| Autor |
Zpráva |
grimmh
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2014 17:03
- Nahlásit
PetraK
sádlo-máslo salůn
no to mě vůbec nenapadlooooo
ale v rychlosti mě nenapad žádnej jinéj příměr
zbrnd
podobnou fotku jsem si dala před pár lety na stůl, abych nežrala jak prokopnutá
Vero
vítej zpátky v dobré náladě, že jste přežili a psisko si to evidentně užilo, když se ani nepo z granulí
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2014 17:06
- Nahlásit
birma
pěkná fotka a lehký úkol. Vidím plavce s psí hlavou
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2014 17:07
- Nahlásit
A ještě vám povim, jak jsem na tom s botičkama, ať se mi můžete smát. Tak napřed jsem usoudila, že moje milý goretexky už jsou fakt neúnosně roztrhaný, a koupila si nový... a ony jsou mi naprosto velký.
Tak je zkouším prodat.
Takže otázka byla, jestli mám do těch jeseníků jet v původních roztrhanejch? jenže ono těma děrama už teče víc než do tenisek, a tak vzhledem k předpovědi počasí jsem s těžkým srdcem těsně před odjezdem zamířila znova do obuvi, s tím že vyberu ty nejlacinější goretexky, co jsou. Vybrala jsem pěkný salomonky, jo jo.... laciný.... první den jsem skončila široká dlouhá v potoce, protože ta podrážka, to je prostě skluzafka a já zvyklá jinak... následně jsem zjistila, že to je skluzafka i na skále suché a že rozdíl mezi drahou botou a lacinou fakt asi existuje no a následný den mi ony salomonky promokly skrz naskrz, takže pošlu mužíka, aby to prodejci šel hodit na palici. sám má taky celkem levný salomonky a vydržely i brodění potokem.
Lidi, pořádně si vozkoušejte boty, než si je koupíte nebo dopadnete jak já: jedny goráče mám moc velký, druhý s nefungující membránou a třetí zcela roztrhaný. Ale zas je to rekord, nikdy jsem tolik goráčů zaráz fakt nevlastnila. (Zato ty jedny dycky fungovaly ale )
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2014 17:11
- Nahlásit
Vero
já jsem s botama taky jak na houpačce. Mám období, kdy se ne a ne trefit a pak je zase nějaký pátek klid a pohoda. Tak doufej, že to blbý už si vybrala a teď už to bude s nákupama v pohodě.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2014 17:20
- Nahlásit
zbrnd
gotka pobavila
mays
na pout do santiaga jezdi spousta lidi, vetsinou maj veci na zakladni bivak a tak, jak na vandr ale cedtou je spoudta ubytoven pro poutniky. je to spis pout nez expedice a chodi to ssi urcitej typ lidi..
vero
tak to je skvely
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2014 17:22
- Nahlásit
vero
ano, ja zkousim hodne a proto zadny nemam
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2014 17:54
- Nahlásit
cernej caj
ano, ja zkousim hodne a proto zadny nemam
taky asi není ideál, ale lepší žádný než tři k nepoužití...
tyjo, fakt jsem si už zvykla, že si druhý, třetí, další den nemusím brát buď boty náhradní, nebo promočený jako kdysi.
na pout do santiaga jezdi spousta lidi, vetsinou maj veci na zakladni bivak a tak, jak na vandr ale cedtou je spoudta ubytoven pro poutniky. je to spis pout nez expedice a chodi to ssi urcitej typ lidi..
vím o paní, co to chodila každý rok, používala to ubytování pro poutníky...měla to jako katolík dokonce nějak zadarmo v klášterech (to je teda pár let zpět)
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2014 18:52
- Nahlásit
PetraK
Drbe se dlouho uz, postupne se to zhorsovalo, myslela jsem, ze se u zas zblaznila stitna, na to sem ho nechala otestovat a bylo to ok. Nez prisel Arnost, drbal se jen o neco min nez ted Nervak to sic je, ale tohle ho svedi proste urputne, neco jak kdyz ja mam brutalni ataku alergie a muzu si udrbat ksicht a chci si propichnout nosni dirku. Jako moznost, ze to je "jen" psychika hraje taky, ale proste chci nejdriv vyloucit vsechny jiny mozny priciny..
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2014 18:59 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Mathea
u Milči zabíralo zázračně odblešení a mamča si strašně moc pochvalovala pro Milču šampon Allercalm.
a mě ještě napadla možná úplná hloupost. Nepoužíváš Persil tablety? Mně přišlo, že teď byla nějaká obvzlášť vychytaná šarže. Jsem myslela, že umřu, než jsem přišla na příčinu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2014 19:06
- Nahlásit
Vero
taky proto mam jedny pansky 43 na odniceni na prochajdy kde to nevaa na vylety setrim stary
jojo, I v klasterech muzou poutnici prespavat, levno se najist... je to rozhodne zajimava vec, tech par kousku obleceni se prepere a nakonec to myze byt dost zajimava vec.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2014 19:17
- Nahlásit
tohle stojí za přečtení
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2014 19:18
- Nahlásit
kachna_
blechy nema Foresto sem mu sundala pred par dny (cca tyden), kdyby to nahodou jako delala to, ale minulej rok ho mel bez problemu celou sezonu. V persilu neperu, uz vubec ne v tabletach, prasek sem nemenila uz pekne dlouhou dobu. Ja proste nevim, doufam, ze narostou ty plisne, bo ty se daj pomerne snadno vyresit.. Jako ted uz mu to aspon nemokva a pomalu se to zatahuje, ale je to mazec, kdyz ho to svedi tak, ze nereaguje na jemno, krik, povel, dotyk, musim mu kolirkat chytnou nohu, aby toho nechal...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2014 19:20
- Nahlásit
Mathea
Jako ted uz mu to aspon nemokva a pomalu se to zatahuje
tak tfuj tfuj, ať se mu to už jenom lepší chudáčkovi
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2014 19:20
- Nahlásit
kachna_
Na ten allercam se pak zeptam jeste vetky, jestli by nebyl lepsi nez to, co ma ted. Diky za tip.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2014 19:25
- Nahlásit
Mathea
tak ještě, aby se to zatáhlo, můžu poradit avejodin (nebo roztok betadiny)
blechy nema
škoda, páč to by se dalo snadno vyřešit
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2014 19:26
- Nahlásit
birma
tohle stojí za přečtení
to je krásný
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2014 19:40
- Nahlásit
Mathea
a co žere? takhle svědivý alergie prej bejvaj po kuřeti a po pšenici
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2014 19:40
- Nahlásit
Mathea
jaj chudinka malá, to jsem přehlídla, tak ať to brzo vyřešíte...
cernej caj
taky proto mam jedny pansky 43
a to ti fakt jde nosit?
birmastojí za přečten
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2014 19:56
- Nahlásit
Maya
takhle svědivý alergie prej bejvaj po kuřeti a po pšenici
hele my jsme vůbec původ neobjevili. Nebo takhle. Mili se drbala právě když jí docházela pipeta proti klíšťatům a spol. a po kuřeti (lepek jsme nedávali, nebyl důvod), ale určitě tam bylo ještě něco , co jsme nezjistili.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2014 20:03 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Mathea
A jinak zas bojujeme s Balouskovym zdravi, drbe se, vykusuje, vyblemcava, krev komplet v pohode, akorat nizsi hodnota bilejch krvinek, ale to vetka rikala, ze muze naprosto souviset s tou jeho stitnou, seskrab na vnejsi parazity cistej, cekame na kultivaci plisni, ma nasazena antibiotika, bo uz si po tele vyrobil nepekny veci, ktery se mu zanitily.. A koupeme v desinfekcnim samponu, od patka zatim mirny zlepseni, ale fakt jen mirny, chjo. Uz by mi mohli dat taky trochu klidu, trubicky moje.
Hodne techto problemu je zpusobeno stravou. A nemusi to byt ani granule. Ostatne podobne problemy jsou preci hodne caste i u nas lidi. Oficialne se to "leci", oficialne se nemluvi o tom, ze to muze byt z jidla, protoze to neni prokazany a ani nezname zdaleka vsechny mechaniky. Pokud krmis granulema, zkusil bych jimi nekrmit, pokud krmis negranulema, zkusil bych zmenit zdroj/dodavatele a/nebo prejit na co "nejvetsi" dietu.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2014 20:07
- Nahlásit
zbrnd
a tak nemusí to být jenom z jídla, může to být klidně kontaktní alergie, která teda svědí jak čert
kachna_
tak to je jasný, že se nemusí najít příčina, ale prostě minimálně bych zkusila vyloučit takový ty nejběžnější alergeny
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2014 20:19
- Nahlásit
Mayaa tak nemusí to být jenom z jídla, může to být klidně kontaktní alergie, která teda svědí jak čert
samozřejmě, nemusí, opravím tu pasáž, z které to tak snad vyznívá neb jsem nechtel ani tvrdit, z ceho to byt musi. I proto jsem zacal konstatovanim, ze hodne techto problemu....
ale prostě minimálně bych zkusila vyloučit takový ty nejběžnější alergeny
spis bych se rovnou snazil vyloucit vsechny nebo co nejvic teda spise ..
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2014 20:48
- Nahlásit
zbrnd
Vim, ale jdeme nejdriv vylucovaci metodou, pes je tri roky lecenej na stitnou, imunitu ma tudiz pomerne v haji, s cimz samo ty alergie muzou taky souviset. Jinak je od 2 let krmenej masem, kurecim taky, ale zdaleka to neni hlavni soucast zradla. Ja ted proste pockam, co vyleze na ty kultivaci, kdyz se mu pred trema rokama ta stitna sesypala, plisne mel taky, k tomu teda jeste koky a miliardu dalsich veci, jak se to na tu jeho osizenou imunitu vsechno nalepilo. Navic je to zlatak, takze citlivej na kuzi vseobecne. No mam z nej hlavu v pejru, sere me, ze se trapi
Maya
O alergii na traviny atd. premejslim taky, testy vyjdou zhruba na torjku, co mam zatim info, spesl vakcina pak na asi 5000. Coz o to, prachy do nej samo narvu, kdyz bude potreba, ale stejne jako u lidi na testech temer vzdy vyjde nco pozitivniho. Takze to nechavam az pokud ostatni testovani nic neprokaze
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2014 21:48
- Nahlásit
zbrnd
spis bych se rovnou snazil vyloucit vsechny nebo co nejvic teda spise ..
no všechno vyloučit nemůžeš, protože alergenem může být v podstatě cokoliv
Mathea
jj, tak přeju ať jsou to jen ty plísně, přece jen je to líp řešitelný
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2014 21:55
- Nahlásit
Mathea
kdyz je krmenej od mala masa..tak nechces zkusit na nejakou dobu treba ta kruti prsa s ryzi? urcvite po tom nepomre na nedostatek zivin a treba by se videlo ....mno ono je to tezko, proste doba geneticky modifikovana, prechemizovana, tezko hledat pricinu ....
a zkusit nedavat ta ATB? taky muzou delat vice skody nez uzitku ... tyhle situace jsou hnusny, ze clovek nevi jak se rozhodnout a co udelat
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2014 21:59
- Nahlásit
Mayano všechno vyloučit nemůžeš, protože alergenem může být v podstatě cokoliv
a tys z ty my vety pochopila, ze jako vsechny mam na mysli jo?
no taky nemusi jit o alergen vubec, muzou zo byt nejaky bakterie, problem s jejich nerovnovahou nebo tra cervi nejaci, kteri se vubec nezjistujou a asi myljon dalsich moznosti, ktere nejspis ani nezname
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2014 22:05
- Nahlásit
Mathea
jeste me napadlo, nebyli jste ockovat nebo neco podobnyho?
a to proti tem klistatum nebo blecham to nezpusobilo?
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2014 22:44
- Nahlásit
zbrnd
Odmala na mase neni, cca od dvou let. Chodim k vetum, kde se atb neplejtva, ani kortikoidama a podobnejma srackama, je fatk, ze se mu alespon po tyhle dosavadni lecbe zatahujou ty bolaky a vypada to, ze uz nevznikaj dalsi. Jasne, resi se tim jen dusledek, ale psovi to snad ulevuje, coz je ted imho dost dulezity, bo z toho musi mit taky dost solidni psycho
Ockovani bylo v lednu. Foresto nevim, ale ma ho tejden sundany, hlavne mu to nezacalo na krku, kde bych tu reakci cekala nejsilnejsi v pripade, ze by to bylo tim (jasne, jde to do krve, ale stejne), ale na brise za podpazim a na prednich tlapach.
Uvidim, jak se to bude vyvijet do patku, kdy mame jit na kontrolu, pokud se bude drbat a vylizovat nadale se stejnou intenzitou (i kdyz mi prijde, ze uz je to nastesti o malinko lepsi), zkusim dietu. Hlavne kurva aby byl uz v pohode, nejdriv cuba s pankreatitidou v jedenacti, ted zas on s timhle nejakym humusem.. a furt doufam, ze to zadny alergie nejsou Ale doufat muzu no...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2014 23:00
- Nahlásit
zbrnd
a tys z ty my vety pochopila, ze jako vsechny mam na mysli jo?
ano, z tvojí věty pis bych se rovnou snazil vyloucit vsechny nebo co nejvic teda spise . jsem pochopila, že máš na mysli všechny nebo skoro všechny, divný co?
Mathea
nemáte novej koberec nebo pelech pro něj? jsem zažila psa, co měl vyrážku na břiše z koberce, nebo prostě cokoliv nového někde na podlaze kde lehá, třeba i něco čím to meješ
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2014 23:14
- Nahlásit
Maya
Na konci brezna jsme se stehovali, nejak vic se zacal drbat, kdyz jsem se rozchazela s tehdejsim partnerem. V rijnu sme se stehovala se zlatakama do Prahy, pak mu klesla hodnota T4, takze se zvysila davka euthyroxu a byl ok. Mezitim jsme jeste stihli rekonstruovat byt, to mely ty sracky. Jako bylo by dost duvodu, proc by se zrovna on, posuk a na zlataka labil, psychicky zacal drbat. Co mi ale nenasvedcuje k tyhle pricine je to, ze od doby, co jsme se rozesla a prestehovala jsem se ja dala psychicky hodne do kupy a Balousovi se vsechno horsi. Koberec v novym byte je, pelechy novy jsou (cca 4 mesice), ja sama jsem hodne velkej alergik, ale stavy tu mam stejny jako vsude jinde. Ja fakt nevim kurva, tech pricin muze bejt fakt miliarda A nezbejva, nez zacit vylucovat u tech zdravotnich. Jinak se proste nezmenil, je veselej, dela furt vopicarny sasek muj, zere s chuti, zadna apatie, vic piti, nic takovyho...
|