| Autor |
Zpráva |
charron
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 18:53
- Nahlásit
Já a moje přítelkyně máme hnědého dobrmana, kterého jsme před časem takříkajíc zachránili z útulku, ale bohužel nyní jsme se dostali do velmi tíživé situace, ba jsme přišli o příjem, a už i o bydlení a nechceme, aby se v tom nas pes plácal s námi, mimoto v dobrmanem se velmi špatně chodí na pracovní pohovry a podobně. Nechceme ho dát pryč, ale pokud se nenajde nikdo, kdo by si ho od nás zhruba na dva měsíce vzal do opatrování tak nejspíš budeme muset.Prosím pomozte, pokud byste někdo mohl a chtěl na dva měsíce pohlídat našeho hnědého ďáblíka nebo byste věděl o někom, kdo by chtěl, napište mi do vzkazu. Velmi to spěchá. Pejskovi jsou asi 2 roky, ve většině případů se chová jako naprostý flegmatik, rozhodně neni agresivni, spise bych rekl, ze je obcas trochu vystraseny, precijen nikdo nevi co se s nim delo nez se dostal do utulku a pak k nam. S lidmi se snáší dobře, s dětmi problem take nema, jen bych opravdu nedoporučoval děti s váhou do 25kg, neni zly, ale obcas ma hroznou radost, a pak je poměrně dost nešikovnej, tak aby diteti neublizil nechtene, s fenkami se snasi take dobre, ale s většinou psů na sebe velmi důrazně štěkají a možná by se i napadli. Pejsek umí základní povely avšak nemůže se venčit na volno, pkud se dostane mimo voditko, uteče. Jinak pejsek je ten největší mazlík, neustále vyžaduje pozornost, a vynucuje si lidský dotyk. Velmi nerad zůstává sám, zřejmě s tím má špatné zkušenosti od původního majitele. pokud ho necháte o samotě, a například odejdete z bytu, stojí u dveří a štěká a kvílí a to neustále, dokud se nevrátíte, a to i když se vzdálíte na delší dobu. Pokud by někoho napadalo jak nam pomoci, tak mi prosím pošlete vzkaz nebo email na Aesthetic.perfection@seznam.cz, tel. 731119891
|
charron
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 18:59
- Nahlásit
Zkopírováno z naší stránky na FB - Dobrmani v nouzi
Ještě foto:
URL
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 19:42
- Nahlásit
charron
Dvouletý, nezvládnutý pes. Doma řve když tam lidi nejsou. Když tam lidi jsou tak je vtěrný a vynucuje si pozornost. Se psama se nesnese, děcka z radosti smete z povrchu zemského....ty bláho, to budou lidi stát ve frontě, aby tohleto mohli bůhvíjak dlouho hlídat
|
charron
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 19:56
- Nahlásit
Já vím, je to blbý
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 20:01
- Nahlásit
charron
a co příbuzní, by neohlídali? a až ho budete mít zpátky co třeba začít docházet na cvičák, aby poradili s výcvikem, ono totiž s takovým psem žít nebude žádnej med ani sousedi nebudou moc nadšeni
|
charron
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 21:11
- Nahlásit
Jejda, ten pes není můj! Z takovýho hafa bych se asi zbláznila
Píšu to výše, zkopírovala jsem to sem za Dobrmanů v nouzi... Příbuzné jsem jim navrhovala, i kamarády... Ale předpokládám, že to zkoušeli, než ho začali nabízet cizím...
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 07:18
- Nahlásit
charron
taky jsem se divila, že by to byl váš pes.no i tak to není situace nic moc
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 10:10
- Nahlásit
charron
dávalas to sem?
http://www.dogschoolk9.com/forumK9/viewforum.php?f =15&sid=b436a554ea3a9468181a245c4dfd8f79
|
charron
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 11:26
- Nahlásit
makrel
ne, ne, moji psi mají teda taky svoje, ale zas taková anarchie to není
situace je vyloženě na houby, navíc si nějak neumím představit, jak funguje dobrman, který nemůže být puštěn z vodítka...
davidkova renata
ještě ne, díky za radu, hodím to tam...
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 11:35
- Nahlásit
charron
no kdoví, jestli je z útulku a mají ho chvíli, tak to může být složité.ale fakt nevím, kdo by si ho vzal, je problém udat i psy bez problémů a tady ten jich má zjevně víc.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 11:53
- Nahlásit
makrel
hele já teda myslim,že je to klasickej prdlej nevylítanej a nepochopenej dobrouš ..nejlíp kdyby si ho vzla někdo znalý plemene bo pro laika může bejt tohle neřešitelný
|
charron
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 14:37
- Nahlásit
davidkova renata
Já mám stejný názor. Pokud nemá žádnou aktivitu, tak upouští páru jinak, to je jasný... Mám doma dva DB a bez pohybu by mi asi zbourali barák
|
charron
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 16:57
- Nahlásit
Tak se jim prý ozval nějaký starší pán, ktrému nedávno umřel jeho dobrman, že by ho pohlídal... Snad jim to vyjde a pán si dá s pejskem trochu práce
|