| Autor |
Zpráva |
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2009 18:49
- Nahlásit
bilksa
tak to je u naší mladé také tak.Koukat na mne ji baví jen chvilku,lepší je čuchat po zemi.Na Lexy zabírá jen to cuknutí obojkem,změny směrů a mé vrčení .
Dneska jsem byla s partou lidí venčit a také trochu pocvičit s dummy .Byli s námi i WT psi se zkouškama.Lexy byla benjamínek a měla lehčí disciplíny - tedy lehčí byly hlavně v tom,že byly na podstatně kratší vzdálenost- do 30ti m.Ti starší šikulové běhali 70 m - to byla paráda.Pak jsme dělali i aport přes překážku v terénu - široký pás vysokých travin a nakonec dohledávku,kdy jsme vůbec neviděli založení aportů.Lexy tohle dělala poprvé,takže jsem jí pobízela vícekrát a popošla jsem několik metrů s ní,než to pochopila.Pak ale našla aport a pěkně ho donesla.Měla jsem velikou radost,protože tahle dohledávka v lesní oplocené školce dala zabrat i zkušenějším psíkům.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2009 20:05
- Nahlásit
Zuzana T Tak daleko ještě nejsme...tiše závidíme
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2009 20:31
- Nahlásit
Vlasta
No my také nééé,jen jsem čučela,že to malé tak šlo.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2009 20:44
- Nahlásit
Zuzana T Já to ani nemůžu vyzkoušet - nemám takové kamarády. Třeba mě někdy v Boleslavi vezmou na ten společný trénink, zatím chodíme na individuální. Dneska jsem taky byla procházkovat hned po ránu, aby na našich loukách nebylo moc pejskařů a bylo krásně - mráz, sníh jistřil ve sluníčku a hlavně - nikde nikdo. Ted jak je to volno tak se u nás rojí vycházkáři s neposlušnými psy - nemám ráda když k nám utečou, protože nemají přivolání - starší pes psi stejného pohlaví - velkých plemen- moc nemusí a vrčí a nevím jak bych zabránila rvačce, když mám sama 2 a ještě ti přiběhlíci.... Taky nemám přivolání na 100%,ale svoje psy si hlídám a pokud se míjím s neznámým pejskem beru je na vodítko. Minule k nám doběhl něm.ovčák jak slon ( obrovský) a ježil se na moje, fakt to vypadalo, že si jde kousnout - uřvala jsem ho a odehnala,a páníček v klidu čekal asi 100m ode mě až přijde. Nebojím se cizích psů ale mám strach, že moji budou pokousaní
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2009 22:20
- Nahlásit
Vlasta
JJ s fenami je tohle o dost jednodušší.Málokterá se vysloveně pere a psi na feny také většinou neútočí.Mám pár zkušeností s vyjížděním,ale Cathy to zatím vždy zvládla sama.Když byl pes hodně agresivní,tak se stáhla do podřízené pozice,když to byl naopak slabší otrapa,tak si ho od těla odehnala vrčením a ohnutými pysky.Lexy je zatím trubka a ke každému se žene důveřivě,už také narazila na protivnou feňuli a když se schylovalo kútoku,tak se povalila na záda.
Kluci jsou jiní a musí se víc hlídat.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 10:37 - Změnil/a: Vlasta
- Nahlásit
Zuzana T Co vidím na cvičáku tak naopak feny jsou horší než psy - tedy většinou tam jsou služební plemena a myslím tím mezi sebou. A je fakt, že na cvičáku se nebojím pustit svoje takřka s kýmkoliv(mimo vyhlášených parchantů, kteří by nejraději zakousli kohokoliv).
Taky u vás tak krásně sněží?? Tady padá od rána a nevypadá to, že přestane. A zítra zase jedu svých 50km do práce - doufám, že to bude alespoň posypané - půlku cesty mám po silnicích 3.tř. a tam to bývá zajímavé.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 14:33
- Nahlásit
Jeee, tak to vám ten sníh závidíme!! U nás spíš svítí sluníčko...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 18:10
- Nahlásit
bilksa No jo a padá furt - už máme takových 15 cm prašánku a mrzne. Byla jsem na cvičáku autem a klouže to jak hrom
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 18:42
- Nahlásit
Tak u nás už také začalo sněžit, ale napadlo tak cm a teď to zase trochu přestalo...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 19:53
- Nahlásit
Brý večer.My dnešní den strávily s Cathy na honu.Bylo jako v pohádce od Lady,krásně sněžilo a teplota se točila kolem nuly,takže jsme nemrzly.
Vlasta
Souhlasím,feny jsou na sebe,hlavně ty starší někdy pěkně ostré,ale zase se často nevidí,aby jedna běžala napadnout druhou někde na poli,jako to dělají nevychovaní kluci.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 20:31
- Nahlásit
Zuzana T Jo zrovna před chvílí se k nám při večerním venčení( já psy jako vždy na ulici na vodítku) přihnal labrador - paničku jsem slyšela jak volá, ale neviděla jsem ji.Můj starší hned začal vrčet, sice jsem ho okřikla,ale ve startovní poloze byl připraven, labrador naštěstí nebyl tak startovací tak jsme to zvládli, ale tyto situace nemusím, fakt. Nevím proč je na cizí psy tak vysazený, jedna možnost jsou ty jeho bolavé nohy a druhá je preventivní obrana Greena. To vrčení ma zhruba od tří let kdy se porvali s druhým retrieverem ( do té doby byli kámoši), sice při zavrčení vždy dostane lepáka, ale stejně to dělá. Přitom na cvičáku na známé psy si to nedovolí. Pokud k němu druhý pes nejde a nečuchá ho tak je v klidu, ale jak mu konkurence poruší nějakou bezpečnostní zonu, tak vrčí.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 20:32
- Nahlásit
Zuzana T A kde jste byly na honu? Taky se těším, že to někdy zažiju, doufám, že až budeme ozkouškovaní seženu myslivce, kteří mě pozvou. Mám takové známé na MOravě, mají tam velkou bažantnici, ale zase jezdit od nás na Moravu na hony je trochu z ruky
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 20:53
- Nahlásit
Vlasta
Klidně to může být i ta obrana Greena - Brita taky na každýho cizího psa vrčí a dělá to od tý doby, co máme Charlottku.
Taky se těším, že jednou vyrazíme na hon...
My zase máme příbuzný na Moravě, takže tam jezdíme často a známého, co by měl bažantnici nebo byl členem nějakého společenství nemáme...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 21:34
- Nahlásit
Vlasta
Jezdím už pár let na do bažantnice na Konopišti.Jsou to poplatné hony pro převážně zahr.klientelu.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 21:40
- Nahlásit
To musí být taky paráda.... Taky by se nám nějaký známý hodil...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 22:31
- Nahlásit
bilksa
No je to pěkný zážitek,ale také docela namahavá fuška.Dneska jsme měli 6 lečí a poslední dvě byly ze skalnatého kopce dolů a nahoru,končili jsme ve čtyři hodiny.Mezi honci je dost starších pánů a já smekám před jejich fyzičkou.Já jezdím na hon občas,oni jsou tam skoro denně.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2009 07:07
- Nahlásit
Zuzana T
A dostaneš za to nějakého bažanta na trénink? Asi se ptám jako blb, ale na žádném honu jsem nebyla, tak to nevím.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2009 07:55
- Nahlásit
Vlasta
V téhle bažantnici máme podepsanou takovou smlouvu/ asi o dílo/ a dostaneme v poledne obídek a obvykle kohouta a slepici na psa i vůdce,takže 4 ks.Někdy se toho hodně nastřílí a není taková poptávka do prodeje,tak dostaneme i o 2 ks navíc.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2009 09:00
- Nahlásit
Zuzana T
Tak to je docela dobrý ne? A musíš být v nějakém mysliveckém sdružení? Já jak jsem se byla dívat u nás na Všestranné zkoušky ( někdy loni) tak se tam se mnou myslivci dali do řeči a hned mě lanařili na nějaké myslivecké zkoušky a zbraň a kde co... To já ale nechci, tak snad nebudu muset ne? ( nejprve mě považovali za novinářku, bo jsem měla kameru - pak jsem ji skoro nepoužila, protože jsem nevěděla jetsli můžu a nebo nemůžu jít podívat se na práci psa s rozhodčímo a nebo ne?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2009 09:20
- Nahlásit
Vlasta
Nejsem v žádném mysliveckém združení,protože u těhle honů být nemusím,jen pes musí mít složenou lov.zk.,nejlépe podzimky a výše.
Pokud by jsi chtěla chodit na hony nějakých mysliveckých sdružení,pak je asi dobré do nějakého vstoupit.Když ale dostaneš pozvání od nějakého jejich člena,aby jsi přijela na hon,tak také nemusíš být členkou.Někdy nabízí účast na honech organizátoři OMS zkoušek,když se na nich dobře umístíš.Některá sdružení má totiž málo psů a za pomoc jsou rádi.
Být tebou,tak bych si u vás zjistila,jestli tě chtějí a jaké jsou podmínky přijetí a co to obnáší.Jako člen nemusíš nutně střílet!Když by jsi chtěla dělat lovečinu,tak se zkus zeptat Katky od labíků / CHS Apollo 13/ .
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2009 10:03
- Nahlásit
Ve spolku být nemůsíš, jen to chce nějakého známého, co tě bude zvát jako honiče na naháňky a na hony. Pak už se to rozkřikne a můžou si tě zvát i dál.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2009 10:04
- Nahlásit
Zuzana T
NO u nás má OMS málo psů, ale my zase nemáme honitby na bažanty - většinou tady je srnčí a tak a pak divočáci - tak na ty fakt ne... Ještě možná kačeny - v bývalém voj. prostoru u MInoně jsou rybníky kam se chodíme v létě se psama koupat a tam jich je hodně, ale vůbe c nevím zda je taky střílejí - je to tam samé chráněné území.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2009 10:41
- Nahlásit
Kačeny se vesměs střílejí, pokud si je ten spolek vysadí. Jinak u nás se taky bažanti nestřílí...
Zatím chodíme akorát na naháňky na divočáky, ale tam je to spíš o slídění, jinak si nic nepřinese, ale Charlottku to baví.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2009 11:41 - Změnil/a: Vlasta
- Nahlásit
No jo bych řekla že zajíci u nás taky nejsou - mimo stádečko asi 5 kusů, kteří pravidelně po ránu běhají po sídlišti - je to docela sranda je vidět jak si hopkají - většinou mi je ukážou psi a protože jsou na vodítku tak jenom koukají a zající jsou naprosto v poho. Divočáka se strašně bojím, že bych ho v lese mohla potkat - hlavně na jaře když mají mladé. U nás jich je fakt hodně a je to moje černá můra. Prý pokud by útočil, tak by šel spíše po psovi než po mě, ale to mě jaksi neuklidňuje... Takže z jara se v lese zdržuju pouze u rybníka a ještě řvu ( jakože na psy, ale ve skutečnosti dávám na vědomí divočákům, že tam někdo je ) a přitom doufám, že kdyby nějaká bachyně měla potřebu mě prohnat tak do hluboké vody za mnou nepůjde - a nepiště mi že jo!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2009 13:09
- Nahlásit
Vlasta
Já se čuníků také bojím.Vždycky z kraje honební sezóny jsou okolo Konopiště.Pravidelné hony je naštěstí vypudí mimo tento areál,ale také jsme ji viděli běžet kolem nás.
Prý ,když prase běží,tak je dobré uskočit za nějaký strom nebo jinou překážku - prase se zásadně nevyhne!
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2009 15:22
- Nahlásit
Tak jsem pěkně naštvaná: konečně u nás taky malinko napadl sníh a já místo abych lítala s holkama venku, tak se musím učit!!
Totálně nestíhám - ve středu dělám zkoušku a z 16 otázek jsem teprv u 4.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2009 18:05
- Nahlásit
bilksa To tedy nebuď - u nás je cca 20cm prašanu, dneska jsem si byla vyzvednout novou občanku a tak jsem zdrhla z práce dříve, abych se mohla vykochat se psama venku. Vyrazila jsem na naši venčící louku a zjistila jsem, že bez sněžnic se v tom nedá chodit. Byla jsem zmakaná, že sem se doplazila domů a usnula jsem. Pesanům to zřejmě vůbec nevadilo - asi že mají 4 nohy
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2009 18:06
- Nahlásit
Z čeho máš zkoušku? My máme v pátek 5-lekci angličtiny a učit se budu až ve čtvrtek - abych to zase nezapomněla....
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2009 18:56
- Nahlásit
Dělám polovinu zkoušky z didaktiky.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2009 18:57
- Nahlásit
Vlasta