| Autor |
Zpráva |
Fiend
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 17:09
- Nahlásit
Ráda bych si občas popovídala s někým, kdo má doma kavkazáčka nebo jiného pastevce. Kdo se psem i cvičí, chodí na stopy a dělá všechno to, o čem se říká, že to kavkazák dělat nebude. Pokud tedy se svým psíkem chodíte do lesa, na dlouhé procházky, cestujete nebo ho máte jako my v bytě, určitě bychom si měli o čem povídat;) Alespoň doufám. Info o nás je na www.arisek.cz
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 17:35
- Nahlásit
Fiend
Já bych se jen zeptala na ten rodokmen-to není FCI?
|
Fiend
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 17:42
- Nahlásit
Nene.. zvolili jsme KOSD, to je víceméně parta lidí, co chová na povahu. Psů je po republice hodně, ale FCI to není, takže je Aris vlastně bezpapírák. Nicméně nelituji, protože povaha v něm je úžasná a na výstavy a davy lidí já ani on stejně moc nejsme.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 22:12
- Nahlásit
Fiend
Můžu se zeptat, co pro tebe znamená povaha je úžasná? Taky mi není úplně jasný termín "chovat na povahu". Na typicky kavkazáckou, nebo jak? Davy lidí nemusí žádný kavkazák,nebyl na ně vyšlechtěn. Na výstavě ale ovladatelný pes fungovat musí. I když se zvýšenou opatrností u tohoto plemene. Mám sice čévéčka, ale o kavkazany se dost zajímám. Moje kamarádka je chová, takže jsem s ní absolvovala i spoustu akcí s těmito žraloky v psí kůži
a vím co dovedou.
|
overview
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2008 07:47
- Nahlásit
ty jo, ta organizace mi prijde ponekud podivna...
o stredoasiatovi ze stranek kosd.cz: V krmení nejsou moc vybíraví, krmíme hlavně masem s přílohami, mlékem s pečivem
Středoasiata mimo oplocený objekt vodíme pouze na vodítku
...
|
Fiend
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2008 08:43
- Nahlásit
overview
Že je KOSD organizace podivná.. s tím vřele souhlasím, bohužel se to víceméně projevilo až ve chvíli, kdy jsem za psíka zaplatila a byl s námi doma. Ale to se holt stane, že se člověk splete, psíka máme, máme ho rádi a rozhodně téma nemělo být o tom, co je nebo není KOSD. Na našem webu je to uvedeno, aby bylo patrné, že Aris nepatří pod FCI, toť vše. Nikdy v budoucnu bych si již od stejných chovatelů štěně nevzala, ale stalo se a já bych to nerada řešila dál. Na srazy KOSD nejezdíme, žádné jejich akce se nikdy ve svém životě nehodlám zúčastnit a jimi prezentovaný způsob výchovy psa nepodporuji.
|
Fiend
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2008 08:51 - Změnil/a: Fiend
- Nahlásit
Smečka
Úžasná povaha = hravý, mazlivý, rád cvičí (bere to jako způsob hry), doma je to gaučový psík, který dovádí s naší kočkou, zvládá ho i můj 15letý syn, nikdy se nestalo, že by na nás zavrčel nebo něco podobného. Byt i výběh si hlídá a nikdy doma nic nezničil. Prostě psí kamarád se vším všudy. Chovat na povahu.. viz má odpověď pro "overview". Já se rozhodla jít jinou cestou než většina lidí, kteří chovají pod KOSD, tzn. nesouhlasím s jejich názorem, že kavkazan nesmí být nikdy na volno, nesouhlasím ostatně s více věcmi, ale o tom to tady vážně být nemělo. Na svůj web jsem k průkazu původu dodala prohlášení, aby bylo vidět, jak se věci mají.;)
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2008 10:34
- Nahlásit
Fiend
povaha v něm je úžasná
byla bych asi opatrnější, protože dokud pes plně nedospěje, víš houby. Já mám hovíka a musím říct, že ta proměna mazla na neúplatného hlídače je až překvapující. Já si třeba myslela, jak pes miluje návštěvy, když je nadšeně vítá, se k nim lísá a vnucuje, uléhá jim u nohou a vůbec se od nich nehne - dokud mi nedošlo, že si je pes takto vyčůraně drží plně pod kontrolou
|