Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Nasel psa, ale nechce hledat puv. majitele - co ted?
Autor Zpráva
impact
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2009 19:50
- Nahlásit

Jako fakt toto uz. Mladi typci, co vecne trajdaj po polich se starou Skodovkou, nasli za mestem psa. Poslusny na slovo, vychovany, s modrou znamkou s "nejakymi cisly", pry vypada jako vlk nebo vlcak (jako CSV). Jenze jeden z nich si usmyslel, ze se mu pes libi a jak je vycviceny a nema se nejak k tomu, aby hledal puvodni majitele. Ja to mam od jeho rodinneho prislusnika, ktery uz mu rikal, ze tak by to nemelo byt a ze by se mel snazit najit puvodniho pana, ze pes urco nekomu chybi. Na to mladik ledabyle odvetil, ze to hlasil na MP, ale silne o tom pochybujem..

Certi by me sebrali z toho. Tim tuplem po vcerejsku, kdy se nam podarilo na jinem foru spojit slecnu, ktera pred tremi dny nasla psa a odevzdala na MP se slecnou, co toho psa pred tydnem o 100km dal ztratila. Kdyz mi plakala stestim do telefonu rikala jsem ji, ze doufam, ze az se mi ztrati pes, narazi na nekoho, kdo si s tim da praci a najde me...

Co ted? Zatim zkousim preposlat info, ze to takhle nejde, ze ten pes nekomu chybi. Pokud mladyho potkam osobne, pustim se do nej, ze chci fotku a znamku, psa, at si ZATIM necha. Ale to, nez ho potkam... Zkusim to jeste pres toho rod. prislusnika.

Nevidel jste nekdo ztracenyho podobnyho psa? Nalezen mezi Prerovem a Kromerizi. Ach jo..

dejavu
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2009 19:56
- Nahlásit

impact
všechny ztráty z těchto okresů za poslední dva měsíce jsem kopírovala sem http://www.srbce.estranky.cz/stranka/ztraty-a-nale zy

impact
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2009 19:59
- Nahlásit

Dejavu zkus prosim na ten odkaz kliknout v menu pravym tlacitkem mysi a zkopirovat mi link z vlastnosti. Datlim z mobilu a to s estrankama takhle nespolupracuje.
Jinak se prave obavam, ze muze byt buhvi odkud, jako ta fenka. Za tri dny sto km.

dejavu
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2009 20:05 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

http://www.srbce.estranky.cz/stranka/ztraty-a-nale zy
ale to nebude asi lepsi, zkus tam odstranit ve slove nalezy mezeru nebo si najed na web www.srbce.estranky.cz a tam na ztraty a nalezy.

Já se snažím všechny ztráty a nálezy dát globálně sem: www.utulky.estranky.cz
aby někde byl celkový a úplný přehled, pak ho kopnu na web nejbližšího útulku, kt. má ztráty a nálezy na netu a pokud je to plemeno nebo jeho kříženec, hodím to na příslušné plemeno v nouzi. Kéž by to takhle dělal každej a útulkáři zveřejňovali ztráty a nálezy i pro veřejnost. Když jsem hodně angažovaná, ještě posílám mail starostům okolních obcí a prosím o zveřejění na jejich stránkách, ev. útulkům.

impact
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2009 20:16
- Nahlásit

Nejede to, do psi doury. Mrknu zitra z pocitace.

Steph
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2009 09:55
- Nahlásit

S tema MP bych mu neverila, pac jestli ma na krku znamku s cislama, tak by s tim kua neco udelali ne. Nasli jsme biglici, ktera mela znamku stary vakciny z Anglie a nastesti znamku cipovou, pac cip nam to nenacetlo. V noci jsem poslala mail s cislem cipu na USA registr Avid a rano uz jsem vedela ze fenka bydli 30km od utulku, ma doma stene a utekla jim za zajicem i podle neuplny kerky jsme vypatrali majitele NO pres CMKU. Doufam, ze ho odchytnes co nejdriv, zjistis vic a budem patrat jestli je nechtenej nebo zabehnutej.

dejavu
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2009 10:01
- Nahlásit

Podivej, tebe uz se bojej, naved nekoho, kdo se bude se psem nuchmat a okoukne nenapadne a poradne to cislo znamky.

impact
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2009 12:23
- Nahlásit

Tak je to belgický ovčák. Měšťáci o něm skutečně ví, ale prej když si s tím mladým tak rozumí a nikdo jim nehlásil ztrátu, řešit to nebudou. Budu se snažit získat tu známku.

corgi
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2009 12:31
- Nahlásit

impact
Nemůže MP aspoň zkusit jestli nemá čip? Je mi jasný, že by to asi nebylo jednoduchý, ale tenhle jejich přístup "když oni si tak rozumí, tak proč hledat majitele", z toho je mi blbě...

impact
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2009 12:37
- Nahlásit

Ha, tak to vypadá, že rodinný příslušník zapracoval a klučina si uvědomil, že by pes mohl někomu chybět. Známku by mi měli donést. Vypadá to sice, že to bude jen vzteklina, ale měl by tam být kontakt na ošetřujícího veta.

impact
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2009 12:38
- Nahlásit

corgi
Čip nemá, ani tetování. Tohle aspoň naše MP zkontrolovala.

corgi
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2009 12:59
- Nahlásit

impact
Čip nemá, ani tetování. Tohle aspoň naše MP zkontrolovala
No aspoň že tak.
klučina si uvědomil, že by pes mohl někomu chybět
No aspoň že tak podruhé.

impact
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2009 13:21
- Nahlásit

corgi
Jako eMPé mu řekla, že TADY nikdo ztrátu nehlásil, ať si ho nechá. A my den předtím najdem fenu, která uběhla za tři dny sto kiláků. Oni jsou fakt vadní tady občas...

corgi
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2009 13:33
- Nahlásit

impact
Oni jsou fakt vadní tady občas
Tady i častějc...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání