| Autor |
Zpráva |
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2010 11:27
- Nahlásit
Kopíruju z jiného fora:
Prosba
Jsem po operaci páteře, která mě omezí na nějakou dobu v běžných činnostech. Hledám človíčka - pouze s kladným vztahem a zkušenostmi k zvířatům, který by mě pomohl venčit 2-3x během dne 4 letou fenku zlatého retrívra.
POUZE Z FRENŠTÁTU POD RADHOŠTĚM.
Kontakt zde.
|
Dášadáša
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2014 20:04
- Nahlásit
Pes 1,5 roku poslední měsíc ke mně nepustí manžela, je agresivní a kousne ho - a to jen v obýváku, kde jsem nejčastěji.
Neznáte někdo příčinu jeho chování a způsob jak ho to odnaučit_
Děkuji Dáša
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2014 20:45
- Nahlásit
Dášadáša
Neznáte někdo příčinu jeho chování a způsob jak ho to odnaučit
Příčina - dovolíte mu to.
Způsob odnaučení - dát mu vědět, že se vám to nelíbí a zakázat mu to.
|
Dášadáša
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2014 22:33
- Nahlásit
Walda - děkuji.
Ale my mu to nedovolujeme.
Máme ho 1,5 roku a dělá to měsíc.
Dostal i náhubek.
Dělá to jen v obýváku, v jiných místnostech a na zahradě ne.
Co bylo "spouštěcím momentem"?
Přijela jsem po měsíci z lázní a začalo to.
Díky za odpověď.
D.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2014 22:54
- Nahlásit
Walda
Příčina - dovolíte mu to.
Souhlas. Jen bych se ptala, proc se najednou pes po manzelovi ohani a startuje. A co dela panicka a pes v tu chvili, kde je pes a kde panicka atd.
Dášadáša
Máme ho 1,5 roku a dělá to měsíc.
Takze ho mate od narozeni?
|
Dášadáša
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 09:53
- Nahlásit
Máme ho od narození. Já sedím v obýváku se psem a do něj vchází manžel a pes po něm vystartuje. Děje se tak od doby, co jsem přijela z lázní, kde jsem byla měsíc po operac. V jiné části bytu to pes nedělá, ani venku.
D.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 09:54
- Nahlásit
Dášadáša
Já sedím v obýváku se psem a do něj vchází manžel a pes po něm vystartuje
a co děláte Vy v tu chvíli, krom koše teda..
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 14:41
- Nahlásit
No otázka je co se dělo, když jste byla v lázních...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 17:50
- Nahlásit
Dášadáša
Já sedím v obýváku se psem a do něj vchází manžel a pes po něm vystartuje.
Mě by docela zajímalo, co pes dělá, když v obýváku sedí manžel a přicházíte vy.
|
Dášadáša
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 21:08
- Nahlásit
davidkova renata:
"Dášadáša
Já sedím v obýváku se psem a do něj vchází manžel a pes po něm vystartuje
_________
a co děláte Vy v tu chvíli, krom koše teda.."
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 21:10
- Nahlásit
birma:
Dášadáša
Já sedím v obýváku se psem a do něj vchází manžel a pes po něm vystartuje.
_________
Mě by docela zajímalo, co pes dělá, když v obýváku sedí manžel a přicházíte vy.
__________________________________________________ _____
To jsme nezkoušeli - vyzkoušíme.
Děkuji.
D.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 21:16
- Nahlásit
Dášadáša
Vyčiním mu, dám na zahradu.
Tohle si pes nemusí vůbec spojit se svým chováním, ale klidně třeba s manželovým příchodem. Tedy "páneček se blíží - nejspíš zase dostanu vynadané a půjdu na samotku - musím pánečkovi zabránit v příchodu". A vyjíždění se vystupňuje... Zkuste zapřemýšlet, jak to udělat, abyste místo trestů psu ukázali, co MÁ při manželově příchodu dělat. Ne "nevyjíždět", ale třeba "ležet klidně na pelechu". A tohle chování odměňovat.
|
Dášadáša
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 22:15
- Nahlásit
Ale on dostal vynadáno až tehdy, když to začal dělat - a to kousnutí nebylo symbolické, ale tekla krev.
Také ho zkouším uklidňovat, držet, chválit...
Byli jsme s manželem, dětmi, vnoučaty o svátcích v obýváku - pohoda.
Pak šel manžel přiložit do sklepa a když se objevil ve dveřích, tak pes "vystartoval" na něj a bylo to strašné...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 22:20
- Nahlásit
Dášadáša
To jsme nezkoušeli - vyzkoušíme.
Jeste jste to nevyzkouseli?
Také ho zkouším uklidňovat, držet, chválit...
Proc uklidnovat, proc drzet, zac chvalit?
|
Dášadáša
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 22:30
- Nahlásit
Ne, vyzkoušíme.
Uklidnit, aby "nevystartoval" a pochválit, že to neudělal - jak píše
lamalucni .
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 22:55
- Nahlásit
Dášadáša
Uklidnit, aby "nevystartoval" a pochválit, že to neudělal - jak píše
lamalucni .
To nekde psala coby radu?
Ja vidim jen
lamalucni
Zkuste zapřemýšlet, jak to udělat, abyste místo trestů psu ukázali, co MÁ při manželově příchodu dělat. Ne "nevyjíždět", ale třeba "ležet klidně na pelechu". A tohle chování odměňovat.
Ocividne jeji dobre minene rady chapete spatne.
|
Dášadáša
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2014 03:57
- Nahlásit
Nene, jen jsem to asi špatně napsala.
|
Dášadáša
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2014 04:05
- Nahlásit
Včera - pondělí, se choval naprosto vzorně a na manžela nevyjel.
Zkusíme, aby manžel byl v obýváku a já přijdu - co pak provede dám zprávu.
Jsem po operaci, lázních - pes byl cca 2 měsíce s manželem a já mimo.
Je to miláček a mazlík, vnoučata miluje, nikomu za rok a půl neublížil.
Už uvažujeme, že ho za tu agresivitu proti manželovi dáme...ach jo...
Prosííím - pomozte!!! Milujeme ho!
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2014 07:39
- Nahlásit
Dášadáša
Co ho chcete dát? Uspat? Nebo do útulku, kde s nálepkou agresivního psa může taky strávit zbytek života? No tomu říkám láska.
Proč radši neuvažujete nad tím, kde najdee odborníka za kterým byste se psem zajeli? Přes net væm nepomůže nikdo všichni vám můžou říct své rady a tipy, ale z obecného popisu situace, kterou nikdo neviděl a bez shlédnutí vašeho celkového přístupu ke psovi to opravdu nebude nic víc, než tipy a ještě byste je měli umět aplikovat.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2014 08:20
- Nahlásit
Dášadáša
Už uvažujeme, že ho za tu agresivitu proti manželovi dáme...
???
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2014 10:25
- Nahlásit
Teda popravdě, psovi bych dala vodítko, manžela nechala chodit do obýváku a ven a jakmile by pes jen projevil snahu vystartovat, důkladně bych mu vysvětlila, že tohle teda dělat nebude.
Ale to je o tom, umět psa potrestat přiměřeně jeho povaze a zasáhnout včas, když už pes vystartuje, je pozdě.
A taky bych vyzpovídala manžela, ono tohle nezačne pes dělat jen tak zničehonic.
|
Dášadáša
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2014 12:05
- Nahlásit
Dát jednomu známému.
K odborníkovi jsme šli, nebyl tam a na mobilu schránku.
Ptali jsme se chovatelky z jejíž stanice pejska máme a rady nepomohly.
Díky Vám všem za rady.
D.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2014 12:54
- Nahlásit
Dášadáša
K odborníkovi jsme šli, nebyl tam a na mobilu schránku.
To asi nebyl jediný odborník v republice, že?
|
radanova
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2014 18:24
- Nahlásit
Co ubrat přezíravosti birmo ))
Paní snahu má, jinak by sem nepsala. Psama se zabývám teď 9 let. Pořídila si prvního až dost dlouho po třicítce. Jako dítě jsme doma jednoho taky měli, ale to byla péče, že bych si za ní dnes dala přes hubu. A přes spoustu načtenýho s různýma úspěchama použitýho kolikrát nerozumím radám a potřebuju vysvětlování. Stejně nadělám spoustu chyb a to ne schválně ani ráda. Tak se přimlouvám abyste vy zkušenější tazatele tak neděsili. Co? Někdo hold chápeme pomalu, mějte slitování s našimi psi, prosím.
|
radanova
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2014 18:25
- Nahlásit
tý brď první smajl měl být velkej úsměv. To je v praxi to co jsem vejš popisovala
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2014 19:52
- Nahlásit
radanova
Co ubrat přezíravosti birmo
Tak jo, já uberu. Ale musím říct, že už tohle mě stálo hodně sebeovládání. Ten problém není z dnešního rána, lidí se kterými se dá takový problém konzultovat několik v republice je a pokud to někdo uzavře s tím, že se nedozvonil a asi tedy bude muset dát psa pryč, tak s tou láskou, kterou zde paní prezentuje, to asi nebude tak žhavé... To nejde o chápání rad ani psů, jen o snahu problém řešit
|
Dášadáša
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2014 02:28
- Nahlásit
Pejsky mám celý život a je mi 60. Nikdy se mi to nestalo.
Milujeme ho! Nechceme ho někam dát, jen nevíme, co se stalo, protože se to nikdy nestalo u žádného našeho pejska. Je to náš mazlíček milovaný, vnoučata miluje a toleruje i když ho tahají atd. - kdo ví, pochopí.
Opravdu si myslím, že když jsem podstoupila operaci kolene a prakticky jsem nebyla 5 týdnů doma, tak mě pejsek brání proti všem a to v místě - obýváku - kde jsem nejčastěji. Manžel mu nijak neublížil, miluje ho! Ale proč zrovna v této místnosti "startuje" proti manželovi? Venku ani v jiné místnosti to nedělá.
Vyzkoušeli jsme rady - viz výše - manžel byl v obýváku, já přišla a nic se nedělo - pohoda.
Je to mazlík námi milovaný a neuzavírám to tím, že jsem se nedozvonila. Nechceme dát pejska pryč, jen se chci dopátrat řešení, protože když pokouše až teče krev, tak je to přinejmenším k zamyšlení a řešení.
Kdyby - jak viz výš píše - někdo psu ublížil, tak má podle mě z toho člověka strach a spíše se stáhne a neublíží mu. Opravdu mi přijde, že haf mě brání, protože cítí, že mi není dobře...Dokážete mi k tomu něco říct?
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2014 07:03
- Nahlásit
Dášadáša
Nehledejte za tím žádné psychologické složitosti. Pes je šelma. Prostě si hlídá "zdroj". Je to v podstatě totéž, jako by si hlídal kost, misku nebo hračku, akorát že v tomhle případě jste tím hlídaným "objektem" vy. Proč si vás začal hlídat až teď po té dlouhé nepřítomnosti a proč jen v obýváku... těžko říct, psu do lebeně nevidíme. Možná je pro něj tím "zdrojem" hodným hlídání jen kombinace "panička na gauči"... Ale to fakt jen tipuju. Ono je vcelku fuk, proč to dělá. Podstatné je, co s tím.
Odkud jste?
|
moll
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2014 07:42
- Nahlásit
Dášadáša
mrkněte na http://positively.com/, v tv- pořadech podobný problé řešila už několikrát. obvykle je příčinou majetnictví k paničce (zajímvé, že vždy pes bránil paničku před manželem, nikdy pánečka před manželkou). psa nemáte držet, uklidňopvat a podobně, ale zakázat mu vyjíždět a odměnit setrvání v klidu. není to důvod k přemýšlení o těch několika tečkách, které uvádíte jako možné řešení problému. jako zkušený psí člověk vydržte a hledejte řešení. přidávám se k dotazu: odkud jste?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2014 08:12
- Nahlásit
Dášadáša
je mi to skoro hloupé sem napsat, ale opravdu vyzpovídejte muže, jestli se nestalo mezi nima dvěma něco neobvyklého. Chlapi si chybu jen těžko přiznávají a dostat to z nich, je někdy problém Ale taky to může být, jak píšou holky, že si pes špatně spojil co se stalo: třeba viděl muže, jak vás odváží pryč a teď se bojí, že když přijde, zase vás na měsíce odveze. Možná vás naposled viděl právě v obýváku...ale to jen spekuluju
|