bea
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2009 10:56
- Nahlásit
Vím, že toho máme doma dost, ale co kdyby náhodou...
Cezar a jeho veľmi smutný príbeh.... Mám na vás všetkých prosbu o pomoc pre tohoto psíka....ja už neviem čo s ním...už sa pokúšam ho cca 1 rok umiestniť, ale bohužiaľ sa mi ešte nič nepodarilo.... . Má za sebou smutnú históriu a nevyzerá to s ním vôbec lepšie...osud sa s ním naozaj nemazná a už sa to odzrkadľuje na jeho zdraví. Tento psík bol už raz odobratý ako 9 mesačné mláďa z vojenského objektu, kde sa mu nedostalo ani milého slova, ani strava....ani nič.... .Zobrala si ho jedna rodina na stráženie k domu, bol na reťazi, ale majiteľka sa veľmi snažila o neho zodpovedne a dobre starať, chodieval na prechádzky, mal stravu....ale po krátkom čase sa ocitol v koterci, z ktorého sa často nedostal aj viac týždňov a týmto spôsobom žije cca 3 roky, pretože majiteľka sa musela z vážnych rodinných dôvodov odťahovať spolu s deťmi a nemá k nemu prístup...poprosila ma už dávnejšie, či by som mu niekoho nenašla, ale bohužiaľ vzhľadom na jeho vek a povahu je to zatiaľ pre mňa nemožná situácia....
Cezar je psík, ktorý by mal mať tak cca 4,5-5 rokov, nevedia presne.....kríženec kaukazkého ovčiarskeho psa a bandoga. K ľuďom je veľmi milý a za stravu si ho kúpi každý...ale musí byť sám...i keď si postupne u tejto rodiny zvykol na iných psíkov, na záhrade bez dozoru nemohol s nimi ostať sám. K deťom je bezproblémový, len nesmie cítiť jedlo, pretože ho deťom vytrhne a zožerie... . Neútočí bez príčiny, ale nie je vychovaný. Vie ako tak chodiť na vôdzke, ale každá prechádzka je pre neho vzácna, takže s ním bude treba mať veľa trpezlivosti. Ale som presvedčená o tom, že ak sa tomuto psíkovi dostane stabilné a zodpovedné miesto, kde nebude trpieť hladom a samotou, bude z neho vynikajúci strážca a priateľ na celý život. Ja sama by som si ho nechala, pretože som ho spoznala a je naozaj milý, ale sama mám doma fenku, ktorá by ho nezniesla a malého psíka, ktorý by žiarlil. Neznesie mačky, veľmi dobre chytá potkany. Zdravotne ošetrený nie je a ani nebol pravidelne očkovaný. jeho zdravotný stav začína byť veľmi zlý, je vychudnutý, červené oči z ktorých mu tečie, je stále zavretý v koterci, má tam búdu, ale výkaly mu nikto neodpratáva a v búde nemá slamu, ani nič, čo by ho zahrialo. Väčšinu dňa už len prespí, je veľmi smutný a apatický...je to výzva pre ľudí, ktorý by mali čo len malú možnosť mu pomôcť. Mali by sme mu MY ľudia pomôcť, pretože tam kde je sa ocitol nie svojim pričinením...a už mu prihára...na budúci rok pri tomto spôsobe by tu už nemusel byť. Nepýtal sa na svet a aj za ten, ktorý mu doteraz ľudia poskytli je vďačný, preto vás prosím o pomoc. Viem že chce žiť....veľmi doteraz bojoval, ale už mu dochádzajú sily....
Kontakt: 0904 070 124
|