Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Další psi v průšvihu..
Autor Zpráva
Barča85
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 12:42
- Nahlásit

Tohle mi teď přišlo meilem, podrobnosti vůbec nevím...

Ahoj Maky,
# ted mi volala kamarádka ( martinamazurova@seznam.cz), k vůli náhlému úmrtí v
# rodině...člověka ,který se staral o psy... je potřebuje někomu dát nebo nějak
# jinak zajistit, jinak je musí v pondělí dát utratit.
# Dojíždí do práce a nemá nikoho ,kdo by se jich ujal. Jsou to kříženci bladhaunda
# a nějakého černého velkého.....takže větší psi, mohou být tak 3-4 roky staří. Já
# si je pamatuju jako štěnata a pak jsem je viděla asi roční , jsou pěkní.
# Prosím dej vědět ,jestli o někom ,kdo by se aspon jednoho z nich ujal,nejlépe
# všech. My je nemůžeme vzít, nesnesli by se s našima dvěma velkýma.
# Dej vědět i mě jestli se někdo našel.Martina říkala , že je jí potřeba dát vědět
# do neděle večer, v pondělí je jinak veze utratit. To je tak drsná situace a může
# se stát kdekomu , ach jo. Nikdo mě nenapadá.
#
# At dobře dopadne ... Eliška
#
#

moll
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 12:54
- Nahlásit

Barča85
podrobnosti zjistíš a napíšeš sem nebo se má mailovat na uvedenou adresu?

Barča85
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 12:59
- Nahlásit

moll
Asi rovnou meilovat na uvedenou adresu...Mě to přeposlala kamarádka, které to taky někdo poslal...

moll
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 13:00
- Nahlásit

Barča85
dík

Barča85
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 13:04
- Nahlásit

moll
Klidně tam můžu meilnou, není problém. Nebo tam teda meilneš ty??A hodíš info sem??

moll
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 13:22
- Nahlásit

Barča85
asi by bylo lepší když ty - jseš "kamarádka", já cizí.....a napiš podrobnosti, kdyby byly fotky....

Barča85
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 13:23
- Nahlásit

moll
ok, jdu na to..

staropramen
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 13:37
- Nahlásit

To zní jako by ti psi něco provedli to v průšvihu..

Cigi
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 13:41
- Nahlásit

To je tak jednoduché prostě psy jít dát utratit? A to je nemůžou zkusit dát do útulku? Vždyť za smrtící injekce by taky museli platit....

Barča85
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 13:58
- Nahlásit

staropramen

Cigi
Je to divný, zdravýho psa by vet utratit neměl..Většinou se to používá jako citový vydírání..Poslala jsem paní meil, tak uvidíme, co se dozvíme..

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 16:20
- Nahlásit

Moll,napiste mi prosim mejla,cislo na vas uz neexistuje. apbt@apbt.cz urgentni.

moll
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 16:48
- Nahlásit

Mucholabka
mail odešel...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 16:54
- Nahlásit

moll
Už leze z5...je tam trochu větší příloha, tak se courá...

moll
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 16:59
- Nahlásit

Mucholabka

zkus ještě jednou - příloha nedorazila

Barča85
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 17:20 - Změnil/a: Barča85
- Nahlásit

Takže odpověď od paní, co má pejsky :
Dobry den,
dekujeme za Vas zajem.

Pro blizsi vysvetleni situace stalo se toto:
Nahle mi zemrel dlouholety partner, ktery se pres tyden staral o dum a psy, pracoval doma a ja z financnich duvodu pracuji v miste vzdalenem 80km od domova, kde musim byt 4 dny i pres noc v jednom kuse. A deti pracuji a studuji daleko od domova v podnajmu. Tato tragicka udalost me dostala do situace, kdy si nemohu dovolit opustit zamestnani, protoze v okoli nejsou pracovni prilezitosti. Bydlime v chaluparske osade (proto nemohou pomoci sousedi). Takze by tu psi byli minimalne 4 dny sami bez venceni (doposud zili s nami spolecne v dome). Samotna situace ztraty pritele je velmi tezka a navazujici nutnost vzdat se psu ji jeste vice ztezuje. Vim, ze cas na nalezeni noveho domova je velmi kratky, ale abych neztratila zamestnani, musim v pondeli opet nastoupit do prace.
Jedna se o dva psy (samci): Burdych (9 let, klidny jiz lenivy, zvykly na hodneho pana), Hugo (7 let, prevazujici vlastnosti bloodhounda/kuchynsky povalec, pritulny k jakekoliv kucharce)
a jedna fenka: Berta (9 let, hlidaci pes, palicata)

Psi nemusi zustat spolu u jednoho majitele.

Prilozila jsem fotografie psu. (jmeno psa je v nazvu souboru)

Samozrejme bych si prala mit dostatek casu a ubezpecit se, ze v jejich novych domovech je budou mit radi a budou mit stejne pohodli jako doposud a navic nynejsi situace mi nedovoluje prodlouzit cas na hledani utulku nebo penzionu pro psy (financne narocne).

