Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / akutní - pomoc pro čsv na Slovensku
Autor Zpráva
wami
Člen
# Zasláno: 30 Led 2010 14:31
- Nahlásit

... každý má svoje srdeční záležitosti, proto prosím o pochopení založení dalšího tématu...

http://www.dogforum.sk/viewtopic.php?f=66&t=8379

Včera som dostala info že na družstve vo Vajnoroch v BA je 12 Československých vlčiakov, ktoré majú utratiť. Dnes som sa tam bola pozrieť. Je tam jeden pár - rodičia. Suka je papierová Chasa spod Ďumbiera, pes bez PP!.
Nachádza sa tam 5 šteniat 11týždňových a asi 5 ročných jedincov.
Súrne hľadáme záujemcov pre šteniatka, s jednoročnými to bude problém, pretože nemajú kontakt s ľudmi a majiteľka nevie ako sa správajú mimo koterca keďže ich odtial nemala odvahu vybrať, žijú ako svorka a to doslova. Preto vás prosím keby ste vedeli o niekom kto by chcel takéto šteniatko, dajte vedieť inak budú v najbližšej dobe utratené.
kontakt: 0904 832 635
Zuzana Melkusová

reneeska
Člen
# Zasláno: 30 Led 2010 18:03
- Nahlásit

poslala jsem dál mezi čévéčkáře

Bela
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 21:08
- Nahlásit

wami, vdaka za sprostredkovanie info

je to des, niektorych ludi by som...grrrr...

reneeska
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 21:10
- Nahlásit

na lide.cz se ozvali dvě holčiny s místem u sebe dočasným každá pro jedno štěně ... jen je třeba přibližovadlo ... snad se sem ozvou nebo tobě wami na maila

wami
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2010 13:34
- Nahlásit

reneeska, Bela
lidi, kdybyste věděi, jak mě to rve srdce a otevírá se mi v kapse kudla...

klidně ať se ozvou, v případě nouze za drobný peníz přiblížím (bohužel ne velký rozvoz penízky taky nemám), popř. zařídím, ale jinak bych doporučila obracet se přímo na kontakt uvedený v inzerátu, ta holčina na tom pracuje přímo na místě...

na čsv v nouzi je na to udělaná spešl sekce, bohužel se mi nepodařilo zvýraznit to v menu, tak snad si toho někdo všimne i tak... na wolfdogu to klasicky smázli

Silwuska
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2010 13:50
- Nahlásit

wami
Preco to na wolfdogu zmazli??

S tou kudlou to mame rovnake, nechapem to a hrozne ma to stve, hlavne ta bezmocnost...a hlavne u csv aj ked mame krizencekov, tak csv su tiez moja tajna srdcovka, a ked vidim tie fotky srdce mi pisti, hned by som jedneho prichylila...

Tinta76
# Zasláno: 1 Úno 2010 13:55
- Nahlásit

Silwuska
Preco to na wolfdogu zmazli??
nebudou přeci podporovat záchranu nějakejch bezpapíráků

Silwuska
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2010 13:59
- Nahlásit

Tinta76
To ako vazne uz som teda pocula o tom ze je na wolfe zakazane davat fotky bezpapierakov, ale toto tak nech tam nechaju aspon tu papierovu suku...ty vole, toto ma zas vytocilo...som teda myslela ze spravia aspon volaco...

Tinta76
# Zasláno: 1 Úno 2010 14:06 - Změnil/a: Tinta76
- Nahlásit

Silwuska
Hej! A když se podíváš sem, tak to je celkem jasný (doufám, že ten link bude ještě nějakou chvíli fungovat)

Silwuska
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2010 14:08
- Nahlásit

Tinta76
pristup tam mam zamietnuty takze nic co tam pisu ?? uz som pisala aj na modre, jedine fora kam sa dostanem je toto a modre...

