Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Odmítá granule
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Tami
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 21:30
- Nahlásit

Naše Barča nyní půlroční byl od paní chovatelky perfektně naučená na granule.
nyní ji krmím 3x denně - vždy jednu porci jeden den nahradím tvarohem s mrkví, druhý den jednu porci třeba rýží s masem, aby to měla pestřejší.
Poslední týden prostě granule odmítá - každý druh - nechce je suché ani namočené.
Tak nevím, jestli to tím vedrem, nebo jsem udělala chybu, že jsem jí nedávala pouze granule.
Pokud granule odmítá, nic jiného náhradního ji nedávám - kdyby měla hlad, podle mne je sní.
Pejskovi předtím, jsme 14 let vařili, tenkrát se granule nepreferovali, tak s ítm moc zkušeností nemám.
Poradíte?

Tami
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 21:52
- Nahlásit

oprava ať nejsem za blbce - granule nepreferovaly.

fromeli
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 06:37
- Nahlásit

Tami
to může být jak vedrem, tak tím, že dostává i "něco lepšího".
Takže pokud chceš zůstat na granulích, tak bych jí nedávala nic jiného než ty granule.

Syska
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 08:04
- Nahlásit

fromeli
Ahoj, chtěla jsem se Tě zeptat, ty Michel vaříš, nebo dáváš jenom granulky?

fromeli
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 08:12 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

Syska
základ jsou granule, čistě jehněčí Nutram. No a pak dostává to co zrovna je - syrový maso, dneska bude mít kus hovězího, protože budu dělat guláš, pak dávám nějakou zeleninku, ovoce, někdy tvaroh, smetánek, filé. To pak vždy uberu granule nebo je úplně nahradím. Ráno má vždy cca 1/3 denní dávky granulek. Někdy jí koupím jatýrka nebo srdíčka, ty má moc ráda.

Co se týče klasickýho vaření, tak to je spíš výjimka, když jsou vánoce, má narozky, nebo dělám nám rizoto, tak dostane i ona, odeberu jí před okořeněním.

Ale někdy má prostě jen granule, ona je ráda, jen se po nich vždy zapráší.

Syska
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 08:31
- Nahlásit

fromeli
To je skoro jako u nás, Tessinka třeba miluje i suchý špagety...a taky Michelle teď v těch vedrech tak blbě jí? Já ty granule do ní nemůžu pořádně dostat, chodí žrát až přes noc,ale je to takovej střizlínek a prostě víc nežere...no nemůžu ji nutit, že...

fromeli
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 08:33
- Nahlásit

Syska
no to bohužel ne, ona ty granule zblajzne během minuty.
Včera si dala ještě kus melouna

Frog
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 08:42
- Nahlásit

Tami
Zkus jí do granulí přidat uvařené maso. Když jsem ještě krmila granulema a fenka mi nechtěla žrát, tak jsem koupila štanglu hovězího mletého masa. Kousek jsem odkrojila do misky, zalila vodou, dala na 6 min. do mikrovlnky a granule tím zalila . To byl jediný způsob, jak jí donutit bobule žrát.
Nicméně žrát a přibírat konečně začala až po přechodu na "vařenou" stravu.

Syska
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 08:43
- Nahlásit

fromeli
Jo, meloun jí taky šmakuje...no nakonec tu misky vždycky sní, ale když jí dám maso, tak je ta miska vymetená vedro nevedro. Neslyšela jsi o granulích Belcando, který když se zalijí horkou vodou, tak se na nich vytvoří taková omáčka a psům to prej chutná a sežerou to i ti odmítači granulí?

fromeli
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 08:44
- Nahlásit

Syska
jo to nevím. Michelle rozmnočený granule nejedla ani jako štěník.

Mel
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 08:46
- Nahlásit

Tami
Souhlasím s fromeli, jestli chceš, aby žrala granule, dávala bych jenom ty granule. A když je bude spolehlivě žrát, přidávala bych nějaké ty bonusy, ale jen občas a nepravidelně.

Syska
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 08:47
- Nahlásit

Frog
Právě, já si myslím, že kdybych jí začala dávat vařený, tak že se ten její apetít zvýší. Stačí abych jí dala psí konzervu s rohlíkem, to se potom taky zapráší, jak už jí tu konzervu přidám do granulí, tak se nad tím ofrňuje a sice sní, ale že to trvá...

Mel
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 08:48
- Nahlásit

Syska
Belcando jsme zkoušeli a pes k tomu přišel, čuchnul a odešel.... vůbec ho nezaujaly. Normálně mu nové granule voní a aspoň je ochutná, ale tohle byla výjimka. Ale paní v obchodě říkala, že jinak si to lidi chválí

Syska
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 08:53
- Nahlásit

Mel
A jakou to mělo konzistenci, byla tam fakt nějaká majda na tom po tom zalití??

Frog
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 08:56
- Nahlásit

Syska
Já jsem měla fenku na granulích cca do 1 roka, teď už skoro 5 měsíců krmím vařeným. Začala žrát pravidelně a hlavně každý den netrpělivě čeká co jí to zase připravím za dobrotu (u vařeného je velká variabilita) . Když jí nesu misku dělá doslova kotrmelce. Když jsem krmila granulema ( suchýma), bylo na ní vidět,že má hlad a těší se na žrádlo,ale vždycky k tomu jen čmuchla a zase odkráčela pryč. Za celý den sežrala max 1/2 své denní dávky. TeĎ jsme spokojené obě. Já, že mi přibírá a ona,že má konečně pořádnou mňaminu

Mel
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 08:57
- Nahlásit

Syska
Já granule zásadně nezalejvám, můj pes totiž moc nežere, takže bych neustále vyhazovala a vyhazovala....

Syska
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 09:00
- Nahlásit

Frog
Hoď mi sem nějaký tipy na mňamky...

Frog
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 09:29
- Nahlásit

Syska
Takže syrové hovězí (Někdo dává vařené, ale mě vet doporučil syrové kvůli vitamínům a tak ...) + zeleninka + spařené ovesné vločky
Syrové kuřecí, nebo krůtí maso +ovoce+rohlíky
Ryba + zeleninka+rýže vařená
Hov. vemínko, dršťky+ zelenina+ ovesné vločky
atd. Variant je opravdu hafo a příprava mi zabere max 10 min. Přílohu si uvařím dopředu a pak už jenom míchám.
Když vařím rýži, tak k tomu dám vařit třeba kousek jater, ryby nebo hov. jazyka ( Rýže se tím ovoní a pak lépe chutná. )
Všechno maso můžeš krmit syrové,ale bacha na vnitřnosti ty mohou způsobovat průjmy, proto je raději vařím (játra, ledvinky ... )
Jinak samozřejmě musíš přidat vitamíny, takže třeba multivitamín od fitminu, který stojí 150,- a vystačí ti na 50kg psa více jak měsíc.
No a já ještě přidávám třeba bílý jogurt, nebo žloutek (na srst), lžíci olivového oleje, banány ...
Výborná věc je sušená celerová, nebo petrželová nať obsahuje hodně vitamínu C, takže sem tam přidat 1 lžíci ...

fromeli
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 09:32
- Nahlásit

No já bych dala z vlastní zkušenosti pozor na ty vločky!

Syska
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 09:37
- Nahlásit

fromeli
Vločky dávám a v pohůdce, žádná srajda...
Frog
A jaký vitamínky bys mi doporučila na desetikilogramovýho psíka?

Syska
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 09:39
- Nahlásit

Frog
Jinak děkuji za vyčerpávající odpověď, už jsem si to vytiskla...

Frog
Člen
- Nahlásit

fromeli
No já bych dala z vlastní zkušenosti pozor na ty vločky!Naše čubejda je miluje, ale každému psu sedne něco jiného. Kamarádky pesan zase nesnese rýži. Chce to vyzkoušet ...

Petra
Člen
- Nahlásit

z mojí zkušenosti taky bacha na ty vločky je po nich prujem

Niko
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 09:43
- Nahlásit

SyskaTami
U nás zabralo, když jsme začaly granule močit vlažnou vodou ! Rot teď žádný granule neodmítne a to mu dost často do nich něco přidávám, takže by mohl nad normálníma - bez ničeho ofrňovat nos! Krásně namočené voní....

Frog
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 09:43
- Nahlásit

Syska
Ještě jedna informace dávám to v poměru 2/3 masa x 1/3 příloha +zelenina.
Jinak ty multivitamíny od Fitminu jsou na všechny váhové katgorie.Jen jsem to dala jako příklad na jak dlouho to vystačí mě s 50kg psem. Tobě to vydrží samozřejmě na mnohem déle.
Hodím ti sem odkaz:
http://www.fitmin.cz/fitmin.asp?start=26&id=111

fromeli
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 09:44
- Nahlásit

Frog
Syska
já ty vločky musím pořádně rozvařit na kaši, po spařených má boban sice tvar ale není to lehce sebratelné

ira
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 12:11
- Nahlásit

Frog
Díky za tip při vaření rýže ! Občas přidám kousek masoxu , ale kus jater bude asi lepší.

Frog
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 12:19
- Nahlásit

ira
Není zač , masox je dost slaný. Opravdu je lepší přidat kus jater, nebo ryby, když jí chceš přílohu vylepšit. "Rybí rýži" má moje fena nejradši

Syska
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 12:48
- Nahlásit

Frog
Už mě totiž nebaví to nechutné oňufávání granulí, který potom teda milostivě sežere hlady....

Frog
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 12:58
- Nahlásit

Syska
Už mě totiž nebaví to nechutné oňufávání granulí, který potom teda milostivě sežere hlady....
To byl přesně náš případ. Navíc moje fenka měla ještě dlouhodobé průjmy,které se neobjevily od doby co krmím vařeným. Zabila jsem 2 mouchy jednou ranou

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání