Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / zlatý kokr v nouzi
Autor Zpráva
kejtlin
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2010 14:48 - Změnil/a: kejtlin
- Nahlásit

u obce Předhvozdí u Českého Brodu byl vyhozen z auta zlatý anglický kokršpaněl 4 letý pes, hodný, nekonfliktní, je čipovaný, zjistilo se komu patří, majitel o něj však nemá zájem.
Paní co ho viděla jak byl vyhozen se ho dočasně ujala, sama má však 3 psy a kokršpaněla si nemůže ponechat, nechce ho všk dávat do útulku, proto mu hledá novou rodinu.

LiVr
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2010 16:18
- Nahlásit

Jak sakra nemá zájem? Tak pokud se ví, kdo je majitel, tak je třeba podat trestní oznámení - i opuštění psa je týrání. To se mi snad jen zdá.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2010 16:24
- Nahlásit

LiVr
já jsem jen zprostředkovatelka, kamarádka mi volala, že jí volala kamarádka z toho předhvozdí, že to mám sem rozhodit.
nevím co na to řekl majitel doslovně, ale prý ho to nezajímá.
i když se podá trestní oznámení, tak to tomu psovi nový domov nenajde.

LiVr
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2010 16:28
- Nahlásit

kejtlin
Mně je úplně jasné, že se psiskovi musí hledat nový domov. K takovému blbovi bych ho ani nevrátila. Ale proč sakra bude bez potrestání? Proč? Když budeme tohle jen konstatovat a netrestat, tak se to bude dít dál. Nooo, když tomu to prošlo, tak proč ne mně a šup s pejsou ven z auta! No tohle je fakt řešení.
To nejní Kejtlin proti Tobě, ale už jsem fakt vytočená.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2010 16:36
- Nahlásit

LiVr
chápu, že seš vytočená, já taky, ale pochybuju, že paní co se ho dočasně ujala a dohledala majitele bude na něj podávat trestní oznámení, při rychlosti naší justice to je stejně o ničem.

LiVr
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2010 16:40
- Nahlásit

kejtlin
Vidíš, a to je to s čím ti hajzlové počítají - že se jim nic nestane. A co ta Tvoje kámoška? Ať to podá ona. Vím, že to bude trvat a je to na dlouhé lokte, ale neboj - ono ho to dopadne. I když třebas jen předvolání a vysvětlení a ty ty ty, ale aspoň bude vědět, že takhle teda nee!

kejtlin
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2010 16:48
- Nahlásit

LiVr
moje kámoška na to nemá čas má 15psů a podniká

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2010 16:50 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Ano, jsem pro, aby se podalo trestní oznámení. Klidně se pod něj podepíšu, ale ta paní, která to viděla, by musela dosvědčit, že to viděla a kdo a z jakého auta ho vyhodil. Navíc v tuto chvíli je to právně stále věc toho majitele, který se následně může domáhat vrácení věci, a to i soudní cestou. Protože může tvrdit, že mu pes byl odcizen.
Což znamená, že by majitel měl podepsat, že psa prodává za symbolickou korunu třeba, a následně na něj dát to TO.

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2010 17:10
- Nahlásit

Vlčáčková
Což znamená, že by majitel měl podepsat, že psa prodává za symbolickou korunu třeba, a následně na něj dát to TO.
Pokud majitel psa za korunu prodá,tak jak na něho chceš podat TO ? Přece pes už není jeho a tudíž nemůže za to, že ho někdo někde vyhodil z auta.... Já bych podala TO hned a sehnala co nejvíc svědků, kteří viděli jak ho vyhodil z auta. Ani by ho nemuseli znát, stačí když potvrdí, že v ten a ten den tudy projela zelená škodovka a z ní chlap takové postavy a tmavých vlasů vyhodil rezavého psa....

Fata Morgana
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2010 17:24
- Nahlásit

Lenost a zbabělost jsou příčiny, proč tolik lidí zůstávají po celý život nedospělí. Hodně štěstí, pejsku ................

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2010 17:44
- Nahlásit

Biluška
Jenže takhle ho může chtít zpět a dostane ho zpět. A pak ho utopí v rybníce. Myslím, že nejdřív ho vyhodil, pak prodal. Čili skutková podstata opuštění zvířete tu je, i kdyby ho prodal. Je fakt, že ten prodej to může tak trochu kazit. A taky je pravda, že to TO může příště vést k tomu, že dalšího psa někde zabije, místo aby ho vyhodil.
Prostě tak jako tak, všechno je špatně. Tak co s tím, že jo?

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2010 17:48
- Nahlásit

Vlčáčková
Kristepane jak může prodat něco, co vyhodil? To by ho musel napřed vzít zpět, tím pádem nebude naplněna skutková podstata tr.činu opuštění zvířete a nikdo se tím nebude zabývat. On se tím nejspíš nikdo nebude zabývat ani tak, ale takto tuplem ne.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2010 18:00
- Nahlásit

Biluška
Nejsem si jistá. Nyní se odebrali koně pro týrání, ač chlap je prodal, ale prodával za účasti KVS a TO na něj podáno bude. A další současný případ psů - KVS sámo nic, jen lhůta na uvedení psů do kondice, ale psi jsou "prodání" a je v tom namočená i policie s tím, že majitel má ve smlouvě i následnou úhradu léčení psů - už né jeho psů. A policajti údajně budou sledovat, jak bude postupovat dál.

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2010 18:43
- Nahlásit

Vlčáčková
No tak se třá blýská na lepší časy....i gdyž moc tomu teda nevěřím

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2010 20:01
- Nahlásit

Biluška
Já taky ne. Spíš to je náhodná fluktuace. A zbytek tupanů bude jako dřív.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2010 21:57 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Nový kokříček - zlatý v Plzni: http://www.utulekplzen.cz/index.php?k=1

Dárek
Číslo: 11795
Pohlaví: pes
Přibližný věk: střední
Plemeno: kokršpaněl
Zvláštní znamení:
Povaha: vitální, velmi přátelský k lidem
Vhodné umístění: Nejlépe k rodinnému domku se zahradou. Pro člověka, který poskytne psovi dostatek pohybu a kvalitní péči.

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 11:59
- Nahlásit

Vlčáčková
Domáhat psa by se mohl, ALE musel by uhradit veškeré náklady s tím spojené, myslíš, že by něco podobného platil, aby psa utopil v rybníku? Myslím si, že je nesmysl koupit psa a pak podat na majitele TO za opuštění zvířete. Jiná věc je pokud by pes byl například podviživený to by bylo možné koupit a pak podávat TO. Možná by to prošlo, pokud by se mu skutečně dokázalo, že to byl on kdo psa vyhodil z auta, ale byl to on? nebo to byl někdo cizí? nebo jeho přítelkyně ke které se on nebude znát?

Plzeňáka hazím na stránky

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2010 23:05
- Nahlásit

kokrvnouzi
kavalíři - jeden ve Slez. Pavlovicích, druhý v Plzni
http://www.utulekosoblazsko.cz/psi_k_adopci.php - č. 0321
http://www.utulekplzen.cz/index.php?k=1 - Kubík 11806

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2010 00:06
- Nahlásit

kokrvnouzi
další kavalír v Plzni - jsou tam tedy už dva
http://www.utulekplzen.cz/index.php?k=1 Ruby 11812

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2010 10:44
- Nahlásit

Dávám nahoru. Kokře v nouzi, kde seš???

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání