| Autor |
Zpráva |
zwergpinscher
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 13:10
- Nahlásit
Včera při hledání naší Kiky (téma ztracený trpasličí pinč v Ostravě) volala paní, řekla, že u obchodu nedaleko celé odpoledne pobíhá černohnědý pes.
Jeli jsme tam, pes očividně sám tam byl.
Vzali jsme ho domů, náš pes po něm natvrdo šel.
Takže rozhodování co dělat.
Nakonec jsme jeli do útulku, tam mi paní z okna sdělila, že kam jdeme, že útulek je zavřený a plný, když jsem se ptala, co jako máme dělat jestli jim ho tam mám pustit či co, tak mi řekla, že ho máme pustit, kde jsme ho našli.
V podstatě nás obvinila jak zločince, řekla, že se tam klidně jen venčil a my ho odvezli (čekali jsme tam, než jsme odjeli a byl tam celé odpoledne, takže se asi nevenčil)! že tak běhá spousta psů. Když jsem jí řekla, že tam byl celé odpoledne sám, řekla, že tedy pes je věc a mám ho zanést v pondělí na úřad.
Víc se s námi nebavila.
Pak jsme se tedy vrátili na místo odchytu, volala jsem 156, policista byl příjemný, ale řekl mi, že žádný odchyt nepřijede, útulek je plný on má jen jedno místo, pokud by byl nějaký agresivní pes, který by někoho ohrožoval.
Řekla jsem mu, že tenhle tím, že pobíhal po silnici a mi ho málem přejeli (i když to tak nebylo) nebezpečný asi je, pan policista mi řekl, že mi prostě nepomůže, že mám psa pustit, že to říkájí 98% lidí.
Na to jsem mu tedy řekla, že jelikož už tři týdny hledám svého psa, tak zda můžu počítat s tím, že ho prostě nenajdu protože kdyby i někdo volal, tak mu něco takového taky řekli, tak mi řekl, že když by to byl jako takový malý pes (jako náš) a hrozila mu nějaká újma, tak to by prý ho odchytli, zvlášť když se dá dát takový malých psů do kotce více.
Takže asi tak.
Nějak tuším, že pokud někdy Kikinu najdu, bude to sakra náhoda a teď mám ale větší problém, protože mám doma dotyčného psa a potřebuji ho někam alespoň dočasně dát. Pouštět ho nemíním.
Varianta je taková, že když nic, tak si ho možná do čtvrtka vezme kamarádka, která ale pak odjíždí, takže by bohužel šel vykastrovat a asi k paní Synkové.
Taky byla nabídka, že by byl venku v kotci v Petřkovicích, ale musel by ho tam někdo jezdit krmit, to pak nevím kde by mu bylo líp - samotnému v kotci nebo v šílené smečce u p. Synkové.
Takže se ptám, pokud by tedy čistě náhodou nebyl někdo, kdo by psa chtěl, tak našel by se někdo, kdo by mu na 2-3 týdny poskytl dočasné ubytování s tím, že pokud se do té doby nenajde původní majitel, popř. nový, tak už scénář výše, kastrace a Synková asi.
Pes, kříženec asi jezevčíka, středně dlouhá srst, cca 8 kg, podle mě tak tři roky, ale klidně může být starší jen to nepoznám.
Veselý, vitální, má velkou radost z vodítka, těší se ven, když ho vidí.
Bez problémů si nechal dát postroj a na vodítku netahal. Pokud dělá něco co nechci, stačí mírná korekce zatahat a pak ho hezky zavolat, moc hezky komunikuje, je radostný, skáče na mě, má radost z pohlazení a kontaktu.
U obchodu byl celé odpoledne.
Už jen z toho, jak se chová si říkám, že asi dosud žil s člověkem a byl zvyklý na běžné věci (nedělala mu problém jízda v autě, výtahem). Buď se zaběhl a někdo ho bude hledat nebo ho někdo vyhodil....
S kočkou a fenou vychází bez problémů, můj pes na něj útočí, což si Vořech líbit nenechá. Venku ale na psy útočný nebyl, jen když na něj začal nějaký vyjíždět, nenechal se.
Psa jsme odchytli včera večer po 19 hod na ul. výstavní u obchodu kolmo navazuje ul. Dr. Malého.
Je leták v pdg, nevím jak ho sem dát.
fotky jsou tu:
http://zwergpinscher.rajce.idnes.cz/nalezenec_julc a/
pokud by někdo věděl nějaký dočas, tak mi prosím zavolejte na:
605 34 20 34, nevím přesně, jak dnes budu na netu.
Všem předem děkuji
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 13:29
- Nahlásit
Je to pes, nebo čuba? Mě mate to jméno Julča
|
zwergpinscher
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 13:34
- Nahlásit
No prosím tě, to je story.
Zvednu psa, říkám, podívej se, je to fena?
Jo je....náš pes na něho doma řve, říkám si, co on na fenu tak...
ve tři v noci jsem s ním šla ven a po světle to zkoumala...JE TO PES a to kamarádka mezitím přes noc zadala inzeráty, našla se fena....no co říct.
ALE JE TO PES, ŘÍKÁM MU VOŘECH NEBO TAKY JULČO, ALE JE TO CHLAP
|
zwergpinscher
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 13:35
- Nahlásit
ted byl venku s manželem a s vendulou a pry v pohodě, jen na něho pry venda vyjela, ale to ona většinou na každého.
ted šel ven Setík, protože ten je z Vořecha dost odvařený, vořech tu ted prozkoumává ložnici.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 13:35
- Nahlásit
zwergpinscher
Takže Julčák . Ukecávám Mášenka na dočas, ale moc se mu nechce
|
zwergpinscher
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 13:37
- Nahlásit
((( jako když nic, tak zítra ke kamarádce a když do čtvrtka nic tak kudla a Synkova, ale to se mi vubec nelibi, je to moc šikovný pes...snad ho někdo bude hledat.
jak jsem mám dát leták v pdf?
Je to sympaták, veselý, v pohodě, chytá piškoty za letu do tlamy, když ho přestaneš hladit, dá pokoj a neprudí, jídlo nežebrá, šikula je to Vořech jeden Julčák.
|
zwergpinscher
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 13:39
- Nahlásit
Ještě ho chci zkusit vnutit jedné paní, co před nějakou dobou přišla o psa, ale už dalšího nechce, že nemá nikoho, kdyby musela do nemocnice, že by ho neměla kam dát, takové mám o ní info, znala jsem ji odvidění když chodila s tím svým psem.
Ale prý snad někomu hlídala psa a chce chodit na procházky, tudíž chci zkusit ji ukecat na dočas a třeba by si ho nechala, ale nezastihla jsem ji doma, půjdu to zkoušet znova, ale to je jen pokus....
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 13:41
- Nahlásit
zwergpinscher
že nemá nikoho, kdyby musela do nemocnice, že by ho neměla kam dát,
Tak jí řekni, že ho když tak zadáča ubytuju u nás na hotelu
|
zwergpinscher
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 13:46
- Nahlásit
no já mám vymyšleno více variant, co by mohla, kdyby, ale je otázka, zda ji zastihnu a bude se dát trochu nahlodat. tím, že chce chodti kvůli zdraví na procházky, je fajn, že by se snad dala...ale uvidím, počkám tak hodku a půjdu tam zase
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 15:12
- Nahlásit
zwergpinscher
Prosím tě, pošli mi na mail číslo na paní Synkovou. Kvůli těm psům od Šíblové. Jsem ho měla, ale v tom sežraném mobilu a z toho už ho nevytáhnu Kuji.
Mail - libuse zavinač canisterapie.net
|
zwergpinscher
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 18:23
- Nahlásit
poslala jsem ti to číslo.
Paní, co jsem k ní šla, hlídá pět dní v týdnu jednoho psa a ted má asi na 20 dní dalšího k tomu, comu jde paní do nemocnice, takže vořecha nevzala a ani si ho nechce nechat
Jinak znova jsem byla v obchodě kde se našel a prodavačka mi tvrdila, že toho psa zná, že ho tam vídala s nějakým mladým klukem a snad viděla i s holkou. TAk si říkám, že pokud ano a zdrhl jim, tak ho budou hledat a najdou, když ne, Bohužel pak asi k p. Synkove, ale to se mi v teto situaci vubec nelibi.
Jak psala Ketyn...v druhem tematu, dalších 18 jí mají přivézt?
tak to je asi čerstsvé, ještě dopoledne jsem s ní volala a nic neříkala, no maras.
Siblova je kurva, ktera vyuziva toho, že synkova prostě neřekne ne.
Z toho co mi říkala, tak jí na silvestra vezla nalozené auto zradla a leku pro psy i jidla pro pani dotyčnou....
a ještě měli tu drzost, že když dostali pokutu před tím, tak si za ní přišli pro peníze (na to my synková řekla, že jim dala jen 2tis, oni chtěli 15tis....)
četla jsem taky sms co jí psala šíblová, jak končí a své blízke vezme s sebou apod...kdyby to aspon myslela vazne, tak uz ted je pozde, ale lepsi nez vubec....je to...........
|
zwergpinscher
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 14:42
- Nahlásit
VOŘECH VOŘÍŠKOVIČ MÁ NOVÝ DOMOV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Huráááááááááááááá moc mu to přeji
dům se zahradou a pán co je celý den doma. Náhoda a zázrak, pes byl ve správné chvíli na správném místě ))))))
|
bea
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 22:21
- Nahlásit
zwergpinscher
To je radost přečíst si po těch hrůzách všude, že něco někdy vyjde - HURÁAAAAAAAAAAA
|