| Autor |
Zpráva |
Hanca
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 15:09
- Nahlásit
info o pejskách a množírně na :
http://www.cibela.cz/psi_chvalesovice.html
pro představu pár fotek:
30.ledna bylo odvezeno 16 feneček do různých depozit. Někteří pejskové už našli do dnešní doby i nové domovy.
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 15:10
- Nahlásit
Již tuto neděli pojedou z Chvalešovic , o. Č.B. další pejsci. Někteří do útulku Tachov a další do depozit v Č. Budějovicích, J. Hradci, Říčanech, Ústí nad Labem a k Benešovu. Pokud by někdo další byl ochoten poskytnout pejskům dočasný domov, neváhejte a ozvěte se na 603 219 149 nebo petra.stastkova@cibela.cz
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 15:11
- Nahlásit
Hanca
Můžu jich pár vzít (na dočas), ale nemám momentálně možnost dopravy. Musel by mi je někdo přivézt
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 15:14
- Nahlásit
Je to ta množírna, kde někteří psi zůstávají, aby mohlo množení začít nanovo?
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 15:18
- Nahlásit
já vím Biluško, že jsi nabízela pomoc i pro některé pejsky z Hlušic (množírna), ale problém by asi byl v tom odvozu pejsků až k tobě do Bruntálu, ale díky. Zmíním se i tak holkám z Cibely.
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 15:19
- Nahlásit
no, jestli chceš Maky, tak můžeš zbylých cca 70 pejsků rovnou někam odvézt, aby nedocházelo k dalšímu množení, jestli pro ně máš azyl.
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 15:20
- Nahlásit
Holky z Cibely se snaží odvézt fenečky a pak přijdou na řadu pejsci, tak asi tak.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 15:26
- Nahlásit
Hanca
co jsem četla na stránkách, tak si chtěj nechat yorky a čivavy... Tak jen než se v něčem začnu angažovat, zajímalo by mě, jak je zabezpečené, aby k množení nedocházelo. Třeba kastrace psů, kteří zůstávají a podobně. přeci nebudu odvážet vořechy, aby tam měli místo na štěnce.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 15:33
- Nahlásit
Hanca
Myslím, že Maky má pravdu. Tohle už jsem zažila u Bártů - vořechy a starce jsme odvezli a krásně jsme jí udělali místo na mladé, chovné zvířata
Šíblová to samý - proběhne velká záchranná akce, Šíblová se otřepe a ve vedlejší vesnici začne znova. Už mě to fakt neba
ale problém by asi byl v tom odvozu pejsků až k tobě do Bruntálu, ale díky
Jo, to by asi byl moc velký problém. Ale já už naší skoromrtvou Míňou nedojedu dál než řekněme do Krnova Bohužel. Nové auto bude až tak příští měsíc.
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 15:35
- Nahlásit
předala jsem vzkaz do Cibely od obou přispěvovatelek, díky
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 15:59
- Nahlásit
Cibela se snaží pána přesvědčit, aby psy, co si nechá, dal vykastrovat, ale jak toho má jinak dosáhnout, když původně ani veterina (KVS) neshledala na množírně nic špatného? Pán na základě domluvy s Cibelou, jim pejsky dobrovolně a zadarmo vydá.
Každý, ať se sám rozhodne, jestli chce a může pomoci zrovna těmto pejskům v nouzi - jsou tam čivavky, jorkové, naháčci, boloňáčci a i jejich kříženečci.
Snad brzy najdou lepší domov a teplý pelíšek.
|
inari
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 17:17
- Nahlásit
Opravdu, co k tomu řici.
Že pokud není zajištěno to co je napsano výše - tedy zajistit aby nedošlo k dalšímu "množení" - je to o ničem!!
To je pouze a jen medvědí služba.
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 17:22
- Nahlásit
aha. tak bys tam ty psy nechala chcípnout v té špíně ... to je taky řešení
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 17:33
- Nahlásit
Hanca
když původně ani veterina (KVS) neshledala na množírně nic špatného? Pán na základě domluvy s Cibelou, jim pejsky dobrovolně a zadarmo vydá.
No právě ... První, co mě napadlo, když jsem o tom na webu Cibely četla bylo, že se zbaví "přebytečných" psů a začne nanovo... jak už psala Líba a Maky.
Ale co teda? Nechat ty psy, aby dožili v otřesných podmínkách? A zabranilo by se neodebráním dalšímu množení? Nebo by to byla pro množitele jen drobná komplikace?
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 17:33
- Nahlásit
a jentak mimochodem, jedná se i o mladé feny a i štěňata, nikoliv starce.
Já vím, je to bohužel začarovaný kruh, u podobných Bártů a Šíblové - nic nikdo nezmůže, když KVS je k ničemu.
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 17:34
- Nahlásit
Hanca
no to není řešení, ale podle mě se taky jen udělá místo pro další...viz jarošov. Ono se to některejm množitelům hodí, když jim někdo odveze "použitější zboží"...je to smutný, ale zachrání se jich pár na úkor dalších, ale chápu vaši iniciativu, taky by se mi nechtělo je tam nechat
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 17:36
- Nahlásit
leda napsat na KVS žádost na prošetření a dostat tam nějaké nazávislé veterináře..apelovat na nedodržení povinného očkování, obecní ohrožení...nedaněný příjem..televize/jako "námět na reportáž"..ne jim rtam vozit bednu/
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 17:39
- Nahlásit
nevím, každý kdo může a chce, ať se uvedeného zhostí, jak uzná sám za vhodné. Cibela se rozhodla pomoci pejskům najít určitě lepší domov.
Nikomu tutu prosbu o pomoc (jakoukoliv) nevnucuji.
|
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 17:42
- Nahlásit
radkah
...je to smutný, ale zachrání se jich pár na úkor dalších
Nojo, ale zbavit psů se můžou i jinak, než že je někomu daj ... Prostě nevidím v současné době řešení, které by bylo účinné...
|
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 17:46
- Nahlásit
Hanca
Hani, možná jsem to napsala blbě, ale já právě chápu, proč se v tom Cibela a ty angažujete. Nemyslím si, že neodebráním těch psů, by se zabránilo dalšímu množení.
Já sama teď nejsem v situaci, kdy bych mohla depozitem nebo materiálně pomoct, bohužel...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 19:07
- Nahlásit
Hanca
Biluška
Mohla bych na svých galuskách kus popovézt. Ale celou cestu z Č.B. do Br. asi ne.
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 19:55
- Nahlásit
Vždyť já vím, Hipíku
|
bea
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 20:15
- Nahlásit
Vlčáčková
Od čtvrtka 10.2- taky můžu kus popovézt - řekněmě Praha-Brno nebo tak. Na víc taky nemám. Když tak se ozvi.
|
greyhound
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 08:02
- Nahlásit
Dvě holky z množírny jsou u mně, tedy Sisi už včera odjela do nového domova, Sáru čivavku vezu dnes do Prahy do nového domova, kde přeberu další potřebnou fenečku. Hnus jak to tam funguje, holky obě v hrozném stavu, hlavně psychickém. Že se chodí ven na procházky vůbec neznaly, dnes jedou pejsci směr Praha, Benešov, Říčany,příští týden děvčata z Cibely plánují odvoz dalších.
http://www.facebook.com/#!/pages/Docasne-domovy-pr o-psy-Psi-hotel/166206106758654
|
greyhound
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 22:18
- Nahlásit
Že tě ještě nevyhodili exote, ty fakt jsem jdu málokdy, ale ty jsi fakt exot.
|
NatalieNatynka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 23:46
- Nahlásit
Podívejte na tuhle slaďoučkou holčičku
http://www.nadeje-pro-ctyri-packy.estranky.cz/clan ky/nabidka_adelka.html
|
greyhound
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2011 11:16
- Nahlásit
Psíček
Ani snad ne, nemá čas se s tebou zaobírat
|
greyhound
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2011 11:31
- Nahlásit
Ne, já mám málo času, promiň, jak odpovídám na inteligentnější dotazy než jsou ty tvé, tak jsme se upsala
|
greyhound
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2011 13:07
- Nahlásit
Ne, já nemám čas, musím odpovídat na inteligentnější otázky než kladeš ty, no a díky tomu jsem se upsala, promiň.
|
greyhound
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2011 14:08
- Nahlásit
Napsala, no, jsem nejukla na další stránku
Se stane, ne, šudlínku
|