| Autor |
Zpráva |
Cigi
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 11:51
- Nahlásit
Na mimíku je tento zoufalý inzerát, jen posouvám sem
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=29698028&tab=0
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 11:53
- Nahlásit
Cigi
hele já nevim,ale pes je věc..její nalezení a navrácení podlíhá určitejm zákonům..co právník??
|
Cigi
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 11:56
- Nahlásit
davidkova renata
To už jsem paní napsala, jak to chodí s nalezenou věcí....půlroční lhůta atd. i jsem jí písla ať se nebojí podat TO a ať se nenechá odbýt a řeší to se zřizovatelm záchytných kotců.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 11:56
- Nahlásit
Cigi
teda asi bych to řešila přes policajty. Je nějak značená? Čipovaná, tetovaná, maj k ní doklady tak normálka nahlásit na cajty jako krádež
|
Tinta76
|
# Zasláno: 7 Led 2010 11:57
- Nahlásit
nejni to náhodou ta čubina, co jí někdo vezl domu (do Čech) kamijónem? něco takovýho jsem četla tušim na nalezencích, určitě to byl jorkšír Nely ... pokavad jo, tak po ní určitě aktivně pátrali ...
|
Cigi
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 11:58
- Nahlásit
Alexa
Já bych to tak řešila okamžitě. Snad dá paní na mé rady.
|
Cigi
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 11:59
- Nahlásit
Tinta76
No a takhle dopadli, doufám, že se nedaj.
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 12:01
- Nahlásit
Pani jsem psala at napise vic - jezdim kousek od Dobrise, zajimalo by me co to bylo za ZK navic tohle neni standardni postup, majetkem obce se pes stava az po pul roce ne? .... taky bych to resila s nejakym organem.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 7 Led 2010 12:03
- Nahlásit
Cigi
no tyvado!!! já když to četla, tak mě braly mdloby, při tý představě ... doufám, že to dobře dopadne ... ale když s ní teda jeli do zahraníčí, tak musí bejt minimálně čipovaná přeci!
|
Cigi
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 12:11
- Nahlásit
Steph
Jasně, že až po půl roce, zhruba jsem jí to napsala. Tak super, když se na to mrkneš blíže
Tinta76
No já mám tlak ještě teď 200/300...
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 16:55
- Nahlásit
Dobrý den, dekuji za Vasi reakci. Cele se to stalo tak,ze zhruba v polovine zari nejmladsi dceri,ktera mela docela velke zdravotní problemy diagnostikovali alergii na psy a dalsi zvirata. Nelinku,psa,jsme meli od 26.8.2006,jednou mela stenata s naslednou poporodni eklampsii. Takze dal,pani doktorky nas neustale bombardovala,ze pes musi z domu.Stale jsem tomu nechtela verit,nikdi z nas neni alergik.Vse vygradovalo,kdyz se dcera,10 mesicu,zacala dusit,to uz jsem dostala strach.Protoze nikdo z nasich znamých si Nelinku nemohl nechat,tak jsme podali inzerat,ze pejska darujeme do dobrých rukou.Zareagovala nejaka stara pani,ze ji umrel podobný pejsek a ze bude moc rada.Tak byla mila,ze se nam pani zzelelo a tak jsme se domluvili,ze si pro pejska prijede vnucka do Prahy.Pejska jsem predala udajne slecne Hance Janské z Kladna. Nenapadlo me si nechat ukazat OP,protoze jsem netusila,ze takove lidske hyeny jeste jsou mezi nami.PAni odjela,ale ja jsem postupem casu mela takový divný pocit,jakoze neco neni v poradku a strasne se mi po pejskovi styskalo.Tak jsem slecny tel.cislo dala do vyhledavace a vyjelo mi nekolik inzeratu,kde pani shani pro babicku psa a kde nasledne psi prodava. Cili zrejme obchod bez opravnení živ.uradu.Pote jsem nasla inzerat,kde inzerovala Nelinku. Kamaradka mi tam volala,ta pani se mnou jiz vice nechtela komunikovat,a ona ji rekla,ze ji prodala.Nemohla jsem zjistit kam,ale stale jsme hledali po forech pejskaru.Bezvysledne.Stale jsme se soustredili na oblast Kladna a ona pritom byla 21.11. nalezena o oblasti Trnova Dobris. Se slecnou,ktera pomaha v utulku jsem se zkontaktovala a ta mi poslala fotky,kde jsme nasi Nelinku poznali.Ihned jsme tedy kontaktovali pana Bransovskeho,mimochodem byvalý mestský policista a nybi psovod hradni straze,který spravuje odchytovou stanici v Dobrisi. Byl velice arogantni a rekl mi,že mi pejska nevrati,ze hpo nebude odebirat panovi,kteremu je 70 let a o jednoho pejska uz priosel a kdyby prisel i o tohoto,tak ze ho to polozi. Pak mi rekl,ze |Nelinka byla v hroznem stavu a ze s ni mel prace a ze to by si mohl kazdý zavolat do utulku a chtit jorksira.Pak mi zase rekl,ze o ni nema zadne zpravy a ze to neni jeho povinost zjistovat,co se s pejskem dale po umisteni k novým majitelum deje. Nakonec jsme dostala kontakt na nove majitele a ta pani mi dopoledne rekla,ze to teda bude velklý problem,ze si tan jakýsi starý pan an ni zvykl,ale ze tedy chape,ze ji chceme jako puvodni majitele zpet a tak jsme se domluvili na vecer,ze si zavolame a pak mi volala v 15 oo,ze se vlastne na silvestra zabehla a ze ji hledaji. Kdyz jsem se ptala,kde se zabehla,ze bychom tam jeli do te oblasti a vyvesili plakaty a zacali ji hledat,ze po tom co si prozila uz je toto hruza,tak mi rekla,ze neni povinna mi cokoli rikat a zavesila. Uz se se mnou nebavi. Nevim jak ji ziskat zpet.MP i PCR mi rekla,ze to neni jejich zalezitost,tak to resim nejakým zpusibem pres mestský urad Dobris.P.S. Nakonec dcera ma aůlergii na Amoksiklav a na zadne zvire alergicka neniMohla bych vedet co je standartni postup a jestli jako puvodni majitele muzeme jeste nekdy pociotat s tim,ze ji uvidime. Díky Gabka 739300136
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 19:52
- Nahlásit
Jen pro upřesnění , ten pes spojený s kamionem byl pražský krysařík, viz odkaz: http://www.nalezenci.cz/index.php?what=result&stri ng=calais&category=HL&species=&declension=.
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 20:15
- Nahlásit
a proč by se pes neměl mít dobře?
Jediným řešením by snad bylo jen setkání původních majitelů s novým majitelem. Ale jak on k tomu přijde?
Podávat trestní oznámení na kotce? Na pana Branšovského, kt. našel pro fenku nový domov, aby nebyla napospas zimě v kotcích, když se o ni nikdo nepřihlásil?
Na nového majitele, starého pána, kt. nechce vrátit pejska, o kterého se stará přes měsíc?
|
Tinta76
|
# Zasláno: 8 Led 2010 07:07
- Nahlásit
Hanca
aha, tak takhle je to
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 16:37 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
6 měsíců po adopci psa z útulku přechází pes do majetku toho, kdo psa adoptoval, pokud se nepřihlásí původní majitel.
Tak je to ve smlouvách skoro všech útulků - liší se akorát délka doby, někde to mají i rok.
Pokud jsem to dobře pochopila, původní majitelkou už ale není paní, která dala inzerát, ale ta překupnice, které naletěli nebo někdo další, komu psa prodala.
Možná by pomohlo, kdyby zadavatelka inzerátu při předání psa s onou slečnou uzavřela smlouvu a ta byla ze strany slečny porušena.
Doufám, že se podaří zadavatelce inzerátu v klidu se domluvit s novými majiteli, aby věděla, jestli je pejsek v pořádku.
Pokud se pes má dobře, už bych ho nestresovala dalšími přesuny a opatřila si jiného.
|