| Autor |
Zpráva |
allík
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 16:52
- Nahlásit
Asi před hodinou pobíhali na silnici mezi Turskem a Kralupy nad Vltavou dva Afgánští chrti, zřejmě oba psi. Jeden černý a druhý zrzavý, oba značně umolousaní a bez obojků. Bohužel zcela neohroženě pobíhali uprostřed silnice a když jsem se je snažila s přítelem odchytit, jeden po mně vyjel. Druhý byl krátce na to sražen autem, ale naneštěstí pro nás, než jsme k němu stačili doběhnout, tak se zvedl a spolu s druhým pokračovali ve své cestě. Podařilo se nám je stahnout z hlavního tahu do vesnice Debrno, kde jsme je bohužel v lese ztratili. 2x jsme kontaktovali policii ČR, informovali jsme je o změně směru psů. Kontaktovali jsme i Kralupský útulek. Vše bohužel bezvýsledně. Policie řekla, že pokud se pes pohybuje, a že tyhle se pohybovali opravdu rychle, tak se musí počkat, až doběhne třeba do většího města a tam je odchytne MP. Bohužel se nám psi ztratili v lese a mířili pravděpodobně na Kralupy nad Vltavou, kde jsme je už ale bohužel nikde nenašli.
Co víc se dá v tuhle chvíli ještě udělat?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 18:24 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
allík
ty vado,hustý (((((((..na nalezencích sem viděla inzerát na ztracenou afgánku tuším,ale je to dýl a byla jedna
jedině snad eště kontaktovat nějaký ty myslivce když se pohybujou v lese..vylepit plakáty,informovat veteriny ...je tu někde téma s radama,počki ,dohhledám.ale zejtra je štědrej den ,to se na to všichni..vy...
http://www.cz-pes.cz/diskuse/10_10000_0.html
|
hipík a tonička
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 18:43 - Změnil/a: hipík a tonička
- Nahlásit
Přišlo mi mailem, zkuste zavolat na pohotovostní linku, třeba už tam volal majitel.
Citace z mailu:
Vážení kolegové
Poslední týden starého roku zaznamenáváme zvýšený počet případů ztracených a nalezených psů. Připomínáme proto, že provoz Národního registru majitelů zvířat bude pro Vás i Vaše klienty zajištěn i o nadcházejících svátečních dnech nepřetržitě 24 hodin denně.
V termínu 23.12.2009-3.1.2010 je nepřetržitý 24hodinový pohotovostní provoz určený především pro případy ztracených a nalezených zvířat. Naše operátory můžete kdykoliv kontaktovat na známém telefonním čísle 602 611 053.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 18:50
- Nahlásit
hm,tak to nebude vono
Hledáme (Liberec - Krásná Studánka) [psi]
Dne 16.12.2009 se ztratila Inka - afgánský chrt. Je černá s béžovým pálením. Tetování v uchu má číslo 3658. Je hodná. Prosíme, podívejte se kolem sebe a dejte nám zprávu.
e-mail: cervinkova.Yveta@seznam.cz
Telefon: 728575213
vloženo: 18.12.2009 22:21:21 upravit/smazat
|
allík
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 19:01
- Nahlásit
davidkova renata
To asi ne no. I když, teď jsem koukala na net na fotky a stejně tak to mohl být Barzoj. Byli fakt umolousaný, tak těžko říct. Jeden byl černej a druhej béžovej. Ale nemuseli to být oba psi. Teda béžovej určitě, ale u toho černýho si nejsem jistá. Ale vzhledem k tomu, že tam tomu šéfoval, tak předpokládám, že to byl taky pes. Hlavně byly potvory strašně rychlý. Bohužel teď už můžou být bůhví kde...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 19:12
- Nahlásit
allík
na net na fotky
kde sou fotky? ty máš jejich fotky?
jako rychlí sou,kámoška má podengáče a faraona..zejména podengo je debil..dyš ho vidim napadá mne okamžitě Kytice..Svatební košile,konkrétně ...a křížek vzal a zahodil a byli skokem tisíc mil ,ten trotl přeskáká megalouku na 10 skoků
|
allík
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 19:23
- Nahlásit
davidkova renata
Fotky nemám, honili jsme je po silnici, a pak jsme je zahnali do tý vesnice a pak za nima šli a tak různě na střídačku. Vždycky se paka zastavili, tak já vylezla, lákám jak blbá, jenže na mně prostě prděli. I dobroty jsem jim házela. Vždycky si je vzali, ale že bych se jim nějak zavděčila, to ne. Asi nejsou zaběhlí dlouho, protože mi nepřišli moc hladoví. Těžko říct. Teď jsem kontaktovala chrtí stránky i přímo stránky barzoje v nouzi, tak uvidíme. Ale takoví krásní byli... Ale pěkný telata, normálně si to metelili vedle sebe uprostřed silnice... Hrůza
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 19:32
- Nahlásit
allík
no jo,todle je moje noční můra.. ..někdy prostě nemůžeš dělat nic
|
allík
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 20:03
- Nahlásit
davidkova renata
no jo,todle je moje noční můra....někdy prostě nemůžeš dělat nic
O tom mi povídej...
Psala jsem jedný holčině, co má chrtí stránky a taky na barzoje v nouzi, tak snad je někdo hledá. Ale byli fakt krásný. Škoda, že se nenechali odchytit
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 21:41
- Nahlásit
Ahoj, dala jsem to na stránky psího útulku v Kralupech a v Buštěhradě.
černý afgán je v pražském útulku Troja www.upozpraha.cz
evidenční číslo: 2697/2009
plemeno: afgánský chrt
popis: pes
srst: černá, standard
velikost: standard
nalezen: 23.12.2009
Jížní spojka, Strašnice
charakteristika: Nalezen bez obojku.
k odebrání: V Zámcích 56, Praha 8
telefon: 283 011 711, 233 554 242
Není to některý z nich?
|
allík
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 22:01
- Nahlásit
Hanca
Já je ale nehledám. Já jsem je našla, ale bohužel neodchytila. Tak jsem chtěla hodin info pro toho, kdo by je hledal. Navíc jsem opravovala, že to nebyli afgání, ale pravděpodobně barzojové
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2009 12:00
- Nahlásit
Hanca
ježiš voni sou tam čerstvě dokonce dva,pes a fena..
|