Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / kočky a pes
Autor Zpráva
staropramen
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2009 20:01
- Nahlásit

tady jde o ty dvounohé..pejsek honí kočky. nedá se zastavit. kočka mu nafackuje ,on uteče a hned je zpátky a pokračuje dokud mu neuteče třeba na strom. myslíte že toho nechá než vyroste nebo s tím musím něco dělat? popravdě si neumím představit jak takový 50ti kilový býk prohani kočky

staropramen
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2009 20:03
- Nahlásit

z ,,chytrých,, knih jsem se toho mnoho nedozvěděl..

staropramen
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2009 20:50
- Nahlásit

nikdo z těch 20ti čumilů mi neporadi?

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2009 21:24
- Nahlásit

staropramen
neeeeee

rain
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2009 07:56
- Nahlásit

staropramen

Jo, můj blbec to dělá taky - moc neví co je to za stvoření ale chtěla by si s tím hrát, bohužel kočičák její nadšení nesdílí. Myslím že už to lepší nebude .

Mika
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2009 08:08
- Nahlásit

Pes ma rok a pol, kocka ho fackuje od dvoch mesiacov a tiez ho to este neprestalo bavit. Akonahle ju uvidi, ihned sa k nej hrnie, zacne knucat a vrtiet sa. Macka najezena, prska, ceri zuby, pes to ocividne berie ako prejav naklonnosti pretoze knuci a vrti sa este viac. Evidentne kazdy z nich hovori inym jazykom :-D uz to neriesim, pes ma obcas nos rozdrapany do krve, ale inak su obaja bez ujmy... ked neratam psychicku traumy tej chudiny macky.

worick
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2009 08:10 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

staropramen
No, problém jsem měla podobný, vyřešil se, ale právě ani nějak nevím jak, co ti poradit. Psi s koťatama vyrůstali od mala spolu a pak se mi kočky ráno začali vracet s dokousanýma krkama. Myslela jsem, že z ,,venku od cizích", ale pak jsem je párkrát přistihla, jak si ,,hrajou" s kočkou, což taky k nepoměru velikostí, pak dopadlo takhle. Asi třikrát jsem je seřvala, vysvětlovala, ale byl třeba měsíc klid a pak znovu - oškubaný kocour nebo kočka. Naposled před půl rokem jsem našla kocoura, oškubaný a do krve dodrápaný krk a přiznal se vlastně Berry, kterému ještě z huby trčely jeho chlupy, na trávníku vyškubané chuchvalce z kocoura. A to jsem na něj už vyletěla a s řevem: ,,to se dělá Leonkovi, podívej se darebáku jeden, jsem ho táhnula za krk na ten trávník, chlupy jsem mu strkala pod nos a vytřepala jsem ho za krk" - totálně jsem vynervnula a výchovné to teda nebylo vůbec, ale tuším to zabralo, od té doby je klid. Jenom jsem časem vypozorovala, že to nebyl úmysl, ale Berry si ho nejspíš držel za krk a ,,nakrýval ho". Občas má tendenci si ho tak chňapnout (oni jsou totiž jinak kámoši největší), ale jen na něj hodím pohledem, tak ho hned nechá. Worick se zase rozběhne stejně jako tvůj občas za kočkou, ale ta pochopila asi sama, že než utíkat je lepší s sebou švihnout na záda (a normálně pes na ležícího neútočí), tak ten do ní jen párkrát ňufne čumákem a nechá ji být. Celou dobu jim jinak vykládám, že kočinky jsou naše a mají je na starosti, aby byly v pořádku a musí je hlídat. Že toto zabírá si netroufám tvrdit, ale zatím klep, klep..My totiž máme ráno rituál ,,kontrolu zahrady" a pokud jak jim pak říkám ,,je všechno v pořádku - zahrada i pejsci i kočinky", tak je strašně moc chválím a jdeme se škubat o hračku. Pokud se mi něco nelíbilo - ukouslá kytka, vyhrabaná díra na cestě atd. vyčítám naštvaným hlasem a jdu pryč.

kaba
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2009 10:16
- Nahlásit

My máme 2 kocourky a psa. Pes je služebně starší, tomu je 14 měsíců, kocourkovi Bandíkovi je 10 měs., Fíďovi asi tak 3. Když jsme přinesli 1. kocourka, Diego(pes) měl občas snahu ho prohnat po bytě, kocour to bral jako hru a občas ho k tomu i provokoval, ale občas to kocourkovi dost vadilo, takže jsme si řekli, že odnaučíme psa, aby to dělal. Když začal kocourka honin, následovalo důrazné NE, když to nepomohlo, pes byl vykázan z místnosti. Před 2 týdny jsme si přinesli dalšího kotíka, ten se na rozdíl od Bandíka Diega ze začátku hrozně bál, ale rychle pochopil, že je neškodný a už je v pohodě. Když se kocouři hrají na honěnou, Diego má občas tendence se zapojit do hry, což je nežádoucí, následuje povel NE, přivolání a mls, povel čekej a další mls. Můj názor je nenechat psa honit kočky, teda pokud to jsou tvé kočky, cizí bude honit, s tím nic nenaděláš.

staropramen
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2009 11:45
- Nahlásit

hold jsem to zanedbal hned že začátku ,naše dvě kočky tu byly dřív,jsem se řídil otcovou radou že si to spolu vyjasnej,kočka mu párkrát nafackuje a on ji nechá,..to byla první a poslední rada ,on by ho nenaučil ani povel sedni! teď je to problém,pes nereaguje v podstatě na nic když už jde po ní,jedině ho chytit a hrát si s ním,to zabírá

Kalliope
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2009 11:48
- Nahlásit

staropramen
tak to takhle praktikujte, když jste přišli na něco co na něj zabírá, ať zjistí, že větší sranda a akce je s váma, než s utíkající kočkou a zkoušejte to takhle pokaždé, ať nedopadnete jako my. Jak vidí kočku je jak v transu a kdyby nebyl na vodítku tak ho další dvě hodiny neuvidm, pač jí bude honit někde po poli

kaba
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2009 17:20
- Nahlásit

Dobrý taky je hodit něco co dělá bordel(klíče například) vedle psa, když je v tranzu. To ho z toho tranzu vyvede a majitel má možnost dát psovi povel.

argosek
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2009 19:12
- Nahlásit

staropramen

az ti prinesou dort, koukni nejprv do koupelny, jestli nechybi mydlo.

aren
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2009 21:03
- Nahlásit

staropramen
Tak to ti neporadím

worick
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2009 19:36
- Nahlásit

aren
Ha, ha, paráda - to je tvoje sestava? No jo, jenže to máš všechno stejnou velikost - váhově vyrovnanou. U nás i když je to jen blbé šlápnutí, tak už jde o život

aren
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2009 22:56
- Nahlásit

worick
To je malá část mé sestavy
Jo, to že je to všechno ve stejné velikosti je výhoda. I to, že vyrůstali spolu.
Když ale přijde na návštěvu kámoška s velkou pejsinou, tak ji nemůže kvůli kočkám pustit z vodítka. Stejně tak psi moji když zastihnou někde venku cizí kočku ochotnou utíkat, jdou po ní.

Nikoleta
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 12:02
- Nahlásit

Já mám úplně ten samý problém. Kočce jsou 3 a doma byla největší šéfka a teď pro strach nevychází skoro ven ze skříně. Štve mě to, jelikož pes je prdlej a bude mu teprve rok a já mu jasně říkám už 4 měsíce NE když jde po ní..Ona to taky přehání, že prská a škrábe ho po čumáku..takže nevíme, co máme dělat už jste někdo na něco přišel?

Vero
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 12:15
- Nahlásit

No jo, jenže to máš všechno stejnou velikost - váhově vyrovnanou

Hm,... my jsme na tom jak Aren, akorát že pes má 35 kg, kocour teď něco přes 4... Ještě si nezřivili ani chlup, a to se "perou" každý den. Pes je strašně opatrný a kocour zatahuje drápy a denně mu olizuje nos a oči

Ani jsem netušila, jaké máme štěstí

Ze začátku měl pes prostě tvrdý zákaz honit... zákaz do kocourovy misky... To první teď už smí, je to jejich hra.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 12:16
- Nahlásit

Podle mě je to nejen o psovi, ale hodně i o kočce, některá prostě je schopná se se psy sžít, jiná ne. Měli jsme např. i kočku, která ač byla mezi psy od malinka si na ně nikdy nezvykla a nakonec na to i doplatila, když se rozhodla, že bude šéfovat a vybrala si na řešení problémů špatného psa
Jiné kočky se psy vcházeli v pohodě a součastní skvoteři (kocouři - přistěhovalci) u jednoho psa spí v kotci, ostatním se ovšem vyhýbají, ač jim nikdy nic neudělali.

hanz
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 12:51 - Změnil/a: hanz
- Nahlásit

Máme doma čubu, psa (oba BO-Mal) a tři kočičáky (domácí) - čuba je čtyřletá, rozumná a koček si nevšímá, maximálně je pohledem pozdraví, jinak na ně dlabe, dělá že neexistujou. Zato pes (1,5r.) - máme ho od narození, tyhle kočky má kolem sebe od začátku svýho života - přesto vydrží celej den kolem nich pobíhat, vzrušeně hýkat, kvičet, packou připleskávat k zemi, čumákem do nich dloubat, chvostíkem je propleskávat, popásat je pokusováním do zadních a působit jim další příkoří. Snaží se je nejspíš donutit běhat, protože jasně nejlepší kocour je běžící či letící kocour... a jasně nejlepší zábava je letět mu v patách
Zajímavé je jak se k tomu postavili psem postižení kocouři. Malej kocour se nechá ňuchat a posunovat, ztuhne a čeká až to přejde, dělá že pije apod. Pak se k psovi lísá a chce ještě... Kočka je bojovná, otáčí se proti psovi, neustoupí ani o milimetr, ječí, uši dozadu, milióny ran dopadají psisku na čumák - ale ještě jsem neviděl že by psovi tekla krev. Pes u toho hýká nadšením...
Pravdou je, že ten třetí - velkej kocour - se narozdíl od těch dvou netváří jako oběť a tak má od psíka svatej klid - on se tváří že obětí bude pes a ten mu to žere... Když pes přežene frekvenci opruzů vůči němu, kocour na něj provede efektní a nedokončený výpad - takový baf, sežeru tě! a je klid. Pes bere velkýho kocoura jednoznačně jako sobě rovnýho, ty dva ostatní má za hračky.
Musím semtam psa dořvat - občas je surovej - ale kvalitu žrádla v psích miskách kocouři kontrolují i v průběhu psího žraní a žádně vrčení, či ukousnutí kocouří hlavy jsem dosud nezaregistoval, takže se dá říct že je to vlastně idylka.
Záleží na jednotlivcích - jak na psu, tak na kocourovi a i na člověku.
Psovi je nutný jasně vysvětlil, že kocour se nežere, to ostatní je permanentně nestabilní kompromis mezi momentálním názorem páníčka, psa a dotyčných kocourů.

staropramen
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 13:35
- Nahlásit

Kua to je moje tema:-D furt je honí a nikdy žádnou nechytil a mě už je to jedno

Vero
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 16:04
- Nahlásit

staropramen
furt je honí a nikdy žádnou nechytil a mě už je to jedno

A těm kočkám?

staropramen
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 16:29
- Nahlásit

Se zeptej jich

Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání