Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Špatný pooperační stav po kastraci kvůli pyometře
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
corin
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 16:41
- Nahlásit

S Weidenhofferrem mám ty nejlepší zkušenosti!
Když mi (kdysi dávno) všichni veti v Brně odmítli léčit 5ti cm želvičku, tak on se snažil a jedinej si odpustil, že ji mám "hodit na mrazák a nedrbat se s blbou želvou!"

AmAkita
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 18:25
- Nahlásit

......Vlčáčková

Na Jaggy :
Fena 40kg / 10let
kastrace (cysty ma děloze)
+ obě zadní poloviny lišt pryč (nádory)
stála 3tis.předoperační (vyšetření+rentgeny + biopsie + laboratoř)
samotná operace ( MVDr.Beránek) 13tis.

Pooperační kontroly, vytahování stehů , ATB navíc , konzultace komplikací (otoky)....

... JSEM UŽ NEPLATILA

Mika
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 19:09
- Nahlásit

na VFU v Brne by som v pripade akutky ao psom rozhodne nesla... Su spickovi na kone, to sa im musi nechat, ale so psom by som sa im oblukom vyhla. Jaggyna je sice draha, ale za tie prachy pre toho psa urobia skutocne vsetko.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 22:05
- Nahlásit

Tak jsem dnes navštívila našeho veterináře, máme sono a prohlídku za sebou a výsledek: bolí asi krevní sraženina, kterou má pod zašitou kůží, ale není to klasické krvácení do břicha, prostě jen sraženinka, která se za cca 14 dní vstřebá. Ale bolet může. Jinak další bolest asi pochází ze zaražených prdů . Takže jsme dostali dietní granulky, aby se to nevyrábělo.
Pes je dneska taky trošku živější, takže to snad bude dobrý.
Říkala jsem mu to s tou alergii na vnitřní stehy, tak na to prý to nevypadá.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 22:06
- Nahlásit

Pumpo,

dneska byl v jedné práci nějaký dodavatel čehosi nebo kdo, já to nezkoumala, už tam seděl, když jsem tam přišla, a víš odkud je? Ze sídl. Hvězdárna. A spěchal domů, že musí k "Jeldovi" se psem.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 22:34
- Nahlásit

Vlčáčková

no prosim, včera jsme taky řezali jednu pyometru, tak esli to nebyl von no jo, náš pan veterinář je holt špička v oboru. Příště se na šecky vyprdni a doraz k nám. Jelda má zlatý ruce a já pečuju o pacoše s láskou

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 22:55 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Pumpa
Když ono to bylo akutní. Za kolik kastrujete fenu? Používáte narkozu do žíly nebo intubaci?

Eire
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 23:01
- Nahlásit

Vlčáčková

Vše co tu popisuješ mi připadá jako normální stav , pro babičku, v přepočtu na lidský tachometr 90 letech.

Ona potřebuje klid,teplo,ale jako opravdu teplo pokud se třese,termofor,na to larisu,pod ní teplovodnou podložku.Pak lásku,tvou neustálou přítomnost....

Nedávno jsem zažila podobnou situaci u mladší feny IW,ale bylo to zmařená gravidita s odúmrtí plodů.Následkem byl předčasný porod a sepse dělohy..
Sám vet se divil,že to dala a věřím,že to dala díky doktorům a mojí pooperační péči.
Taky vykazovala bolestivost a nejedla 5 dní,vyjma toho,že jsem do ní 5x denně natvrdo nacpla kousky vařeného kuřecího a libového hovězího.

Opravdu mě zaráží,že u takové stařenky jsi tak nedočkavá až se zhojí...

kejtlin
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 23:04
- Nahlásit

Vlčáčková
se staršími psy a veter. zákroky mám taky zkušenosti i když ne přímo s kastrací a mě se od začátku nezdála špatná jak jsi to popisovala, prostě je jen starší, měla by být v teple aby neupadla do šoku, ale zdá se v pohodě, musíč být trpělivá.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání