| Autor |
Zpráva |
Cigi
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 12:28
- Nahlásit
Poprvé jdu na tyto stránky jako pisatel, dosud jsem jen hltala zdejší příběhy, akční lidičky a obdivovala vás všechny.
S dovolením vkládám z webu mija.estranky.cz příspěvek o nalezeném německém ohaři v obci Kateřinice, u Příbora, Moravskoslezský kraj.
Paní Lidka píše:
Věruško, mám k Tobě prosbu: Dneska se mi přitoulal k vratům německý ohař. Dost v dezolátním stavu. Podvyživený ( je to jen kostřička) , s poraněnou nohou a promrzlý až na kost. Jsem domluvena s naší vetkou na ošetření. Je ale stašně vystresovaný. Bojí se jakéhokoliv pohybu, ale není agresívní. Teď spí u Jessyky na matracích. Pokusím se ho dát do kupy, ale nechat si ho nemůžu - s mýma 4 psama to nezvládnu. Večer udělám nějaké fotky - myslíš, ža bys ho mohla hodit k sobě na web? Budu ho přes den pozorovat, ať o něm vím co nejvíc. Taky u vetky zjistíme, jestli není čipovaný. Nechci někomu křivdit - třeba se jen chudák zaběhl. ale třeba taky NE . Takhle špatně by asi nevypadal jen zaběhlý pes. Známá z obecňáku už mi obvolává myslivce tady v okolí. Opět je mi z některých "lidí" na .
Jak sem dám fotky a někomu se zalíbí - není problém ho odvézt - mně to problém nedělá, akorát bych musela počkat, až se mi vrátí dcera ze školy, bo máme doma 80-ti letou mamku ležáka a musím s ní být 24 hodin.
Teď jsem byla za tím pejskem - vypadá to asi na operaci - v tom předloktí má roztrženou kůži až na šlachy - vidím to na šití. Zkoušela jsem mu dát obojek a vodítko a byl v klidu. Teď leží u mamky . Aspoň má na koho mluvit. Ještě zlomím kamaráda ať mne s ním hodí večer k vetce.
To je zatím vše, víc momentálně nevím.
Nevíte prosím o někom komu by scházel??
Fotky dodám večer.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 12:39
- Nahlásit
Cigi
až budou fotky, pošlu emila Dejavu, zda to může hodit na LOVKU V NOUZI. A nebo - pokud to chceš urychlit - večer asi na webu nebudu - hoď jí to přímo do emila, má ho uvedený na stránkách Lovecký pes v nouzi.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 12:49
- Nahlásit
nečetla já sem někde ,že se ohař zaběhl?? akorát nevim essi to byl zrovna ohař..zkusim kouknout
|
Cigi
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 12:50
- Nahlásit
Nojo, Dejavu to pošlu určitě s prosbou o pomoc, ale až s fotkama. Dík za typ!! Maila na ní mám
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 12:52
- Nahlásit
tak to byl výmar,bohužel
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 12:59
- Nahlásit
Cigi
nevidím někde info, zda není tetovaný. Pak by se dal dohledat přes plemenku. Lovečáci se mohou ztratit na honu a cestou se jim může přihodit ledacos, takže šance, že se jen zaběhl tu pořád je. Bohužel spousta myslivců jsou starší pánové bez internetu a celkově jsou takový zvláštní kynologický druh, takže najít je někdy trochu problém. To však neznamená, že na psa někde nečeká teplý pelíšek a plná miska...
|
Cigi
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 13:09
- Nahlásit
Paní píše, že se pejsek ještě moc bojí, tohle chtějí zmáknout večer, až pojedou k vetovi. Večer hned jak dostanu info to sem hodím včetně fotek.
Jste všichni moc hodní. Děkuju )
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 15:01
- Nahlásit
Nahoda je blbec.. prihazuju, co jsem vystourala za ztraceny ohare.
http://www.cz-pes.cz/sos-detail-2401-q-Hleda-se-Br it
Ohař o. UH
ztratil se lovecky pes, nemecky dratosrsty ohar, slysici na jmeno Dar. Kdyby jej nekdo videl, prosim, dejte vedet na tel.cislo 775407548 nebo na email, dekuji mockrat, Zlechov okr.Uhereske Hradiste trepala@seznam.cz
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 15:08
- Nahlásit
Fifi
ten to neni, pani uz s panem mluvila - ten jeho se stale nenasel.
Tenhle nalezenec ma trznou ranu na pacce, tak pojedou na vet a zjisti zda neni tetovany nebo cipovany
|
Cigi
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 20:24
- Nahlásit
Protože mi sem nějak nejdou zkopírovat fotky, tak jsem je dala ke mě na Rajče, tak mrkněte prosím zde:
http://cigule.rajce.idnes.cz/Nalezeny_ohar/
Kopíruji sem i mail od paní Lidky:
U vetky jsme byly. Je to čistokrevný německý ohař, ale bez PP -nemá tetování, ani čip. Holky mu odhadovaly podle zubů tak 2 roky. Nemá kupírovaný ocásek. Ty rány jsme jen vyčistily. Je to stará rána a nechtěla ho kvůli 3 stehům dávat do narkózy a obstřihovat to. Tak máme antibiotika na týden, betadinu mastičku na ty rány. Ještě má na přední noze dost velký otok, ale nedal si na to sáhnout. Tak budu zkoušet pomalu. Vypadá jako po střetu s autem. V pátek jdeme na kontrolu. Tak uvidíme a nechala bych ho zrovna přeočkovat. Je podvyživený - na těch fotkách to moc navypadá, ale trčí mu žebra a pánev.
V autě byl úplně vzorný - ležel na sedačce vedle mne a hlavu položenou v klíně. Ani nehlesnul. V čekárně i u vetky taky v pohodě. Neštěká. Vypadá, že je čistotný. Zatím se doma nepočůral ani nevykakal. No nemá z čeho zatím kakat. Vždycky se vyčůrá venku, jak ho dám ven, ale rychle zpátky - co kdybych prý si to asi rozmyslela?
Za jakoukoliv pomoc při hledání páníčka opravdového nebo adoptivního moc děkuji!!!
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 20:33
- Nahlásit
|
Cigi
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 21:04
- Nahlásit
Díky Steph
Ještě mail na paní Lidku, která se ho ujala a u které čeká.
67-Lidka@seznam.cz
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 21:38
- Nahlásit
ten je nadhernej. takovej steneci pohled a rypacek.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 21:47
- Nahlásit
taky to může být ESP, ti mívají dlouhé ocasy a někdy jsou od NKO k nerozeznání, i když ti aktivně závodící mají většinou čip
|
Cigi
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 06:05
- Nahlásit
Tady je ještě telefon na nálezkyni:
Lidka 774 519 922.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 08:46
- Nahlásit
Cigi
jsem se chtěla zeptat, jestli mám napsat Dejavu, pak jsem radši koukla na Lovku a dobře jsem udělala. Je krásnej. Fakt mě mrzí, že prostě druhej pes doma neprojde. Včera jak jsem na lovku koukala, říkala jsem si, že teď se nějak moc v nabídce objevují němci. Začínají být chudáci taky v kurzu
|
Cigi
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 10:57
- Nahlásit
PetraK
Jo Dejavu jsem to posílala večer. Chjo, je fakt tak krásnej, a ten pohled, nádhera.
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 11:12
- Nahlásit
Zprav od Lidky
Ahoj holky. moc vám všem děkuju za snahu. Je to na tuty ohař - jak říkáte - potvrdily mi to i holky na veterině. Dáváme 2x denně antibiotika - polyká je v pohodě s konzervou ( tu jsem uzmula mrňouskům). Taky mu čistím ty rány desinfekcí a dávám na to betadinu. Na čistění se netváří nijak natěšeně, ale drží. I mazání. Takže ošetření ok. Kromě omrzlých varlat má omrzlý i čenich. Jak přišel do tepla - tak se začal škrábat. Prozatím je klidný. Doma nevyvádí - teda říkám zatím . Ale ještě je nerozkoukaný. Se psama ho radši dokupy nedávám - jen po troškách. Hlídá si dost misku se žrádlem, ale to se není co divit. Naposledy jsem s nima byla večer asi ve 23.00 venku a ráno v 5 a vydržel s čůráním. Takže tohle taky zatím ťuky ťuk. Podle mne se jeví klidný i do bytu. Nevyvádí a neštěká. Ještě jsem ho teda zaštěkat vůbec neslyšela. Jen zavrčel u žrádla, jak kolem prošel Rocky, ale to byla moje chyba, že jsem ho tam pustila.
Holky, kdyby se ho někdo chtěl ujmout - jsem ochotná ho i odvézt - to mně problém nedělá. U nás ale opravdu natrvalo zůstat nemůže - tohle bych fakt nedala.
Ještě jednou moc díky všem
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 22:23
- Nahlásit
Steph
to je ten samej?
Ahoj, pro info - v okolí Trnávky - Kateřinice - Hájov na Severní Moravě se nalezl černobílý ohař bez tetování, nekupírovaný ocas, zvyklý na lidi a domácí zvířata, věk odhadem 4-5let
Bližší info u mne - Tom Hubner 602607180
|
LiVr
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 08:44
- Nahlásit
Dobré ráno všichni. Snad se mi podaří odeslat tuto zprávu. Jsem u vás tady na fóru nová. Kontakt na vás mám díky Cigi.
To u mne je na dočasně ten ohař. Jsem moc ráda, že mu Cigi tady u vás zřídila diskusi. Moc vám všem děkuji.
Už jsem volala na ten tel, T.Hubnera, který sem vložila Ebony. Opravdu se jedná o tohodle pejska, akorát Tom se netrefil do věku ani barvy. Opravdu je dle vetky mlaďoch. Dneska máme za sebou druhou noc a opět v pohodě. Dokonce jsme šli až ráno v 6.
|
lososka
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2010 23:59
- Nahlásit
Jak to dopadlo dál s tímto chudáčkem?
|
LiVr
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2010 15:44
- Nahlásit
Pejsek je už v novém domově u úžasné rodiny.
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2010 16:58
- Nahlásit
LiVr
No to je skvělýýýý . Gratulujuuu tobě, pejskovi, i nové rodině k úžasnému přírůstku
|
LiVr
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2010 17:43
- Nahlásit
Děkuji, ale velkou zásluhu má i Cigi, která mi ho inzerovala a všechno s náma prožívala.
A jak říkáš - pejsek je fakt úžasný, strašně hodný, zlatíčko.
|
lososka
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2010 20:42
- Nahlásit
No holky jste moc hodné, že jste se ho ujaly :grin) Moc vám všem fandím ať se vám daří.
|