| Autor |
Zpráva |
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 19:13
- Nahlásit
http://www.aukro.cz/item990412673_mlady_cerny_kriz enec_stredni_velikosti_krmivo.html
Kopie inzerátu:
Hledáme domov pro krásného psa, který je vzhledově nejblíž velkému kokršpanělovi. Má černou lesklou. místy vlnitou srst, zlaté oči.
Pes je nyní v rodině s velkým počtem dětí, stále uvázaný, bez péče. Přitom je velmi milý, dost živý mazel.
V poslední době se mu podařilo několikrát utéct a dvakrát při tom po někom vyjel, i když fakticky neublížil. Obecní úřad žádá utracení. Pes by potřeboval společnost a péči. Je zvyklý na děti, kočky i jiné psy. Je zvyklý žít na zahradě, ale doma se chová slušně. Při občasných návstěvách se mi zdá, že by byl vděčný i za výcvik, moc se snaží zavděčit a vyjít vstříc.
Pokud by se ho někdo ujal, nabízím přidat 50 kg granulí a uhradit 1 rok veškerou veterinární péči.
Aukce je zkrácená, protože již po neděli je objednán na uspání
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 20:47
- Nahlásit
Co to je za paskvil? Proč je objednán na uspání a zároveň v aukci? A majitel nebo kdo ho dal do aukce? :ee:
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2010 17:03
- Nahlásit
Jo to nevim. Asiva je to akce nekoho jineho nez majitele psa.
Stejne nejak porad nechapu, jak muze vet utratit klinicky zdrave zvire?
btw: Ale tech padesat kilo, zajiste kvalitnich granuli, to je fakt lakadlo, tak to jesteva zvazte.
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2010 17:05
- Nahlásit
Lákadlo?jako že bych si ho vzal,psa hodil do útulku a granule si nechal pro svýho?:-D
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2010 17:10
- Nahlásit
No nejak tak jsem to myslela.:=))) I kdyz ty mas porad jen jednoho psa? Nechtelo by to upravit pocet?
Apropo bych mohla pani napsat, at psa nabidne i s granulema rovnou do utulku, at s tim nemame tolik prace.
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2010 17:15
- Nahlásit
Cesmina
No jestli pes několikrát utekl a byl nebezpečnej pro svoje okolí tak j e jasný, že ho starosta bude chtít utratit :/
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2010 18:43
- Nahlásit
Je z toho lekarska zprava ci neco hmatatelneho? Nestekal nakonec jenom ten pes? To by se dalo resit emerickam zpusobem...
Takze kdyz mi vezme kramla muj pes a nekdo se rozhodne rict, ze na neho byl agresivni, je jasny, ze ho starosta bude chtit utratit? Nevim, je to dost divny.
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2010 19:59
- Nahlásit
Cesmina
jako já nevim jak je to u Vás, ale u přítele na vesnici je prostě zakázanej volnej pohyb psů po vesnici...Jednak proto, aby někoho nenapadli a jednak taky proto aby neznečišťovali veřejná místa jako je dětské hřiště a podobně. Ani ve městech pes nesmí pobýhat bez známky a na volnu. Jinak bude odchycen a převezen do útulku. A pokud někdo nahlásil, že ten pes byl na okolí zlej, tak asi obecnímu úřadu nic jiného nezbyde když se o něj majitelé nedokáží dostatečně postarat aby neutíkal... Je to trapná vyhláška ale je to tak.. Fakt bych nechtěla jít někde se psem venku a potkat volně pobíhajícího psa bez majitele( co kdyby náhodou ten pes nesnesl cizí psy) nehledě na to, že samotnýmu psovi nikdo nevysvětlí, že do dětskýho pískoviště se nekaká ani nečůrá...
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2010 12:28
- Nahlásit
Psala jsem pani, jestli ho zkouseli soupnout do utulku. Odepsala:
zkoušeli. Marně. Nevím, jak se dostávají psi do útulků. Mně připadají nedobytné. Městský policista dokonce navrhl domluvit se s nějakým myslivcem, aby si mohl zastřílet.
Tak jestli vite o cloveku nebo o utulku, co by ho vzal, tak ji prosim pisnite na aukru.
Nejak propadam skepsi, ze se pes da dostat do utulku jen vypustenim ve vzdalenejsim meste a jednani na rovinu je na skodu. :=((( Podobne zkusenosti jsem mela, kdyz jsem nasla kote...
NikisekX
Zakazan volny pohyb je temer vsude, ale temer vsude neniva problem potkat psa na volno.
Ono taky treba u nas je na sidlisti u detske skolky neoploceny zatravneny pozemek, kde si psa na volno pustit muzes. :=(((
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2010 12:32
- Nahlásit
Cesmina
tak snad hergot je jo tý paní pes, tak to bez jejího svolení ho uspat nemůžou ne snad...
BTW: kdyby paní řekla, že ho našla uvázanýho u plotu tak si myslim, že by jí ho ten útulek měl vzít.. Je jasný , že když tam připochoduje se psem, že se ho chce zbavit tak jí pošlou do háje protože všude jsou útulky plný opuštěných zvířat..
|
impact
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2010 12:42
- Nahlásit
Cesmina
Ty woe, tak ať dá do obálky prachy, dá to do toho pytle a nad ránem ať ho tam uváže.
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2010 12:46
- Nahlásit
impact
no některý útulky maj takovou vychytávku ... prům. kameru namířenou na bránu útulku
|
impact
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2010 12:48
- Nahlásit
NikisekX
Šiš, si dám kapucu, né?
Já vím, že to není nejšťastnější, ale....
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2010 12:51
- Nahlásit
impact
není no, ale lepší než aby nechali uspat zdravýho psa, kterej může dělat radost jiné rodině když tak jeho vlastn se o něj nedokáže postarat
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2010 21:25 - Změnil/a: Cesmina
- Nahlásit
Sakva ja myslela, ze najdete nejaky opravdicky reseni, proto to sem pisu :=(((
Od nas je to moc z ruky, jinak bych psa nasla a zavedla do mistniho utulku...
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2010 21:34
- Nahlásit
Cesmina
Tak ať s nim majitelka zajede do jinýho útulku ne? Kruci dyť je to její pes, proč si ho pořizovala když se o něj teď nedokáže ani postarat. Jako chápu, že do tíživé životní situace se může dostat každý z nás, ale nechávat kvůli tomu uspat psa :/ nevim no..
Ono to je těžký mu pomoci když je tolik psů co tu pomoc potřebují, útulky jsou plné, na inzerátech je strašně psů na darování a nikdo to nechce...
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2010 21:38
- Nahlásit
Odkud že ten pes je?
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2010 21:59
- Nahlásit
Pani na aukru ma Velké Přítočno, coz je jeste za Prahou a ja jsem sever jizni Moravy.
NikisekX
Toz to mas tezky, furt lepsi, kdyz si to clovek uzna... Vim o jednech, co si neuznaj, ze se o psa nedokazou postarat, maji ho pres den v seru uvazanyho v kulne a v noci ho tam i poustej. :=(( Majitelka psa zemrela no a on zustal jako dedictvi. Kdyz to vidim, tak chvilkama blahorecim ty, co daj aspon inzerat, ze nechteny dedictvi maj a mit nechcou nebo ze se chcou zbavit psa...
Tak ať s nim majitelka zajede do jinýho útulku ne?
A nechtelo by to spis nejakou treti osobu? Jeste jsem psa do utulku nedavala, ale nechcou tam obcanku toho, co ho dovedl?...
Kdyby to bylo bliz k nam, tak se domluvim at ho nekde u obchodu uvaze a zavola me a ja ho tam najdu, ze... Takto je to na nic.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2010 22:08
- Nahlásit
Klid. Zadne utraceni, zadny utulek, zadnych 10 pytlu krmeni. Je to uz zarizene. A pes pani to neni- snazila se jen pomoci. Vice info zitra.
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2010 22:17
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Tak super. Snad to bude pozitivni. Kdybych nemela svoje dva utulaky, tak bych premyslela, ze ho na nejakou dobu ubytuju. Ale na kdyby se nehraje, tak jsem chtela aspon rozpoutat diskuzi zde...
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2010 22:27 - Změnil/a: Dagmar Fišerová
- Nahlásit
Cesmina
Patri Vam dik za vsimavost. Nebyt to tady na cz-psovi....
Nejak pri tom snazeni neco vymyslet: odvedeni do utulku jste zapomeli na problem cipu.
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2010 22:35
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Pokud prekrocis hranice hajenstvi a nemas chip registrovany je ti stejne na ovno. Treba kdyz se mrknu na stranky mestskeho utulku v Brne, tak je tam taky nejaky ten chipak a ze mu ten chip slusi.
Ale pravda to, ze by mohl byt pes cipovany s cipem v Narodnim registru me ani ve snu nenapadlo.
Nicmene tesim se hlavne na ty pozitivni novinky. :=)))
|
Barča85
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2010 22:45 - Změnil/a: Barča85
- Nahlásit
Ježiš, teď to tady čtu... V.Přítočno je kousíček od nás!!!No, jestli jeli na Bouchalku, tak tam jim ho určitě nevezmou, s paní z útulku nemám úplně nejlepší zkušenosti, komunikuju s ní pokaždý, když tu odlovím nějakýho čokloida..
No, doufám, že se to teda nějak vyřešilo, jak píše Dagmar Fišerová..Pokusila bych se ho nějak ubytovat, ale momentálně je to u mě nereálný - bydlím v 1+1 a mám tu jednu háravou čubu...
Kdyby ho bylo potřeba někam dovézt, jsem k dispozici..
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2010 06:20
- Nahlásit
Barča85
Vzdyt pisu ze je to uz OK, do zadneho utulku nejede.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 02:22
- Nahlásit
Az ted jsem se dostala k napsani.
Je u mne. Je neduverivy a brucoun. Potrebuje dosocializovat, docvicit. Pak zadat. Jsou mu 3roky.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 05:23
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
OT, co se stalo s tou pitbulkou Sárou?
|