Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Ztraceny nebo vyhozený staroušek hledá teplý pelíšek. Najde ho?
Autor Zpráva
Hanca
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2009 13:46
- Nahlásit

Staroušek z Tanvaldu - hledáme majitele

Věk: 16 let

Charakteristika: Staroušek je kříženec jezevčíka. Uprostřed silnice v Tanvaldě ho našla reportérka Českého rozhlasu (a opět nastaly komplikace s tanvaldskou policií, která odmítla psa převzít, dokonce nabádala paní, ať ho doveze do útulku řekne, že ho našla v Lučanech, takže by za něj neplatil Tanvald, ale Jablonec). Pejsek je již opravdu starý, špatně vidí a slyší, chodí vrávoravě, má velmi nekvalitní srst. Je těžké spekulovat, jak se na silnici dostal: takový staroušek, který skoro nevidí neslyší se zatoulá snadno a pokud patří třeba hodně starým lidem, už ho ani nehledají; mohl ho samozřejmě také někdo vyhodit, podobně jako to udělali Madlence. Bohužel pejsek nemá chuť k jídlu a začal trochu kašlat. Obáváme se, že nebude trvat dlouho a budeme nuceni ho nechat uspat, protože už to dál nezvládne. Prosíme proto čtenáře, poznáváte tohoto pejska, víte komu patří? Pokud má staroušek umřít, měl by umřít v klidu doma, kde to zná a v náručí svých páníčků, nikoli opuštěný v útulku…

V útulku od: 16. 11. 2009
http://www.dasenka.unas.cz/pejsci.html

Hanca
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2009 20:50
- Nahlásit

NOvější info z útulku k pejskovi.

Staroušek nic moc, veterinář Baudyš mu zjistil šelest na srdíčku, z toho je nejspíš ten kašel, navíc je tam asi i skleróza (podobně jako u lidí - zapomene kam jde, "neumí" se najíst). Zatím se jakž takž drží, ale je to houby život...

Tak to, bohužel, bude asi vyhozený.......

Erin
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2009 20:56
- Nahlásit

Hanca

Řeknu to tvrdě,ale myslím,že psíkovi ku prospěchu.Uvařila bych mu romantickou véču(něco jako šampáňo,kaviár a pak vroucí objetí)a při hlazení mu aplikovat tu poslední pomoc.

hipík a tonička
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2009 22:47
- Nahlásit

Řeknu to tvrdě,ale myslím,že psíkovi ku prospěchu.Uvařila bych mu romantickou véču(něco jako šampáňo,kaviár a pak vroucí objetí)a při hlazení mu aplikovat tu poslední pomoc.

no, asi jo.... ale přece jenom bych jěště tak 3 týdny počkala, pokud pes silně netrpí.

Mým známým se v září na chalupě ztratil 16 let starý senior. Hledali, inzerovali a nic. Už ho oplakali.... A pak, po 4 nedělích, našli pejska živého v lese. I sklerotickej dědeček si rád vyrazí za holkama...

brezen2008
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 05:19
- Nahlásit

Erin
souhlasím

Wita
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 19:31
- Nahlásit

Nejnovější info z útulku: včera veterinář Starouška uspal.
Je mi to moc líto, ať už byl vyhozený nebo ztracený, zemřít v útulku není žádná výhra, když to řeknu takhle slušně. No, pejsánkovi už je dobře, už nic nebolí... Vzpomínám na další podobné Staroušky (u kterých se majitel nikdy nedohledal) a mám vztek na lidské zrůdy, které se dokáží po letech zbavit psa jenom proto, že je starý, stál by je na veterině moc peněz a starat už se o něj nechtějí, protože to není pohodlné. Dokud jsem nezačala v útulku pomáhat, nevěřila bych, že se něco takového opravdu stává. Naivní představy, tvrdá realita....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 19:57
- Nahlásit

Wita
útulku: včera veterinář Starouška uspal.

hele,to je to jediný rozumný..co na to říct....lidi sou svině zas*aný,pokud ho někdo fakt vyhodil,doufám,že ho jeho vlastní fakani nechaj shnít někde v domově důchodců.. Psovi v tomhle stavu a v tomhle věku nemá smysl hledat nový domov.Je to všecko k blití

Wita
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 20:14
- Nahlásit

No jasně, tady o nový domov nešlo, měl se vrátit zpátky do toho původního, pokud nějaké "domů" a slušné páníčky měl, měli ho hledat. Ani snad nejde o to utracení... jak to správně říct...jezdíte do útulku, staráte se a pomáháte jak můžete, pak se tam objeví takovýhle staroušek nebo jiná hromádka neštěstí, hladíte je, držíte v náručí, vidíte ty smutné oči, vnímáte to jejich neštěstí...tohle prostě není správný a mě to ničí...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 20:21
- Nahlásit

Wita
mě to ničí...
mě to ničí život už asi 35 let,už se to tu probíralo mockrát,dělat s tim nemůžu nic,já ti rozumim a lituju tě bo vim přesně jakej budeš mít život..
někdy se zase stane,že se ta hromádka neštěstí dostane k bezva lidem a ty vidíš,jak strašně se změní k lepšímu,vidíš ten úplně jinej výraz očí a vlastně úplně jinýho psa..tak snad aspon tohle je takový malý zadostiučinění..

Steph
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 20:27
- Nahlásit

Wita
vsude je to boj s citama, me ted zahralo u srdicka, ze si od nas vzala domu jedna nova dobrovolnice slepeho, hlucheho spice aby dozil dustojne, jenze kolik je takovych lidi v pomeru na chudaky starousky, handicapy apod. Musime to brat z ty lepsi stranky a kochat se fotkama z novych domovu, to mi hodne pomaha. A pro toho Starouska bych rekla, ze uz to blo spis vysvobozeni

kejtlin
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 20:32
- Nahlásit

Wita
davidkova renata
mě to ničí
asi vím, co cítíte, mám ten samej problém a není mi z toho vůbec dobře, hlavně když si představím všechny noje pejsky, kteří už přešli přes duhový most a další 2 důchodce mám doma, nedokážu si ani představit, co takový starý pejsek asi cítí a nechápe co udělal, že najednou páníci nejsou, nikdo jej nehladí, nikdy bych to nedokázala.
ach jo, od rána mi není psychicky nejlíp a takový zprávy mi dodávaj

Wita
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 21:30 - Změnil/a: Wita
- Nahlásit

Lidičky, nechci tu šířit depku, ale už jsem toho dneska taky měla dost: se zprávou o Starouškovi mi Dáša (majitelka útulku) vykládala, jak byla v noci s policajty sbírat kočičku s přeraženýma nohama a vyhřezlými střevy, kterou někdo srazil autem a ujel, kromě Starouška vet uspal i králíčka, kterého v útulku měli skoro rok - asi rakovina v tlamce (samozřejmě že ho našli vyhozeného v krabici u silnice), přibyla jim fenka, kterou si před osmi lety osvojil pán jako štěně z útulku, jenže v létě mu zemřela manželka a on včera skočil z 10. patra paneláku.... Síla. Tohle teda člověku na náladě nepřidá, asi jsou erupce na slunci
Já se snažím pomáhat zatím jen deset let, jsem sice otrkanější než na začátku, ale obávám se, že lepší už to nebude a že my "měkejšové" co soucítíme se vším živým fakt nebudeme mít lehký život
Btw. přece jen něco dobrého: štěňátko ohaře Krištůfek, kterého jsem tu taky inzerovala, našel nový domov u mladé rodiny v Praze a poslal fotečky

http://www.dasenka.unas.cz/domov/kristufek.html

Steph
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2009 07:21
- Nahlásit

Wita
no presne to jsem mela na mysli - viz.Kristufek - resim tu s holkama v praci ten zachotinskej hnus, jsme vsechny vztekly na*raty a pak koukam jak se Kristuvco vali s panickou na gauci a hned je mi lip. A odpol jedu na navstevu k pani, co si bere pejsky z utulku nebo tyracek na doziti a to je vzdycky pohlazeni na dusi, ona ma slabost na NO a ac je pes zlomeny, plachy, nekdy i temer smireny se smrti, ji staci par tydnu a pes je k nepoznani. Je to stara trempka, takze neresi, jestli hodi slofika na zemi v kuchyni, jen aby si pes, kterej se strachy klepe pod stolem prisel pro pohlazeni a ziskal duveru.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2009 08:33
- Nahlásit

Wita
a poslal fotečky
to jsou krásný fotky
Steph
ona ma slabost na NO
hele udělej nějaký fotky když už tam budeš bo mám taky slabost pro NO,ale nejsu teda trempka ani omylem..čokl by holt musel na postel..

Steph
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2009 10:14
- Nahlásit

davidkova renata
http://pitbulls.rajce.idnes.cz/Britik_a_jeho_smeck a/ tyrany jednooky Brit z chlivku kdyz se k ni dostal
http://pitbulls.rajce.idnes.cz/Brit_a_jeho_smecka/ a takhle vypadal po vsech peripetiich - musel na kastraci ze zdrav. duvodu z tech podminek co zil a do toho jeste torze zaludku
predtim mela na doziti Britu, tak ho po ni pojmenovala.........a s tou posteli, kde si myslis, ze spi - mimo Brita ma 2 duchodce pudliky a nekolik kocek - vsechny z utulku, dost handicapovanych a obcas vezme nejaky kotata z utulku na vypiplani - jsou tam videt nekde v ty voliere.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2009 10:19
- Nahlásit

Steph
ježiš to je ta s Britem?? Ten pes mě stál hodně hnusnejch chvil..občas se stane,že nějaký zvíře nás veme za srdce víc než jiný,ani nevíme proč a tenhle mne teda vzal moc ,měla jsem děsnou radost,když se našel někdo kdo byl ochoten si ho vzít.Vypadá výborně,tlustej je jak čuník.Moc jí pozdravuj a řekni,že má můj hluboký obdiv,i když mne nezná,kéž by bylo víc takových lidí.
P.s. je z prahy?

kejtlin
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2009 10:24
- Nahlásit

Steph
nejde mi ten druhej odkaz otevřít, já ji odněkud znám, ale nevím odkud, je možný, že z nějakejch záchranejch psích akcí?

Steph
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2009 11:06
- Nahlásit

davidkova renata
no bylo to s ni ze zacatku komplikovany a tahlo se to, ale ma se jak prase v zite. Bydli kousek za Prahou v nad Davli v chatovy osade. Ona je hrozne vdecnej clovek a pro zvirata by se rozdala. Pozdrav ji vyridim, akorat zviratka nenafotim, pac za ni jedu do prace.
kejtlin
ne ona se aktivne neangazuje, pomaha tim, ze k sobe bere zviratka. Ten odkaz mi otevrit jde

kejtlin
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2009 12:50
- Nahlásit

Steph
už se mi to otevřelo, já ji opravdu odněkud znám ani z prahy nejsem, tak nevím odkud.

Steph
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2009 20:09 - Změnil/a: Steph
- Nahlásit

davidkova renata
jeste k tomu Britovi, mel v prdu ledviny z toho chliva a po ty prvni operaci to bylo dost nahnuty, musi byt na d/k Hillsu a konzervach. I Dana rika, ze je z nej tlustoprd, je stastna, ze uz je ze vseho venku a ta jeho minulost ho na povaze nastesti nepoznamenala, je to fakt milacek. Taky jsem toho pri tyhle kauze moc nenaspala, chapu Tvoje pocity, byl na hospitalizaci na Zbraslavi - jezdila jsem za nim, protoze Dana byla v praci a nemohla tam, tak to bylo dost krusny, byl to vyzablik v oblecku a jiskru v ocich prvni 2 dny moc nemel.
kejtlin
Ona se nikde moc nevyskytuje, pracuje a pak hned maze domu za zviratkama, tak Ti neporadim odkud bys ji mohla znat.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání