Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Brita hledá domov
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
davidkova renata
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 08:25
- Nahlásit

přišlo mi mailem
Dobrý den,
# prosím všechny o pomoc při hledání domova pro Britu - belgický
# ovčák bez PP, stáří 2 roky, fena, očkovaná.
# Brita je trvale již rok zavřená v kotci, majitelka na ni po odchodu
# manžela nemá vůbec čas, Brita má minimálně čištěný kotec,
# který je malých rozměrů. Denně je stresována spratky, kteří
# mlátí do pletiva klacky, lidé si z ní udělali odpadkový koš na
# žrádlo. Když jsem jí byla nafotit,tetelila se blahem , když jsem
# jí pohladila. Trochu se bála, ale okamžitě pochopila, že jí nechci
# nic udělat a začala projevovat radost. Pro Britu by byl vhodný majitel,
# který je sportovně založený a má baráček se zahradou, kde by
# si Brita užila volnosti, kterou nemá. Brita má základní vycvik.
# Brita bude předána novému majitelu s platnou darovací smlouvou ze
# střediska CANIS a to také bude rozhodovat o jejím umístění. Majitelce
# je totiž úplně jedno, kdo si Britu vezme, hlavně když bude pryč.
#

foto mám na mailu,ale neumim ho sem dát,jestli je někdo ochoten,mail přepošlu a může jí semka dát,kuju..

Fajka
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 08:28
- Nahlásit

davidkova renata

http://www.cz-pes.cz/diskuse/10_10878_0.html

nejni to stejný?

ketty
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 08:48
- Nahlásit

davidkova renata ja umi dat fota klido daam Fajka myslim ze uz sem to videla takyy tu pod nazvem bom hleda domov

NikisekX
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 09:04
- Nahlásit

jj koukám, že to je stejné...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 10:00
- Nahlásit

je to stejný,jen todle bylo založený dřív než tamto,at teda někdo něco smaže at to tu nejni dvakrát

ketty
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2010 07:03
- Nahlásit

pekna hafiii konecne sem to nasoukala tak jukejtee

[IMG=http://img263.imageshack.us/img263/463/brita1 .jpg][/IMG]

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2010 08:22
- Nahlásit

ketty
dík za foto

ketty
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2010 13:15
- Nahlásit

davidkova renata jjoo

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2010 14:16
- Nahlásit

Moc nechápu, jak souvisí odchod manžela s nedostatkem času na psa?? Spíš bych řekla, že když už se teda nemusí starat o manžela, bude mit spoustu času ... no lidi jsou fakt divný..

ketty
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2010 14:19
- Nahlásit

zuzanarosakova taky bych spis tipla ze pani nema zajem o psa ne ze nema cas ale spis ze ji nezajimaa

Cesmina
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2010 20:01
- Nahlásit

Má asi jiný životní styl, než "pejskař" a nehodlá se přizpůsobovat.

Taky jsem si to žila jinak, než jsem potkala svýho prvního psa. A teď ze dvěma se to už vůbec nedá srovnat.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2010 20:27
- Nahlásit

Cesmina

ale co ty lidi dělaj, když nemaj psy? Dyt se musej hrozně nudit! Já mám taky dva a nijak mě to neomezuje. Akorát na dovču no, to se musí plánovat hlídání...ale to je prd proti tomu, co zažijem s pejskama

ketty
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2010 09:03
- Nahlásit

zuzanarosakova no ja se zacinam nudit i stema sesti ja sem nak zvykla na vetsi vytizeni ale zas se ztoho dost blbne proto mam i ptaky odreagovanii ..tuhle sem byla na anvsteve a meli tam mali dite miimo a ja na nej jak na psa pri zavolani uz sem ztech vycviku zblbla ale funguje to i an lidi ja zavelim a uz to lita
Cesmina
Má asi jiný životní styl, než "pejskař" a nehodlá se přizpůsobovat.

asi tak nak

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2010 11:20
- Nahlásit

ketty

jooo, taky jsem jednomu dítěti na návštěvě u známejch řikala "Zůstaň!"

Cesmina
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2010 17:35
- Nahlásit

zuzanarosakova
ale co ty lidi dělaj, když nemaj psy?

Ja nevim, co delaj lidi, ale ja jsem mela spoustu zajmu, kterych jsem se postupne vzdala. S druhym psem k prvnimu jsem se vzdala sveho temer posledniho - tancovani ve folklornim souboru. On se jeden pes cas od casu na zkousce ztratil (navic to bylo super pro jeho "opozdenou pozitivni socializaci"
), ale dva uz bylo moc. Taky chodim min do hospody a vic do prirody.

ale to je prd proti tomu, co zažijem s pejskama
Nevim, ja jsem ted vic sama se psama. Jen do prace a z prace dom. Na zazitky zivot nic moc. Ted je to vic starosti a min radosti. :=(((
Predtim jsem byla vic ve spolecnosti, nemusela jsem se casove omezovat, no vlastne az na praci jsem nic nemusela a to taky nebylo spatny :=))

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2010 17:55
- Nahlásit

Cesmina

já mám teda opačnou zkušenost. Dřív, když jsem měla volno (pracuju nárazově, třeba tejden nonstop, pak zas pár dnů vůbec atd), tak jsem se jen válela a četla. Teď chodim s pejskama ven, cvičíme, dozvídám se furt nějaký nový informace, vymýšlím, co by se s nima dal dalšího podnikat. A oni jsou super furt něco prováděj, je s nima sranda a když se něco novýho naučej, tak z toho mám fakt radost.

Do hospody chodim teda dost často, ale to je večer a to psy prostě nechám doma nebo v létě na zahradě. Na návštěvy a výlety je berem s sebou a na dovču si domlouváme hlídání. Jedinej problém je, že se nemůžem ze dne na den sebrat a někam jet na dýl, že to hlídání musí bejt domluvený dopředu..

ketty
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2010 18:10
- Nahlásit

zuzanarosakova noo tak kdyz jeste rikas zustan to de ale ja vylozene uz sem zmagorena treba ty upozornovaci gesta atak a upotavaci ale na deti to plati taky noo jeste ze jim nehazu odmeny a nerika tak je dobreee
Cesmina
to ja teda nak moc omezena nejsem mezi lidma sem porad do hospody du klido i s psama starosti mam porad stejne a srandy je urco viic a radosti taky dost ...no to ej to ze je psickar a psickar ja sem psickar telem i dusi me vadi jak sem bez psu ja sem bez nich treba jen dve hodiny uz mi chybi dovolena bez nich ani si neumim predstavit takze....a pravi psickar vi ze poridit si psa neni jen tak ze to neni jen mit pejska a vyvencit ale ze je to trosku zivotni styl kort jdeli o vetsi pejsky .......me kdyby pribylo sem 20 psu sem stastna jak blecha a mit misto urco tu davno uz tolik jee

Cesmina
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2010 18:32
- Nahlásit

ketty
poridit si psa neni jen tak ze to neni jen mit pejska a vyvencit ale ze je to trosku zivotni styl

No a prave v teto vete, je schovany to "dobrovolny" omezovani.
Vsichni, kdo mame psa (a mozek) a chceme, aby si prozil ten svuj psi zivot "na urovni" k tomu omezovani dojdeme a nekteri si ho uz ani samou laskou ke psum neuvedomuji. Ostatne jak jinak by zili, ze? :=)))

ketty
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2010 18:52 - Změnil/a: ketty
- Nahlásit

Cesmina no jasnee no tak civava moc neomezuje tu muzes vzit vsude a pohlida kazdy ale agresivni filu malogdo ..ja myslim jako ten rozdil vtom prave ze a nemyslim to spatne ikdyz treba dobrovolne ses omezila atd si stezujes a vidis na tom neco spatneho nebo ne spatneho ale netesi te to tak neb by si asi sem tam chtela vic volnosti (ja nez narvu do pismenek neco tak jak to myslim des).Me napriklad todle nevadi ja psi mam proto ze to takle chci a cim vic tim lip netouzim byt nikde jinde nez sem ani po dovolenych jenjednou sem odjela na dovcu bez psu a hezke misto kanary nikdy uz bych to neudelal druhy den sem chtela domu enbavilo em to neuzila sem si to vubec ...ja proste ten cas snima travit chci a ne jinak ..joo samo rada chodim do kina atak na vylety jezdim samozdrejme konicky mam
,ale bez psu me nebavi nic a pokud vim ze budu bez nich dyl jak den tak to mazec neni semnou rec...ja nevim jestli sem ted napssala presne tak jak to myslim ..samozdrejme ne kazdy je takovi magor jako jaa a o nikom si nemyslim nic spatneho pokud nechce kazdou vterinu travit s chlupacema uzit si dovolenou bez nich aale ja proste ...no to byste me museli zazit se psema a pak treba dva dny bez nich ...a jak treba na ty kanary sem jela neb sem si rikala cobych nejela nikam nejezdim skoro atd kvuli hafum no a zjistila sem ze ja ani nikam jezdit proste nechci a pokud jedu nekam bez nich na dyl tak se vzdy jen predsvedcim ze proste me nic neba bez nich ..

Klárka
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2010 10:06
- Nahlásit

Ahoj všem, Brita má už domov

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2010 10:09
- Nahlásit

Klárka

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2010 10:30
- Nahlásit

Klárka
je, tak to je super

jinak pridam k zivotnimu stylu... poridit si psa je dost omezujici pro nektere lidi a napriklad pro me to omezeni bylo. Nerikam, ze nejak vyznamne, ale proste... driv jsem jezdivala hodne na vodu, s brontosaurama po hradech... dneska jsem omezena tim, ze 2 neposedny potvory do kanoe = prevrzeni kazdou chvili a nulovy pozitek z vody napriklad... nebo ani na bronto akce nemuzu, protoze se psem je problem... dovolenou musime prizpusobit psum a s tema nas nepusti do pulky restauraci v lete a nebo na prohlidku zamku... takze na jednu stranu je pes pro turistu dobra vec, nezlenivi a casteji si udela moznost vyletu, ale zase to omezuje v hrozne moc dalsich vecech... pokud clovek jen sedel doma a cetl a ted chodi na vychazky, tak si treba omezen neprijde, ale ja si do jiste miry omezena prijdu. Ano, rozhodla jsem se pro psa sama, pocitala jsem s temi omezenimi, ale ono taky cloveka treba nenapadne, ze mu 2 psi muzou odmitnout vzit do autobusu a pak je sakra problem, kdyz jsem nekde, kde nic jinyho nejede... a hlidani... jo, rodice by me je prisli nakrmit, ale bylo by me jich lito a i kdyz bych hrozne nekdy chtela s muzem k mori, tak si nedokazu predstavit jak jedina zabava mych psu je krmici navsteva

ketty
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2010 10:31
- Nahlásit

Klárka no tak to je super ze ma panecka parada gratulu ju jii k lepsimu zivotu

ketty
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2010 10:36
- Nahlásit

cernej caj no to chaapu
ja mam dobry ze nak sem si uz asi sve odcestovala podivala se kam sem chtela a vyhovuje mi byt doma ,zahrada vycviky ,na dovcu jezdim maximalne na psi tabory me to vyhovuje maximalne ,semtam vylet jednodenni a sme spokojena kam me se psem nepustej nelezu jejich smula ne moje ja usetrim ale chapu lidi co nekam chte vejletit to je omezuje noo kord pokud nema zahrau vybeh a nekoho kdo se jim postara o drobecky dva pokud maj ...mi treba s ex sme meli dohromady 9psu cca a i k mori sme mohli ovse je problem ze me to nebavi bez psu takze po dvou dnech chci domu

ketty
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2010 10:38 - Změnil/a: ketty
- Nahlásit

cernej caj ted pritomna poloviccka je psovod ma dva hafany takze zas pocet osum no a on am vyresino kdyz potrebuje necha je v praci treba tyden tam mu ej vencej atd no a ja taky nemam problem ...jak rikam nejvetsi problem sem ja ze nikam nechci maximalne na den tim nerikam ze sedim doma a s knihou a nic nedelam to ja vejletim treba po okli atak ale se psema ...teda ted uz maj losovani kdo kam semnou

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2010 10:48
- Nahlásit

ketty

tak ja jezdim hlavne po krasach cr, vzdycky se ubytko, kde muzu mit psa najde, to problem neni... ale cilene uz musim vyhledavat vlaky kvuli problemum s autobusakama, taky me musi nechavat chladnym zamky a jine radosti, coz preziju a taky si uz nemuzu dat svickovou ve vyhlaseny hospode ale chleba se salamem na lavicce pred hospodou... ale hlavne me psi v podstate zazdili kolo... takze to vypada tak, ze zadna tejdenni dovca na kolech, maximalne jednodenni vylet, jeden den psi doma vydrzej v klidu a v tech vedrech v lete je to pro ne aji prijemnejsi... nedokazu si totiz predstavit, jak se psem jezdit na kole... coz o to vlese nebo nejake cyklostezce... ale dost casto se jezdi po silnici a to fakt nevim, jak zabranit tomu, aby pes se treba nelekl a necuknul a neskoncil pod autem pes nebo ja...

tak ted premslim, jestli to kolo, co sem loni za 16 tisic koupila zase neprodam... protoze na tu zatez, co vyvinu odted by me stacilo cokoli ze zastavarny

ketty
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2010 10:55
- Nahlásit

cernej caj chii jasnee no to chapu tak na kolo chodim se psem na inline taky takze ... na ciklostezce v lese atd no to musi byt poslusnost aby ti pes nezmizel a bezel vedle tebe ....tam ani enmusi byt na voditku jeli poslusny no a na silnici musi byt zvykli noo pak to jde takze trenovat nekde na min frekventovane silnici a pak se muze nekam kde to jezdi vic ikdyz ja ikdyz jedu sama se bojim tam kde to jezdi hodne a nakladaky takze... tam nejezdim jako kamion je humus me to malem jednou ten vitr od nakladaku srazilo s kola od ty doby nehrozi zebych jela nekde po hlavnii

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2010 11:30
- Nahlásit

ketty

tak poslusnost nemam ani s utulkacem, ani se stendem, ktery se dostava do puberty pomalu... takze ja bych to videla stejne letosni leto max voditko nebo vylet bez nich. akorat s tim voditkem, staci ze cukne asem na zemi

ketty
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2010 11:55
- Nahlásit

cernej caj jojo no jasnee joo to je blbi noo si i clovek musi natrenovat jak nejlepe se jede a to ajko an kole jeste dobry ale na inline to je mazeec a to sme mylslela ze to bude lepsi houby neni zlaty kolo ale s badem se da to je zlaticko jako

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2010 17:43
- Nahlásit

cernej caj

nám se ještě nikdy nestalo, že by nás se psama nepustili do nějaký restaurace. Zvlášt teda v létě, kdy jsou všude zahrádky. Ale byli jsme i v centru Prahy v celkem na urovni restauraci a v pohodě. Je fakt, že busem moc necestuju, takže to neznám, to asi omezení bejt docela může. No o dovče mi hlídaj naši, maj taky psa, zahradu, tak jsou naši mazli vlastně u babičky na prázdninách. Jasně, že mě to v něcěm omezuje, třeba musim každý ráno vstávat, i když mám volno a já vstávání fakt nenávidim, ale když mě Rokánek v 8 ráno vzbudí čumáčkem, tak vlastně mi to vstávání vůbec nevadí ... tak jsem to myslela

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání