Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / jak se pozná ztracený pes
Autor Zpráva
allík
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2009 09:41
- Nahlásit

Zajímalo by mne, podle čeho poznám ztraceného psa. Asi takhle, jela jsem včera večer s bestijema ze cvičáku a v jedné vesnici si to po silnici štrádoval ruslík. Bez obojku, bez ničeho. Tak jsem to otočila a přijela se na něho podívat zpět, vystoupila jsem z auta, on se zastavil, já jsem ho začala lákat, on na mně kouknul, označkoval si roh baráku a zase si tak ledabyle capkal. Rozhodně nebyl zanedbaný a ani nijak vyplašený. Rozhodně nevypadal, že by se toulal. Ale, zajímalo by mně, jak poznám, že se ztratil a nešel se jen tak projít po vesnici a pak zpátky domů?

dejavu
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2009 09:45 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

allík
to nepoznáš, protože záleží na péči majitele, jestli je zanedbaný nebo v pořádku a na době, kdy se ztratil. Když je to čerstvý tulák, vypadá normálně, když se toulá třeba týden, neuvěřitelně zchátrá. Pokud byl týraný už u majitele, nebo stále je, vypadá děsně, i když se zas vrací domů nebo utekl nedávno.
Někdy je to znát na psychice, někteří jsou vyděšení, zdrhají, nervozně jako někoho hledají, vypadají strašně, jsou hladoví, pak je až hlad někdy donutí přijít. Když jsou na toulkách za háravkou, většinou u ní vartují za vraty, ale klíďo mohou jen tak rotovat po vesnici, značkovat a poměřovat svou sílu s ostatními psy.
Nejlépe je toto zkonzultovat se starostou nebo místními, jestli psa znají, ev. ho odchytit a on tě dovede domů. Navíc, i chronický tulák, recidivista, může na svou vášeň a neschopnost majitele doplatit pod koly aut nebo kulkou.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2009 09:49
- Nahlásit

allík
Nepoznáš, já nechala takto odvézt do útulku beaglici jedněch lidí od nás ze vsi. Byla už druhý den na poli, ve vedru bez vody, to jsem si teda myslela, byla velmi obézní, tak jsem si myslela, že ji někdo vyhodil a zavolala policajty a ti ji odvezli.
Od té doby (je to už asi 3 roky)mě nezdraví, ale mají ji na vodítku, předtím ji otevřeli vrátka a šla se bezprizorně projít po poli.

allík
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2009 10:08
- Nahlásit

No já jsem si právě říkala, ježiš, pes na silnici, honem, než někomu skočí pod kola. Jenže on si pak tak jakoby nic vykračoval a mně si ani až tak nevšímal. Navíc pak zmizel do tmy (sešel ze silnice někam do pole) a už se nevynořil, takže jsem ho stejně nemohla odchytit, ač jsem chtěla. Ale doufala jsem, že byl zrovna na cestě domů, že se šel jen projít. Jsem úplnej amatér v odchytávání psů, ale tak zase jsem si říkala, že kdyby se mně nedej bože ztratila jedna moje potvora, tak bych byla určitě ráda, kdyby jí taky někdo zastavil. Víte co myslím.

dejavu
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2009 10:51
- Nahlásit

allík
Bohuzel, takovych je mnoho a uvidis jeste mnoho takovych psu, kdyz se budes divat, treba kdyz nekudy projizdis. Vetsinou k tobe neprijdou a kdyz zavolas odchyt (pokud se nekdo uraci), davno tam na tom miste vetsinou uz nejsou.

nika00
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2009 15:09
- Nahlásit

allík
nepoznas, a proto mam doma sveho milaska

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání