Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Německy ovčák Ben hledá domov
Autor Zpráva
makrel
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 18:22
- Nahlásit

Ben - Německý ovčák 7-8 let starý, urgentně hledá milujícího pána!!!!
Ben byl nalezen v příšerných chovných podmínkách prostoru kravína (vlastní obrázek o nevyhovujících podmínkách si můžete udělat, díky přiloženým fotkám). Jeho původní majitel kravín prodal a milého Bena nechal na pospas jeho osudu.
Když jsem Bena před veterinární ordinací uviděla, zhrozila jsem se. Kožní zánět na 80% těla, pokousaný od potkanů, vši, blechy, svrab, vyhublá kostra. Zcela zlomený pes, odevzdaný osudu osm let sedící na promočeném slamníku, tupě zírající do zdi.
U Bena jsme zahájili léčbu antibiotiky a provádíme léčebné koupele, svrab, vši a blechy jsou již odstraněny z Benova těla.
Je naočkován, odčerven. Nemá již na žádné parazity! Nyní u Bena provádíme léčebné zábaly kůže a obnovujeme růst chlupů. Dále pokračuje léčba antibiotiky.
Na Bena byla pořádána celorepubliková sbírka ve které, bylo vybráno 14 300 Kč na jeho léčbu.(Nový majitel nemusí mít obavy s finančním vydáním, léky a doplňková výživa budou Benoj nakoupena naším střediskem CANIS) Více o sbírce a průběhu Benova léčení naleznete na odkazu (http://www.mija.estranky.cz/stranka/ben-z-kravina (http://www.mija.estranky.cz/stranka/ben-z-kravina ))
Beník začal přibírat na váze a jeho stav se začíná zlepšovat.
Ben však akutně potřebuje novou rodinu, milujícího majitele, ruce které pohladí, srdce, které bude milovat a Ben bude vědět, že má pro koho každé ráno otevřít oči a radostně zavrtět ocasem na přivítanou.
Beník je moc hodný pejsek, neničí věci, v bytě si najde místo kam si lehne a pozoruje chod domácnosti, když vařím, asistuje mě tiše v kuchyni...vzpřímeně se posadí a pozoruje, jaké, že to dělám dobroty a čeká co upadne, nešikovné kuchařce...
Nevadí mu společnost ostatních pejsků, koní, koček, vůbec není konfliktní a to ani k dětem. Poslouchá, na vodítku chodí o dva kroky napřed, ale netahá. Je vhodný jak do bytu, tak do domu se zahradou. K rodině či jednotlivci, ke starým lidem (Ben není žádné třeštiprdlo, je to opravdu velice klidný a hodný pes). Rád poznává nové věci, neboť za osm let pobytu v kravíně , neměl možnost pocítit slunce, kapky deště na kožíšku. Vše se zájmem pozoruje, ptáky, čichá ke kytkám...jako malé štěně, koketuje s vodou v rybníce. K lidem má i přes tvrdý život plný odmítnutí, ohromnou důvěru. Na vycházkách hned ke každému zamíří, postaví se před něj a upře svoje čokoládové oči ve kterých je ohromná prosba.... Chci domov, chci milující páníčky...nemám nic víc než otevřené srdce plné lásky, kterou chci moc někomu dát, chci tolik?
Bohužel nevíme jak dlouho si Ben udrží tohle nadšení, začínám na něm pozorovat, že pomalu ztrácí naději a trpí tím, že nemá domov.
V minulosti jsem zažila, podobnou situaci kdy se mě podařilo uzdravit týraného, Československého ovčáka. Po uzdravení jsem jej předala do útulku, po měsíci mě, ale přišla zpráva z útulku, že Rex, přestal jíst a upadl do letargie a začal hladovět a zemřel. Byl fyzicky zcela zdráv, veterinář se domníval, že Rex prostě ze žalu a samoty už nechtěl dál žít a vzdal to. Pro Bena se tedy snažím najít co nejdříve nový domov, mám strach, aby se situace neopakovala. Bohužel v našem středisku CANIS je mnoho pejsků s podobným osudem a všechny si je nechat nemůžeme.
Pomožte mě prosím tak, že Benův smutný příběh rozšíříte všude kam můžete, noviny, inzerce atd. Zachrání te jeden život a to je přeci k nezaplacení, nemyslíte?
Více informací na telefonu 724 803 265

begin_of_the_skype_highlighting_end_of_the_skype_h ighlighting Jitka Tržická.
Alexandra Bauerová
Malinois Kennel - http://sakrabeskydy.wz.cz/

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 18:31
- Nahlásit

Už je na něho prý vážný zájemce.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 18:33
- Nahlásit

Když už se tu řeší NO, sousedova 2,5 letá fena (znají jen rodiče, předky ne, nemají PP, neví, jaký byl zdravotní stav předků) si hryže nožičku na úrovni zápěstí levé nohy. Má tam minimálně 3 asi centimetr široké krvavé "díry" až do masa. Byli jednou u veterináře, ale nevědí, čím to je. Matlají to zeleným sajrajtem.
Co by to mohlo být?
Bydlí jen venku, domů nesmí.

Gerda
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 18:34
- Nahlásit

ještě fotky:

NikisekX
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 18:38
- Nahlásit

Vlčáčková

zlozvyk.. znala jsem NO co si od mala hryzal ocas...taky do krve, ale nešlo to odnaučit...

Gerda
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 19:09
- Nahlásit

NikisekX
zlozvyk..
nemusí nutně. Možná seškrab udělat...

NikisekX
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 19:11
- Nahlásit

Gerda

tak psala, že u veta byli, tak jsem předpokládala, že nějaký testy dělali...

makrel
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 19:13
- Nahlásit

Vlčáčková
podle mě to může být cokoliv, od páteře, alergie, psychika...

pawLINka
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 19:26
- Nahlásit

Vlčáčková
U babičky jsme měli kdysi ovčáka, který musel být kvůli něčemu podobnému utracený. Kousal si ocas. Byla jsem malá a pamatuju si hlavně ty šílený kaluže krve...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 19:43
- Nahlásit

Prý u vet. byli, ale nevěděli, co to je... Tak kdoví, jestli se braly nějaké stěry. Kromě toho ten pes je jen venku. Lítá po zahradě nebo je zavřená v kotci. Když je v kotci, v poslední době se mi zdá, že víc kvílí. (Může to být jen dojem - možná jsem jenom já víc neurotická, že mi to jde víc na nervy.) Je možné, že by to bylo psychické v souvislosti s tím odkládáním do kotce?

makrel
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 19:50
- Nahlásit

Vlčáčková
úplně klidně to tak může být..jestli si hlodá pořád jen to jedno místo, tj. nedrbe a nekouše si např. celé tělo, tak by to mohla být právě ta psychika

NikisekX
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 19:51
- Nahlásit

Vlčáčková

to je taky dost možný.. strejc má psa(jezevčík x pittbul) a když ho zavřeli venku do kotce tak si začal kousat bok, uplně si trhal chlupy a tak.. A když byl s nima tak nic..

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 22:34
- Nahlásit

NikisekX

Sousedka říkala, že přes den na zahradě jí hlídá, ale když je v kotci, tak jede.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 22:39
- Nahlásit

Vlčáčková

No takhle přesně to dělal strejcův. Jak byl v kotci tak si rval chlupy až do krve ale když byl s nima tak nic...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 23:11
- Nahlásit

NikisekX

Já jsem nepochopila, jak moc se musí hlídat na té zahradě. Jestli by si to rvala taky nebo ne, kdyby jí neokřikovali.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 23:37
- Nahlásit

Vlčáčková

To těžko říct ten strejcův to když byl u nich nedělal.. tak nevím no...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 19:57
- Nahlásit

Tak Ben prý v pondělí po kontrole veterinářem půjde do nového domova na gauč k Praze..

Gerda
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2010 20:49
- Nahlásit

Vlčáčková
skvělá zpráva!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání