Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / 9 měsíční Aggi hledá nový domov
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
pe3ce
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 13:30
- Nahlásit

Kamarádka daruje drobnou 9 měsíční fenku (ještě nehárala) křížence labradora (je velká jako kokr).
Fenka se narodila 20.7.2010 a jmenuje se Aggi, je velice milá, vděčná za lidský kontakt, zvyklá na malé děti. V nynější rodině na ni nemají bohužel čas, což je i hlavní důvod, proč se fenka dosud nenaučila čistotě.
Aggi je řádně naočkována a odčervena.
Fenka bydlí v Blansku, není problém ji dovézt do Brna a okolí.
Tel: pro případné zájemce: 608 888 272

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 13:49
- Nahlásit

Jo? Většina psů je čistotných sama od sebe. "Nenaučit" čistotnosti většinou znamená nedat psovi možnost chovat se normálně. Například moje fena, kterou jsem v jejích 5 měsících naučila při hlídání venčit venku, se mi po třech nedělích vrátila nafurt a opět se venčila doma! No, bodejď by ne, když ten pes byl celý den jen zavřený v bytě a zůstával tam, i když pánečci odjeli na víkend. Co to je vůbec za lidi??? Fuj.

pe3ce
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 13:53
- Nahlásit

Klídek, prostě matka podlehla 12 leté dceři, pořídila jí štěně. Partner nedovoli psa uvnitř v domě, tak fenka bydlí na zateplené verandě. No a tím pádem odmalička nebyla stále na očích, aby při každém přidřepnutí, probuzení atd. ji někdo odchytil a dal ji čůrat ven. Rodina je jinak velmi časově vytížená a ta 12 letá holčina na ni sama nestačila. Není třeba odsuzovat rodinu, ale umístit fenku dokud je mladá a tvárná.

danajasa
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 15:33
- Nahlásit

12 letá holčina na ni sama nestačila
Vomlovám se že sem tak lezu,jako nikoho neodsuzuju páč vo tom nic nevím,ale jako na co nestačila?Dát psovi žrát do misky a vzít psa na vodítku ven když stává na8h do školy a ve13h je zpátky ze školy?Vrazit holce hadr do ruky hele nevyvenčilas psa chtělas tak si to hold uklid máma nemáčas.je to divný aby za měsíc neměli další když máma zas vyměkne.

pe3ce
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 15:40
- Nahlásit

Neomlouvej se a lez sem. Prostě 12 letá holka potřebuje občas nakopnout, poradit, no a rodiče od rána do večera v práci....pak dostupný internet, nemožnost brát si psa k sobě do pokoje....atd atd. Myslím a pevně doufám, že matka po mé dlouhodobé masáži už nevyměkne, že je nadosmrti vyléčena ze psa.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 16:24
- Nahlásit

pe3ce
Klídek, prostě matka podlehla 12 leté dceři, pořídila jí štěně. Partner nedovoli psa uvnitř v domě, tak fenka bydlí na zateplené verandě. No a tím pádem odmalička nebyla stále na očích, aby při každém přidřepnutí, probuzení atd. ji někdo odchytil a dal ji čůrat ven. Rodina je jinak velmi časově vytížená a ta 12 letá holčina na ni sama nestačila. Není třeba odsuzovat rodinu, ale umístit fenku dokud je mladá a tvárná.
Tak to jsou ještě horší individua, než jsem si myslela. Já tedy v klídku jsem, neměj strach. Neb já jsem děcku jako hračku psa nekoupila, abych ho pak vyhodila kvůli chlapovi na dvorek, nevysrala se na něj a neudělala z něho debila, který se neumí ani vyčůrat venku.
Je jisté, že je třeba fofrem najít psíkovi někoho normálního. Doufám, že tu "ztrátu" původní rodiny neponese špatně psychicky.

helps
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 16:30
- Nahlásit

Bohužel souhlasím s Vlčákouvou - naopak už ze strany rodičů si vůbec myslet, že dvanáctiletý děcko bude stačit na psa - to je teda....není moc co dodat, opravdu geniální přístup. Rozhodím info, pesan je krásnej.

impact
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 16:32
- Nahlásit

Asi si rodiče mysleli, že když nejsou furt doma, aspoň tam nebude dcéééérenka sama.

helps
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 16:33
- Nahlásit

impact

tak to je ještě lepčí.... tak jesi to berou takhle, tak to potom jóó.... to je nejlepčí totiž nechat dítě samotný se psem doma nebo ještě líp ať se courají po ulici. Dítě bude hlídat psa, pes dítě... Krása!

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 16:34
- Nahlásit

pe3ce
Není třeba odsuzovat rodinu, ale umístit fenku dokud je mladá a tvárná

podle mě je ale taky třeba, aby si ty lidi uvědomili, že jsou kreténi a že to posrali! ...jinak sdílim na fcb...

oliverka
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 16:36
- Nahlásit

No, já myslím, že 12 - cti letá holka už je dost velká aby věděla, že je to živé zvíře a musí se o něj postarat. Spíš vidím chybu v rodičích, tím že dají psa pryč když mladou dámu omrzí, jí nedávají dobrý start do života. Není tam žádné vedení k osobní odpovědnosti a žádný příklad od nich samých.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 17:11
- Nahlásit

helps
Bohužel souhlasím s Vlčákouvou
Jak BOHUŽEL????!!! Tsss.

impact
Asi si rodiče mysleli, že když nejsou furt doma, aspoň tam nebude dcéééérenka sama.
Za prvé si nejsem jistá, že rodiče vůbec "mysleli". Za druhé si tohle asi myslet nemohli, když zatrhli psovi přístup domů.
Maximálně si mohli myslet, že když nebudou furt doma, tak dcééérenka bude na dvorku s čoklem.

zuzanarosakova
podle mě je ale taky třeba, aby si ty lidi uvědomili, že jsou kreténi a že to posrali!
Věříš tomu, že si to uvědomí?

oliverka
Souhlas.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 17:20
- Nahlásit

Vlčáčková
Věříš tomu, že si to uvědomí

no spíš jsem to myslela tak, že doufám, že jim to pe3ce řekla

helps
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 17:30
- Nahlásit

Vlčáčková

Jak BOHUŽEL????!!! Tsss.

to ale vyznělo úplně jinak než sem to myslela.... jakože bohužel máš pravdu v tom, že majitelé jsou nezodpovědní pitomci.

oliverka

o, já myslím, že 12 - cti letá holka už je dost velká aby věděla, že je to živé zvíře a musí se o něj postarat.

Tož, to víš že dítě je dost starý na to, aby chápalo tu zodpovědnost - spíš mi jde o to, že je nesmysl předpokládat, že tak malý dítě zvládne veškerou péči a výcvik psa sama, a za druhé u rodičů právě asi moc tu zodpovědnost nevidí no.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 17:36
- Nahlásit

Psíček
Na základě jakých vyšetření tohle diagnostikuješ

na zákledě faktu, že si to myslím, při čemž vycházím z obecně platné teze, že já mám vždycky pravdu.

helps
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 17:47 - Změnil/a: helps
- Nahlásit

Psíček

No podle mě děti nejsou blbé - ale tak pokud mluvíš o tom, že představy jsou velmi vzdáleny od reality a pes obnáší mnoóóhem víc práce a péče než si budoucí majitel dovede představit, pak samozřejmě souhlasim, že ani to dítě neví... Spíš sem to myslela tak, že je dost velká na to, aby věděla, že se bude muset starat a že to obnáší určitou námahu a úsilí.

Taky sem ale psala
spíš mi jde o to, že je nesmysl předpokládat, že tak malý dítě zvládne veškerou péči a výcvik psa sama

Tudíž mi šlo spíš o to, že ty rodiče sou asi na hlavu dyž si myslí, že dítě to samo bude zvládat.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 17:48
- Nahlásit

Psíček

Odebrala jsi již v té rodině aspoň vzorky vody

vzorky zásadně neodebírám, mohou být matoucí, řídím se pouze svou neomylnou intuicí.

helps
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 17:54
- Nahlásit

Psíček

Nohele...já si teda myslím, že u průměrného 12 letého děcka se fakt moc předpokládat nedá ..... co se postarání se o zíře týče.

Však neboj, já od začátku říkám, že rodiče jsou ti, co za to můžou. Mi je jasný, že dítě z toho nemá úplně rozum. Však vím, že já sem taky otravovala se psem už snad od čtyř let.. Díky bohu nikdo nebyl takovej blázen, aby mi psa pořídil. Né že bych ho odkopla, ale vidím kolik je s nima práce a starostí

Tak třeba naopak ona dobře věděla, že nebude muset a že pejska kdykoliv dá do prrrr, když už ji omrzí.... co my můžeme vědět asi tak?

To máte pravdu pane Psíček, tož to je dost možné... a to jsme zpátky u rodičů a jejich zodpovědnosti

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 18:03
- Nahlásit

Psíček
A to jsi schopna aplikovat na každýho takhle na dálku? Aniž bys ho znala.

naprosto na každýho, za jakýchkoli okolností a kdykoli

makrel
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 18:20
- Nahlásit

výjimečně a úplně bohužel souhlasím s vlčáčkovou

pe3ce
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 18:31
- Nahlásit

zuzanarosakova
podle mě je ale taky třeba, aby si ty lidi uvědomili, že jsou kreténi a že to posrali!
jasně, že jsou si toho vědomi. Za sdílení díky.

Vlčáčková
Za druhé si tohle asi myslet nemohli, když zatrhli psovi přístup domů.
jak jsem psala nechtěl to partner, je to krapet složitější, nehodlám tu rozebírat jejich rodinnou situaci.
oliverka Vlčáčková
máte obě nehoráznou pravdu, bohužel

All
Matku samotnou jsem masírovala už když měla ten "báječný" nápad pejska pořídit, protože jsem tyto konce předpokládala. Je fakt, že se jaksi taksi snažili, což ovšem i tak bylo a je pro psa málo.
Jinak jste to tu pěkně rozjeli... jen najít pro Agušku novej lepší domov

pe3ce
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 18:40
- Nahlásit

Psíček
To by chtělo EO a kombinovat se SS.
bezkonkurenční terapie

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 18:52 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

pe3ce
Hod to na mail i do DARUJI a retrivry v nouzi i vsude jinde na psi diskuse, do Daruji, treba i zde, na cztku do inzerce, bazos a ja nevim jaky vsemozny inzertni servery. Fenecka je libiva, drobna, ma hezkej kukuc, tak snad se nekomu brzo zalibi.
Jinak k tem recem o zodpovednosti 12letyho decka za psa - souhlas s komentari vyse, hlavne o nezodpovednosti rodicu. Snad jen, ze kdyby slecna mela o psa skutecnej zajem a vydupala si ho, tak nemusi byt k darovani. Ja zacla na cvicak chodit prave ve 12 letech a rozum mi to bral a psa jsem zvladala - teriera, ale byla to pro pro me fakt ta nej zaliba. Nebo kdyby si nasli cas rodice a blablabla.. Tak snad najde fenule lepsi domov se zodpovednymi majiteli.
Psat jak kromanonec, opravit si chyby.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 18:59
- Nahlásit

Fifi
ja nevim jaky vsemozny inzertni servery
já vim))) semka
http://www.utulky.estranky.cz/clanky/info-pro-pomo cniky-utulku.html

pe3ce
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 19:06
- Nahlásit

Fifi a davidkova renata
díky holčiny, zaměstnala jsem tím majitelku a budu jí šlapat na paty a funět na záda a řvát jako tur, pokud to tam nedá

pe3ce
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 19:15
- Nahlásit

tady jsou další fotky Aggi z podzimku http://pe3ce.rajce.idnes.cz/Aggi/

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 21:09
- Nahlásit

pe3ce
Kde toho psa vzali? Mě nějakého připomíná.

pe3ce
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 21:41 - Změnil/a: pe3ce
- Nahlásit

Vlčáčková
psička jim byla coby 2 měsíční přivezena někde od či z Hodonína, kde žije její matka labradorka a otec neznámý záploťák.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 21:59
- Nahlásit

pe3ce
Aha. Tak to mi jen nějakého psíka připomněl.

pe3ce
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2011 11:22
- Nahlásit

Vlčáčková
připomíná ti asi tisíc a jednoho černého křížence labíka, kterých je v útulcích plno.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání