| Autor |
Zpráva |
kuura
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 11:22
- Nahlásit
Dobrý den všem... mám takovou prosbičku, dotaz. V jednom domě v Kutné Hoře je starý pes, pán zeřel a rodina se psa nemůže ujmout...Chtějí ho utratit, už kulhá a nějaký veterinář tam řekl,že bude nejlepší ho utratit... Hledám někoho, kdo bz se ho třeba ujal...a nechal ho v klidu dožít...
napište... díky
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 11:41 - Změnil/a: pajda222
- Nahlásit
Bude to znít třeba blbě, ale když je starý a kulhá, tak by bylo opravdu lepší, ho nechal utratit.
|
kuura
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 11:44
- Nahlásit
ja to chapu...ja nevim, ja to mam asi nastaveny jinak, my meli jezevcika doma do posledni chvile, byl slepej, skoro nechodil, ale presto byl rad s nama...az kdyz zacal plakat, nechali sme ho uspat, protoze ho to opravdu bolelo... stejne jako se nezbavim svyho dedy, protoze ma berle, tak nezabiju psa...mozna je to spatne, tezko rict...
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 11:50
- Nahlásit
Jenže když ten pes přišel i o pána, těžko si někdo vezme starého a nemocného psa. A i kdyby, tak než si zvykne na nové prostředí a pána, tak se toho ani nemusí dožít. Tito staří psi většinou odejdou za svým pánem.
Je jiná, když je to můj vlastní pes, to se o něj postarám až do jeho smrti a pokud je to možné a netýrám tím toho psa, prodlužuju konec, jak nevíc, to jde.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 11:51
- Nahlásit
kuura
souhlasím s pajdou, i když se ti to přijde hrozné, je to hrozné, ale...
|
kuura
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 11:54
- Nahlásit
mate pravdu, on hrozne sesel co pan umrel...clovek se snayi udelat maximum, ale nekdy to asi nejde jinak... ja nevim... je to fakt...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 11:54
- Nahlásit
kuura
ja to mam asi nastaveny jinak, my meli jezevcika doma do posledni chvile
no..ale byl váš,starali jste se o něj celý jeho život,byl člen rodiny.Jde o to,že psů zdravých a mladých je víc než dost a takového psa co tu inzeruješ si těžko někdo vezme..to by musel být zázrak..NO jsou moje srdeční záležitost,sama ho mám,ale někdy je lepší psa uspat než aby hnil někde v útulku,kde to nezná,nerozumí proč tam je,vše je jiné,je už starý a není mu dobře,milovaný pán někam zmizel a on neví kam a proč.. ..
tezko rict...
těžko říct..máš pravdu
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 12:20
- Nahlásit
Taky myslím, že by bylo lepší nechat ho utrati, kdo si vezme starého nemocného psa, který bude určitě truchlit po svém pánovi. Tito psi to často prostě "vzdají". Nejsem zastáncem udržování psa za každou cenu. Kamarádka měla křížence s nádory v bříšní dutině (ke konci asi úplně všude), půl roku s ním jezdili 2krát do týdne na vytahování tekutiny z břicha, ven ho 4krát denně vynášeli, krmili ho kašema, protože v sobě nic jiného neudržel Pes v noci kňučel bolestma, tak ho dopovali analgetikama, po půl roce stejně umřel, ale v bolestech a ve finále sám doma pod postelí, když byli všichni v práci.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 12:29
- Nahlásit
Eldoguero
Todle nenávidim!
a ve finále sám doma pod postelí, když byli všichni v práci.
Lidi mají většinou plné huby umírání v náruči a s láskou - Neříkám, že to tak někde není, ale to, co si popsala je prostě strašný.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 12:34
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Přesně tak celou dobu měli plno keců o tom jak pes musí být s nimi, žádné umírání v ordinaci a nakonec...
Mě umřela fena v náručí hodinu před tím než otevřeli na veterině, jako kdyby to věděla, holčička moje ale byla naprosto v klidu a v pohodě. Nicméně,kdyby "vydržela" o pár hodin déle, už bychom byly na veterině, plíce (a kdovíco ještě)plný nádorů protě nejsou nic moc
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 13:11
- Nahlásit
Eldoguero
Kamarádka měla křížence s nádory v bříšní dutině (ke konci asi úplně všude), půl roku s ním jezdili 2krát do týdne na vytahování tekutiny z břicha, ven ho 4krát denně vynášeli, krmili ho kašema, protože v sobě nic jiného neudržel Pes v noci kňučel bolestma, tak ho dopovali analgetikama, po půl roce stejně umřel, ale v bolestech a ve finále sám doma pod postelí, když byli všichni v práci.
tak to pod na můjpes,zrovna tam probíhá podobná debata,taky chvílema na zabití i když se snažim ty .lidi chápat,vim jak kurevsky těžký rozhodnutí to je ,ale mám to jinak,nesnášim přímo patologicky utrpení
btw..škoda,že jsem tě neobjevila minulý víkend,nafotili bychom ti 2 ale LUXUSNÍ argentýny ,už dlouho mé oko nespočinulo s takovým zalíbením na psu tohoto typu,byla s nima policajtka(nevim esi byly služební..) kousat s náma..ty vado,obrovský,hlavu to mělo jak kýbl,jen odklopit ten dekl nahoře ,navíc okupírovaný,takže vypadaly eště větší..nádhera,by se ti líbily
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 13:23
- Nahlásit
Jo asi vím o kom mluvíš, kupírování dělá hodně, škoda, že nám to zakázali. Koušou dobře co mrchy jedny Jen člověk musí přijít na to jak na ně. Jdu na můjpes se pobavit
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 13:26
- Nahlásit
Eldoguero
Koušou dobře co mrchy jedny
já je bohužel zrovna v akci neviděla bo sem byla ve sklepě ,ale nepochybuju.
kdybys chtěla pokecat pod ke mě do tématu,tady mi to příde takový blbý vzhledem k obsahu tématu
|