Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Podezření na týrání
Autor Zpráva
younglady
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 14:06 - Změnil/a: younglady
- Nahlásit

Prosím o pomoc a rady co dělat při podezření na týraní psů v ch.s. Nahlásit na ČMKU, vet. správu, jsou ještě jiné možnosti? Štěnata jsou prodávána silně pod cenou, leckdy bez očkování, mají svrab, váží 1/3-1/2 normální váhy stejně starých štěňat, lezou jim žebra, páteř.

moll
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 14:41
- Nahlásit

halvně zadokumentovat - nafotit , natočit a pod včetně času a zaznamenání místa, aby nemohlo být zpochybněno, odkud a ze kdy fotky jsou. tak jít ma vet -správu, policii, místní samosprávu....a stejěn to k ničemu asi nebude....
ale i tak držím palce...

ps:kde to je?

Steph
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 18:11 - Změnil/a: Steph
- Nahlásit

Jak pise moll, vsechno nafotit, nejen stav psu, ale podminky v jakych zijou - zradlo, boudy, kotce - bylo by dobre sehnat i nejakeho noveho majitele psa - zda nema vet zpravu o stavu stene hned po koupi. Pak to predat KVS, ale vsichni vime jak to chodi.
Co je to za plemeno a kde to je - treba by se pridal nejaky dobrovolnik na dokumentaci?

younglady
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2009 20:40
- Nahlásit

moll
Steph
děkuji za rady, dobrovolníka na dokumentaci už máme, veterinárních zpráv několik, uvidíme po víkendu, co tam slečna vyzjistí a zdokumentuje a pak se podle toho bude jednat dál...
Jinak se jedná o jednu ch.s. australských ovčáku u Pardubic

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2009 21:24
- Nahlásit

younglady
australských ovčáku
nechovaj i ovčouny?

younglady
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2009 21:30
- Nahlásit

davidkova renata
vím jen o australácích, teda aspoň jen o nich mají ofiko stránky

moll
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2009 06:03
- Nahlásit

younglady
chovka a týrání? fakt jsem pořád naivní jako mimino - přece psy chovám pro radost a lásku k nim, a pak je nemůžu týrat. proto asi nikdy nebudeme mít štěnda - nedali bychom je z baráku, aby se nedostala během svého života do průšvihu....

younglady
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2009 09:03
- Nahlásit

moll
bohužel i to se stává taky si nejsem jistá, že někdy začnu chovat, protože nevím, jak bych musela proklepávat majitelé štěňátek abych měla opravdu pocit, že jsem je dala spávným lidem

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2012 14:56
- Nahlásit

Ahoj, mám dotaz ohledně jednoho místního psa. je to RTW, samec, věk nevím, ale vypadá mladě. Občas ho tu v okolí potkávám s pánem nebo při procházce míjíme jeho zahradu, kde bydlí. Teď jsem se dozvěděla, že tam ten pes žije sám majitelka (a pravděpodobně manžel) ho chodí krmit a venčit. V domě je často slyšet vytí (údajně - bydlím daleko a při procházení kolem jsem si ničeho nevšimla) sama majitelka si stěžovala, že na ní sousedi zavolali vet správu, že ho týrá. Vet správa pravděpodobně nic neudělala a majitelka nevidí nic špatného na tom, že tam pes žije sám. Máte někdo s takovou situací zkušenosti? jak se dá postupovat a psovi pomoct? Dik

pawLINka
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2012 15:05
- Nahlásit

Adiddaska
Myslím, že pokud psa krmí a venčí, tak nikdo nic nezmůže.

corgi
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2012 21:33
- Nahlásit

pawLINka
Souhlas, dokud pes vyloženě neumírá hladem nebo žízní nebo mrazem, není šance. Opuštění majitelce nedokážou, když je pes takhle "opečováván". V podstatě to vůbec žádné týrání není, kde je řečeno, že má být pes se svým majitelem...?

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2012 21:51
- Nahlásit

corgi
pawLINka

já jsem si to myslela řikala jsem si, že si zkusim promluvit s majitelkou a dozvědět se víc (protože tohle mám od cizí osoby) a případně jí třeba navrhnout, jestli by nechtěla psa darovat do lepších podmínek, kdyby to šlo..

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2012 01:40 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Adiddaska

Co vím, tak v tomto případě legální cesta pomoci není... Občas se stalo, že se takový pes ztratil... To má smysl, pokud se pes "ztratí" do lepších podmínek. U rtw, který je asi zvyklý hlídat, je tahle hypotetická akce možná riskantní i z důvodu bezpečí.

Tak asi, jak píšeš. Zatnout zuby, trpělivě a i opatrně ovlivňovat majitele, aby se psa za každou cenu nezbavil, že mu kazí pověst ...

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2012 11:21
- Nahlásit

ztracení mě taky napadlo, ale ve svym momentálnim stavu se uplně necítim na "ztrácení" čtyřicetikilovýho rtw hodim majitelce do schránky dopis s nabídkou jakoby pomoci, jestli by náhodou nechtěla, když už vlastně si na psa sousedi stěžovali atd..třeba to klapne

Dáška
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2012 13:12
- Nahlásit

Adiddaska
Tohle se řešilo na jednom sídlišti. Na kraji zahrada s typickou zahradní budkou, tam žije taky pes sám, furt, non stop. Půlka sídliště se snažila s tím něco udělat, bohužel nebylo páky. Pes krmenej (KVS je jedno kým, hlavně, že je), v boudě, fyzicky v poho, více s tím udělat nemůžou.
S uchlastaným majitelem nikdo nehnul.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2012 14:19
- Nahlásit

pawLINka

nepřipomíná Ti to něco?

Člen
# Zasláno: 2 Říj 2012 14:19 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Adiddaska
ztracení mě taky napadlo, ale ve svym momentálnim stavu se uplně necítim na "ztrácení" čtyřicetikilovýho rtw

To by asi bylo docela divoký...

hodim majitelce do schránky dopis s nabídkou jakoby pomoci, jestli by náhodou nechtěla, když už vlastně si na psa sousedi stěžovali atd..třeba to klapne

Snad jo

Já mám blbou zkušenost se psem, kterýho jsem tady odchytávala. Táhnul za sebou řetěz jak na krávu. Z téhož řetězu měl i "obojek" sešroubovanej maticí. Byl to hubenej kříženec erdla, žádnej udělanej kolohnát...
Přebíhal křížem krážem ulice a bylo to díky řetězu nebezpečný jak pro něj, tak pro auta.
Psa jsem ulovila, odvedla domů, zavolala poliše a starostku, a na zahradě jsme čekali až si pro něj přijedou (to jěště žil Hipík, takže do domu jsem ho vzít nemohla). Sundala jsem tomu psovi řetěz a dala jsem mu náš náhradí normální obojek a vodítko a nechala jsem ho běhat po zahradě. Byl celkem v pohodě, i když bylo jasný, že má reakci na nápřah .

Než psa odvezli, nafotila jsem ho i s řetězem a poslala fotky paní starostce.

Dostala jsem za pár dní zprávu, že pes není v útulku, ale u svýho majitele - místního veterináře.

Veterináři jsme volala, abych s ním domluvila vrácení mého obojku a vodítka. Přitom jsem mu nabídla, jestli nechce někdy vyvenčit psa s naší Žofkou a Rozinkou (moc se jeho psovi obě líbily a hrál si s nima).
Vet. mi sdělil, že vodítko nemá, že pes má zpátky řetěz, protože "všechno zničí" a že mu jen "dělá ostudu"... a s žádnejm fenama se probíhat nebude.
Obojek ani vodítko nemám, a co je mnohem horší, on už prý nemá toho psa...

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2012 15:33
- Nahlásit

tak to je příšerný, když se takhle chová zrovna veterinář!! proč proboha ten člověk na tu školu leze, když nemá rád zvířata?!?!?!

Člen
# Zasláno: 2 Říj 2012 15:51 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Adiddaska
tak to je příšerný, když se takhle chová zrovna veterinář!!

... von je prej na dobytek (chudáci krávy... ), se psama to neumí a bojí se jich... Tak proč je má, že?! Je to debil, kterýmu nemůžu přijít na jméno.
Důsledek to pro mě má ten, že i na blbý očkování jezdím 25km tam a zpátky. A když potřebuju, aby vet přijel k nám, holt připlatím pětikilo, což není tak hrozný... Furt lepší, než tady mít to hovado, pak by se lehce mohlo stát, že bych nekopala jeden hrob, ale dva...

Edit: já to psala hlavně proto, že mě opravdu v tý situaci nenapadlo, čeho všeho může bejt člověk díky hrubosti a uražený ješitnosti schopnej.
Z počátku jsem na něj šla jemně a diplomaticky, jenže ty fotky, co jsem udělala, kolovaly. Doneslo se to k němu, a on si to přebral po svým...

dejavu
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 11:11 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

Ach Bože. A jak se ten odborník jmenuje, aby se mu lidé mohli co nejšířeji vyhýbat?

Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 13:18 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Ahoj Dano,

jméno sem nedám, protože, kdyby došlo ke sporu, projedu to. Pes na tom byl po fyzické stránce vcelku slušně a nemám jedinou páku, která by byla u případnýho soudu braná v potaz. Že pes zmizel? Onemocněl, utekl, něco ho přejelo...

Tady jsou fotky toho pejska...

Jinak z místních pejskařů, co znám, za ním nikdo nechodí...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 19:28
- Nahlásit

Adiddaska
proč proboha ten člověk na tu školu leze, když nemá rád zvířata?!?!?!
Třeba proto, že je to dobrej džob?
KVSky jsou plné veterinářů, kteří pro blaho zvířat nehnou prdelí.

Útulek v Mariánských Lázních vede vet. Nyní je v nemocnici, takže se dalo proniknout je psům a nafotit ty chudáky a zainzerovat. http://www.facebook.com/pejci?ref=ts&fref=ts

Útulek v Klášterci nad Ohří vedou dokonce dva veterináři. Nyní je inzeruje známá zde: http://www.facebook.com/utulek.klasterecn.ohri?ref =ts&fref=ts
Stojí za přečtení zejména reakce jednoho z vetů na "řeči" o útulku, to si tam dohledej, a vyjádření paní, která odsud pejsky má sama nebo někteří její známí taky. Tam jsou vyjmenováni psi konkrétně i s jejich diagnozami.

Eninka
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2013 17:49
- Nahlásit

Ahoj, poraďte mi, dneska jsem se dozvěděla od jedné slečny, která dala svýho koně na ustájení "někam", dokonce nedaleko tam kde bydlím, a asi tak po 5-ti dnech zjistila, že ono zařízení
v rámci úspor (protože jsou o půlku levnější než všude jinde), týrá koně hlady, a tak pro něj dneska jela. Má docela dost info, jedné paní vrátili koníka o 150 kg pohublého a to není vše. Co s tím můžu udělat já, která to má z doslechu, ale není mi to lhostejný?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2013 18:29
- Nahlásit

Eninka
Běž na FB, pošlu Ti kontakt.

Eninka
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2013 18:30
- Nahlásit

Vlčáčková

kouknu tam jak dojedu z výslechu na policii.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání