| Autor |
Zpráva |
Klárka
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2010 10:08
- Nahlásit
Čistokrevné fenky bígla tricolor. Uli narozena 12.1.2003, Berta narozena 23.4.2001 a Saly narozena 30.8.2001. Jsou moc krásné, jsou mazlivé a přátelské povahy, zvyklé venku. Fenečky jsou zdravé,naočkované, pravidelně veterinářem kontrolované, prošli si ale pro pejska nelehký osud pokusného zvířátka. Přesto jsou to neuvěřitelní mazlíci, trpěliví, protože museli vydržet pokusy,. Jsou zvyklé na lidi, jsou to opravdu na to, co mají za sebou neuvěřitelné mazlilky. Teď se už vědcům nehodí, nejsou ochotni je tu nechat ani na dožití. Už jim stanovili i datum euthanazie 12.6.2010 !! Pomozte prosím!
|
Klárka
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2010 10:15
- Nahlásit
foto najdete na http://www.mija.estranky.cz/
|
Janis
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2010 10:51
- Nahlásit
Jak je to možné, pokud vím, tak dle zákona na ochranu zvířat č.246, jest to trestné. Zveřejnit v novinách (televizi)a získá se čas. Žádný útulek je nevezme?
|
bea
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2010 10:57
- Nahlásit
Klárka
A jsou z Brna? V Praze je útulek paní Kladivové, bere menší psy, někde na Praze 4, na anetu bude adresa a telefon. Mám zkusit zavolat nebo zkusíte vy?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2010 11:26
- Nahlásit
Zveřejnit v novinách (televizi)a získá se čas.
Ano, zveřejněte to. To je ten nejlepší nápad. Pak už se jim nikdy nepodaří takového psa vytáhnout..
Alespoň co já mám informace z jedné větší firmy v ČR, tak bíglové jsou vynášeni na tajnačku přes vrátnici, v tašká, či házeni přes plot do nachystaného auta, vždy za obrovského rizika zaměstnanců. A rozmáznutí v médiích jim určitě pomůže... Nehledě na to, že byste je trestaly, ale psy si naočkujete, že? A nepřemýšlíte nad tím, kde se vakcina bere...
|
Houšková
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2010 11:59
- Nahlásit
Přece nelze do nekonečna tolerovat krutosti páchané na zvířatech. Tím, že se něco tajně vynáší pro záchranu, to nemůže být řešení do budouctnosti.
Tajně mohu zachránit psa od člověka, který s ním krutě zachází (i když on si pořídí zase dalšího a tak pořád do kola), ale instituce to je třeba veřejně a důsledně postupovat.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2010 12:06
- Nahlásit
Janis
Jak je to možné, pokud vím, tak dle zákona na ochranu zvířat č.246, jest to trestné
nemám čas to hledat,ale jedním z povolených důvodů usmrcení je ukončení pokusu na zvířeti.
dál se mi nechce sem přispívat,jelikož se mi chce zvracet z podobnejch kauz.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2010 12:11 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit
davidkova renata
Janis
Jak je to možné, pokud vím, tak dle zákona na ochranu zvířat č.246, jest to trestné
nemám čas to hledat,ale jedním z povolených důvodů usmrcení je ukončení pokusu na zvířeti.
dál se mi nechce sem přispívat,jelikož se mi chce zvracet z podobnejch kauz.
pravdu díš děfče je to tadyk:
(2) Důvodem k usmrcení je:
a) využití produktů hospodářského zvířete
b) slabost, nevyléčitelná nemoc, těžké poranění, genetická nebo vrozená vada, celkové vyčerpání nebo stáří zvířete, jsou-li pro další přežívání spojeny s trvalým utrpením,
c) bezprostřední ohrožení člověka zvířetem,
d) výkon práva myslivosti a rybářství podle zvláštních předpisů,
e) nařízené ochranné a zdolávací opatření při výskytu nákazy nebo jiného hromadného onemocnění zvířat,
f) ukončení pokusu na pokusném zvířeti,
g) regulování populace hospodářských zvířat, pokusných zvířat, zvířat v zájmových chovech, zvířat v lidské péči a volně žijících zvířat,
h) opatření v boji proti škůdcům.
a v podstatě je z pokusnej důvodů povolený šecko, neboť co není zakázáno je povoleno :
c) z jiných než zdravotních nebo pokusných důvodů
1. omezovat výživu zvířete včetně jeho napájení, nestanoví-li zvláštní přepis jinak,
2. podávat zvířeti potravu obsahující příměsi nebo předměty, které mu způsobují bolest, utrpení nebo jej jinak poškozují,
3. omezovat bez nutnosti svobodu pohybu nutnou pro zvíře určitého druhu pokud by omezování způsobilo utrpení zvířete,
d) vydat slabé, nevyléčitelně nemocné, vyčerpané nebo staré zvíře, pro které je další přežívání spojeno s trvalou bolestí nebo utrpením, k jinému účelu než neodkladnému a bezbolestnému usmrcení,
e) podávat zvířeti dopingové látky poškozující organismus s cílem změnit jeho výkon nebo vzhled,
f) cvičit nebo zkoušet zvíře na jiném živém zvířeti, používat jiných živých zvířat jako lákadel, štvát zvířata proti sobě, aniž by to vyžadoval lov anebo příprava zvířete k vypuštění do volné přírody,
g) provádět chirurgické zákroky za účelem změny vzhledu zvířat, zejména kupírovat uši, ničit hlasivky nebo používat jiných prostředků k omezení hlasitých projevů zvířat anebo z jiných než zdravotních důvodů amputovat drápy a zuby, nejde-li o případy uvedené v § 7, odst. 3,
h) používat podnětů, předmětů nebo bolest vyvolávajících pomůcek tak, že působí klinicky zjevné poranění nebo následné dlouhodobé klinicky prokazatelné negativní změny v činnosti nervové soustavy nebo jiných orgánových soustav zvířat.
i) podávat zvířeti bez souhlasu odborně způsobilého veterinárního pracovníka veterinární léčiva a přípravky, dále jen "přípravky", s výjimkou přípravků, které jsou volně v prodeji, provádět krvavé zákroky a injekční aplikace, pokud nejsou prováděny osobou odborně způsobilou, nejde li o pokusy na zvířatech,
j) vyvolávat bezdůvodně nepřiměřené působení stresových vlivů biologické, fyzikální nebo chemické povahy,
k) chovat zvířata v nevhodných podmínkách nebo tak, aby si sama nebo vzájemně způsobovala utrpení,
l ) zasahovat do průběhu porodu způsobem, který neodpovídá obtížnosti porodu, zvyšuje bolest anebo poškozuje zdraví matky i mláděte,
m) zacházet se zvířetem, přepravovat je nebo je pohánět způsobem, který vyvolává nepřiměřenou bolest, utrpení nebo poškození zdraví anebo vede k jeho neúměrnému fyzickému vyčerpání,
n) používat k vázání zvířete prostředky, které způsobují utrpení,
o) usmrtit zvíře způsobem působícím nepřiměřenou bolest nebo utrpení,
p) překrmovat zvířata, zejména drůbež, ve velkochovech násilným způsobem,
r) používat živá zvířata ke krmení těch druhů zvířat, u nichž z biologických důvodů není takový způsob výživy nutný.
§ 5
|
impact
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2010 12:12
- Nahlásit
Houšková
Tak mi řekněte, čím budete očkovat své psy, až se tohle zakáže, hm?
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2010 12:19
- Nahlásit
impact
mohlo by se testovat na umělých tkáních, to by pak vakcíny byly ale dost drahé a psa by teda mohl mít jen opravdovej pracháč
|
impact
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2010 12:22
- Nahlásit
zuzanarosakova
No, to by bylo vskutku zajímavé. Ale myslím, že především nereálné.. Mě přijde hrozně hezký vztekat se nad tím, jak jsou to chudáci psi, ale pak jít a směle si svého psa nechat naočkovat vakcinou, která byla právě na těchto psech testována..
Nevím teda, jak to chodí třá v zahraničí, ale vím o jedné konkrétní české firmě...
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2010 12:26 - Změnil/a: mac1
- Nahlásit
impact
Tak mi řekněte, čím budete očkovat své psy, až se tohle zakáže, hm? jaké nové vakciny testují ?
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2010 12:26
- Nahlásit
impact
no jasně, to se asi musí ne těch psech testovat, ty umělý tkáně jsoufakt drahý, na tom se testujou jen nějaký vychytávky pro lidi. Ale mohlo by to řešit klonování, kdyby to povolili, že by se uměle vypěstovala třeba noha nebo slinivka a na tom by se to zkoušelo. jenže to asi nepovolej, hlavně černoprdelníci budou vždycky proti.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2010 12:27
- Nahlásit
mac1
Počej nerozumím otázce?
zuzanarosakova
Fuj, uměle vypěstovaná noha zní ještě hrozněji.
|
Soňa R
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2010 12:28
- Nahlásit
Každý člověk si na využívání zvířat k výzkumným účelům udělá určitě názor sám, proto vás PROSÍM, CHCETE-LI NA TOTO TÉMA DISKUTOVAT, ZALOŽTE K TOMU SAMOSTATNÉ VLÁKNO AŤ KONKRÉTNÍ POMOC TĚMTO FENKÁM NEZAPADNE MEZI SPOUSTOU KOMENTÁŘU NA TOTO TÉMA. Děkuji Soňa R.
pro Beu: Jsem z Modřan tak se za paní Kladivovou chystám osobně, aby bylo další řešení pro případ, že by se nenašel nový domov nebo bližší útulek. Díky.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2010 12:37
- Nahlásit
Soňa R
Když už nic jiného, tak diskuze téma posouvá nahoru, aby bylo vidět... Jinak zapadne a neštěkne po něm ani pes
|
bea
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2010 13:45
- Nahlásit
Soňa R
Doufám, že to vyjde.
|
Apollo
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2010 14:40 - Změnil/a: Apollo
- Nahlásit
já tyhle tři viděla na aukru k darování - je to možné????
http://aukro.cz/item1036534317_darujeme_3_fenecky_ bigla_tricolor.html
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2010 15:02
- Nahlásit
Apollo
je to stejná fotka
|
Soňa R
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2010 19:30
- Nahlásit
Koukala jsem na to a myslím, že to jsou oni. Několik zaměstnanců toho výzkumáku se jim snaží už delší dobu najít nový domov. Vím, že dávali inzeráty všude možně, takže někdo z nich nejspíš i sem.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2010 19:33
- Nahlásit
Soňa RNikisekXJsou tam i ta stejná jména, takže to budou určitě ony.
|
Soňa R
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2010 10:56
- Nahlásit
ještě pár konkrétnějších informací k fenkám:
fenky nejsou zvyklé na klasické venčení, jsou zvyklé v kotci a ve výběhu (takže ne do bytu). Na vodítku chodit umí, krmené jsou běžnými granulemi a jsou v dobrém zdravotním stavu. Mladší Uli je v kotci sama, dvě starší fenky jsou odmala spolu, takže jsou na sebe dost fixované a bylo by lepší, kdyby spolu mohly zůstat.
|
Soňa R
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2010 09:22
- Nahlásit
pro fenky je zajištěno místo v útulku, takže utracení už nehrozí. Každopádně se budeme dál snažit, aby z ústavu šly přímo do nových domovů.
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 21:38 - Změnil/a: Cesmina
- Nahlásit
Právě jsem psala tomu človíčkovi, co vystavil fenky na aukru:
...můj přítel může jedné fence nabídnout azyl - tj. fenku by si vzal s tím, že by se jí dále hledal domov...
Asi lepší než útulek, ale pořád věřím, že si najdou spíš domovy.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2010 08:31
- Nahlásit
Soňa R
fenky nejsou zvyklé na klasické venčení, jsou zvyklé v kotci a ve výběhu (takže ne do bytu).
Venčit se naučí, za pár dní, toho bych se nebála.
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2010 12:29
- Nahlásit
Venčit se naučí, za pár dní, toho bych se nebála.
Taky tomu věřím.
|
Andushka
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2010 18:26
- Nahlásit
Jejda, takoví hezcí bíglíci a stále žádní zájemci?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2010 18:32
- Nahlásit
Andushka
hele já nevim,ale někde jsem tušim četla,že už jsou všechny udané..
|
impact
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2010 18:32
- Nahlásit
davidkova renata
Taky jsem to dneska někde četla.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2010 18:37
- Nahlásit
impact
nemůžu to najít! ale nebylo to dnes,ale už před víkendem...
|