Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Fenečka westíka s větším ekzémem na kůži , umístěná v útulku, hledá domov
Autor Zpráva
Hanca
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2010 21:31
- Nahlásit

Vendy
- Věk: 2 roky
- Charakteristika: Westička Vendy byla nalezena u Parkhotelu ve Smržovce. Protože měla dost vypelichaný kožíšek, vzali ji nálezci na veterinu, kde paní doktorka diganostikovala rozsáhlý ekzém a řekla, že by ji asi bylo nejlepší utratit, protože si ji kvůli tomu nikdo nevezme; jeden útulek už ji odmítl. Pak ale zavolala nám a my jsme souhlasili, že se pro malou Vendy pokusíme najít nový domov. Bylo by velmi surové vzít život veselé, přátelské a mazlivé fenečce jenom kvůli ekzému, třebaže jeho léčba může být dlouhodobá. V současné době čekáme na výsledky stěru kůže, na základě kterých se bude ubírat další Vendinčina léčba - může spočívat od změny krmiva přes koupele a masti až k lékům. Vendy je i přes tento handicap veselá a spokojená fenka, největší oblíbenec všech dětí, které přijdou do útulku venčit. Touto cestou hledáme pro Vendy páníčky, kteří by ocenili její šťastnou povahu a nevadila by jim trochu zvýšená péče o její zdraví; Vendy si rozhodně zaslouží druhou šanci a milující rodinu.
- v útulku Dášenka od: 21. 6. 2010.
Fenečka se nachází v lučanském útulku Dášenka: http://www.dasenka.unas.cz/galerie/psi/vesticka.ht ml

a několik jejích fotek:

fenečka má ekzém hlavně na hrudi a bříšku

EngieB
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2010 15:22
- Nahlásit

Posouvám - je moc krásná.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2010 15:25
- Nahlásit

To by mě zajímalo co to je, viděla už jsem takové věci a vždy mi tvrdili že to má fena hormonální, a po kastraci se to upravilo.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2010 16:09
- Nahlásit

Taky mi přijde zvláštní, že by ji kvůli ekzému raději utratili. To se dá dle mých zkušeností vždy nějak řešit. A takhle hezká wesťanda by se měla dát v pohodě udat i s ekzémkem. Je fakt hezoučká a westík je vcelku módní plemeno. Tak držím palec, ať se co nejdřív zadaří najít ty pravé!

Monty
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 11:44
- Nahlásit

posouvám
kdybych měla práci, tak bych si jí vzala na dobu než by se jí našel pániček, ale bohužel to jaksi finančně nejde

kejtlin
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 11:46
- Nahlásit

Monty
já mám taky prd prachy a vždycky se to dá nějak zvládnout, holt si dost odpírám to je pravda.

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 11:59
- Nahlásit

Tu kůži na hrudi má normálně takhle černou a nebo to má něčím namazaný? Jestli to není namazaný, tak by to mohla být alopecie a tam fakt kastrace může pomoct.

Monty
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 12:00
- Nahlásit

kejtlin
u mě věř, že nedá, zaplatím paušál, měsíčník, jídlo pro Montyho a pro sebe a už nic nemám, jsem na úp a za příští měsíc, už nedostanu ani kačku

kejtlin
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 12:06
- Nahlásit

Monty
tě bude platit sociálka a co ta práce kde dělá neméthová5?si říkala že se tam půjdeš zeptat

Monty
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 12:09
- Nahlásit

kejtlin
ne nebude, naši mají pěkný příjem, moje Dr. je na dovolené a já bych potřebovala potvrzení, že můžu dělat noční, bude tam až 12.7. ale všichni mi říkají, že s tím mým zdrav.stavem mi ho nenapíše

kejtlin
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 12:12
- Nahlásit

Monty
a na cukrovku nemůžeš získat aspoň částečný ID? si pícháš ne, tak by to mohlo vyjít.

Monty
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 12:13
- Nahlásit

kejtlin
já nevím, jsem se neinformovala, ty myslíš, že jo? Nikdy jsem o tom se svou Dr. nemluvila

kejtlin
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 12:27
- Nahlásit

Monty
to nevím, to bys musela s dr.

Hanca
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2010 16:12
- Nahlásit

Fenečka už má od soboty nový domov u paní ze Železného Brodu. Zde foto z 1. dne doma: http://jimda.rajce.idnes.cz/WENDICKA_-_1.Den_doma/

Stav její kůže je způsoben špatnou funkcí nadledvinek -takže je to hormonální-pan doktor říkal že není jisté zda se zcela uzdraví,protože se do útulku dostala už hodně zanedbaná.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání