| Autor |
Zpráva |
wensday
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 11:37
- Nahlásit
Ahojky, mám dotaz. Je možné, že fena při prvním hárání je absolutně nepřitažlivá pro psy ??????
Jedná se o zkušenost z psího tábora na Sázavě, kdy nám Daisy začala hned v pondělí hárat a bez problémů jsme pobyt zvládli do konce. Prostě psům nevoněla. Je možné / je z útulku /, že je to proto, že byla kastrovaná tzv. "na půl" - tzn, jen vaječníky pryč a proto psy nepřitahuje ?
Měli jsme vždy feny a s tímto jsem se nikdy nesetkala. Vždy byla fena pro psy zajímavá ještě před háráním.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 11:40
- Nahlásit
wensday
Ahóój, jak bylo na táboře? Moc vám nevyšlo počasí co? A jaký zážitky jsi si přinesla, kromě naší špatné pověsti?
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 11:56
- Nahlásit
Garfield
jéžiši, já čekám nějakou odbornou odpověď na dotaz a ona Lééééňa )))))))
No, prej ste větší pařiči, než my, pochvala na vaše básničky, všecky sme slyšeli a jinak Gabča Tě chválila, že máš Garfa dobře zvládnutýho / to doslova řekla /.
Počasí stálo za prd jen v pátek, jinak psi určo uvítali, že nebylo takový vedro, takže spokojenost
Mně se nejvíc líbil loveckej výcvik s Daisou, super, zrovinka dnes ráno chytila dalšího kosa , chjo.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 12:01
- Nahlásit
wensday
A prej tam probíhalo masové týrání nejproblémovějšího plemene 21. století - tzv. labradorských retrívrů? Je to pravda? Chudáci nevidomí, oni jim podsouvají takový bestie.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 12:04
- Nahlásit
Garfield
??????????????????
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 12:07
- Nahlásit
Garfield
No jakože mišáčci plyšáčci labradoři docela i zlobili a byli tam problémoví jedinci, což je u tohoto plemene dosti anomálie, ne?
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 12:26
- Nahlásit
Garfield
no jo, vesměs se jednalo o dominantní psy, kteří měli zpočátku problémy mezi sebou. Ale myslím, že nakonec to všechno dopadlo OK.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 12:27
- Nahlásit
Garfield
problémovejch tam byla polovička , fakt!
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 12:31
- Nahlásit
Mar3
ale to zase kecáš, to nebyla .... a navíc ty si tam byla jen 3 dny !!!!!!!!!!!!
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 12:32
- Nahlásit
Garfield
rvali se doslova jak psi.....
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 12:33
- Nahlásit
wensday
mě stačí že mi útočili na pejska i když von je hodňoučkej, nedominantní, neštěká a vrčí snad jenom když se s ním vo něco přetahuju, a to ještě málo maličko.....ale to byl jenom jeden,to je pravda...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 12:35
- Nahlásit
no a proč teda ty psy nezajímá?? jak to je? (taky by mně to zajímalo.... )
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 12:35
- Nahlásit
Mar3
to jeden si měla napsat tučně......
A já se domnívala, že se tu dovím něco, co objasní Daisino Hárání !!!!!!!
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 12:36
- Nahlásit
wensday
no a proč teda ty psy nezajímá?? jak to je? (taky by mně to zajímalo.... )
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 12:40
- Nahlásit
Mar3
ale tučně si měla napsat, že na Berryho byl zlej jen neden labrador, ne všeci !!!!!!
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 12:43
- Nahlásit
wensday
jeden na něho vystartoval pro nic za nic, sem přesně psala, né že na něho za celou dobu vystartoval jenom jeden ale neřeš to,já se teďka chcu dozvědět, co ti tady řeknou na tu Daisu . . .
|
milovnikpejsku
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 14:48
- Nahlásit
opět se moderátor ukázal, jak mistrně odvést hovor od tématu... takže co ta Daisy a její hárání?
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 14:50
- Nahlásit
milovnikpejsku
to asi nikdo neví......
|
Mirka2
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 15:48
- Nahlásit
Našla jsem tyto informace:
Dotaz:
Slyšel jsem, že pokud je fena špatně vykastrovaná, může přesto dojít k nakrytí - a tím pádem k nějakým problémům.
Odpověď veterináře:
Může. V první řadě si musíme říct, co znamená kastrace. Kastrace znamená, že odejmete vaječníky a dělohu, čili odejmete orgány, které jsou zodpovědné za hormonální život, orgány, kde vznikají štěňata. Někteří kolegové provádějí kastraci tak, že vyjmou pouze vaječníky, zatímco tam nechají dělohu. Osobně si myslím, že by se mělo odejímat všechno, protože proč tam zbytečně nechávat dělohu? Ale to je spíše odborný problém…
Nicméně může nastat situace, že je kastrace provedena špatně a že nejsou dokonale odejmuty oba vaječníky. Pokud tam zůstala mikroskopická část vaječníku, která má bohužel tu nemilou vlastnost, že se velmi rychle zregeneruje a začne opět hormonálně žít, znamená to, že fena normálně hárá a je schopná vytvářet pohlavní buňky. A pakliže tam zůstane děloha, tak ji může samozřejmě pes nakrýt.
Může nastat také to, že veterinář vyjme jak dělohu, tak i vaječníky, ale provede to špatně a nechá tam kousek vaječníků. Ona fena pak normálně hárá, ale není tam orgán, v němž by se ta štěňata mohla vyvinout. Takže ona fena chce psy, psi chtějí fenu, ale chybí vývojový orgán. Jsou to takové nemilé komplikace.
Dotaz:
Pokud se tedy kastrace udělá dobře, je fena pro psy stále fenou?
Odpověď veterináře:
Není. Fena nehárá, nemá falešnou březost, nemá výtok, je hormonálně intaktní. Občas se stává, že v době, kdy by měla hárat, psům voní, protože poševní sekret, který vylučuje, je pro ně hormonálně vábivý. Ale není to tak, že by fena byla ochotná k páření.
Z uvedeného vyplývá, že kdyby byla Daisy nekvalitně kastrovaná, tak by stejně psům voněla. A kdyby jí byly vyjmuty pouze vaječníky, tak nehárá. Takže si myslím, že jde o normální první hárání, které probíhá pouze slaběji (což je docela běžné). Rozhodně bych ji před pejsky hlídala. Ovšem jistotu jednou pro vždy získáte pouze sono vyšetřením.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 15:56
- Nahlásit
Mirka2
tak díky, jen ona nehárá slabě, barví velice moc Samo, že ji i přesto hlídáme, to je samozřejmé.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 07:00
- Nahlásit
wensday
Sára při prvním hárání nezajímala ani jednoho psa, přesně jak jsi psala, taky jsem furt zkoumala, co to je, pak přešla do falešky, při druhým hárání se psi mohli zbláznit a skončilo to zánětem dělohy. Veterinářka říkala, že už to první hárání mohlo ukazovat, že něco není v pořádku, protože zánět dělohy je vyvolán hormonální poruchou...
|
MORIE
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 07:24
- Nahlásit
Jandula
Ježiš, nestraš! Naše feňula při prvním hárání taky pejskům nevoněla a teď jí skončila faleška....
A byli jste s ní na operaci? Jak Sára dopadla?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 07:28
- Nahlásit
MORIE
naše špageta při prvním taky nic a dál bylo vše OK.
Podle mě je hárání a věci s tím související individuální záležitost.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 07:55
- Nahlásit
Jandula
Jejky nestraš, já to teda radši prokonzultuju s vetem.......
fromeli
díky za trochu uklidnění..... chjo
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 08:07
- Nahlásit
wensday
ale prosimtě,nestresuj - tady vidíš, že fenky docela běžně při 1. hárání psům nevoní, že ji mvoněla Anne to ještě neznamená,že je s Daisou něco špatně - prsimtě klid, konzultuj to s ním,až třeba by měla falešku nebo tak......
.....chudák Daisa, eště na ňu převedeš ten svůj stres ....
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 08:42
- Nahlásit
Já jen upozornila na to, co se stalo nám. Neříkám, že je to pravidlo...
MORIE
Sára už je po operaci, ještě by měla dodržovat klid, ale lítá jak střelená.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 08:48
- Nahlásit
wensday
já to teda radši prokonzultuju s vetem.....
To bude nejlepší. Podle mně by absoulutně neměla hárat, když je vykastrovaná.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 08:55
- Nahlásit
Mar3
nebooooj, Daisa je těžce v pohodě, ta se jen tak vystresovat nedá / leda koňama, motorkama a tak /.....
aren
no to my právě nevíme... v útulku nám nic neřekli, ale praxe je prý taková že feny úřed odchodem z útulku kastrujou. Tak ji asi ne, no.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 09:13
- Nahlásit
wensday
ale tak třeba kastrojou až vod ťeďka - nevíš
dobře že daisinka není vykastrovaná,a psi na ňu kašlou - noa co,šak vona na ně taky
(zase sem se dívala na fotky - je fakt krásná!! nejvíc se mi líbí ta fotka,kde je s Berrym,kde berry vyskakuje na zadní )) tam je nááádhernáá )
|
aren
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 09:14
- Nahlásit
Hm, tak to ji asi ne. Podle mně to není pravidlem. Není to zrovna levný zákrok, ne každý útulek na to má, a taky by možná původní majitelé řvali, kdyby si dohledali ztracenou fenku a zjistili, že jim ji mezitím někdo vykastroval.
Ale že by háravka psům nevoněla, tak s tím jsem se teda u mých nesetkala. Jo, vlastně ano, ve dvou případech, ale vždy šlo o fenečku velmi starou. Moji psi nejvíc šílívají právě z prvoháravek.
|