S pozdravem

Martina Mazurova

Fotky:

Barča85
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 18:42
- Nahlásit

Ještě druhý meil - odpověď na můj dotaz, jestli se pejsové snesou s jinými zvířaty a kde se nacházejí..

dalsi zvirata by jim nevadili, jsou zvykli na kocky, s ostatnimi zviraty by nemel byt problem, spise se jich boji, stejne jako malych seti, nepoustime je na volno, jelikoz jsou v zakladu lovecti psi (Hugo lovi hlavne popelnice). bydlime na zvicine, nejvyssim vrcholu podkrkonosi, cca 15 km od DKNL, Nove Paky ci horic v podkrkonosi. je to asi 40 km od HK.

moc dekuji za Vasi pomoc

prijemny zbytek dne

S pozdravem

Martina Mazurova

moll
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 19:35
- Nahlásit

BarÄŤa85
přemýšlíme, když tak napíšem přímo paní ....
vypadají jako kříženci bloodhounda a černé dogy, bylo by jich škoda....

moll
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 19:36
- Nahlásit

Mucholabka
máš maila....

Barča85
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 19:38
- Nahlásit

moll
Pejsci to jsou moc krásní, škoda by jich opravdu byla..Bohužel, jak už jsem několikrát psala, já bydlím v 1+1 a mám tu tři psy, takže si sem žádnýho už vzít nemůžu, leda malýho a na pár dní..
Jenže nevím, kam by se tihle dali umístit, i třeba jen na přechodnou dobu...

Mathea
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 20:37
- Nahlásit

Volala mi moje vetka, se kterou mám velmi dobrý vztahy. Majitelku těhle zvířat zná osobně a opravdu není v jakkoli dobrém stavu. Přišla o blízkého člověka a jinou možnost bohužel nemá Tak Vás prosím, pokud byste měl někdo jakejkoli nápad, budu vděčná. Vím, že tu maj všichni stop stavy, ale zkuste rozhodit sítě...
Díky moc

moll
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 21:05
- Nahlásit

BarÄŤa85 at all
domácí smečka 6 ks ve dvou partách, zítra se jedem podívat na caníka 7 měsíců co ho musejí dát ze zdravotních důvodů (operce páteře majitele) pryč...............přemýšlíme o dočasném umístění, rozhazujem sítě...a muchoš má dalšího chudáka ....je to na posrání (píšu bez zkratek a hvězdiček, protože jinak se situace popsast nedá), jedna část lidí se psů vice či méně bez skrupulí zbavuje, druhá zachraňuje, co se dá, i když sama padá na hubu, a to více než méně...

Barča85
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 22:19
- Nahlásit

moll
já vím, že doma máte taky plno...je to děsný..

moll
Člen
# Zasláno: 30 Led 2010 17:41 - Změnil/a: moll
- Nahlásit

BarÄŤa85
oprava: smečka 7 psů...dneska jsme dovezli ze svitav caníka z molossů v nouzi - skoro 8 měsíců, majitelé ho brali od chovatelky před vánocemi ve věku 6 měsíců, teď zjistili, že na něho nemají - pán po operacích páteře, paní podobně. tak je u nás, s domácí částí smečky v naprosté pohodě, teď šmejdí po baráku a okukuje, co kde je.
původní majitelé říkali, že je ze všeho vystrašený, snaží se utíkat od nebezpečí, cizích lidí se bojí...cestou ze svitav k nám domů (asi 40 km) se nějak změnil - nebojí se ani nás ani svých tří nových velkých kamarádů.

qmatous
Člen
# Zasláno: 30 Led 2010 23:56
- Nahlásit

Pokud by to pomohlo, mohu naložit u majitelky tu fenku Bertu a odvézt jí do Prahy, případně jí pár dní nechat u sebe (jsem zrovna v Krkonoších). Psy bohužel nenaložím, můj vlastní pes se rve.

Cesmina
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 09:15
- Nahlásit

A maji ti psi cip? Kdyby ne, tak se daji jako vypustit v nejakym meste, jako odchytnout a opravdicky zavest do utulku. Je to sice krajni reseni, ale aspon je nikdo nebude muset zbytecne utracet a da se jim sance ...
Kdybych mela chalupu, tak by byli akorat to co hledam, jenze bydlim v bytovce se dvema psy. :=((

Barča85
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 21:15
- Nahlásit

moll
Jste fakt dobrý,mít na to podmínky, tak neváhám...

ALL
O pejsky je zatím postaráno, OS Místo (www.utuleknovapaka.estranky.cz) zaplatí dvěma pejskům hotel, jeden pejsek pofrčí k dceři majitelky do Prahy..Akutně se jim ale shání dočasné, lépe trvalé bydlení...
Budu posílat aspoň nějakou kačku na zaplacení hotelu, kdyby se někdo chtěl přidat, každá koruna dobrá...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání