Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Tvorba nové vyhlášky...
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Autor Zpráva
aren
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2008 09:41
- Nahlásit

sajmoni
tím, že je pro všechny, tak odstraňuje jakékoliv dohady o nespravedlnosti mezi majiteli psů a mezi plemeny apod.
NAOPAK, tím, že je pro všechny, právě nespravedlnost nastoluje. Pro majitele, kteří si dali práci s výchovou a výcvikem a mají klidné a řádně vychované psy (prosím, neberte to tak, že mám na mysli sebe, představujte si třeba Renatu ) je zbytečnou buzerací, stejně tak je zbytečnou buzerací pro malé hodné pejsky (bišonky například), pro buldočky je přímo týráním. Zbytečným týráním, protože buldočci fakt nikoho neohrožují.

aren
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2008 09:44
- Nahlásit

sajmoni
se vždycky najde blbec
Ten se najde vždycky.
Páku na něj máš - obtěžuje, ohrožuje, dělá škodu. Stížnost na občanské soužití, na poškozování.

sajmoni
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2008 09:46
- Nahlásit

aren

takže on když jde buldoček na vodítku (bez košíku podotýkám), tak ho týrám???????? NO TAK TO JE UŽ TOTÁLNÍ DEMAGOGIE

Jsem asi divnej, když mám psa naprosto vychovanýho, socializovanýho a i s nějakou tou zkouškou z výkonu a chci, aby byl ve městě na vodítku, že jo? To asi proto, že existuje jistá vlastnost - OHLEDUPLNOST.

Použiju dobrou vámi oblíbenou automobilovou analogii, když budu automobilový závodník, takže budu mít lepší reflexy apod. tak že můžu jezdit jako rychle jako prase, protože to prostě zvládnu?? nebo se dokonce opít, protože když sem opilej, tak pořád řídím líp, než 60 letej důchodce??? Myslete lidi.

sajmoni
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2008 09:47
- Nahlásit

aren

Páku na něj máš - obtěžuje, ohrožuje, dělá škodu. Stížnost na občanské soužití, na poškozování.

Vžyť se mi akorát vysmějou a budu za debila, když tam přijdu s tím, že mýho rotvajlera napadnul krvežíznivej jorkšír....bože

aren
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2008 09:48
- Nahlásit

sajmoni
když jde buldoček na vodítku (bez košíku podotýkám), tak ho týrám?
V případě buldočka jsem měla na mysli košík, doufala jsem, že je to jasné.

aren
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2008 09:52
- Nahlásit

sajmoni
Jsem asi divnej, když mám psa naprosto vychovanýho, socializovanýho a i s nějakou tou zkouškou z výkonu a chci, aby byl ve městě na vodítku, že jo? To asi proto, že existuje jistá vlastnost - OHLEDUPLNOST.
Tak nevím - ohleduplné je, aby Tvůj pes nikoho neobtěžoval a nikoho neohrožoval. Jestli správně rozumím, to jsi zabezpečil výchovou. V tom případě fakt nechápu, co má to, že mu ještě nasadíš vodítko, společného s ohleduplností, protože pes přece nebude obtěžovat ani ohrožovat ani s vodítkem ani bez. Pro kolemjdoucí to vyjde úplně nastejno.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2008 09:56
- Nahlásit

aren a sajmoni
I když tady popíšete 50 stránek svýma názorama a postojema, stejně se neshodnete...

Pro všechny:
Stížnost probrána v hospodě u piva s ostatními pejskaři i nepejskaři a shledána rozumnou. Tak ji pošlu.

sajmoni
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2008 09:57 - Změnil/a: sajmoni
- Nahlásit

aren

V tom případě fakt nechápu, co má to, že mu ještě nasadíš vodítko, společného s ohleduplností, protože pes přece nebude obtěžovat ani ohrožovat ani s vodítkem ani bez.

let me explain

Můj pes na vodítku netrpí, můžeš se ho zeptat on má dostečný pohyb, který já mu jsem schopen zajistit na jiných místech než ve městě.
Navíc ne každý je šťastný, když si tě jde očuchat cizí pes, nehledě na to, že ani já, byť s relativně vycvičenym psem si netroufám odhadnout výsledek situace, kdy mi někdo vyběhne zpoza rohu s řevem, nebo kopne do psa protože ho přehlídne nebo i když nemá reakci na střelbu, věřím tomu, že se nějakého hluku může leknout a vběhnout pod auto...

Jinak k tomu košíku, začni číst bedlivěji, protože už tu po několikátý píšu o vodítku a ne košíku, nikde není ve vyhlášce psáno, že máš mít k vodítku i košík na psa, tak to ber prosím v potaz

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2008 10:01
- Nahlásit

Aren ty seš natvrdlík.. Nevyjde to na stejno.. Mám hodnýho a neškodnýho a ovladatelnýho picbuma a je ku*evskej rozdíl, jestli jde na volno, ač si nikoho nevšímá, a nebo na vodítku. A ten rozdíl vidím v očích maminek s dětmi a majitelů malých psů!

A víš, co si myslim? Že máš takovej postoj proto, že se bojíš, že by tě nějaká vyhláška mohla donutit kontrolovaně venčit psy.

aren
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2008 10:03
- Nahlásit

sajmoni
začni číst bedlivěji, protože už tu po několikátý píšu o vodítku a ne košíku
No jo, no o košíku píšou jiní. V Olomouci v centru například vyhláška předepisuje vodítko + košík.
Jinak bull má asi pravdu, neshodnem se, ale povídá se s Tebou dobře

aren
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2008 10:05
- Nahlásit

bullvnouzi
se bojíš, že by tě nějaká vyhláška mohla donutit kontrolovaně venčit psy
O tým žádná

sarax
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2008 10:08
- Nahlásit

aren
Tak nevím - ohleduplné je, aby Tvůj pes nikoho neobtěžoval a nikoho neohrožoval. J
sím tě nemůžeš tuhle debatu nechat...zrovna tví psi dokáží být velmi neobtěžující...
bullvnouzi
A ten rozdíl vidím v očích maminek s dětmi a majitelů malých psů!
jj souhlas..prostě je to ta ohleduplnost že..teda zvláště u nás kdfy každou chvíli 5 kilovej kamokadze na volno se pokusí sežrat stofárda
Že máš takovej postoj proto, že se bojíš, že by tě nějaká vyhláška mohla donutit kontrolovaně venčit psy.
mno asi můžeš mít pravdu

sajmoni
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2008 10:10
- Nahlásit

aren

vodítko + košík - tak to je blbost no, podle mě je vodítko dostačující, pokud teda neplandá za psem aniž by ho někdo držel

aren
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2008 10:12
- Nahlásit

bullvnouzi
ten rozdíl vidím v očích maminek s dětmi a majitelů malých psů!
Dá se na to podívat i jinak: "koukej, vede psa na vodítku, to je jistě nebezpečný pes..."
Setkání se psem bez vodítka, který je přesto klidný a hodný, může taky posunout názor lidí na psy v tom smyslu, že pes není krvelačná bestie. Při příštím setkání už budou mít zkušenost, budou se bát míň, a příště řeknou svým známým - neboj, ten je hodnej, nic neudělá, a dítě třeba - můžu si ho pohladit?
Pomůže to porozumění a sblížení lidí se psy.
Možná naivní..

aren
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2008 10:14
- Nahlásit

sarax
tví psi dokáží být velmi neobtěžující...
Další doživotní trauma.

sajmoni
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2008 10:14
- Nahlásit

aren

Pomůže to porozumění a sblížení lidí se psy.
Možná naivní..

Velmi naivní, neříkám, že hodný pes tohle může způsobit, ale že by vodítko dělalo ze psa krvelačnou bestii????? tak to spíš si lidi řeknou, že to má ten člověk v hlavě srovnaný, alespoň na poměry ČR

Sali
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2008 10:23
- Nahlásit

aren
Ty jsi fakt z měsíce nebo z nějaký komety, řídíš auto??????????????
pokud ne, tak si představ, že bys řídila, a X-krát tejdně brejkovala jak debil kvůli couracímu termitovi na vozovce....

Sali
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2008 10:47
- Nahlásit

bullvnouzi
pokud se mám vyjádřit, co MĚ OSOBNĚ by ve vyhlášce vyhovovalo,
pak v zastavěné části obce a ve veřejné obecní zeleni, mimo definovaná místa k tomu vhodná, vést psy na vodítku, a stejně tak tam nenechat volně pobíhat žádné domácí zvířectvo mimo ohraničené pozemky,
a v extravilánu si provozovat psy dle zásad občanského soužití a respektu k honitbě a jejím nájemcům, dle platných zákonů ČR.
V posledních letech sleduju spíš provoz malé vesnice a malého města,
a mnohem víc, než střety psů mezi sebou, nebo s lidmi, jsou problémem kolize volně pohybujících se zvířat s dopravou.
Skutečně tam, kde probíhá provoz na veřejných komunikacích, nemá co dělat žádné volně se pohybující zvíře,
ona pak končí skutečně legrace.

Sali
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2008 10:49
- Nahlásit

bullvnouzi
je ku*evskej rozdíl, jestli jde na volno, ač si nikoho nevšímá, a nebo na vodítku. A ten rozdíl vidím v očích maminek s dětmi a majitelů malých psů!
coby dobrmankář souhlasím.

sajmoni
byť s relativně vycvičenym psem si netroufám odhadnout výsledek situace, kdy mi někdo vyběhne zpoza rohu s řevem, nebo kopne do psa protože ho přehlídne nebo i když nemá reakci na střelbu, věřím tomu, že se nějakého hluku může leknout a vběhnout pod auto...
taky naprostý souhlas.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2008 10:52
- Nahlásit

aren
bullvnouzi
ten rozdíl vidím v očích maminek s dětmi a majitelů malých psů!
Dá se na to podívat i jinak: "koukej, vede psa na vodítku, to je jistě nebezpečný pes..."

Mám velké psy (dobrman, rotwík, picbumové) cca 15 let a ještě jsem se s tímto pohledem nesetkala. Není to zvláštní?!

Btw. teď jsem šla s obouma psama do práce. V domovském městě provokativně bez vodítek a na volno - ustrašené vyhýbání se psům, přecházení na druhé chodníky... Ve městě, kde pracuji šli u nohy vedle sebe, oba s náhubky - a všichni se na ně usmívali...

V domovském městě provokativně bez vodítek a na volno - ustrašené vyhýbání se psům, přecházení na druhé chodníky...
Zni to divně, ale každýmu, kdo mi řekne, proč nemám tu bestii na vodítku vysvětlím situaci a pošlu ho na město se stížností.

sajmoni
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2008 10:55
- Nahlásit

bullvnouzi

sakra ty jsi ale rebelant

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2008 11:01
- Nahlásit

Sali
No tak nějak bych si to představovala taky. I když mě osobně neva ani volný pohyb, pokud je s náhubkem. Asi je to tím, že moji psi se tak pohybují od malička a jsou zvyklí na provoz. Nehledě na to, že z nich nespouštím oči.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2008 11:05
- Nahlásit

sajmoni
Nebudu čekat další sto let, než se zastupitelstvo rozmyslí.

Sali
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2008 11:54
- Nahlásit

mě osobně neva ani volný pohyb, pokud je s náhubkem.
bullvnouzi
já si takhle provozuju psy mimo intravilán, tam, kde vím, že můžu potkat další lidi, ale kde většinu času jsem sama, prostě v obci, ale mimo zastavěnou část nebo mimo takovou tu aktivně-parkovou úpravu,
ale přímo v intravilánu, kde vstupuju už do aktivního výskytu druhých, bych byla pro to vodítko,
už proto, abych měla jistotu, že druzí si mě taky nevšimnou.

Víš, mě netrápí takový ty stesky lidí typu "co mám asi dělat, bydlím v činžáku, všude kolem ulice, park nebo extravilán mimo vhodnej dosah, a psa mít přesto chcu, a proběhnout se musí, tak mi pro něj udělejte na povel prostor".

Nemám pocit, že držení psa je nárokové, spíš že každý může mít jen to, na co skutečně má, ať už jde o možnosti, čas, prostor či peníze, a taky zodpovědnost....
a proti nesoudným lidem se s laskavými návrhy na společná pravidla hry nikdo daleko nedostane.

Protože nežiju tak, jako majorita vlastníků psů, čili psa k vlastnímu životu jen připojeného, a rutinní venčení pěšmo dle sídlištních rituálů a pokud možno v místě bydliště, nebudu se k potřebám běžných lidí vůbec vyjadřovat,
ale jediné, o co stojím, je bezpečnost zvířat vůči sobě i okolí, a všichni děsivě podceňujete tu silniční dopravu....90% lidí, co tvrdí, že má psa pod kontrolou, si to jen namlouvá.

Dáška
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2008 14:30
- Nahlásit

Víte, co by se mi líbilo? To už je úplně blbost, ale bylo by to krásný...kdyby se se mnou po městě třeba třikrát týdně prošel policajt a sledoval mně a Molíse, jak chodí na vodítku, bez vodítka, kolem psů a tááák...pak bych dostala lejstro, že mám povoleno bezvodítko nebo tak něco...Jejda to by bylo krásný, ale to je fakt sci-fi

sajmoni
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2008 15:47
- Nahlásit

Dáška

To je sice hezké a i by to hezké bylo, ale opět to nereflektuje "nestandardní" a neočekávané situace, které jsem tu popisoval.

Ebony
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2008 15:49
- Nahlásit

Sali
Víš, mě netrápí takový ty stesky lidí typu "co mám asi dělat, bydlím v činžáku, všude kolem ulice, park nebo extravilán mimo vhodnej dosah, a psa mít přesto chcu, a proběhnout se musí, tak mi pro něj udělejte na povel prostor".

Nemám pocit, že držení psa je nárokové, spíš že každý může mít jen to, na co skutečně má, ať už jde o možnosti, čas, prostor či peníze, a taky zodpovědnost....
a proti nesoudným lidem se s laskavými návrhy na společná pravidla hry nikdo daleko nedostane.

tak, moje slova

sarax
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2008 16:04
- Nahlásit

aren
Další doživotní trauma. proč další..tohle mi ty malý čokly zprotivilo páč prostě tvůj přístup k světu s nima není každýmu milej..
a sem opravdu za aby byli pesani ve městě na vodítku,minimálně v obydlenejch částech..já s tím problém nemám..bydlím na sídlišti a na louku a do lesa bud dojdu bo dojedem

Zany
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2008 16:04
- Nahlásit

Tam jde, ale prave o to , ze se jedna o pitbula. Proc by to same melo platit pro psy , ktere zadnou hruzu nevzbuzuji.

sarax
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2008 16:07
- Nahlásit

Zany
Proc by to same melo platit pro psy , ktere zadnou hruzu nevzbuzuji.

ale sím tě..moje nej kamarádka se celkem děsivě bojí každýho psa a vadí jí i čivava která jí jde olizovat..myslíš že pro takový lidi je lepší teda nevycházet nebo by byla lepší ohleduplnost majitelů psů:::??páč zrovna jí je šumák pitbull,rtw či krysařík..je to pes a hotovo..takže to samé by mělo platit pro všechny psy nemyslíš??prostě tam kde se vyskutujou lidi na vodítku a klid ne?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání