Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Sháním pudla...pokračování
Autor Zpráva
NatalieNatynka
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 12:29
- Nahlásit

Majda je opět k adopci...vrčí na páníčka, takže se rozhodli ji vrátit. Zatím je znovu předběžně zamluvená, tak doufejme, že už to bude domov stálý a konečný...

http://www.nadeje-pro-ctyri-packy.estranky.cz/clan ky/nabidka_majdalenka.html

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 12:37
- Nahlásit

NatalieNatynka
hm,takže to vzdali úplně?

NatalieNatynka
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 12:40
- Nahlásit

Tak teď zase změna...volala paní a že to ještě zkusí...
Majda si zamilovala paničku a pána se prý bojí a štěká na něj. Ale chce to fakt jen trpělivost a čas.
Včera mi to volali, byla jsem z toho tedy úplně paf, protože předtím bylo vše dobré a teď najednou tohle. Řekla jsem, že pro ni přijedu a asi jak si uvědomili, že to už bude konečné rozhonutí a budou bez pejska, tak se ještě pokusí...
Majda je sice bojácná, ale je to o lidech kolik času tomu dají.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 12:44
- Nahlásit

NatalieNatynka
...volala paní a že to ještě zkusí
booože..no jako on by to problém nebyl,rozhodně ne neřešitelnej,ale holt nemaj věk na řešení takovejch moresů a asi ani nevědí jak..babka je z ní na větvi,to jako vim a ta čuba se od ní nehne,ale asi má problém z minulosti s chlapama..jako klidně bysme jim pomohly,ale ono není jak páč to je mezi nima a to za ně nikdo udělat nemůže

Cigi
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 13:01
- Nahlásit

davidkova renata
jako klidně bysme jim pomohly,ale ono není jak páč to je mezi nima
No já myslím, že by třeba nějaká hochkynologická rada nebyla špatná, třeba dělají nějakou banální chybu, ale netuší to. To by chtělo u nich vidět, jak společně fungují. Jsou to starší/staří lidé a třeba jsou fakt bezradní. Já taky nedokážu vysvětlit jedné bače s bišonkem, co jí každý den míjíme s našima příšerama, které vzorně na povel v řadě jdou bez náznaku zájmu o ně dál, aby neodhazovala hůl a nedržela bišonka nad hlavou, který se třese jak osika co to s ním babka dělá .

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 13:18
- Nahlásit

Cigi
nějaká hochkynologická rada
to nevim kdo by jim jí udělil)))))
hele ted sem mluvila s kolegyní..já nevim,pokud se nakonec toho psa z důvodů uvedenejch stejně zbavěj,akorát se protáhne doba pobytu psa tam a to mu neni k ničemu dobrý.s ní pes fungá dobře,tam problém neni ,ale pokud se jeho bojí ...je klidně možný že je to stejný jak baba s bižónkem co jí potkáváš.-)))) eště to proberu,ale moc se mi do toho nechce..pokud by byl zájem z jejich strany o pomoc,tak neodmítnu,ale vnucovat se nebudu páč nemyslim,že to je to pravý..chtěli mazla jak píše natálka a tohle prostě nemusí bejt jejich šálek kávy a z toho můžou vyplývat jejich pocity a chut k řešení věci.

NatalieNatynka
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 13:35
- Nahlásit

Když si ji brali, snažila jsem se upozornit na to, že Majda je bojácná a může být problém než si zvykne. Až mě překvapilo, že paní vzala v pohodě, chválila ji a pak najednou že ji vracej, že na pána vrčí. Já myslím, že s trochou trpělivosti to jde zvládnout, kyž na někoho vrčí pidi pudl, tak je to něco trochu jiného než kdyby šlo o filu...
Jela bych za nimi a pokusila se aspoň laicky poradit, ale zase jak mě Majdice uvidí, tak aby jim pak doma zase netrucovala jako první den a neby na střeše další problém. Zatím jsem paní říkala, ať se pán Majdě nevnucuje, ať netlačí na pilu a nesnaží se jí za každou cenu chovat atd, ať ji krmí pán z ruky, aby převzal péči kolem ní...
No nevím...jestli v tom třeba není ještě něco, protože paní volala, že pán onemocněl, že musí jít i k rodině snad něco pomoct, tak že se jim to sesypalo...tak třeba jestli i někdo z rodiny nepindal kvůli novému pejskovi...

Cigi
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 13:37 - Změnil/a: Cigi
- Nahlásit

davidkova renata
NatalieNatynka
No já bych taky osobně byla pro to neprotahovat, při dalším přesunu to bude pro Majdu jen další stes No je fakt, že už vidím staré vševědoucí lidi, jak žádají o radu mladší
Chjo, to je situace na ho...
Natálko, jestli je jiný zájemce domluv stávajícím ať jí nakulej zpět. Řekni jim, že oni budou muset sami někam do azylu nebo útulku jezdit a psíka si sami "vyzkoušet" při půjčení na procházku nebo já fakt nevím, třeba je chyba v pánovi, kdo ví
Hele Natálko, asi si budeš muset nabalit nějakého chlapa k sobě domů, abyste ty psíky dávali do adopce vyzkoušený na obě pohlaví No ale zase co s ním jinak....?

Cigi
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 13:41
- Nahlásit

NatalieNatynka
protože paní volala, že pán onemocněl, že musí jít i k rodině snad něco pomoct, tak že se jim to sesypalo...
Hele Nati, ber jí zpátky, to už smrdí výmluvama, jen je jim blbé jí vrátit, myslím, že není co řešit.

NatalieNatynka
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 15:04
- Nahlásit

Já nevím...jak rozhodnout kde to pro Majdu bude nejlepší, vypadlo to dokonale. Oni ji mají určitě rádi a pečují o ni, ale tohle panikaření mě fakt rozčiluje.
Ona zase představa jak jim ji skoro rvu z ruky...jsem asi měkkota. Jsem z toho na nervy...
S přítelem neměla nějak problém i když on na ní jen koukl, řekl, že je to hezký pejsek a víc neřešil , ona tedy chodila jen za mnou, ostatních si moc nevšímala. Může jí ten pán někoho připomínat nebo se jí prostě nemusí líbit... Ale myslím, že zlý na ni rozhodně není, i jak jsem u nich byla, naopak na ni šel mírněji než paní, nesnažil se jí podbízet, řekl, že až bude chtít, přijde a bude se mazlit.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 18:39
- Nahlásit

děcka odpol. byla pani s Majdou za náma v práci,ta čuba je fakt hezká,nebude problém jí najít jiný místo myslim..nicméně..pani řekla,že tedle tejden to prostě musej eště zkusit,určitě se jí zbavit nechtěj,vykládala jak byli včera na stehách,jak manžel koupil 1,5 royalu za as i330 kč bo je prej nejlepčí.-))) jak nemá komplet vočkování a tak jí vemou k vetoj aby jí navočkoval a načipoval,jak jí krmí 2krát denně a vaří jí,atd.. jako nevim,klasická situace, manžel vstane a pes začne povrkávat,nakloní se nad ní a pes startí..v zásadě jsme jí řekli co natálka,prostě ignorace,žádný vnucování,čuba je žravá tak přes žrádlo,klidně z ruky(od manžela se rozumí),převzít větší díl péče o ní místo manželky,atd..zda to dokážou netušim,hlavně jsme zdůraznovala at do ní nedělá..nakonec ho ze zoufalství rafne a konečná..jinak je sice bojácnější,ale zas žádná panika,okolí dává v pohodě,jen se nechce kontaktit s lidma,ale dřepla sem si na bobek a hrála si s listem,za chvíli jí děsně zajímalo co to mám,tak nenááápadně přišla,očuchala co šlo a zas poodešla..kdybych měla u sebe párek,nezbavim se jí))) nemůžu říct jak to dopadne,řekly jsme at zavolaj nebo přijdou kdyby něco,prostě uvidíme...

Cigi
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 18:54
- Nahlásit

davidkova renata
Bezva tak snad to přeci jen klapne
A díky

NatalieNatynka
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2011 13:10
- Nahlásit

Takže konečné rozhodnutí - v nejbližších dnech pro Majdu jedem a vrací se k nám...ráno volal pán, prý ji chtěli dát šanci a to u nich spočívalo v tom, že včera dal Majdě šunku, ona nechtěla, tak nakročil a ona se rozštěkala...takže tenhle jediný pokus byl brán jako šance...a prý to tedy nepůjde. No hrozně mě mrzí, že jsem špatně vybrala a chudák pes se bude zase stěhovat. Majda je bojínek, nedůvěřivá, ale není to žádný agresor, u ní je vše o mírném přístupu a trpělivosti.
Vím, že to jsou starší lidé, ale po pravdě mě teda pořádně naštvali, prostě to vzdali, vše svalí na psa a maj vyřešeno. Na druhou šanci dát psovi jeden den a jeden pokus, to je fakt kravina.
Takže i kdyby ještě 10x změnili názor, Majda jde k nám v každém případě. Dnes to bohužel už nestíhám, bydlím mimo Prahu, máme tu dvě čubinky po kastraci a večer jedem i s ovčandou. Takže se třemi psy po operaci doma si výlet do Prahy dnes a asi ani zítra dělat nemohu.

NatalieNatynka
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2011 13:23
- Nahlásit

A jak to nakonec celé dopadlo?
Majďuli jsme vyzvedli, lidé to s ní mysleli dobře, ale prostě už nějak asi neměli sílu řešit byť i malý problém...4kg pudl prý nepustil pána do ložnice, tak spal jinde...

Nakonec to ale dobře dopadlo a Majda se má hezky...

http://www.nadeje-pro-ctyri-packy.estranky.cz/clan ky/novy-domov---majdalenka.html

Gerda
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2011 14:14
- Nahlásit

NatalieNatynka
moc hezká zpráva, Majdička už má i svou vlastní kočku! Super! Ať se jim daří a krásně žije.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání