| Autor |
Zpráva |
Gerda
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:48
- Nahlásit
kachna_
Fifi radila víc zeleniny, minimum příloh
Přílohy jako třeba těstoviny a rejži? Hele já sem v krmení fakt amatér, pes dycky žral, co bylo, když byly jen granule, dostal jen granule, když k tomu bylo maso, tak ok...nikdy sem psí výživu nekoumala, teď se to musim naučit. A fakt syrovou zeleninu???????????????
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:49
- Nahlásit
PetraK
když si nevyrobím směs sama a nestíhám, dávám Babiččinu směs, kde je vše
super řešení, i s tou úpravou, mražený se jinak nedá.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:51
- Nahlásit
Sali
ještě poslední, k pochopení, oba dva, Tchoř i já, jsme vnitřně roztržený mezi dva světy, mezi kterejma se snažíme dělat most pro vzájemný pochopení účastníků těch světů a tolerabnci se navzájem, a oba jsme špatný tz toho, že o to jaxi nikdo moc nestojí, a každý ten svět, více či méně intensivně podle toho, jak moc zapouzdřenej chce bejt, si nás chce stáhnout jen k sobě.
vemte už ten základní protiklad, primářka oddělení a sálovej sanitář,
pak ten další, výcvikář pragmatik versus duchovně založený jedinec pracující s energiema, to jsme oba,
a další, potřeba egocentrismu versus potřeba altruismu, to je taky v nás obou....
co s tím?
no, já v tom moc problém nevidím, pokud se dokážete shodnout na základních věcech. Vzdělání bych neřešila... on občas ten doktor je větší blb než sanitář ( promiň, to nebylo na tebe, ale tak všeobecně... navíc fakt pár exemplářů znám osobně... viz třeba můj "oblíbenec" Ráth), co se týká psů, tak tam to máte taky pořešený, pokud Tchoř nezačne s nápadem odjezdu k Rudovi a zbytek? To jsou základní hodnoty, které si musíte nastavit sami mezi sebou.
Takže, pokud Tchoř udrží v mezích normálu a praktičnosti své obr kamarádství k Rudovi a jeho obhajobu za každou cenu, ty nebudeš do toho rýt a udržíš na uzdě zase své - dství, tak budete mít doma klid
|
Alexa
Člen |
- Nahlásit
Biluška
Dělá něgdo výcuc ?
|
PetraK
Člen |
- Nahlásit
Gerda
A fakt syrovou zeleninu
jo syrovou. A nebo jak jsem psala já, na chvilinku hozenou do vroucí vody s trochou oleje a špetičkou soli, aby povolila buněčná stěna a olej pomohl vstřebat etamíny. A dávám fakt všechnu zeleninu. těstoviny bych moc nedávala - páč jednak po nich bude mít hlat - brzo a pak po nich může taky nakynout. Já dávám spařený ovesný vločky a nebo rýžu.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:52
- Nahlásit
Gerda
přílohy nedáváš, když necheš psa vykrmit, protože jsou jen zdroj tepelně zpracovanejch štěpitelnejch škrobovin.
Dávám kostry, kysaný mlíčný výrobky, syrovou mrkev, zelí, saláty, ředkev bílou,.....
bohužel teď jedem jen na Acanu, a tohle pohodit k tomu granulovýmu základu, neb prostě není čas a jim to zatím nějak nevadí.
když ale Anežka u nás odchovávala Zmijata, dělala BARF pocrtivě odzačátku až do konce.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:53
- Nahlásit
Neessi
Když něco chci nazvat poradnou,tak tam mají být rady odborníků nebo aspoň ověřená fakta a ne peachoviny od lidí,kteří mají máslo na hlavě a jsou nominováni na kompetentní poradce.Páč když tam vleze někdo nový a přečte si názory těch kompetentních,tak pokud je lehce slaboduchý,tak to bude brát za bernou minci.Takže nad tvým včerejším povzdechnutím( nebudu to kopírovat,páč bych to tady hledala týden ),že "jsou si oba dost podobní",tak bych to komentovala tím,že je to tou nevyzrálostí a nedospělostí obou.Myslím,že tohle se už změnit nedá
dík, se mi to nepovedlo tak pěkně napsat ...ale je to trefný
|
PetraK
Člen |
- Nahlásit
Sali
super řešení, i s tou úpravou, mražený se jinak nedá
tahle směska je fakt ideální. Jediný co tam není jsou papriky a rajčata , jinak i brokolice. Já dávám fakt naprosto všechno včetně toho česneku- jo ten tam vlastně není, takže když si vzpomenu, tak ho tam lupnu. V létě je to lepší, když jsme na chalupě, mám tam na záhonu mangold, což je suprovka, takže vylezu z apaluchy, urvu lupení, přitrhnu kopřivu, petržel, spařím to a podávám.
|
brezen2008
Člen |
- Nahlásit
tam jdem lítat ven i elis
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:54
- Nahlásit
Sali
Kira+Kobra? tak mi trochu napovez, plosiiiim!
StaHi
jj, sory, nestíhám, psracuju.
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:55
- Nahlásit
Gerda
dekuji ..ja mela m&m, po pridedeni bulika je to MMF... (pulmegac nedam, esi vas to napadlo )
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:56
- Nahlásit
Ste úchylný! Žrát syrovou zeleninu a eště to dávat tomu nebohýmu zvířeti! Ale co, naordinuju si to taky.
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:57
- Nahlásit
Sali
mi bylo difny, ze sem o tomhle krmivu este neslysela ..dneska se mi nak nedari nahodit mozecek
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:57
- Nahlásit
brut
ad analýza dat nás doma, tak nějak to většinou běží. Sem tam to ovšem vysyčí.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:58
- Nahlásit
Sali
co mám info, tak ani admin, ani moderátoři nemají čas tam držet lidovou tvořivost u huby, a řešej spíš jen formu, na data jaxi už nemaj čas (ten můj teda natuty).
Viděla bych to na shovívavej úsměv nad lidma,co si na něco důležitě hrajou, asi jim to dělá dobře, tak klidně, a nechat je tam se smažit ve vlasním vomastku, kdo je rejpavej, ůže tam do toho vomastku sem tam cáknout voděnku, a´t se to rozsyčí, aby byla prdél,
ale to je asi tak fše, a život je v reálu plus vegetivej pokec těch, co se znaj a v náznakách si meděj v žumpě, kde s eza nic nesytděj a na nic si nehrajou.
jenže to pak nemá mít název poradna .. protože ti slabodušší z toho dělat tak max. slepičinec
|
brut
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:03
- Nahlásit
[/i]Sali
hele, já si o tom myslím, že moderátor prostě dodržuje adminovo přání, a z nějakého důvodu ho bere i za svůj cíl, mít tam parametry tý odborný diskuse, ale jen v tý formě, data jdou v tomto případě nějak mimo, asi proto, že tam radí lidová tvořivost.
realitu vidí každý přesně tak, jak jí vidět chce, a taky jak je jí schopen vnímat, totalitní pojetí tam Tchoř nevidí a diví se, že to tam vidím já a vy tady, takže na to už se fakt dá říct jen
to gothický If You say so a nechat to být.
.. Tchoř ho nevidí, protože je moc zaháčkovanej , ale nemá to cenu řešit.... když chce mít Ruda slepice jako kompetentní poradce, tak ať je má, jen ať se chová ke všem stejně
Sali
ad analýza dat nás doma, tak nějak to většinou běží. Sem tam to ovšem vysyčí.
vysyčí to všude.... občas, každej má něco a ten druhej néjni robot
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:03 - Změnil/a: Sali
- Nahlásit
jenže to pak nemá mít název poradna .. protože ti slabodušší z toho dělat tak max. slepičinec
brut
ale když majitel a admin v jedné osobě to tak chce, tak to tak mít bude, je to na jeho pronajatým prostoru, ne?
na to není žádná vyhláška, jak se smí co v takovéto situaci jmenovat, aby to obsahem naplnilo jméno...
Můžem si to tady zrcadlově přejmenovat na Slepíííčinec pro problémové psovody, a bude to taky OK , stejně jako se na Hofy forum Výcvikové metodiky a diskuse kolem nich přejmenoval na Klub Infantilních Psovodů.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:04
- Nahlásit
už se vopakuju,ale ste paka
co se řeší????
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:06 - Změnil/a: StaHi
- Nahlásit
brut
on občas ten doktor je větší blb než sanitář...Rath
nebo ministryne Emmerova blahe pameti.. pamatujete to mimoradny zpravodajstvi?
..pani Csc. tenkrat poprve potkalo to nestesti, ze na sobe nasla velky kliste.. cerveny!!! ..a z toho leknuti stvorila teorii a hned se jala jednat.. na vsech kanalech v TV prerusenej program, by pani dochtor mohla promluvit k narodu. ta teorie spocivala v tom, ze ty cerveny, desne specialni klistata jsou urcite ty nakazeny.. takze kazdej, kdo na sobe todle najde, bude prednostne ockovan! ..jeste behem toho mimoradnyho prenosu zavolali ze studia odbornikovi-entomologovi a ten pravil: 'ano, cervena klistata jsou specialni, jde o samicky'
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:06
- Nahlásit
Tchoř ho nevidí, protože je moc zaháčkovanej
brut
jj, a nevidí díky tomu to svý oblíbený přísloví, že ta cesta do pekel je dlážděná těma dobrejma úmyslama...
místo toho vidí, že dobrý účel světí i nedemokratické prostředky.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:06
- Nahlásit
davidkova renata
co se řeší????
Gerda nechce žrát zeleninu!! Tak si myslim, že dokavad nesní talíř syrový mrkve, nepustíme jí ven! To by šlo, ne?
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:07 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit
PetraK
Jediný co tam není jsou papriky a rajčata
Naši psi milujou zeleninu a ovoce naprosto fšechnu,žerou to syrový i povařený a to tak,že zelí klíďo syrový,ale i kysaný,malý kapustičky a lusky u nás žerou jen psi a milujou zmraženou zeleninu na lečo,gdyž jim ji přeleju vývarem,po mase by tak snat nešli.
Jo a naše babi neustále kompotuje,ale nigdo to u nás nechce,tagže to dávám taky psům.A gdyž sem vydlabávala dýni,normálně se mi rvali vo ty vlákna se semínkama a dužinu.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:08
- Nahlásit
davidkova renata
Slepíííčinec pro problémové psovody
|
StaHi
Člen |
- Nahlásit
Sali
stejně jako se na Hofy forum Výcvikové metodiky a diskuse kolem nich přejmenoval na Klub Infantilních Psovodů.
|
brut
Člen |
- Nahlásit
Sali
trpím obsedantní představou, že proti mě je blbej skoro každej, a trápím a nasírám se tím za ně, že jsou blbý a platěj za to, ale nemůžu je zachránit, jsou prostě blbý a maji smůlu....
a už si s tím byla u doktora? ... to mi nedělej, se tu dusím snídaní
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:09
- Nahlásit
davidkova renata
co se řeší????
Téma je stále stejné, stále evrgrýn, stále situace u Salijů doma a Rudík
Sali
co mám info, tak ani admin, ani moderátoři nemají čas tam držet lidovou tvořivost u huby, a řešej spíš jen formu, na data jaxi už nemaj čas (ten můj teda natuty).
To je ale dost ubohý, nemyslíš? Mě přístup "je mi jedno jakou kravinu napsal, hlavně že ji napsal NÁŠ člověk" zavání už i něčím horším než byl komunismus. Tohle už zavání prostou blbostí (v lékařském slova smyslu).
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:09
- Nahlásit
Sali
Slepíííčinec pro problémové psovody
ten vedle nebo se tu něco založilo dyš sem venčila neproblémovýho čokla??
|
brut
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:11
- Nahlásit
PetraK
StaHi
faleška u lidí existuje ..... mám kamarádku, co tím trpěla, teklo jí pokaždý mlíko, narůstalo jí břicho .... všechno přešlo prvním těhotenstvím a porodem
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:12
- Nahlásit
Gerda
AlenaD
Sali
Anetě bude v květnu 10 let (větší parson russell i vzhledem), má jemný tenký kožíšek (srst), v zimě nabere akorát límec okolo krku a lopatek.
A ty svaly se jí fakt zpevnily, v zimě placky bláta a na jaře v létě, krásný "kuličky" i na pohmat
No jsem zvědavá kolika se dožije
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:13
- Nahlásit
jablunka
Hm bábí nemám, takže vo kompoty se nedělim, ať si natrhá kam dosáhne. Hrušky miluje tak, že si je sám trhá, japka tolik ne, ty čutáme do odkousání. Když byl mrnítko, trhal si jahody sám, teď si hajzlík vyscanej stoupne vedle mě, když trhám a dloube do mě,že jako ělej taky bych si dal!. Přinejmenčím, chce aspoň vokazovat, kterou sou ty nejlepčí, utrhe si je teda s ksichtěním sám, ale vybírat musím já , tuhle sem ho podvedla a vokázala mu nezralou. Urazil se.
Taky má rád ten vývar ze zeleniny, tak mu to dávám, aby aspoň něco pil, když si furt hraje na dromedára. Mimochodem, to jsem nepochopila, že nechce pít.
|