Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pepřový sprej
Autor Zpráva
gabifi
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 22:21
- Nahlásit

Dnes jsem měla na vycházce se psy velmi nepříjemný zážitek. Procházeli kolem nás dva mladí muži asi kolem 25 let, byli lehce společensky unavení. Já stála na chodníku s kolií a šeltie si čuchala v aleji pod stromy, nevěnovali jsme jim vůbec žádnou pozornost. Najednou se jeden z debilů se strašným řevem rozběhl proti naší šeltii. Ten řev nebyla legrace, přišlo mi to, jako by ho chtěl nakopnout. Naštěstí mu uklouzli nohy, upadl a ještě dostal pár ran od kovového odpadkového koše. Já jsem si ale uvědomila, že kdyby ten zmetek neupadl, šeltie by to asi pěkně odskákala. Jsem z toho dost na větvi. Koliák na vodítku sice běsnil a dával najevo, že by do něj šel, jenže proti dvěma idiotům v plné síle bychom asi moc šancí neměli. Prosím nemohli byste mi poradit nějakou značku pepřového spreje? Na internetu jich nabízejí několik, ale nějak si nemůžu vybrat - nerozumím tomu. Sakra já se teď budu bát projít na ulici kolem každého chlapa.

dejavu
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 22:25
- Nahlásit

gabifi
Ja myslim, ze znacka je jedno, ale je potreba pocitat s tim, ze ucinek asi po roce vyprcha, popremyslej jeste, jak by ses citila s elektrickym paralyzerem, ktery je i vhodnejsi na vyuziti pri napadeni tveho psa, protoze nekteri psi jsou k pepraku v zapalu boje imunni.

gabifi
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 22:31
- Nahlásit

dejavu
no s paralyzérem bych se cítila možná o něco líp, ale mám strach, aby nezačal fungovat sám, bez vyzvání v mé kapse

dejavu
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 22:41
- Nahlásit

gabifi
ja z neho zas mam strach v tom, ze bude probijet do druheho psa, pokud ho pouziju

Víťa
Administrátor
# Zasláno: 14 Bře 2006 22:48
- Nahlásit

gabifi
Elektrický paralyzák je mnohem bezpečnější než pepřový sprej. Pokud půjde opravdu do tuhého tak pepřákem potencionálního útočníka spíše naštveš
Několikrát jsem byl už nucen použít kasr (obdoba speje) proti podnapilé a silně agresivní osobě a výsledek byl nic moc. Opilci maji silně sníženou schopnost vnímaní a sprejem jim moc neublížíš.
Paralyzér je úplně jiná třída nejlépe ten z vystřelovacími hroty
Pokud ještě můžu poradit, mnohem lepší než sprej s plynem, je obyčejný sprej s výraznou barvou. Takového člověka barva v obličeji pořádně překvapí a případně je policií přímo na ulici snadno dohledatelný.
Po zásahu sprejem útočník uteče, někde za rohem si protře oči, chvilku počká a pak důstojným krokem odkráčí v klidu domů. Ale chlapa s hráškově zeleným obličejem nepřehlédne ani Konrád z Kobry 11

Filip
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 22:48
- Nahlásit

gabifi
Dobré jsou třeba německé pepřáky TW 1000. Dělá se celá řada velikostí i provedení (mlha, tekutá střela, pěna), takže si můžeš vybrat co seti zdá nejvhodnější. Pokud nejsi 2x zručná doporučoval bych tu mlhu - pepper fog.

Mají je všude možně, ale ne vždy všechny velikosti. Dobrý výběr i ceny mají tady: http://www.supra.cz/zbozi/obrana/spreje.html

K tomu paralizéru, zkus si představit, že ten ožrala běží na tebe a ty mu máš ten paralizér přiložit na holou kůži (max. to projde tenčí látkou).

