| Autor |
Zpráva |
Wita
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2009 23:10 - Změnil/a: Wita
- Nahlásit
Krištůfek běhal půl dne u základní školy, těžko říct kde se tam vzal, nakonec skončil v útulku. Tam je už přes měsíc, zcela nepochopitelně o něj ještě nikdo neprojevil zájem ač je to úžasné, kamarádské, milé štěně. Nedokážeme určit, jestli je to (povedený) kříženec nebo je opravdu čistokrevný (český fousek, německý ohař?), odhadl by to někdo? Krištůfek by měl vyrůstat v normálním domově a ne v útulku, proto pro něj touto cestou hledáme nové páníčky.
Další fotky zde
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2009 23:30
- Nahlásit
Wita
je krasny, mozna je to cesky fousek, ale to je jedno, pridala jsem ho na svuj web Lovecky pes v nouzi, jen mam obavu, ze ma rachitis nebo neco podobneho, krivi se mu nozicky.
|
Wita
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2009 18:55 - Změnil/a: Wita
- Nahlásit
dejavu
díky, na Loveckém psu už ale taky nějakou dobu visí
Křivých nožiček jsem si u něj nevšimla (nesledovala jsem to), ale je fakt, že ve čtvrtek jsme byli dvě hodiny na procházce a mě připadalo, jakoby lehce napadal na přední nožičku. Vzhledem k tomu, že to bylo celkem neznatelý, nepřikládala jsem tomu důležitost, ale teď na to upozorním, ať se na něj pro jistotu podívá vet.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2009 19:12
- Nahlásit
Wita
A na štěňatech v nouzi taky visí? Ty má na starosti ankaras z akit...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2009 20:05
- Nahlásit
Wita
Když se podíváš na přední nožky na tý fotce,tak je to jasně vidět. Chtělo by to udělat krevní testy a naordinovat vitamíny a výživu na míru,aby se to upravilo nebo aspoň nezhoršovalo.
|
Wita
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2009 20:26
- Nahlásit
Dines
na štěňatech taky visí.
Štěňátka jdou z útulku vždycky rychle, je proto zvláštní, že Krištůfek ještě nikoho neoslovil, přitom je to miláček.
No, máte pravdu na těch fotkách má ty nožičky trošku nakřivo, taky už jsem to studovala , ale jelikož jsem se osobně s něčím podobným nesetkala, tak mě ani nenapadlo, že by mohl mít takový problém. Určitě to v útulku řeknu, vezmeme ho na veterinu a snad se to vyřeší. Chůdě malý, vyrůstat v útulku a ještě s křivýma nožičkama ....
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2009 21:48 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit
Wita
No tam jde o to srovnat ten problem, ktery to zapricinuje, pokud to lze. Vetsinou je to problem vyzivy (nedostatek vapniku ci vitaminu D), kdy stene v detstvi byva podrazeno spatnou vyzivou u chovatele, proto na to upozornuji, aby se to podchytilo co nejdrive a zastavilo, jinak se nohy budou krivit dal, pokud je to toto. Pokud by mel nejake kloubni onemocneni, tak ta lecba bude o dost slozitejsi. Videla jsem stenata s dyspaziemi, panostitidami, ktera nozicky bolely, mela je v kloubu nedostatecne napnute a musela se setrit pri pohybu, dokud se to nevylecilo. Coz u stenete je opravdu znacny problem ho udrzet v klidu. Moc rada bych mu pomohla a strasne mne mrzi, ze si ho nemuzu vzit, je to dojemne zvire.
|
hipík a tonička
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2009 23:42 - Změnil/a: hipík a tonička
- Nahlásit
Wita
Ahoj, můj pes (asi kříženec novofundlanďana a kokra) měl taky takové nohy, když byl malej. U něj to bylo zapříčiněno tím, že byl jako štěně vykrmován na zabíjačku, jeho původní majitel ho krmil tak, aby byl tlustej, ale příliš nerostl.
Vet nám tehdy řekl, že buď dieta (s vyváženým poměrem vápníku a fosforu), vitamíny aj. doplňky stravy anebo se po dvou letech už na nohy nepostaví...
Všechny rady veta jsem opravdu důsledně dodržovala. Včetně toho, že celý život v dospělosti váží 29-30kg.
Kéž bych takhle důsledná byla i pokud se to týká mne .
Dnes je Hipíkovi skoro 16 let a v parku lítá, jako by mu bylo o 10 míň . I když na kloubech a zubech je od pohledu patrná špatná výživa v útlém věku, nijak ho to přes jeho pokročilý věk neomezuje.
|
hipík a tonička
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2009 23:46
- Nahlásit
hmmm, jen malá technická - ten odkaz na Barona v předchozím textu se vytvořil automaticky...
|
impact
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2009 09:15
- Nahlásit
Hele tech odkazu je tady cim dal vic. Uz na to taky par dni koukam. Pitoma reklama.
|
Wita
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2009 19:24 - Změnil/a: Wita
- Nahlásit
Tak jste měli pravdu, Kryštůfek byl na rtg a co jsem pochopila (mám to z druhé ruky, u vyšetření jsem nebyla), je to rachitis způsobená nedostatečnou výživou v miminkovském věku. Mělo by se to ale spravit vitamíny, kalciem a kvalitní stravou. (Myslíme si, že Kryštůfek je namnožené čistokrevné bezpapírové štěně, na kterém někdo šetřil a pak ho chtěl prodat "za těžký prachy" ). Nejlepší zpráva ovšem je, že Kryštůfek odjel včera do nového domova a to až do Prahy (z Jablonce sto kiláčků). Bude bydlet v baráčku se zahradou, příbuzní páníčků mají fenku ridgebacka, takže bude mít kámošku. Držíme mu palce, ať se má odteď už jenom hezky! Všem tady díky za pomoc
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2009 19:26
- Nahlásit
Wita
a to až do Prahy
třeba Kryštůvka potkáme,my sme z Prahy 6 ,tak snad už ho čeká jen to dobrý..
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2009 19:33
- Nahlásit
Wita
Mám velikou radost, že našel domov a velmi oceňuji váš přístup, který u útulků zdaleka není tak běžný. Ne všude by se rentgenem zaobírali, někde se neléčí vůbec nic, hlavně se psa zbavit a už je nezajímá, co s ním bude dál a jestli strádá.
Nemám radost, že jsem měla pravdu s tou rachitidou, ale zas je to lepší a aspoň zastavitelné, na rozdíl od různých dyspazií ap.
Děkuji za krásnou zprávu a sundala jsem ho z LP v nouzi.
|