé očíčko...má na něm našedlý flek!! Pokud by se u Vás tato fenka objevila, prosím volejte na 603 465 484 nebo pište na beaglezavinacbeagle.cz
|
Pavlina se smeckou
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2011 12:37
- Nahlásit
Ztratila no, oddělila se od smečky, zdrhla, jestli skončila u někoho se nedá říct, to bohužel nevíme .. Obojek mohla klidně ztratit, tak projíždíme utulky ...
|
Pavlina se smeckou
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2011 18:18
- Nahlásit
v té smečce mají obojek čtyři bíglové, strhávači ostatních, ale nestává se, že by se té chovatelce ztráceli, dokonce myslím, takhle hodně teda vůbec (
|
Pavlina se smeckou
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2011 17:13
- Nahlásit
Tak prosím o smazání tématu, fenečka se našla, bohužel nepřežila
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2011 17:39
- Nahlásit
Pavlina se smeckou
co se jí stalo???
|
Pavlina se smeckou
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2011 18:06 - Změnil/a: Pavlina se smeckou
- Nahlásit
Zřejmě vběhla pod auto, našli jí mrtvou
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2011 18:09
- Nahlásit
Pavlina se smeckou
chudina
|
Pavlina se smeckou
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2011 18:25
- Nahlásit
To teda jo, čekala sem, že to dopadne lépe, nedávno byla utečená bíglinka a zvládla to v půl roce v největších zimách a navíc s opravdu ošklivou zlomeninou nohy po srážce s autem, ale bohužel to vždycky dobře nedopadne
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2011 18:31
- Nahlásit
Pavlina se smeckou
to jsou vždycky smutný věci, já když vidím někde pobíhat pejska bez majitele a pohybuje se kolem silnice nebo i sem a tam přes ni, tak mi je úplně nanic. Před týdnem šla mamka s kamarádkou a pejskem po chodníku, pak uviděla psího kamaráda naproti na chodníku, rozběhla se za ním a rovnou pod auto. Obě byly v šoku, to musí být hrozný stát se to před očima ještě k tomu.. Ach jo, no...
|
Pavlina se smeckou
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2011 20:21
- Nahlásit
mě se to kdysi stalo taky, od té doby psi cepuju, cvičim, mám taky bígly. U téhle chovatelky jsou skvěle vycvičení, bohužel se stalo ale že fenka utekla a hned to dopadlo takhle špatně, je mi z toho na nic nooooo
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2011 20:33
- Nahlásit
Pavlina se smeckou
známí mají bíglici, už jim několikrát utekla a vrátila se třeba až za dva dny a tak, a to ve městě, obdivuju je, že na to mají nervy, když vědí, že je útěkářka a nechají ji navolno v tom městě. Oni už to tak berou, že se vrátí, ale až se jim stane tohle, co té paní, tak jim dojde, že se to může lehce stát a bude jim to určitě líto, ale to už bude pozdě
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2011 11:50
- Nahlásit
Psíček
obdivuju v uvozovkách!!! přeloženo - nechápu je...
|
Pavlina se smeckou
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2011 22:32
- Nahlásit
Eninka Tak to teda je taky obdivuju, jejich nervy, božinku ty lidi sou fakt hloupí, já mám jednu fenku, která je opravdu lovec a prostě jí třeba v lese nepustím, jen proto aby se přece proběhla, protože je to bígl, jak to někteří praktikujou ... Má kšíry a hezky posiluje I když já v lese postupně přestala tak nějak pouštět celou smečku, mám strach z toho jak je každou chvilku střelenej nákej pejsek myslivcem a oni si pořád hrajou a ve hře vběhnou na pole a podobně, tak neriskuju ....
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2011 22:46
- Nahlásit
Pavlina se smeckou
Taky nechápu lehkomyslnost těchto lidí... A k těm myslivcům, u nás, kam chodí lidi venčit je za domy hned pole a na něm se žádná věř nenachází a přesto myslivci neustále vyhrožují pejskařům, že každýho volně pustěnýho psa na poli, i když bude kousek od páníčka, zastřelí. Je bych zastřelila, oni mají úplně omezený mozky, potřebují jen po něčem střílet, dělá jim to potěšení - podle mě zcela zcestný a úchylný... pustit pejska, i když neloví je docela riziko (myslím v přírodě). Ach jo,no...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 09:43
- Nahlásit
Psíček
Psíčku, moc bezpečných míst mě nenapadá, a pokud pejsek nepotká rozvášněnýho myslivce nebo třeba jedovatou nástrahu, potká třeba jelena, kterej ho trkne parohama do zadku jo jo nemají to pejsci a páničci vůbec jednoduchý
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 13:25
- Nahlásit
nejbezpečnější je rybník, když je tam pustim, tak psi hodinu plavou a na břeh nevylezou ani jednou, jsou perfektně unavení a trénujou si kondičku a svaly
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 13:32
- Nahlásit
pajda222
nejbezpečnější je rybník, když je tam pustim, tak psi hodinu plavou a na břeh nevylezou ani jednou, jsou perfektně unavení a trénujou si kondičku a svaly
Hm...to ale asi nemáš psy, kteří jsou přesvědčení, že v tom rybníce je koncentrovaná kyselina sírová a kdyby se k ní přiblížili tak je úplně zabije, co?
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 13:55
- Nahlásit
Psíček
Chovní už jsou, tak ať jim je třeba ukousnou, stejně moc nekrejou.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 14:13
- Nahlásit
pajda222
Máte f tom rybníku sumce? Páč sumci žerou malý pejsky, to je dokázaný
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 15:01
- Nahlásit
Tak malý možná, ale na 40kg psa si asi netroufnou
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2011 19:52
- Nahlásit
pajda222
Čím se sumec živí
Sumci přijímají rozmanitou potravu. Záleží na místě výskytu i na jejich věku. Mladší sumečci se živí zooplanktonem. Starší jedinci filtrují bahno, ze kterého dostávají červy, obojživelníky, plazy, korýše a další vodní savce, ale také vodní ptáky. Jde však o dravce, takže převažující složkou potravy jsou nejrůznější ryby. Pro lov má sumec uzpůsobené své čelisti, kterými dokáže potravy do prostorné tlamy nasát....
O PSECH ANI ZMÍNKA
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2011 19:53 - Změnil/a: Biluška
- Nahlásit
Eninka
Tak si tady najdi téma "sumci žerou malý pejsky" tam to máš dostatečně věděcky doložený
Edit: pozná sumec jestli na hladině plave vodní pták (kterého má dle tebe povoleného), nebo malý pes, dejme tomu krysařík?
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2011 20:01
- Nahlásit
Biluška
nevím, ale prej sumec stáhnul pod vodu jezevčíka, ale zjistil, že na něj nemá, tak ho pustil, pes přežil....ale co je na tom pravdy netuchám
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2011 20:02
- Nahlásit
Biluška
(kterého má dle tebe povoleného)
to je podle www.sumec-velký.cz
...jsem trochu rybařila dříve a velkej sumec už se jen plouží po dně, ale článek zkouknu, kde ho najdu přesně??? to mě fakt zajímá
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2011 20:22
- Nahlásit
Biluška
už jsem to téma našla, díky za tip.....
je fakt, že možný je všechno, jednou jsem byla u známých na zahradě a měli venku malýho králíčka, kousek od nás v ohrádce a najednou doletěl nějakej dravec a před našima očima ho chytl a odletěl s ním pryč, byl to šok, to jsem docela koukala...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2011 20:30
- Nahlásit
Eninka
U nás sumec je a přiznám se, že se ho celkem bojím. O sebe a o velké psy strach nemám, ale o pětikilové šeltie teda jo. Hodně.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2011 20:35
- Nahlásit
Biluška
je fakt, že sumec může náhodou chytit člověka za nohu a tím pádem aji psa, ale vím, že tento úlovek ihned zase pustí, spíš tím může vyděsit, ale kdoví, co by udělal s malým psíkem.. ta šeltie je štěndo, že? mám australačku, jsou si dost podobný
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2011 20:44
- Nahlásit
Eninka
tím pádem aji psa, ale vím, že tento úlovek ihned zase pustí, spíš tím může vyděsit,
Myslíš, že se vyděsí když ten pes má dvacet osm čísel v kohoutku? . Si myslím, že ty kachny a vodní ptáci, které loví jsou možná i větší....
ta šeltie je štěndo, že?
Těch šeltií je tady šest a štěndo už není žádná. Dvěma nejmladším je čerstvě rok, je fakt, že o nich často jako o štěňatech mluvím, si nějak nemůžu zvyknout jak už jsou velké . Ale mám dvě fenky nakryté, brzo tu zase bude plno štěňátek
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2011 21:00
- Nahlásit
Biluška
tak se těším na fotečky až se narodí, kuličky jedny chlupatý
|