Filip
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 23:07
- Nahlásit

Víťa
A s jakým kasrem máš tuhle zkušenost? Jako s policejním slzákem?
Pepř má právě tu výhodu, že funguje i na lidi pod vlivem alkoholu, nebo drog. Třeba americké Sabre Red (zavedené třeba u PDNY) testovali i ve Zbraně & Náboje a vyšel z toho dobře (Z&N nežeru slovo od slova, ale fotka opuchlého "útočníka" vypadala dost výmluvně).
Jinak se dělají pepřáky, které obsahují barvivo viditelné pod UV lampou - právě pro případnou identifikaci.
Pokud má člověk v očích pepřík a tře si je rukou, tak ještě víc roztírá částečky pepře po oku a pěkně to pálí (zkoušel jsem to a opravdu to nepomůže. Co pomůže je pořádné vypláchnutí vodou, ale to si zasažený útočník těžko opatří sám.
Nic proti elektřině, ale mě na tom vadí pořizovací cena a malá vzdálenost na kterou to lze použít.

Víťa
Administrátor
# Zasláno: 15 Bře 2006 01:03 - Změnil/a: Víťa
- Nahlásit

A s jakým kasrem máš tuhle zkušenost? Jako s policejním slzákem?
Jednak s policejním kasrem, jednak i s pepřákem - značku si bohužel nepamatuji. Chlapa to sice parádně štípalo a žralo - vyváděl strašně ale až po několika vteřinách, ten prvotní útok to vůbec nezarazilo.
Ale parádně vytočeného chlapa nadopovaného řádně chlastem nemusí zastavit skoro nic. Na jednom z blízkých obvodů útočil na policajta chlápek s vidlema i po tom co mu ze služební ČZ 82 prostřelili koleno, zastavilo ho až druhé prostřelené koleno. Takže pro pořádný pocit jistoty - jedině pořádnou brokovnici!

Víťa
Administrátor
# Zasláno: 15 Bře 2006 01:16
- Nahlásit

gabifi
Ale teď vážně. Záleží především na tobě, zda a co si pořídíš na ochranu. Na tvých finančních možnostech, fyzické kondici, zručnosti atd... Určitě Ti budou moct poradit v nějaké slušné prodejně zbraní, i předvést věci v reálu.
Musíš si ale uvědomit jednu velmi zásadní věc. Jakmile se rozhodneš bránit (když třeba nepůjde utéct a pod..), musíš to udělat naprosto důrazně a až do konce. Je to hodně o psychice - zpravidla máš vždy jen jedinou šanci a na opakování není čas. Těžko se to vysvětluje, ale prostě útočníka musíš zničit jednou ranou. A to zničit ber doslova. Pokud např. použiješ paralyzér - tak až do konce, nestačí když mu dáš jen jednu ránu jako varování, nenechá toho. Prostě do něj pouštěj proud dokud se hýbá, jen tak máš šanci.

dejavu
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 08:33
- Nahlásit

Víťa
a je to pravda, ze ten paralyzer nepusobi pres odev? To mne zarazilo. Neni nejaky, ktery pusobi?

gabifi
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 08:41 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

Víťa
Te útok byl tak razantní a rychlý že bych se neubránila ani v případě, kdyby ten zmetek byl sám, bez dalšího kumpána. Psychiku asi dobrou nemám, protože i když se válel na zemi a já nevěděla, jestli nevstane a nebude pokračovat, svého rozběsněného psa jsem na něj z vodítka nevypustila, aby mu neublížil. Dobře. Jsem poučená. Děkuji vyšším silám a kovovému odpadkovému koši zapuštěnému do betonu za záchranu. Pepřový sprej si na internetu objednám hned (díky za radu, Filipe) a jdu hledat obchod, kde mají zbraně. Kromě dětí (dělobuchy), velkých psů (páníčci je ne vždy udrží) se budu obloukem vyhýbat i chlapům kráčejícím z restaurace.
PS: Sakra, dcera na policejní akademii a máma chodí po ulicích úplně nepoučená a nepřipravená.

dejavu
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 08:47
- Nahlásit

gabifi

Víťa
Administrátor
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:24
- Nahlásit

Neni nejaky, ktery pusobi?
Působit by měl ten, ze kterého můžeš vystřelit hroty. Ty projdou až do kůže Ale tohle jsem nikdy nezkoušel...

bord
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:34
- Nahlásit

gabifi
Chci si taky pořídit paralyzér,zejména poté co přímo v našem baráku pobodali ženskou pro pár korun.Zatím nosím pepřák,ale moc nevěřím,že pomůže.Jinak jsem si měla možnost vyzkoušet na vlastní kůži přepadení a dnes vím,že pokud člověk nereaguje okamžitě bez velkého přemýšlení,je to nanic.Tak dlouho jsem se rozmýšlela,kam chlapa nejlíp kopnout,až mě totálně přemohl strach a jen jsem se třepala jak sulc..nicméně to pro mě dopadlo dobře a doufám,že pokud se mi něco podobného přihodí,snad zareaguju líp.

gabifi
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:54 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

dejavu
je potreba pocitat s tim, ze ucinek asi po roce vyprcha

Jo, máš pravdu. Kdysi jsem překládala technickou dokumentaci a normy pro výrobce aerosolů a mechanických rozprašovačů. Pokud si pořídíte pepřový sprej, nevydrží navěky. Účinná látka a nosič pomalu ale jistě unikají, i když se sprej nepoužívá. Takže skladovat na místě s dobrým větráním a občas ho vyměnit za nový. Spreje se vyrábí tak, aby vydržely pád zhruba z výšky 150-180 cm na beton. Proto i když vám v zápalu boje vypadne, dá se ještě použít.

Hanka20
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 11:01
- Nahlásit

Zkus sprej s názvem STOPER, není to klasický pepřák, je to pěna, která je daleko účinější. Navíc, když použiješ pepřák a bude vítr, tak to spíš odneseš ty. Můj kamarád je policajt a má s ním velmi dobré zkušenosti a používá to hlavně proti opilcům.

dejavu
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 11:15
- Nahlásit

Ja jsem s mela kdysi u bezpecnostni agentury nervovej sprej. Pamatuju si na jedinou akci, kdy nekdo kradl v noci ve skladu a ja to strikala do klicove dirky a snazila se hlubokym hlasem volat vyhruzky pres dvere, do toho postekaval "hlidaci" springrspanel...v patym mesici jsem mela hlavne strach, aby mi mne nekopl do bricha...no proste komedie, ani se nedivim, ze mne kratce potom z teto brigady vyhodili

gabifi
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 11:51
- Nahlásit

dejavu
skvělá brigáda...vyhazovače jsi nedělala?

brut
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 12:42
- Nahlásit

Když nám naposledy vykradli chatu ( je v lese)a přijeli policajti, tak se ptali, jakou mám v případě napadení ochranu ( pes se jim moc nezdál). Říkám,že pepřák a oni se smáli. Přesně jak někdo psal nahoře, když zafouká vítr, tak to máš v očích i ty. Doporučili mi pěnu, lak na vlasy ( má taky dobrý účinky) a paralyzér. Tak jsem se poučila, mám dva psy, lak na vlasy, poplašňák. Jen si nejsem jistá, že bych byla v tu chvíli něco schopna použít. Snad by pomohlo naučit se k tomu všemu pár chvatů na obranu.

Filip
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 13:00
- Nahlásit

nervovej sprej
dejavu
ale no tak, to je jen reklamní trik, opravdový nervový plyn poškozuje trvale CNS... je to ch. zbraň a určitě se neprodává po armyshopech.
To co lidi vydávají za nervový plyn, není nic jiného než slzák.

-----------------
K tomu pepřáku, hodně z toho co tu píšete jsou jen odposlouchané fráze, co se tradují mezi lidma. Vřele doporučuju do toho těch pár korun vrazit a koupený sprej si venku vyzkoušet... jak daloko stříká, jak moc to ovlivňuje vítr a třeba i jak je účinný + jak se po zasažení uvést do provozu schopného stavu. Prostě si udělat vlastní názor.
Taky zauvažujte jak rychle a zda vůbec dokážete danou zbraň vytáhnout a účinně použít.

fromeli
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 13:06
- Nahlásit

No já mám taky ten TW 1000, mám to "dámský" provedení (byl mi doporučen), vejde se do každý kapsy u kabátu a přiznám se, když jdu ráno parkem u hlavního nádraží, mám na spreji ruku

petrikD
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 15:31
- Nahlásit

ahoj, obnovuji diskusi, potřeboval bych pomoct s výběrem pepřáku pro přítelkyni, která chodí často večer z práce a já se cítím nejistě. Nastudoval jsem článek o výběru a ted mi jde o to jaký typ, mnozí doporučovali Hurikane, co na to říkáte?

worick
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2014 08:10
- Nahlásit

petrikD
Mého psa napadl kříženec kavkazáka, naštěstí menší velkosti cca samojeda, kterého mi napadnul. S rozběhem na něj skočil a rovnou po krku, život mu nejspíš zachránil jen ,,límec" který naštěstí samojed má. Já v té době měla šité tři prsty na pravé ruce, takže jsem ani neměla moc možnost psa bránit. Jediné štěstí byl pepřák. Mám ten, co máš vyobrazený na odkazu, aeorosol. Čoklovi jsem ho řádně stříkla z dvaceti centimetrů do ksichtu. Jenže jak byl zakouslý v krku mého psa, schytal to i ten. Psisko pustilo cca do pěti vteřin, já letěla se psem do blízkého potoka. On byl červený na půl psu, já - jak jsem se ho snažila oplachovat, jsem měla popálené jedno stehno a jak jsem volala příteli, ať pro nás přijede, jsem si asi pošmolila stranu obličeje, tak tu taky, neviděla jsem na oko. Doma jsem se psem vletěla hned do sprcháče, ovšem v uzavřeném prostoru a aktivované teplou vodou to bylo peklo, nemohla jsem ani dechnout, říkala jsem si, že o oko snad přijdu Pes kýchal půl dne. Já měla na poleptaných místech fleky ještě druhý den. Závěrem: tohle útočník jen tak nerozchodí Nebezpečí bych viděla v případě větru, kdy se může stát, že nahodíš místo útočníka sebe Doporučovali mi spíš tekutou střelu, akorát nevím, jak moc se člověk musí ,,trefit".

hancaw
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2014 08:17
- Nahlásit

Z vlastní zkušenosti doporučuji paralyzér - spreje můžou zasáhnout i tebe paralyzér s pojistkou se nedá použít proti tobě. Mám a spokojenost - jako na obejdy lidský tak psí.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2014 09:33
- Nahlásit

hancaw
Mám a spokojenost
a navíc s nim můžeš vodevřít aji auto dyš na to přijde )))))))))))

zbrnd
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2014 20:56
- Nahlásit

paralyzér s pojistkou se nedá použít proti tobě
---ale dá

JohankaDl
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2014 14:29
- Nahlásit

Docela kvalitní pepřové spreje mají tady - http://www.branse.cz/jake-jsou-ve-skutecnosti-pepr ove-spreje-ko-jet-a-ko-fog (odkazuji na článek o jejich výhodách ). Jinak si myslím, že je to dobrá volba

zbrnd
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2014 14:44
- Nahlásit

JohankaDl Jinak si myslím, že je to dobrá volba
Co je dobrá volba pro co?

petrikD
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2014 09:17
- Nahlásit

souhlasím s tím, že paralyzéry jsou na prd, zkus si přečíst například tento článek, ten to přímo dokazuje, za sebe bych doporučoval pepřáky, například tyto pěnové..

corgi
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2014 09:49
- Nahlásit

petrikD
Reagujete na poměrně starou zprávu, navíc tady je na to téma široká diskuze v jiném vláknu. Pepřový sprej z ní vychází jako jasně prohrávající, paralyzér jako vítěz. Což ostatně potvrzuje i článek, na který se odvoláváte - je třeba dočíst jej do konce

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání