Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Plachá, starší, nemocná fenečka pův. z dětmarovického útulku hledá urgentně domov
Autor Zpráva
Hanca
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2010 19:59
- Nahlásit

Fenečka Piškotka

Fenečka jménem Mamina, pochází z útulku Dětmarovice, kde strávila 4 dlouhé roky. Pak byla převezena do nově otevřeného havířovského útulku.

Fenečka byla zřejmě v minulosti týraná a bylo jí asi hodně ubližováno, dle jejich reakcí, protože je extrémně vyděšená ze všeho - z lidí, z aut, pejsků se bojí tak moc, že se krčí ke stěně...venku má tendenci ze strachu utíkat. Nedělá jí dobře velká společnost lidí.

Nedávno měla ale Mamina štěstí a z útulku putovala do nového domova i přes to, že má šelest na srdíčku a každé ráno bere půlku ENAPU. Doma dostala Mamina nové jméno Piškotka a my byly moc rádi, že se dočkala.

Jenomže naše radost netrvala dlouho. Dnes jsme se dověděli, že paní bude Piškotku vracet zpět do útulku. Vlastně ani neznáme důvody proč se takto rozhodla, ale nejspíše kvůli Piškotčině extrémně plaché povaze. Piškotka se totiž bojí chodit i ven !

Pro Piškotku to bude velmi kruté, bude- li navrácena zpět do prostředí plného psů, kterých se tak strašně moc bojí. Její psychika bude ještě více zlomena než už je teď a proto se obracíme na Vás ! Pomozte, aby Piškotka nemusela putovat zpátky do útulku !!!

Piškotce je 6 až 7 let. jak psáno výše velmi plachá, bojácná. Vhodná k osamělému člověku, který by se jí hodně věnoval a trpělivostí a láskou si jí získal a naučil jí, že se není třeba bát. Není vhodná k jiným zvířatům !!!

Kontakt pro zájemce p. Kvintová zprostředkovatelka tel. 604776006

Sylva
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 16:10
- Nahlásit

Teda tu ženskou, co ji chce vrátit do útulku bych vyliskala! Ne, zajistila jí stejné prožitky jako měla Piškotka. Včetně té zrady, co na ni plánuje ona. Dávno nad nějakou fenečkou z útulku uvažuju, ale u nás by Piškotka moc klidu neměla. Jednak mám psa, ale co je větší hrozbou pro nejistého psa: dvouleté lidské štěně. Narodil se ke psům a je důrazně kárán při pokusech "co pes vydrží", ale zkouší zas a zas. Dumám moc kde té smolařce sehnat domov. Napadá mě jeden soused. Jak ona je velká? Zvládne bydlení na vesnici, tj. v boudě (přesnější podmínky bych zjistila u zmíněného souseda, ale potřebuju vědět co nabízím).
Přimlouvám se, ať útulek vynaloží velké úsilí, aby zůstala fenečka u současné chovatelky.

Hanca
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 16:32
- Nahlásit

V boudě určitě ne, to by pro ni nebylo to pravé, ale díky. Rýsuje se jí domov, ale je spojen s zajištěním dopravy do PRahy tento víkendu. Hodím nové téma do diskuze.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 22:47
- Nahlásit

Hanca
já mám 2 starší fenky z útulku 10 a 12 let a zezačátku byly taky extrémě plaché, bály se chodit ven a i předemnou utíkaly i na zahradě jsem je venčila na vodítku, bály se chodit dveřmi, bály se na gauč, dost dlouho trvalo, než přestaly seskakovat, když jsem přišla do místnosti, pomaličku se to lepšilo a pak se to najednou zlomilo ze dne na den, je fakt, že holky šly do smečky, že možná okoukaly od ostatních psů jak se chovají no nevím, mám je asi 3 měs a jsou v pohodě, chodí s námi na procházky, na gauči se rozvalují i na zádech, musím dávat pozor, abych je nezasedla a dveří se dávno nebojí. i když důvěřují pouze mě k cizím lidem nejdou.

Hanca
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2010 13:17
- Nahlásit

jo, to určitě musí se jim dát šanci, a pak si časem zvyknou..někdo tu trpělivost nemá..

gabi
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2010 08:13
- Nahlásit

Čo je nového s touto malou?

Hanca
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2010 14:43
- Nahlásit

Příští sobotu pojede do nového domova

kejtlin
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2010 14:44
- Nahlásit

Hanca
Příští sobotu pojede do nového domova

tak to je super a víš nějaké bližší info?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání