| Autor |
Zpráva |
Aknah
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 20:46
- Nahlásit
Nekde na foru jsem cetla, ze se o bisonkach malo diskutuje, tak tady je pro ne vyhrazeny prostor, taky mam bisonka - havanaka a rada se podivam na fotky jinych, prectu si cim krmite, prectu si cim koupete, jak casto koupete a proste vsechno co patri k psimu zivotu
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 20:51
- Nahlásit
tady je fotecka toho myho, kybl s domestosem ma velmi rad
|
Klárča
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 21:20
- Nahlásit
Aknah Je moc krásný
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 21:32
- Nahlásit
Aknah
Tak já mám boloňáčka. Má 5 měsíců a je to krásná rošťanda. Máme jí s PP a chtěli bychom chodit i na výstavy a pak jí uchovnit a založit si svou chovatelskou stanici. Ale to je fakt ještě daleko.
Pořád lítá jak splašená a pak vypadá takto:
Krmím PurinouProPlan a myslím, že to prospívá.
Koupu jí šamponém a kondicionérem od 1AllSystems a jsem spokojená, ale zatím jsme koupali jen jednou.
S čím máme problém, tak je zabarvení chloupků pod očima a pigment. Teď už se sice dobarvuje, ale nosánek nemá černý.
Pořád strašně kouše, ale snad to po přezubování přejde.
Havaňáček je úžasný, nejdřív jsem si chtěla pořídit jeho, ale prostě to vyhrál boloňák. Kdo ví, jestli si ho jednou taky nepořídíme.
BTW: nejvíc se mi líbí ta fotka s bišonkem, jak na něj skáče s těmi tlapkami. Je úúúžasná. Jestli můžeš, tak jí sem hoď, ať se můžu pořád kochat pohledem. Připomíná mi to mojí malou, když si hrajeme.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 22:34
- Nahlásit
Verca
dekuju, tvoje malicka je taky krasna, myslim, ze kdyz skacou ve snehu maji velmi podobne, ten nas taky vypada jak zajic streleny do zadku.
tak to my se koupeme casteji jak je takhle venku humus a bahno, tak vzdycky z prochazky prijdeme jak cunatka a navic strasne se drbe, tak mame hypoalergeni sampon od Hery, je to trochu lepsi, ale ne dokonaly.
taky krmime proplanem, chutna mu
mame a nosanku taky svetly flicek, je sice s PP, ale nemam v planu vystavy, je to mazel a nechci ho "trapit" peci o srst, jasne, ze cesat se musi, ale nechci, aby chodil v natackach
mne se libi ta tvoje fotecka jak prcek spinavej, podobnost s tim nasim ciste nahodna fotecku na prani vlozim
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 22:35
- Nahlásit
Fredy a Ajny
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 22:42 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
Aknah
Já tu fotku prostě miluji! Takhle naposledy se mi líbila fotka Huga!
A to jeho krásný bříško,hned bych mu ho zpusinkovala!!!!
No jo, už bych se měla zklidnit!
My po venku koupeme bříško a tlapky, ale jen s dětským mýdlem.
Chovatelka mi totiž poradila, že poprvé koupat až v 6 měsících (je na srsti ochranný filtr, který se tím může zrušit), ale paní, co má www.profikosmetika.cz mi poradila, že se koupou už od 7 týdnů Jemným šamponem s kondicionér, je prý strašně jemný, ale účinný.
Výstavu stejně absolvujeme jednu, dvě, tři maximálně (uvidíme, jak budeme úspěšní)....musí mít jednu úspěšnou výstavu k bonitaci. A nátačky...? Já myslela, že se to dělá jen u maltézáků a yorků? Bišonci a boloňáci se nebalíčkují , jen se umyjí, pročešou, možná trošku natuží a toť vše.
Vím ale, že jedna paní balíčkuje maltézáky denně, což by mě fakt nebavilo.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 22:59
- Nahlásit
Verca
no balickovani zalezi na tom jak ma dlouhou srst, havanakovi muze narust docela dlouha akdyz pka jde na vychazku, tak si ji odre a otrha. s tim koupani, nekdto tvrdi to jiny zas ono, veterinarka rikala, ze jim to neva. kdyz prijdem z bezne prochazky tak jen oplachuju vodou, kdyz je vyrazne zaspineni i za usima ci na zadech protoze zakopl o vlastni tlapicky tak ho vysamponuju, jen musim davat pozor na ouska.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 23:09
- Nahlásit
Verca
Takhle naposledy se mi líbila fotka Huga!
No toto, to mu radsej ani nepoviem, aby sa neurazil, ze si si nasla ineho favorita
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 23:13 - Změnil/a: Aknah
- Nahlásit
pigie
tak se na vercu nezlob, myslim, ze
Fredy neni favorit, favoritem bude jeji bolonka: o))))) Tvuj hugo, je kus psa, to se musi uznat, ten kdyz ti da pusu tak uz se nemusis umyvat
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 10:14
- Nahlásit
pigie
Pigie, promiň!!! Já už to nikdy neudělám!!!! Prosím neříkej to Hugoví!!!!
Mě to totiž strašně připomíná mojí malou. Ona má taky takové pózy, ale nikdy jsem je nezvěčnila. A to jeho bříško!!!
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2006 07:33
- Nahlásit
Verca
Take krasne uchechtane nedelne rano som uz dlho nemala! Dik! Neboj, Hugo sa nic nedozvie, bude to len medzi nami
Aknah
Ja sa na Vercu nehnevam, len Hugo by sa mohol
|
aren
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2006 09:20 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Ráda bych vás poprosila o radu. Mám fenečku, kříženku maltézáka, je bílá. Dělá se ji takové to hnědé zabarvení pod očičkama,trochi ji tečou. Míváte to taky? Dá se to něčím čistit?
Tady je to vidět:
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2006 10:23
- Nahlásit
aren
nasemu prckovi taky trochu tecou ocicka, cistim mu je borobou vodou, ale chloupky neodbarvuju, jak mu chlupy lezou do oci tak ho drazdi, to bych ho musela ostrihat, Verca tady psala, ze nasla neco na beleni, ale, ze to neni 100% 1AllSystems www.profikosmetika.cz
|
aren
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2006 12:23
- Nahlásit
Aknah
Díky moc. Podívám se.
Chloupky lezoucí do očí bych ale stříhala, nebo spínala, vždyť to opravdu může těm očím ublížit, ne?
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2006 14:04
- Nahlásit
aren
my jsme zatim trimesicni stene, takze cekame az nam to doroste: o))))) jinak bych mu musela vyholit cely cumacek, leze mu tam azdou chvili jinej chlup, snazime se cesat na stranu, ale jak hodi hlavou............
|
aren
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2006 14:53
- Nahlásit
Aknah
Aha. Tak to se určitě spraví, až dorostete... Tak přeju samé zdraví a hodně radosti.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2006 18:37
- Nahlásit
aren
mojí malé šíleně teče z očí. Má to zabarvené pod očima po celé délce chlupů. Jelikož budeme vystavovat, tak se to snažím odstranit. Už jsem zkoušela gel od Héry, ale nezabral. Teď mám vodičku od Khary(stojí jen 100 Kč) a je to mnohem lepší, není to takové ulepené a ta srst není taková "spadlá" a těžká. Jediné ale co zabírá na vybělení je gel od 1AllSystems, ale ten stojí 600 kč! Ale pokud nevystavuješ (asi ne, vid? ), tak bych to neřešila anebo si koupila tu vodičku od Khary, která sice nevybělí, ale zesvětlí to.
Jinak se doporučuje to stále udržovat v suchu a zasypávat to kukuřičným škrobem, který pohlcuje vlhkost a trochu to zamaskuje. Udržovat v suchu znamená vysušování papírovou kuchyňskou utěrkou.
Na čištění očí se doporučuje buď Ophtal(borová voda by se neměla už používat) nebo kapat jen převařenou vodu. Prostě bez chemie.
Taky je dobré vystříhávat srst kolem očí.
To že teče pejskovi z očí, může způsobovat např. že kouše něco tvrdého, srst dráždící oči, počasí,ucpané kanálky (nebo jak se tomu říká) a taky i druh vody, co pije a jídlo. Dobrá je PurinaProPlan jehněčí, která je antialergická.
Pigie
OK, zůstane to mezi námi. Nechci si to s Hugem nějak rozházet.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2006 18:38
- Nahlásit
Jo anebo se to prý může spravit po přezubení nebo až pejsek dospěje. Záleží kolik pejskovi je.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2006 19:52 - Změnil/a: monka
- Nahlásit
Tak ja mam bisonka, bude mu rok. Je velmi sikovny, prefikany a mazlivy. Chodime na agility a mozno zacneme na jar poslusnost. Krmime ProPlanom ( losos s ryzou).Inu znacku sme neskusali, okrem Eukanuby-ked bol este malicky. Ale nebolo to ono (mal prujem a davka bola skoro dvojnasobna, ako mali ostatne krmiva), hoci mu chutila (ale on ma rad vsetky granule ) Davam mu pamlsky-pri cviceni-najma chrupky z kurata, biely jogurt, a nejake tie keksy od Puriny. Na agility davam pastiku-animonda. To potom cvici ako drak . Davalo som mu tvrdy syr, ale to nebolo ono. Zvitazila na plnej ciare pastika.Na hryzenie mu davam susene bycie penisy, je to super smradlava pochutka-samozrejme pre psa Z ociciek mu tecie-len malicko, ja to nejak neriesim, lebo nebudeme vystavovat. Vzdy mu len vystriham srst okolo ociciek, sem tam pouzijem borovu vodu-samozrejme len na srst-nie do oci. Do oci pouzivam-teda len raz som davala Ophthalmo-Septonex (ludsky). Na rozcesavanie pouzivam kozmetiku BEA-ale davam velmi malicku, v sampone som este nekupala, len v stenacom. Dufam, ze bude dobry (davala som mu len kapicku na spinave labky a brusko, este som BEA sampon nepouzila na cele telo). Na cesanie pouzivam hreben s otocnymi zubkami a kovovy kartac. Este by som mala dotaz, kupujem ProPlan 800g a vzdy ma prekvapi obsah. V kazdom baleni su vzhladom,aromou a velkostou ine granule. V jednom su silne aromaticke, velke a vlhke-na povrchu niecim nastriekane granule, teraz co som kupila tak su malo aromaticke, mensie granulky a uplne suche. Samozrejme su v zarucnej dobe a boli dobre zatvorene. Pes zerie s chutou vsetky, ale neviem preco su take velke rozdiely. Aspon teda ProPlan losos s ryzou. A ked som kupila 3 kg, tak boli uplne ine-myslim aromou. Neviem cim to je, myslite, ze je to podla toho, kde sa vyrabaju?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2006 20:11
- Nahlásit
Verca
Ne, nevystavujeme. I když, nemysli si, předloni na olomoucké voříškiádě jsme chytli stříbro, a to jsme byli čerstvě po štěňátkách!
Sárečka má čtyři roky. Já jsem ji dostala jako dvouletou. Jediná doba, kdy ji z očiček neteklo, byla tehdy po těch štěňátkách, asi že byla vyčerpaná kojením.
Řešit to tečení z očiček není životně důležité, ale přece jen by to Sárečce slušelo líp.
Do toho gelu za 600 asi nepůjdu¨, ale tu Kharu bych mohla zkusit. A sušit.
Srst do očí ji neroste, zkusíme tu Purinu. Taky jsem někde slyšela, že to tečení může být stravou.
Moc děkuji za rady.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2006 20:14 - Změnil/a: monka
- Nahlásit
To som ja-3,5 mesiaca
, 5 mesiacov
, a ja v zime
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2006 21:58
- Nahlásit
monka
musim se smat, taky mas z bisonka dobrou snehovou kouli: o)))))) jsou proste uzasni. libi se mi mnoho psu, ale bisonci mi ucarovali, svoji povahou a vzhledem. muzu se zeptat? kdy jste zacli chodit na agility a co by si doporucila uplnemu zacatecnikovi aby umel?
|
monka
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2006 22:57 - Změnil/a: monka
- Nahlásit
Aknah, tak to je este slaba snehova gula Ked napadol cerstvy sneh a isli sme na prechadzku, tak sme presli 100 m a uz bola zo psa velka snehova gulka, nemohol ani chodit, tak som ho musela zobrat na ruky a vratit sa domov. Preto som mu kupila oblecik, aby mohol na prechadzky aj v zime, ked napadne cerstvy sneh a aj ked bude blato. Na agility chodime od 8 mesiacov, sme zaciatocnici, ale zdokonalujeme sa Ked sme prisli na cvicak, tak Luky vedel zakladne povely-sadni, lahni, ku mne, cakaj, cviky z agility ziadne. Ale ked sme prisli medzi psov, tak bol hluchy a slepy . Nepocuval, chcel sa hrat so psami, vsetci boli jeho kamarati... Na agility sa aj uci trpezlivosti, komunikacie so psami a hlavne ho tam ucim odvolavat od psov-aby reagoval na zavolanie a prisiel ku mne. Je sikovny, na agility sa velmi tesi. Ked prideme z cvicenia domov, tak je vzdy unaveny, spokojny. Je to ine, ako ked ideme na obycajnu prechadzku. Na agility sa unavy aj psychicky, nielen fyzicky. A prenho je najlepsia odmena zabava so psami, ak si odmyslim tu pastiku co mu davam pod nos, aby robil to co ma. Na agility, kde chodime, je skvela partia-psov aj ludi Vela informacii o agility najdes na strankach nasho klubu www.kirican.com Ked sme tam prisli po prve, tak sme nevedeli nic (ja ani pes). Teraz je to uz lepsie, pes uz vie Keby som vedela skor, tak na agilitu zacneme chodit uz od 6 mesiacov.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2006 23:44
- Nahlásit
monka
dekuju za uzitecne rady, ja jsme chtela zacit lechce uz z jara, aby se doma moc nenudil, bohuzel mame velmi omezeny kruh psich kamaradu, se kterymi bychom mohli na prochazku a tak se poradne nevyradi, vyrustal ve velike smecce cca 15 psu a ta mu ted chybi: o((((( i kdyz se mu venuju skoro 24 hodin, tak mu ji nemuzu vynahradit. zakladni povely jako sedni zvlada na 90%, ke mne, kdyz zrovna nema psiho kamarada tak taky na 90% pokud nefunguje ke mne funguje slovo "bonbonek" ale je to jeste miminko, tak nemuzu chtit zazraky, je zazrak, ze delame louzicky a bobky venku. povel lehni zvladame 100% s bonbonkem v ruce: o))))))))
dekuju za stranky urcite tam kouknu, jen jeste najit skvely cvicak v okoli a budu spokojena.
ta pastika co davas milackovi je psi, nebo cloveci?
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2006 23:47
- Nahlásit
lidi, taky je ten vas coklik straka zlodejska?? u nas vse co nemuzeme najit, hledame v psim pelechu: o)))))) od ponozek, kdyz jsme nebyli dost rychli az po sroubovak pana instalatera, ktery si pri praci polozil na zem
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 00:17
- Nahlásit
monka
chtela jsem se podivat na ty vase stranky, ale bohuzel se mi nacetla jen titulni stranka a nefunguje mi zadny odkaz
|
monka
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 13:13
- Nahlásit
Aknah, aj my mame maleho zlodejicka Ked manzel opravuje auto, tak mu hned nepozorovane ukradne nejake veci-srobovak, lepiacu pasku, handricku... A pritom si hrdo vykracuje . A vsetky veci najdeme v jeho pelisku, pekne ulozene vedla seba, tak pekne ma ulozene aj svoje hracky Na agility pouzivam konzervu pre psov-znacky animonda. To potom cvici ako drak, teda do vtedy, kym sa neukaze jeho velka laska-border kolia Elba. To uz nepomoze ani pastika. Laska je laska To je mi luto, mne sa tie stranky zobrazuju normalne.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 13:15
- Nahlásit
Na agility bychom taky chtěli chodit. Ale chvilku počkáme.
Venku nás taky trápí koule na nohách. Jednou ani chodit nemohla, jak byla koulovatá. Venku si to pak ani neužije, protože si kecne na zadek a začne se zbavovat těch koulí.
Taky si koupíme obleček, ale až příští zimu, až bude mít konečnou výšku.
aren
Ani se nedivím, že jste vyhrály stříbro! Je moc krásná. A ty skvrnky pod očičkami jí na kráse neubírají.;)
|
Darina
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:00
- Nahlásit
Takž jase taky připojim,máme dvouletého Bišonka.Tudle tu rasu si vybral jeho paniček,dote doby jsme měli jen německé ovčaky,jelikož už jsme starší tak jsem chtěla něco menšiho i třeba čivavu,ale nakonec to vyhral Bišo.Než jsem musala dat uspat naší poslední fenu NO už jsme měli doma Biška,ti dva byly ješče pul roku a starší fanka ho naučila ruznim věcem a i to aby se nebál věčích psu.Je hrozné nechat uspat sveho milačka,ale byla moc už nemocná(rakovina,srdičko,zadní nohy,neudržení stolice a 13let).Nemužu se stim vyrovnat doteť.Tak teť máme bílou malou dvouletou kuličku.Jeto typický POSTELAK,co nesmělli dělat velci psy tak ten malý muže vše.Je to pejsek koupený bez PP,ale co paní chovatelka slibyla tak to máme,je maleho vzrustu 27cm a važi 4,80kg.Jestly se chcete podívat na našeho Biška tak jsem ho dala do galerije pod název Daja jetam i naše poslední fenka Clea.
|