| Autor |
Zpráva |
Smecka
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2009 20:12
- Nahlásit
http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2009 21:07
- Nahlásit
No a my mame jatecni psy na Chebsku, a nejen tam. :-S
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 00:49
- Nahlásit
Nechci být skeptická, ale myslíte, že petice pár nadšenců z ČR to SKUTEČNĚ nějakým zásadním způsobem ovlivní?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 08:12
- Nahlásit
Vnímám to taky tak, protože už bych se z toho musela zbláznit. Vzít si na bedra celé utrpení světa a pak se škvařit v pocitu bezmoci a zasílat někde nějaké podpisy do netové petice, která je stejně bezzubým řešením, případně někde vykřikovat, že je to strašné.
Člověk by si měl určit nějakou hranici, kde je v jeho silách pomoci a zbytkem se netrápit, jinak se z toho zblázní.
To ovšem neznamená, že neoceňuji úsilí lidí, co s tím bojují, jen to prostě pomíjím.
Nedávno jsem byla dost nemocná a mám pocit, že nemalou měrou se na tom podepsal právě tenhle stres z pocitu bezmoci, takže už velmi zvažuji, co si pustím do mozku a věcmi, na které nemám sílu nebo mám pocit, že to nikam nevede, se vůbec nezaobírám.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 08:33
- Nahlásit
dejavu
Nedávno jsem byla dost nemocná a mám pocit, že nemalou měrou se na tom podepsal právě tenhle stres z pocitu bezmoci, takže už velmi zvažuji, co si pustím do mozku a věcmi, na které nemám sílu nebo mám pocit, že to nikam nevede, se vůbec nezaobírám.
ono to funguje i opacne - kdyz je clovek nemocny, mnohem vic tyhle veci proziva.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 11:07
- Nahlásit
dejavu
Přesně tak. Internet má jedno obrovský negativum. Citlivější jedinci, kteří nejsou lhostejní k okolnímu dění se dozvídají šílený zvěrstva páchaný na lidech i zvířatech z celýho světa. Stresují se tím, trápí a ubíjí se pocitem, že zatímco oni si baští svůj kuřecí řízek s bramborovou kaší a rajčatovým salátem a sledují u toho nějaký romantický film, někde se děje něco, co jim pokazí kulturní zážitek i večeři na několik dní dopředu. Přehršel těch informací je taková, že by se člověk v klidu "nenažral" už nikdy. Nebýt netu apod., nikdy bychom se tohle nedovídali a žili klidněji. Fakticky vzato nám to jen ubližuje, ale nic z toho, protože absolutní většinu těch věcí není absolutně možný ovlivnit téměř nikým a nijak.
Taky mě to se*e a říkám si, že to číst nebudu, nebudu ty linky otevírat, budu u podobných reportáží v televizi přepínat program a budu se tiše a pokorně trápit tím, co mám za humny a tím, u čehož můžu někomu rozbít hubu a mít alespoň dobrý pocit, když už né přímo opravdu pomoci.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 12:47
- Nahlásit
Garfield
Stresují se tím, trápí a ubíjí se pocitem, že zatímco oni si baští svůj kuřecí řízek s bramborovou kaší a rajčatovým salátem a sledují u toho nějaký romantický film, někde se děje něco, co jim pokazí kulturní zážitek i večeři na několik dní dopředu
sem nevěděla,že mne tak dobře znáš..
jen s tím rozdílem,že já např. videa nikdy neotvírám(tohle teda ani omylem!!! ),ale stačí mi vědomí,že se to děje i když to nevidím Dělat s tim nějak nemůžu nic
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 13:12
- Nahlásit
davidkova renata
no, tak až budeš zas nervovat, tak si vzpomeň na mne, jak jsem dopadla, polož si otázku, jestli na tom chceš bejt podobně a určitě najdeš správnou odpověď.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 13:14
- Nahlásit
dejavu
a tak já vim...ale znáš to..dokud se ti něco takovýho nestane,sice si rozumem říkáš přesně to co doporučuješ,ale pořád to neni doopravdy,je to pořád jen napůl,jako...myslím,že je to tak se spoustou věcí,člověk je říká,uvědomuje si jejich platnost,ale docenit je opravdu dokáže až když..
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 13:16
- Nahlásit
davidkova renata
jj, to je ta zatracená víra ve vlastní nesmrtelnost, kterou si každý hýčkáme
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 13:24
- Nahlásit
Já ten Smeččin odkaz vůbec neotevírala. Máme koně v areálu patřícím brněnské veterině (jakože VFU) a denně se tam slízají veti po šichtě. Stačí mi je poslouchat, to pokazí náladu zcela dostatečně.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 13:34
- Nahlásit
Garfield
Citlivější jedinci, kteří nejsou lhostejní k okolnímu dění se dozvídají šílený zvěrstva páchaný na lidech i zvířatech z celýho světa.
Tohle je důvod, proč už několik let nemám televizi. A jsem bez ní spokojená.