Tinta76
# Zasláno: 1 Úno 2010 14:10
- Nahlásit

Silwuska
ále našlo se někde štěně, co vypadalo jako čsv, tak to někdo hodil na fórum s kontaktem na nálezce ... když z toho vyplynulo, že je to kříženec, tak byly všechny kontakty (a jména) smazaný a téma uzamčený ...

Silwuska
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2010 14:15
- Nahlásit

Tinta76
kur*a to je pristup stranky co sa zaobera plemenom sa boja ze by krizence alebo bezpapieraci boli lepsi alebo krajsi jak papierovy abo co?

Keby sa tam radsej vyjadrili k tomu ako je mozne ze chovatelka tej suky nemala ani najmesie potuchy ze jej suka sluzi ako vyrobna steniat...

Tinta76
# Zasláno: 1 Úno 2010 14:20
- Nahlásit

Silwuska
no jo, zaoberá sa plemenom a ne křížencema a to tak že dost poctivě

Hyena
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2010 14:26
- Nahlásit

Předala jsem dál.

Tinta76
# Zasláno: 1 Úno 2010 14:28
- Nahlásit

Kdyby chtěl někdo nějakýho nebožáka z toho slovenskýho statku, tak RD tam ve středu jede ...

qmatous
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2010 19:55
- Nahlásit

Upozorňuji, že stránky www.wolfdog.org jsou soukromé stránky jednoho chovatele čsv a nevyjadřují žádný většinový názor. Pokud se tedy rozhodne, že tam bezpapíráky nebude zveřejňovat, je to jeho právo, ať se nám to líbí nebo ne a nesměšovala bych to se zde oblíbeným "oni".
Stejně tak se na nich asi těžko někdo vyjádří k otázce, zda chovatel spod Ďumbiera věděl o životních podmínkách Chasy.

Tinta76
# Zasláno: 1 Úno 2010 20:30
- Nahlásit

qmatous

wami
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2010 22:12
- Nahlásit

qmatous
Postoj klubu coby celku ale není o moc lepší, opomiňme teď fakt, že na ofiko stránkách neexistuje diskuze, takže není kam případné nálezy házet... Před časem se mi podařilo vytvořit poměrně silnou lobby a dodnes si velmi vážím všech oficiálních zastánců projektu čsv v nouzi za pomoc (bohudík se jich opravdu pár našlo ), nicméně odkaz byl na stránkách jen v řádu týdnů, a nakonec klubu jako celku (ano, za celkem sice stáli jednotlivci, ale evidentně jich byla většina, mohu tedy použít oblíbené "oni" ) celý projekt vadil, protože se v něm objevují nejen bezPP, ale i kříženci.

Samozřejmě, je to právo klubu a jeho volba a já ji respektuji. Ovšem to neznamená, že s nimi souhlasím. Přístup jiných chovatelských klubů ke křížencům ap. není tak macešský a pokud jsem si všimla, oficiální přiznání k tomu, že dané plemeno má i zvířata v nouzi nijak drasticky počet bezPP vrhů nezvýšilo.

Ohledně soukromého majetku p. Hanušky máš samozřejmě pravdu, může s ním nakládat jak chce, a veřejnost si zase může na jeho počínání zanadávat (protože to je koneckonců tak asi všechno co s tím zmůže)...

Ohledně chovatele - k tomuto se nebudu vyjadřovat, neznám pozadí vztahu chovatele k majitelům svých odchovů a proto nemá smysl polemizovat, zda mohl nebo nemohl zasáhnout... Nevím, jak je to na Slovensku, ale u nás myslím by stejně právní cestou se mohl domoci pouze toho, že by feně byla pozastavena chovnost a majitel feny by nemohl mít žádná další čsv štěňata s PP, což by jim ale za daných okolností bylo evidentně zcela jedno...

Jen mi mnohem víc vadí, že je škoda, že právě na tomto případu množení čsv se zase jednou ukazuje, kam ten svět spěje, když už lidstvo množí takto bezhlavě, že se pak vyhrožuje utracením rovnou dvou vrhů, a z toho jeden vrh jsou už roční zvířata...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání