| Autor |
Zpráva |
dejavu
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2011 02:52
- Nahlásit
Pominu většinu případů, kdy je čitelné tetování jen částečně nebo vůbec, takže jako by nebylo a stane se zázrak a tetování přečtete. Myslíte, že máte vyhráno? Omyl!
Tato má zkušenost http://bockova.blog.idnes.cz/c/180852/Zapisky-z-ut ulku-aneb-nasel-se-tetovany-jezevcik.html není zdaleka jediná a tak šílená, jak by na první pohled mohlo vypadat, ale spíš se to blíží běžné praxi.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2011 09:34
- Nahlásit
taky slušný
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2011 09:56
- Nahlásit
dejavu
eh, tak já zatím měla koukám vždycky štěstí. se divím, že jsi ještě při smyslech
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2011 10:22
- Nahlásit
našli, číslo přečetli, zavolali na měšťáky, kdyby ho někdo hledal, že je u nás, za chvíli volali měšťáci, že volal majitel, zeptali se na pár poznávacích znamení psa, předali kontakty a majitel byl za chvíli se slzama v očích u nás, vše v pohodě, ani jsme nestačili zavolat na nějakou plemenou knihu...
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2011 10:58
- Nahlásit
dejavu
podepsala jsem petici, ale misto mesta jsem dala ulici, vadi to moc? Nebo nejde muj podpis smaznout a ja to tam dam jeste jednou a dobre?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2011 11:40
- Nahlásit
lucYnka XIII
to nevadí, el. verze je stejně symbolická
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2011 11:51
- Nahlásit
dejavu
ok pisu mail
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2011 13:58
- Nahlásit
Věřím, Dejavu, je to někdy skoro jako za trest dohledávat majitele psa. Minule jsem našla info o nalezené feně bígla s tetovacím číslem. Volala jsem nálezkyni - ta mi řekla, že tetování našli u feny, která byla předtím v útulku už asi 4 měsíce. Útulek si uvedeného nevšiml. Volám na plemennou knihu, dostala jsem kontakt na chovatelku , přes chovatelku, pak i na možnou majitelku feny. Zpátky jsem volala číslo telefonu nálezkyni a ta mi řekla, že majitelce psa zavolá, ale že uvidí, jak dál, protože fena už u nich delší dobu a dokonce je i březí (což patrně v útulku nezjistili) a že už v podstatě i pak budou mít zájemce o štěňata, i když to budou asi kříženci... I Tak stejně, co je to za majitele, který psa řádně nehledá a nejedná se v tomto případě ani o voříška.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2011 15:00
- Nahlásit
Hanca
On majitel klidně hledat mohl, v Troji se taky jedno octla špicka s tetováním, našla se v Praze, když se dohledal majitel, tak se zjistilo, že bydlí 30km od Prahy a fena jim zmizela už před půl rokem, hledali jí, ale v trochu menším okruhu a navíc už teda před půl rokem, takže už to vzdali, nejspíš prostě fenu někdo ukradl nebo si jí nechal a pak jí zase vyhodil, těžko říct, ale jen chci říct, že možný je všechno.
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2011 17:10
- Nahlásit
Tak pokud se ztratí tetovaný pes, tak je možné informovat Klub toho daného plemene nebo Plemennou knihu či Národní registr a když by nálezce na uvedené volal, tak by byla větší šance, aby se pes vrátil domů.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2011 19:14
- Nahlásit
Hm, a to je ještě štěstí, že nikdo nemyslí na zákon na ochranu osobních údajů... to by vám nikdy nikdo nikde nedal žádný telefon, jméno ani adresu. Jen tak, přes telefon. Radši bych to moc nepublikovala.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2011 20:08
- Nahlásit
dejavu
Hodila jsem článek a petici na Miju.
LucieS
No, nebuďme paranoidní. Telefon a adresa se dá na internetu najít od většiny lidí, z toho některé v živnostenských rejstřících a obchodním rejstříku, a například podnikatelé veřejně vystavují své rodné číslo na každé vydané faktuře.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2011 14:45
- Nahlásit
No, nebuďme paranoidní. Telefon a adresa se dá na internetu najít od většiny lidí, z toho některé v živnostenských rejstřících a obchodním rejstříku, a například podnikatelé veřejně vystavují své rodné číslo na každé vydané faktuře.
Nejsem paranoidní, veškeré úřady se na tohle velmi rádi odvolávají a pokud by si na vás chtěl někdo smlsnout, tak přes tohle může docela slušně... Bohužel.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2011 15:10
- Nahlásit
dejavu
Tato má zkušenost http://bockova.blog.idnes.cz/c/180852/Zapisky-z-ut ulku-aneb-nasel-se-tetovany-jezevcik.html není zdaleka jediná a tak šílená, jak by na první pohled mohlo vypadat, ale spíš se to blíží běžné praxi.
tomu říkám Kocourkov ....
|