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 13:54
- Nahlásit
,,,zrovna jsem psala na stránky lidí, kteří nedělají nic jiného, než se snaží pomoci psům a kočkám...dvěma pomůžou, ránou otevřou email a jsou tam další 3...Pokud se člověk neodprostí od toho globálního svinstva, tak se z toho musí zákonitě zbláznit. Já jsem ve fázi, kdy tak nenávidím lidi vlastnící zvířata, kterých se chtějí zbavit-z důvodů nepochopitelných.."nemáme čas s ním chodit ven..., moc žere..., vrčí na nás...," a další kokotiny. Když si uvědomím, že si tihle idioti nedali ani 2hodiny práce s tím, aby získali dostatek informací vedoucích k výběru správného plemena a zvážení svých možností... představa, že jsou to většinou rodiče dětí, kteří odmala žijí v tom, že pokud se mazlík okouká a nebaví nás, můžeme se ho kdykoliv zbavit..jsem zděšená, že si neuvědomují výchovné následky-to teprve bude nářez, až doroste ta generace, která tenhle přístup vidí jako běžnou praxi. Já se kouknu na ta videa, protože stejně tuším co tam bude, ale otrávím si tím zbytek týdne...matka na to nekouká a stejně si tím otráví celý týden. Mámin kolega teď dává pryč činčilu, křečky a pískomily..jeho 7letá dcera má momentálně novou zálibu koťata-nejsou schopný zamezit tomu, aby kočky nezabíjely hlodavce a činčila je nebaví/to už jí zkoušeli tahat na kšírách ven a zřejmě je otrávilo, že z toho není chuděra nadšená /..no a do roka půjdou kočky-mě už nějak neuspokojuje posílat tyhle ignoranty do prdele a všechna zvířata si vzít nemůžu.... .prostě sračky. Tak je zas dobrý, že člověk narazí na pár lidí-třeba tady-se kterými není třeba jednotný ve způsobu výcviku atd., ale v pohledu na tenhle marast jsme v podstatě jednotný. Na jednu stranu se tady každý den objeví nějaký další chudák v nouzi a člověk je otrávenej, na druhou stranu mě osobně uspokojí, že je nasranejch dalších 30lidí-a to minimálně-a uvědomím si, že ne všichni lidi stojej za hovno.Tak jsem se tady trochu odkopala a zase jdu )
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 14:43
- Nahlásit
dejavu
Tyhle různé články a videa mi kupodivu vůbec nevadí. Nechávají mě chladnou. Nevím proč, ale jsem za to velice ráda. Vnímám je asi tak podobně jako když na videu koukám na nějaký extra krvavý horor - prostě to neberu jako realitu.
Co mě osobně daleko víc nadzvedává ze židle jsou lidé, co na netu (nebo i ve skutečnosti) vykřikují "chuďátko malé, pomožte někdo", nebo "to jsou svině ty lidi, zabít je je málo". Ale přitom reálně nikdy nepomůžou. Sami sobě nalžou proč prostě NEMŮŽOU pomoci, i když strašně moc chtějí a pak vykřikují "pomožte někdo" a "posouvám, ať se o něm ví". Z tohoto mě fakt berou mory a až mi rupne céfka tak to odnesou moji psi
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 18:15
- Nahlásit
Nemám čas ani náladu na filosofické úvahy o zkaženosti lidstva. tento odkaz mi přišel v mailu a já ho otevřela. kdo se nechce dívat na utrpení zvířat, nemusí. Stačí podepsat jakousi petici a kliknou s klidným svědomím zpět na cz psa.
Bilu jen k tobě: protože jsem odkaz vložila já, beru tvůj příspěvek jaksi osobně. Krom 4 čsv mám ještě dva nalezence. Je to maximální kapacita kterou jsem ještě schopna zvládnout. A ani to nezvládám tak jak bych si představovala. Možná i skutečnost že na tento web chodím už jen sporadicky o tom svědčí ....
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 18:19
- Nahlásit
Smecka
protože jsem odkaz vložila já, beru tvůj příspěvek jaksi osobně
Nebyl míněn osobně vůbec na nikoho. Leda snad osobně na svět jako celek. Každopádně já už jsem ze vší té pomoci tak vyhořelá a zahořklá, že už nepomůžu vůbec nikomu.Nechci. Začínám uznávat filozofii pana Psíčka
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 18:34 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit
...................
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 18:39
- Nahlásit
Smecka-proč by člověk nemohl filosofovat o zkaženosti lidstva? mě ten příspěvek od Bilušky přišel velmi obecný....
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 18:40
- Nahlásit
Mně to připomnělo to, co kdysi řekl Lennon:
"Vytvořte si svůj vlastní sen. Jestli chcete spasit Peru, jděte a spaste Peru. Dá se krásně dělat všechno možný, ale nesmí se to nechat na hrdinech a na hodinách. Neočekávejte, že Jimmy Carter nebo Ronald Reagan nebo John Lennon nebo Yoko nebo Bob Dylan nebo Ježíš Kristus přídou a udělaj to za vás. Musíte to udělat sami. Není to nic nového pod sluncem. Všechny cesty vedou do Říma. A lidi to za vás nemůžou udělat. Já vás nemůžu probudit."
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 18:40
- Nahlásit
hally001
proč by člověk nemohl filosofovat o zkaženosti lidstva?
Já přece neříkám že nemůže.
Kdo má čas, může.
|