| Autor |
Zpráva |
Barča85
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2010 12:42
- Nahlásit
Tohle mi teď přišlo meilem, podrobnosti vůbec nevím...
Ahoj Maky,
# ted mi volala kamarádka ( martinamazurova@seznam.cz), k vůli náhlému úmrtí v
# rodině...člověka ,který se staral o psy... je potřebuje někomu dát nebo nějak
# jinak zajistit, jinak je musí v pondělí dát utratit.
# Dojíždí do práce a nemá nikoho ,kdo by se jich ujal. Jsou to kříženci bladhaunda
# a nějakého černého velkého.....takže větší psi, mohou být tak 3-4 roky staří. Já
# si je pamatuju jako štěnata a pak jsem je viděla asi roční , jsou pěkní.
# Prosím dej vědět ,jestli o někom ,kdo by se aspon jednoho z nich ujal,nejlépe
# všech. My je nemůžeme vzít, nesnesli by se s našima dvěma velkýma.
# Dej vědět i mě jestli se někdo našel.Martina říkala , že je jí potřeba dát vědět
# do neděle večer, v pondělí je jinak veze utratit. To je tak drsná situace a může
# se stát kdekomu , ach jo. Nikdo mě nenapadá.
#
# At dobře dopadne ... Eliška
#
#
|
moll
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2010 12:54
- Nahlásit
Barča85
podrobnosti zjistíš a napíšeš sem nebo se má mailovat na uvedenou adresu?
|
Barča85
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2010 12:59
- Nahlásit
moll
Asi rovnou meilovat na uvedenou adresu...Mě to přeposlala kamarádka, které to taky někdo poslal...
|
moll
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2010 13:00
- Nahlásit
Barča85
dík
|
Barča85
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2010 13:04
- Nahlásit
moll
Klidně tam můžu meilnou, není problém. Nebo tam teda meilneš ty??A hodíš info sem??
|
moll
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2010 13:22
- Nahlásit
Barča85
asi by bylo lepší když ty - jseš "kamarádka", já cizí.....a napiš podrobnosti, kdyby byly fotky....
|
Barča85
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2010 13:23
- Nahlásit
moll
ok, jdu na to..
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2010 13:37
- Nahlásit
To zní jako by ti psi něco provedli to v průšvihu..
|
Cigi
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2010 13:41
- Nahlásit
To je tak jednoduché prostě psy jít dát utratit? A to je nemůžou zkusit dát do útulku? Vždyť za smrtící injekce by taky museli platit....
|
Barča85
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2010 13:58
- Nahlásit
staropramen
Cigi
Je to divný, zdravýho psa by vet utratit neměl..Většinou se to používá jako citový vydírání..Poslala jsem paní meil, tak uvidíme, co se dozvíme..
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2010 16:20
- Nahlásit
Moll,napiste mi prosim mejla,cislo na vas uz neexistuje. apbt@apbt.cz urgentni.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2010 16:48
- Nahlásit
Mucholabka
mail odešel...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2010 16:54
- Nahlásit
moll
Už leze z5...je tam trochu větší příloha, tak se courá...
|
moll
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2010 16:59
- Nahlásit
Mucholabka
zkus ještě jednou - příloha nedorazila
|
Barča85
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2010 17:20 - Změnil/a: Barča85
- Nahlásit
Takže odpověď od paní, co má pejsky :
Dobry den,
dekujeme za Vas zajem.
Pro blizsi vysvetleni situace stalo se toto:
Nahle mi zemrel dlouholety partner, ktery se pres tyden staral o dum a psy, pracoval doma a ja z financnich duvodu pracuji v miste vzdalenem 80km od domova, kde musim byt 4 dny i pres noc v jednom kuse. A deti pracuji a studuji daleko od domova v podnajmu. Tato tragicka udalost me dostala do situace, kdy si nemohu dovolit opustit zamestnani, protoze v okoli nejsou pracovni prilezitosti. Bydlime v chaluparske osade (proto nemohou pomoci sousedi). Takze by tu psi byli minimalne 4 dny sami bez venceni (doposud zili s nami spolecne v dome). Samotna situace ztraty pritele je velmi tezka a navazujici nutnost vzdat se psu ji jeste vice ztezuje. Vim, ze cas na nalezeni noveho domova je velmi kratky, ale abych neztratila zamestnani, musim v pondeli opet nastoupit do prace.
Jedna se o dva psy (samci): Burdych (9 let, klidny jiz lenivy, zvykly na hodneho pana), Hugo (7 let, prevazujici vlastnosti bloodhounda/kuchynsky povalec, pritulny k jakekoliv kucharce)
a jedna fenka: Berta (9 let, hlidaci pes, palicata)
Psi nemusi zustat spolu u jednoho majitele.
Prilozila jsem fotografie psu. (jmeno psa je v nazvu souboru)
Samozrejme bych si prala mit dostatek casu a ubezpecit se, ze v jejich novych domovech je budou mit radi a budou mit stejne pohodli jako doposud a navic nynejsi situace mi nedovoluje prodlouzit cas na hledani utulku nebo penzionu pro psy (financne narocne).
S pozdravem
Martina Mazurova
Fotky:
|
Barča85
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2010 18:42
- Nahlásit
Ještě druhý meil - odpověď na můj dotaz, jestli se pejsové snesou s jinými zvířaty a kde se nacházejí..
dalsi zvirata by jim nevadili, jsou zvykli na kocky, s ostatnimi zviraty by nemel byt problem, spise se jich boji, stejne jako malych seti, nepoustime je na volno, jelikoz jsou v zakladu lovecti psi (Hugo lovi hlavne popelnice). bydlime na zvicine, nejvyssim vrcholu podkrkonosi, cca 15 km od DKNL, Nove Paky ci horic v podkrkonosi. je to asi 40 km od HK.
moc dekuji za Vasi pomoc
prijemny zbytek dne
S pozdravem
Martina Mazurova
|
moll
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2010 19:35
- Nahlásit
BarÄŤa85
přemýšlíme, když tak napíšem přímo paní ....
vypadají jako kříženci bloodhounda a černé dogy, bylo by jich škoda....
|
moll
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2010 19:36
- Nahlásit
Mucholabka
máš maila....
|
Barča85
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2010 19:38
- Nahlásit
moll
Pejsci to jsou moc krásní, škoda by jich opravdu byla..Bohužel, jak už jsem několikrát psala, já bydlím v 1+1 a mám tu tři psy, takže si sem žádnýho už vzít nemůžu, leda malýho a na pár dní..
Jenže nevím, kam by se tihle dali umístit, i třeba jen na přechodnou dobu...
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2010 20:37
- Nahlásit
Volala mi moje vetka, se kterou mám velmi dobrý vztahy. Majitelku těhle zvířat zná osobně a opravdu není v jakkoli dobrém stavu. Přišla o blízkého člověka a jinou možnost bohužel nemá Tak Vás prosím, pokud byste měl někdo jakejkoli nápad, budu vděčná. Vím, že tu maj všichni stop stavy, ale zkuste rozhodit sítě...
Díky moc
|
moll
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2010 21:05
- Nahlásit
BarÄŤa85 at all
domácí smečka 6 ks ve dvou partách, zítra se jedem podívat na caníka 7 měsíců co ho musejí dát ze zdravotních důvodů (operce páteře majitele) pryč...............přemýšlíme o dočasném umístění, rozhazujem sítě...a muchoš má dalšího chudáka ....je to na posrání (píšu bez zkratek a hvězdiček, protože jinak se situace popsast nedá), jedna část lidí se psů vice či méně bez skrupulí zbavuje, druhá zachraňuje, co se dá, i když sama padá na hubu, a to více než méně...
|
Barča85
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2010 22:19
- Nahlásit
moll
já vím, že doma máte taky plno...je to děsný..
|
moll
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2010 17:41 - Změnil/a: moll
- Nahlásit
BarÄŤa85
oprava: smečka 7 psů...dneska jsme dovezli ze svitav caníka z molossů v nouzi - skoro 8 měsíců, majitelé ho brali od chovatelky před vánocemi ve věku 6 měsíců, teď zjistili, že na něho nemají - pán po operacích páteře, paní podobně. tak je u nás, s domácí částí smečky v naprosté pohodě, teď šmejdí po baráku a okukuje, co kde je.
původní majitelé říkali, že je ze všeho vystrašený, snaží se utíkat od nebezpečí, cizích lidí se bojí...cestou ze svitav k nám domů (asi 40 km) se nějak změnil - nebojí se ani nás ani svých tří nových velkých kamarádů.
|
qmatous
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2010 23:56
- Nahlásit
Pokud by to pomohlo, mohu naložit u majitelky tu fenku Bertu a odvézt jí do Prahy, případně jí pár dní nechat u sebe (jsem zrovna v Krkonoších). Psy bohužel nenaložím, můj vlastní pes se rve.
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 09:15
- Nahlásit
A maji ti psi cip? Kdyby ne, tak se daji jako vypustit v nejakym meste, jako odchytnout a opravdicky zavest do utulku. Je to sice krajni reseni, ale aspon je nikdo nebude muset zbytecne utracet a da se jim sance ...
Kdybych mela chalupu, tak by byli akorat to co hledam, jenze bydlim v bytovce se dvema psy. :=((
|
Barča85
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 21:15
- Nahlásit
moll
Jste fakt dobrý,mít na to podmínky, tak neváhám...
ALL
O pejsky je zatím postaráno, OS Místo (www.utuleknovapaka.estranky.cz) zaplatí dvěma pejskům hotel, jeden pejsek pofrčí k dceři majitelky do Prahy..Akutně se jim ale shání dočasné, lépe trvalé bydlení...
Budu posílat aspoň nějakou kačku na zaplacení hotelu, kdyby se někdo chtěl přidat, každá koruna dobrá...
|