Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / zajímavá kniha:-)D
Autor Zpráva
staropramen
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2009 12:54
- Nahlásit

dostala se mi do ruky zajímavá kniha o výchově štěněte od Charlotte Schwartzove..má pomoci v prvních osmi týdnech života(zřejmě myšleno v prvních osmi týdnech u nového majitele) naučit stěně základní poslušnosti a chování..stručně vyjmenuji co například:sedni,lehni, čekej, odložení v sedu v lehu v stoje,dej pac,dolů,názvy 6ti hraček,chůzi u nohy, místo,nech to/fuj, pusť! sleduj mě! stůj! zůstaň,...

staropramen
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2009 12:56
- Nahlásit

zjišťuji tudíž jak jsem hrubě pozadu.. co si o tom myslíte? je možné tohle všechno v tak krátké době naučit?

drakka
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2009 13:01
- Nahlásit

staropramen
8 tydnu????no mozna to muzes steneti ukazat ale ze by se to spolehlive naucilo o tom docela pochybuju...ale mozna jsem na svoje psy byla moc malo narocna ))

staropramen
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2009 13:16
- Nahlásit

autorka to nazývá průlomova metoda předvýchovy štěňat... no ještě že je to knížka z knihovny,učinil jsem poznatek že dobrých knih o psech a výcviku je tak 10procent z nabídky..

drakka
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2009 13:17
- Nahlásit

staropramen
tyjo to by me fakt zajimalo jak je to prulomove uci

staropramen
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2009 13:19
- Nahlásit

ale docela mě pobavilo toto:než začneme cvičit:zeptejte se psa: Chceš jít do školy? Škola? Jít do školy? dejte ruku před jeho nos a dejte mu pamlskek. když ho vezme řekněte Hodný pejsek,hodná škola! no nevím tohle kdybych říkal tak bych se musel cítit jako idiot

Mika
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2009 13:20
- Nahlásit

staropramen

co sa tyka knih o vychove a vycviku, opatrne... kazde stena je tak specificke, ze nie je mozne riadit sa nejakymi knizkami. Mozu sluzit ako voditko... inak ucit ani nie trojmesacne stena odlozenie ve stoje mi pride ako dobra fantasmagoria... na vycvik zatial kasli... fixuj stena na seba, zoznamujte sa, kludne ho uc nejake zakladne povely, ale nic netreba prehanat... btw... ak by sa ti podarilo toto naucit stena za osem tyzdnov tak mozete rovno skladat ZOPky ZZOcka a kadeco ine...

Mika
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2009 13:22
- Nahlásit

ale docela mě pobavilo toto:než začneme cvičit:zeptejte se psa: Chceš jít do školy? Škola? Jít do školy? dejte ruku před jeho nos a dejte mu pamlskek. když ho vezme řekněte Hodný pejsek,hodná škola! no nevím tohle kdybych říkal tak bych se musel cítit jako idiot

tak to je ocividne nejaky prelomovy odbornik zahod knizku a chod so stenatom von

staropramen
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2009 13:25
- Nahlásit

Miko my stěně má 4měsíce a v podstatě první měsíc sem na nějaký cvičení kaslal protože udržet pozornost toho myho divocaka bylo dost těžký,rozhodně se neřídim knihama stránku po stránce

staropramen
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2009 13:27
- Nahlásit

já ji zahodil ,tuhle knihu jsem tu zmínil akorát pro zajímavost. jediný důvod proč ji ještě mám je že se mi nechce jít do knihovny

Mika
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2009 13:28
- Nahlásit

staropramen

co sa tyka toho veku, tak som reagovala na knizku, chcu za prvych osem tyzdnov stena naucit nejake povely (teda 3-4 mesacne stena). So 4 mesacnym stenatom uz mozes kludne zacat s nejakymi zakladnymi povelmi, ale riadit sa touto prelomovou metodou by som asi fakt neodporucala

Mika
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2009 13:31
- Nahlásit

no toto fakt vyzera na nejaku trafenu americanku co vychovala jedneho pudla a hned sa jala napisat prelomovu knizku o vycviku...fuj fuj oan boh s nami a zle prec

Walda
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2009 13:43
- Nahlásit

staropramen

v prvních osmi týdnech života.....sedni,lehni, čekej, odložení v sedu v lehu v stoje,dej pac,dolů,názvy 6ti hraček,chůzi u nohy, místo,nech to/fuj, pusť! sleduj mě! stůj! zůstaň,...

... a ve čtyřech měsících ZVV1 ! A to ještě musejí stihnout kastraci, aby se pes uklidnil a nebyly s ním problémy, ne?

Walda
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2009 13:46
- Nahlásit

Psíček

pokud nekdo tvrdi, ze kuprikladu jeho trimesicni stene ma nauceny privolani, musi bejt takovej clovek nejmin idiot

Tos ňák netrefil. Měl jsi někdy štěně?

Mika
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2009 13:47
- Nahlásit

Walda

jj v troch mesiacoch ma nauceny privolani a v 7 ho zazracne zabudne a spomenie si az v dvoch rokoch... take stena ma vacsina z nas

Dines
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2009 14:23
- Nahlásit

Mika
jj v troch mesiacoch ma nauceny privolani a v 7 ho zazracne zabudne a spomenie si az v dvoch rokoch... take stena ma vacsina z nas
Jj, taky mám takový štěně, jenže to zapomělo už v šesti

Kalliope
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2009 15:39
- Nahlásit

Dines
též mám takové štěně, jsou mu 4 roky a ještě si nevzpomnělo

Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání