| Autor |
Zpráva |
Anu
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 06:48
- Nahlásit
Určitě si všichni pamatuje na to jak Anuba pokousali dva chrti.Psovi bylo zle a z ran mu tekl hnis. Nevím přesně kdo,ale někdo z vás tady na netu (možná Fifi,možná fromeli) mi radili ať mu ránu polévám heřmánkem.Přiznávám se ,že na léčivé síly bylinek zas až tak nevěřím,každopádně psovi bylo natolik zle,že by byl hřích nezkusit všechny dostupné metody a způsobu jak mu alespoň trochu odlehčit.Nikdy bych si to neodpustila a když třeba zrovna nepomůže,určitě ničemu neuškodí. Koupila jsem heřmánek a tak jsem začala dělat vývary. Na to že je Anub neposeda a takový vrtikol na léčení je bezvadný.První den jsem mu namačála rány a on držel jak přibitý.Opravdu mu to trochu pomohlo,alespoň dle mínění samotného psa.Takže druhý den, když jsem uvařila opět hrníček, mi ho pes vypil!!!Věřte nebo ne,opravdu se naučil pít heřmánkový čaj,náramně mu šmakoval a vypil vždy celý čtvrtlitrový hrníček. Tak jsem vařila dva hrníčky.S přítelem jsme se střídali a stále mu máchaly rány v heřmánku.Samozřejmě samotnýn heřmánkem by se rána nevyléčila,ale hodně pomohla. Málem jsem spotřebovala celý sáček heřmánku.... Dále bych připoměla,že když jsem si Anuba přivedla,tak mi zakrátko na to rozkousal obojek i vodítko.Husa blbá,slepice jedná -tedy já-jsem mu dala na krk pravý postkomunistický kožený obojek po bývalém psovi mé babičky a šli jsme koupit nový.Od té doby začala dnes již roční!!!!! trápení s kožní vyrážkou na krku.V obojku byla spousta bakterií a všelijakého svinstva.Rok jsme s veterinářem bojovoli aby se toho pes zbavil,samé vyrážky,stále nateklý krk.Někdy v dubnu mi řekl,že pes už prostě nesmí mít obojek kolem krku.Ať je klidně přivázaný za nohu,ale né kolem krku.Začali jsme s Anu chodit jak dva blbci se šnůrkou kolem tlamy,s košíčkem místo obojku atd.Za 2měsíce naprosté absence se krk opravdu spravil.Pomalu jsem začala dávat obojek a nic se nedělo....až do této soboty.Najednou se ráno probudím a pes celý osypaný!!!Ale nevypadalo to na vyrážku od obojku,neb ta byla vždycky jen kolem míst kde opravdu pes obojek nosí.Tato vyrážka byla všude po celé pleci psa...Nevím kde se vzala tu se vzala.Byl to pro mě šok.Už jsem chtěla mazat k veterináři (přemýšlela jsem jesli nemám volat 100km od nás na kliniku do Hradce v sobotu,aby mě pak tady někdo na cz-pes neobvinil z týrání zvířat) ale pak mě napadla myšlenka heřmánku...uvařila jsem opět vývar -samozřejmě si Anub po delší době nemohl nechat ujít hrníček a opět mi první várku vychlastal.Tak jsem uvařila druhý a pomocí injekcí stříkačky (samozřejmě bez jehli)jsem mu namáčela krk a plece.....v neděli už boláky byli maličkaté no a v pondělí už nejsou vidět-já o nich vím,jsou ještě takové malé podkožní výrostky,ale věřím,že i těch se za pár dnů-né li dneska zbavíme....fakt jsem nikdy nevěřila na léčbu jen bylinkami a proto jsem se vás chtěla zeptat,když už půjdu do lékarný dokoupit zásobu heřmánku,jestli nevíte ještě o nějaké jiné zázračné bylině....např.na plíseň v tlapkách atd atd atd.moc díky,fakt už tomu věřím.....
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 07:06
- Nahlásit
Anu
tak to je fajn
Já sklidila taky malé vítězství, konečně jsem svého švagra donutila vyzkoušet na labradorčiny kožní problémy obyčejnej třezalkovej olejíček a po týdnu mi hlásil, že se jí kůže zhojila. Pokaždé je totiž léčba stála nějaký tisíc a obsahovala ATB a kortikoidy apod. No a stačil olej za padesátku.
Možná by si ho na tu plíseň mohla taky zkusit, někdy se označuje jak Jánův olej, nebo Svatojánský.
Jinak já nedám ještě dopustit na olejíček z Měsíčku, naředěnou tinkturou z měsíčku nebo arniky omývám ranky, hezky se to pak hojí. Heřmánková a měsíčková mast je taky moje oblíbená.
Jo a bezva knížka je Léčení zvířat podle bylináře Pavla, autor Pavel Váňa.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 07:18
- Nahlásit
fromeli
já věděla že od tebe to bude všechno podané jak na talíři.Já taky celý rok plácala Anubovi na krk kortikoidy,antibiotika..ježiši to bylo strašný.... a to koupím normoš v lékarné -myslím ten třezalkový olejíček? Zkusim už všechno,lepší než antibiotika.Tato vyrážka je asi spíše z pole nebo nevím. V pátek nic neměl a v sobotu vypadal jak když má neštovice.Mám to na fotce,ale samozřejmě foták doma...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 07:30
- Nahlásit
Anu
to může mít nějakou alergii, Michelle to má jedno období na bříšku, většinou v srpnu, když kvete nějaká tráva. Nám na to stačí ten odvar z heřmánku.
Kdyby to bylo silnější tedy ta reakce a zkoušelo to mokvat, tak pak by asi bylo potřeba přitvrdit a omývat odvarem z bylinky Dvojzubec trojdílný.
V lékárně se zeptej, já to kupuju v bylinkářství.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 07:45
- Nahlásit
fromeli
tak mi žádné bylínkářství nemáme. Zarazilo mě právě,že to má všude pod bradou-jako už hned pod dolní čelistí až po břicho..nemokvá to nic,ale vypadal jak když má neštovice....teď je o.k.ale pod kůží citím,že to je ještě nateklý a když se namočí srst tak je to ještě trochu vidět...abych se pomalu dala na balinkářství...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 07:49
- Nahlásit
Anu
nebo třeba takový ty krámky se zdravou výživou apod. tam to taky semtam mají.
U nás v lékárně maj taky něco, ale protože ne všechno a co nemaj tak mi objednávaj, chodím tam většinou jen kvůli homeopatikům, ty se jinde sehnat nedaj, navíc mi je lékárnice nechává všechna bez předpisu
Jinak já občas taky musím měnit bylinku, většinou je na problém bylinek několik a ne každá na daného jedince zabere, ale když už najdu tu pravou, tak se jí pak držím.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 07:52
- Nahlásit
fromeli
já jsem tomu fakt nevěřila,ale když vidím psa jak slastně chlemá heřmánkový čaj a když mě vidí s hrníčkem v ruce tak by si nechal i nohu řezat a pak to opravdu funguje,tak nechci znova mu patlat antibiotika na krk,když by mohlo pomoc toto.zkusím něco vyzjistit..ono v malém městě toho moc na výběr není....
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 07:55
- Nahlásit
jelikož sama jsem alergik, dávám přednost řepíku, před heřmánkem, taky pomaleji zatahuje rány a tím pádem -podle mě-i lépe ránu vyčistí. Náš pesan taky bojuje s tlapkama- celé léto mažeme,máčíme, sušíme atd......ale teď jsem si vyčetla- a musím říct, že dvě packy už máme dobrý-taky byly zasaženy méně tedy- omývat tlapiny ve vodě s octem a pořádně pak utřít- slabý roztok, žádnej driják. Lze tím potírat i celého psa, desinfikuje se kůže.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 07:56 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
Anu
třeba to tam někde máte v zapadlý uličce, ani o tom nevíš
Naši bydlej taky na vidlákově a i tam sem omylem objevila krámek.
Michelle taky ráda bylinkový čaje. Heřmánkovej jim dělá dobře i na trávení, to tedy i lidem
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 08:01
- Nahlásit
žanda
já bohužel nemůžu žádné zkušenosti říct,jen jsem zkusila ten heřmánek a nadchl mě,jestli je něco lepší,budu jen ráda.Též máme plíseň v tapkách a máme kapičky od veterináře,jenže ty použiji a hned je to zpátky-pesan chodí více do lesa než po betonu-teď v těch parnech byl jenom v lese no a tím se té plísně nemůžem zbavit.
fromeli
Mi máme krám kde prodávájí bylinky od léčitele.....ten je taky dobrý,ale se psem asi těžko půjdu k lečiteli.Problém je v tom,že to má zabalené ve spešl sáčku se svým komentářem a za ten chce nehorázné peníze...ale co když to pomůže...l
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 08:01
- Nahlásit
, dávám přednost řepíku
řepíkem si obkládám krk, když chraptím
Prostě jak říkám, bylinky maj hodně účinků a každý si musí vybrat z té řady obdobných účinků, co jemu vyhovuje.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 08:03
- Nahlásit
krám kde prodávájí bylinky od léčitele.....ten je taky dobrý,ale se psem asi těžko půjdu k lečiteli.Problém je v tom,že to má zabalené ve spešl sáčku se svým komentářem a za ten chce nehorázné peníze...ale co když to pomůže
většinou bylinkář ošetří i pejska, ale je bylinkář a bylinkář, někteří na tom vskutku nehorázně rejžujou.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 08:11
- Nahlásit
ahojky holky, jak vas tu ctu, tak me to taky zacina zajimat
neporadite mi nejakou bylinku na atopicky ekzem??
jinak Rockyskovi taky pomohly bylinky, kdyz mel zanet v ocich..nejdriv mel optalmoframikoin...ale zanet se vratil ikdyz v mensi podobe, tak mi vet doporucil vytirat oci odvarem ze svetliku lekarskeho a je pokoj
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 08:12
- Nahlásit
fromeli
no možná by to nebylo špatné...mě uhádl hnedka.Né že by mě ty kopřivy co mi dal pomohli a nakonec jsem stejně skončilia v Praze na klinice,ale dost věcí uhádl....a známým též... se psem však nemám odvahu tam jít.Né že by mě vyhodil,ale já si vzpomínám,že když mě prohmatával-ani se mě nedotkl-tak jsem stejně cítila tu jeho sílu a běhal mi mráz po zádech-přitom se mě fakt ani nedotkl.Měla bych strach že by Bužumbir tuto sílu neustál-přeci jenom ty psi to vnímají 100xvíce a buď by držel jak socha a nebo by ho pokousal,ale spíše to druhé.Jen mě štve že za balíček kopřiv ,které stojí kolem 30,-kč dám s jeho komentářem 70,-Kč
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 08:14
- Nahlásit
Orry
strašně ráda bych ti pomohla ale já jsem jen začátečník a učím se od mistrů.Ráda si přečtu kdo ti co poradí..znáš mě já tak radit,jak nejlépe odchytnout psa.....
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 08:16
- Nahlásit
Anu
diky
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 08:19
- Nahlásit
Orry
bohužel není zač..já fakt nic nevím.Teprve se učím,dneska půjdu vykoupit apatiku děj se co děj...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 08:20
- Nahlásit
Orry
obávám se, že na tohle Ti asi každej bylinkář apod. doporučí pročistit organismus, takže kopřiva, pampeliška, bez apod.
Teď musím vytvořit tiskové zprávy, ale pak se naschvál kouknu, do knih, co to mám.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 08:22
- Nahlásit
Já na Fromeli nedám dopustit, svýho času mi poradila to s tím bílým jogurtem (pamatuješ, po rybníku a tak...) a vod tý doby nic!!!
Ale ta vyrážka na bříšku nás teď trápí taky (u Tessinky), takže dneska valím pro heřmánek a udělám odvárek a budem potírat a uvidíme!!!
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 08:22
- Nahlásit
Syska
dneska valím pro heřmánek a udělám odvárek a budem potírat a uvidíme!!!
to jsem ti chtěla znova poradit :: )))
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 08:25
- Nahlásit
Anu
Jinak, já kdybych po každým koupání Tessince nevytřela packy skoro do sucha, tak se jí dělá vyrážka i mezi prstíky (má to červené a strašně intenzivně si to líže), ale zatím to vysušení pomáhá...
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 08:25
- Nahlásit
Anu
fromeli
diky...me doktorka rikala i salvej...a nekdo doporucoval potirat aloe vera...ale me nejvic pomaha mooooooore..(vlastne diky nemu jsem ten ekzem nemela skoro rok..az ted se objevil na jednom prstu a v zapesti...)
|
popoluska
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 08:33
- Nahlásit
Ja pouzivam "heřmánek" ked sa psovi zapaluju oci...niekolko krat za den pretriem a zapal je fuc...
V podstate sa snazim skoro vsetko riesit bylinkami, homeopatikami a liecitelstvom, len na hnacky som zatial nic bylinkove pre psov nenasla. Tak dostavaju cierne uhlie.
Na rany mi jedna liecitelka odporucala pouzivat aj propolis, jej psovi "prekusli" krk, nedalo sa to ani zasit a za 3 dni "bylinkarcenia" to pes mal zhojene
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 08:34
- Nahlásit
pouzivam "heřmánek" ked sa psovi zapaluju oci...niekolko krat za den pretriem a zapal je fuc...
popoluska
taky vyplachuju heřmánkem, ale ten světlík je taky bezva, ten si dělám i sobě
|
neonka
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 08:37
- Nahlásit
Orry
šalvěj určitě ne, ta vysušuje. Na atopický exém se mi svědčil krémík z konopí (cannaderm, atopos).
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 08:39 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
neonka
já myslím, že tu šalvěj Orry pila. Tedy tak sem to aspoň pochopila. Na oplach bych to taky nepoužija, pokud by to nějak zvlášď nehnisalo
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 08:46
- Nahlásit
neonka
dekuju..ja pouzivam krem excipial u lipolotio...
ano salvej jsem myslela jako caj...na procisteni organismu
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 08:58 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
Orry
možná by si mohla zkusit koupel s měsíčkovým olejem.
A asi bych osobně pila čaj z kopřivy a smetanky lékařské.
Jinak excipial znám, ten je bezva
A úplně bych zapomněla na svoji oblíbenou PUPALKU
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 09:00
- Nahlásit
jsem z vás hotová.Jak dlouho jste se učili co je na co? Vy víte že to je na to a to na to a já jsem v koncích...a to jsem teprve na začátku!
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 09:02
- Nahlásit
Anu
co je obvyklé, to si člověk zapamatuje a pak jsou tu chytré knížky, chce to jen trochu systému
Já si tvořím takovou vlastní chytrou big knihu, do který si zakládám, co si zrovna někde přečtu na netu, nebo co v časopisech, spousta věcí je na internetu......
|