| Autor |
Zpráva |
handula
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2009 13:13 - Změnil/a: handula
- Nahlásit
Ahoj,chtela bych se vas zkusit zeptat, jestli se to vasemu pesanovi taky nestalo a co to muze byt, nez ho popadnu a zajdu k vetovi. Je to asi tak mesic co prestal tolik zvedat levou zadni nohu. To zpusobuje, ze zakopava, zakopava o koberce, na dlazbe a plovoucce vetsinou spadne uplne, kdyz nas vita a tak.... a vykrucuje ji do boku. Kdyz ho za ni chytnu, zkusim promackat, kde ho co boli, tak ho nic nikde neboli...tak vubec nevim.... Jo jeste chci dodat, ze mu bude 8 let a ze venku se zda byt v pohode, lita normalne, jen pri dukladnejsim podivani se, jde videt, ze tu nohu tak nezveda, ale velky problem nastava na tom kluzkym povrchu, to je pruser....
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2009 13:17
- Nahlásit
handula
hm,to bych mazala..může to být nějaký problém s páteří..
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2009 13:25
- Nahlásit
handula
...vykrucuje ji do boku...mu bude 8 let
Nebo artróza, třeba v koleni. Taky bych mazal k vetovi
|
handula
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2009 13:26
- Nahlásit
takze to znamena rentgen a rentgen znamena narkoza...
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2009 13:41
- Nahlásit
Můj psík takhle "zakopával" při vysokém stupni artrozy kyčelního kloubu, ke konci tou zadní nožku zvedal tak málo, že jakoby brnkal prsty o zem. Známé pes zase po operaci zlomeniny zadní nohy (po letech - nechali mu tam destičku a nějak mu to tlačilo na nerv). Ten si nohu ale odíral, musel botku. Oba psíci ale byli starší - můj 13 let, známé 16 let.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2009 13:43
- Nahlásit
handula
rentgen znamena narkoza...
Nemusí. Když to není ofiko rentgen na posouzení do chovu, tak se klidný pes dá i bez. Lokty, kolena a ramena jsme tak dělali (u Duchka), kyčle by snad šly taky.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2009 13:52
- Nahlásit
Atika
ke konci tou zadní nožku zvedal tak málo, že jakoby brnkal prsty o zem
no presne to dela, je to slyset i na line kdyz jde, tak jakoby smajda tou jednou nohou...
Walda
no u nas to bude problem, nenecha na sebe sahnout, nebo sahnout jo, ale predstava, ze bude dobrovolne vyzvednut na rentgen a bude hezky lezet na zadech, to fakt ne...
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2009 14:26
- Nahlásit
handula
To fakt vypadá, že ho bolí kyčel, nezvedá tu nohu tak vysoko. My teda rentgenovali v narkoze (příčina byla od mládí vykloubený kyčelní kloub, který původní majitelé nenechali vrátit zpět. Já ho měla z útulku už staršího, ale bolest najevo nikdy nedával, naopak lítal jak vítr, první problémy začaly až kolem 10 let. Nakonec jsem ho vlastně kvůli tomu musela nechat uspat - bolest, dlouhodobým podáváním léků na bolest zničené trávení, z toho neustálé průjmy, hubnutí, celkově se mi ztrácel před očima, ke konci už neměl sílu na nic. A stačilo před léty tak málo. Když jsme na to přišli my, nedalo se už nic, jen tišit tu bolest, ale i tak s tím jakž takž žil přes tři roky).Když šel z mokra po chodbě, tak to bylo i vidět - tři ťapky a jedna mokrá šmouha. Určitě bych řešila, tem známé pes na to druhotně vlastně taky umřel. Jak měl tu pacinu pořád odranou, tak se mu tam dostala infekce a umřel na sepsi.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2009 14:28
- Nahlásit
davidkova renatacus,to je to same,jak hajan zakopava s tou predni packou jak jsem ti rikala,jak mi to leze na nerf,ja vim,ze je to od patere,mam to potvrzeny.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 23 Lis 2009 14:37
- Nahlásit
handula
taky jsme tahali nohu, museli jsme nosit botičku (venku si drápky rozedral až do krve), bylo to vod páteře ...
|
handula
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2009 14:46
- Nahlásit
Tinta76
a uzdravili vas? a co presne to bylo?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2009 15:00
- Nahlásit
Měla jsem fenu, která za sebou nechávala nohy, jednu víc, byl to sy caudy.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 23 Lis 2009 15:03
- Nahlásit
handula
no hele my máme huš starouše (má artrózu a výrůstky na obratlích), ale to šmajdání měl pravděpodobně od vyhřezlý plotýnky, která tlačila na míchu ... ale bylo to na něm právě dost viditelný - byl jakoby v půlce zad zlomenej ... když jsme mu nohu postavili ohnutou packou na zem, věděl vo tom, snažil se packu srovnat, ale nešlo mu to, nezvedl jí, proto jí tahal ...
"pravděpodobně" píšu, páč na rentgenech jsme byli před tím, než začal šmajdat (tam zjistili tu artrózu a výrůstky) ... kvůli tomuhle jsme už rentgen neabsolvovali (vet zjišťoval prohmatem) ... stalo se mu to, když bral hodně velký dávky léků proti bolesti, samo to odeznělo asi tak po čtyřech šesti měsících (přesně nevím), teď už nešmajdá vůbec ...
|
Tinta76
|
# Zasláno: 23 Lis 2009 15:06
- Nahlásit
Mucholabka
to je taky jedna z možností ...
|
handula
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2009 15:09
- Nahlásit
jako tak dramaticky jak pisete to neni, ale nechci neco zanedbat... ani nekulha, jen na ty kluzsky podlaze je problem...budem to muset zkonsultovat s tim vetem...moc jste me nepotesili, asi to fakt bude neco s pateri...dam vam vedet... ale dekuju za typy co by to mohlo byt....myslela jsem nejdriv dysplazie, ale podle priznaku, to zas asi ne, neboli ho to, ani kdyz mu tu nohu hodne zvednu nahoru....coz me trochu desi, aby to nebylo neco lehce ochrnutyho...
|
viky
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2009 15:11
- Nahlásit
handula
Ahojky,
muze to byt taky cauda u nas se zacla projevovat taky zakopavanim a vytacenim nohy.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2009 15:12
- Nahlásit
Mucholabka
to zas nevim co je....
|
Tinta76
|
# Zasláno: 23 Lis 2009 15:15
- Nahlásit
handula
hledej syndrom cauda equina
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2009 15:16
- Nahlásit
handula
Syndrom cauda equina, v podstatě vzniká kvůli útlaku míchy a jejího zakončení, řešitelné to je podle příčiny, která to vyvolala, u nás to byly výrůstky na obratlích.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 23 Lis 2009 15:18
- Nahlásit
Mucholabka
koukám, že je to jedno s druhym (plotýnka, výrůstky)
|
handula
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2009 15:29
- Nahlásit
No ted jsem nasla neco http://camelot.lf2.cuni.cz/vejvalka/neursy/sy28.ht ml
tak to je sila, hlavne ta veta "Jinou příčinou jsou zánětlivé radikulitidy např. Banwarthův syndrom při infekci Borrelia burgdorferi"
ON MA NA TY NOZE BOULI OD KLISTETE, KTERA MU ROSTE POMALINKU, VET RIKAL, ZE BY TO NECHAL, KDYZ TO ROSTE POMALU....ma ji tam asi od 2-3let, ted ma velikost tak 1,5cm... co kdyz je to od toho...?
|
Tinta76
|
# Zasláno: 23 Lis 2009 22:13
- Nahlásit
handula
ježiš nestraš, to určitě bude blbost!
|
handula
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2009 10:44
- Nahlásit
Tak jsme vcera byli u veta.... pry je to koxartroza u obou kycli, na levé víc, proto uz ji zacal odlehcovat. Dostali jsme 30denni kuru, po ktere by se to melo zlepsit, pak mesic klid a pak jeste jednou opakovat, tak jsem zvedava.... ale radost z toho teda nemam, ale je fakt ze to mohlo dopadnout i hur...
|
Tinta76
|
# Zasláno: 24 Lis 2009 11:20
- Nahlásit
handula
ale je fakt ze to mohlo dopadnout i hur...
to máš recht, tohle je víceméně běžná věc ...
a co jste dostali za mňamku?
|
handula
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2009 11:55
- Nahlásit
Tinta76
dostali jsme Nutradyl, dve tablety denne
|
Tinta76
|
# Zasláno: 24 Lis 2009 12:05 - Změnil/a: Tinta76
- Nahlásit
handula
to papáme taky, i ve stejnym množství ... nedávno jsem tady básnila, jak nám hrozně moc pomohl akorát ho bereme nepřetržitě (už přes rok)
|
handula
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2009 12:29
- Nahlásit
Tinta76
jo tak to je skvělý, že to píšeš...
vet rikal, ze tohle by mu melo 100% pomoct, tak jsem na to zvedava....
nepřetržitě rok jo? nam zatim rekl, ze to budem dvakrat opakovat a pak uz ne, ale asi se tim nic nezkazi... nevim..
jak staryho mas pesana?
|
Tinta76
|
# Zasláno: 24 Lis 2009 12:42
- Nahlásit
handula
no jako kdybych to neviděla na vlastní voči, tak to nepíšu, že jo .... nevíme kolik Rexoušovi přesně je, v únoru u nás bude 10 let, takže teď mu může bejt tak 12 13 roků ... vet když loni dělal rentgeny, tak prohlásil, že kdyby neviděl čokla na živo, tak podle těch rengtenů by to tipnul na tak 14 let starýho už nechodícího NO ... a my teď dobře chodíme, dokonce se snažíme běhat, akorát ztěžka vstáváme a složitě uléháme, ale nebrečíme bolestí, jako loni ... je sice fakt, že k tomu bereme ještě Rimadyl, ale začínali jsme na dvou tabletách denně, teď máme jenom půlku ... jenže my budem o dost horší případ než vy
|
handula
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2009 13:02
- Nahlásit
Tinta76
tak ale i tak je to super, ze vam to takhle pomohlo
jako clovek ocekava, ze cim starsi pes bude, ze nejaky problemy budou, to je jasny, ale i tak 8 nam bude az v lednu, tak jeste nema narok na nejaky nechodici stavy
|
Tinta76
|
# Zasláno: 24 Lis 2009 13:09
- Nahlásit
handula
jo je to super, páč loni to vypadalo dost bledě ... snášel to velice špatně psychicky ...
věřim, že vám to taky takhle pomůže
|