| Autor |
Zpráva |
staropramen
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2009 18:56
- Nahlásit
včera jsem se byl kuk na cvičáku,berou pejsky od 5ti měsíců tak mám ještě čas ho něco naučit. sedni lehni umí ale prdel u toho má vždycky do strany (nevím jak to popsat ale vy mě určitě chápete ) jakože si sedí na jedny straně zadní boční poloviny těla respektive zadku,podle toho co jsem včera vypozoroval tak to tak být nemá,mě osobně je to jedno,hlavně že sedí/leží. jak ho to naučit aby seděl správně? ať tam nejsem za blba co nedokázal psa za 3měsíce nic naučit
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2009 20:08
- Nahlásit
staropramen
prostě si ji ručně srovnej a srovnávej do požadované polohy dokud nezačne dobře sedat a lehat takže se vyvalí, srovnáš jí a dáš kokino a pochvalu.
moje čuba má taky tendence se vyvalovat, sedat na bok jakoby. dělám i to, že když takhle blbě sedne, popojdu s ní dva kroky u nohy a dám znovu sedni, když sedne odměním, když se vyvalí, další dva kroky a tak dál, než si sedne dobře teprve až sedne dobře, chválím a pamlsek
doteď když je unavená nebo ji chytnou hormony tak se vyvaluje. ale už je to minimální, ze začátku ale neuměla sedět pomalu jinak
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2009 20:32
- Nahlásit
staropramen
Můj to dělá pořád, na cvičák chodíme půl roku a zlepšení nic moc. Je to tím, že mu dávám pamlsek - sice levou rukou, ale on se stejně natáčí. Rada výcvikářky zněla zadek mu neustále srovnávat, že ho to jednou přestane bavit a nechá toho. Zatím ho to tedy bavit nepřestalo Samozřejmě když si sedne sám rovnou správně, je větší pochvala, lepší pamlsek atd...
|
Barka
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2009 13:40
- Nahlásit
staropramen
me to cuba dela taky. sedne si dobre, ale pri lehni se vyvali. bohuzel ji nemuzu rovnat kdyz lezi, protoze jak na ni sahnu, tak se okamzite zveda. Takze mi bylo sdeleno, ze kdyz si leha, tak ji mam levou rukou drzet prdel, aby se na ni nevyvalila. je fakt, ze to nedelam vzdycky, protoze je mi taky jedno jak lezi. A pripada mi to jako zbytecny vejmysly. Pro me cvik splni tim, ze na lehni....lehne.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2009 13:54 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit
staropramen
ty máš rotvíka ? Jestli ano tak pozor na jednu věc. První pes si nechtěl moc lehat, a tak když si konečně lehl, jásala jsem jak zběsilá a chválila do alelujá.
Že pes ležel jak hovado mi nevadilo, protože přece ležel a to bylo hlavní. Jenže to byl rotvík a za čtvrt roku se v tom tak utvrdil, že mi trvalo 2 roky přeučování, než pochopil, že si má lehat rovně, a i tak si občas ještě lehne křivě nebo se vyvalí.
Já to řešila tak, že jsem si stoupla k nějaké překážce, psa po levém boku, překážka těsně u něj tak, že se jí dotýkal. Dala jsem mu lehni a ta překážka mu neumožnila si lehnout křivě nebo se vyvalit. Takhle se to za čas naučil, ale jak říkám. Ještě se občas vyvalí nebo si lehne křivě, to už ho asi neodnaučím.
Čili když chceš pejska něco naučit dobře, uč ho to hned zpočátku, ne jako já. Jsem si říkala, to se pak spraví, hlavně, že leží, já ho to dodatečně přeučím a ono houbeles. Poučení pro příště,no
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2009 13:57
- Nahlásit
jinak ještě taková perlička, jako velice zkušenému kynologovi, mi nedocvaklo, že se nedělají obraty jen včelm zad a doprava, ale občas také i doleva. To jsem zjistila, když psovi bylo asi 12 měsíců a něco. Docela skluz a psék nechápal, že se najednou chci po tom roce najednou furt točit doleva. No byla to komedie, včera mi to udělal poprvý sám a bez pomoci, po třech letech
|