| Autor |
Zpráva |
aldo
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2006 09:45
- Nahlásit
Napište své zkušenosti - může to být varování pro slušné chovatele!
|
viveka
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2006 10:02
- Nahlásit
Podívejte se sem:
http://www.alfabruntal.com/vykup-stenat-krute-prak tiky.htm
Je to dopis veterinářky, která ve Španělsku vykoupené psy přebírá.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2006 11:36
- Nahlásit
viveka
to je humus,nemohli by je rovnou popravit???překupníky
|
viveka
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2006 11:42
- Nahlásit
sarax
Já bych řekla nacpat do kuřecích přepravek a odstavit na parkovišti. A ty chovatele taky.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2006 13:19
- Nahlásit
http://ifauna.cz/diskuse/vypis.php?thema=166281&o= 7#167439
Nasi mnozitele si mysli, ze se jedna o pomluvu a ze pan, co sisla na stenatka a prijede pro ne s cistymi prepravkami je OK a vykup neni nehumanni, prectete si ty reakce. Na prodej v ZOO shopech psu v akvariich neraguji vubec, to delaji, ze neslysi.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2006 13:20
- Nahlásit
a jeste jedna diskuze na tema, jak je vykup normalni a super
http://ifauna.cz/diskuse/vypis.php?thema=162256&o= 7#162735
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2006 13:49
- Nahlásit
dejavu
Tyto diskuze na Fauně mě vždycky dostanou.To máš pak pocit,že jsou kolem Tebe samí množitelé a je jim to jedno,co je dál se štěňaty.Hlavně že mají peníze.A nepřesvědčí je žádné odkazy na stránky.Prodávali by i do mnohem horších podmínek.Pak jsou ti,co jsou naivní a nemají vlastní názor.Raději žijí v neznalosti a věří tomu,co se jim hodí.A v konečném důsledku nechápu nikoho,kdo si koupí štěně z akvárka.Ono je něco jiného soužití s křečkem nebo se psem.
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2006 18:05
- Nahlásit
Nedávno jsme dostali zprávu, že asi 30 štěňat málopočetného společenského plemene, které chovám, se objevilo ve Francii. Mezi seriózními chovateli po celé Evropě, kteří jsou vzájemně ve velmi úzkém kontaktu a ví o sobě, je to veliká ostuda. Právě oni nám dali vědět zpátky do Česka, že se toto stalo, a zda chovatelský klub vůbe ví, že se čeští psi takto prodávají. Většina lidí kolem tohoto plemene je totiž velmi zodpovědná a na kvalitě chovu a úrovni prodeje si dost zakládá.
Loni byla dokonce dvě prokazatelně štěnda ve výkupu v USA. Opět jsme si neudělali dobrou vizitku.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2006 18:05
- Nahlásit
Jak se toho výkupu vůbec může někdo zastávat????!!!!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2006 18:09
- Nahlásit
Syn byl na jaře týden v Kanadě. Po návratu mi se slzami v očích - a to je "tvrdý hokejista" - líčil, jak tam ve zverimexech viděl cca 3-měsíční štěňátka LR nacpaná v klecích, kde se sotva otočila.
|
aldo
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2006 18:09
- Nahlásit
Markét
Buďte, prosím, konkrétní.
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2006 18:13
- Nahlásit
aldo
Nechci být konkrétní takto veřejně a dělat našemu plemeni ještě větší ostudu. Bude-li mít někdo bližší zájem o upřesnění plemene, nechť mě kontaktuje "off-list" na mailu anouchka@seznam.cz
|
viveka
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2006 18:45
- Nahlásit
Markét
Myslím, že bys měla být konkrétní. Třeba by to pomohlo dopátrat ty lidi, co tu "ostudu" dělají. Přece nemáš zájem je krýt.
Ono se ale taky nejedná jen o "ostudu", ale o týrání štěňat, a to by snad vašemu chovatelskému klubu mělo přijít důležitější, než případná dobrá pověst.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 11:28
- Nahlásit
Asi mě tady ukamenujete ale furt se nemůžu zbavit dojmu proč to všichni chovatelé dovolí.Já mam basenjiho. V klubu je přímo zakázané rozmnožovat psi bez papírů.Probíhají kontrolou.O každém štěněti musí být dáno info-komu se prodal-popřípadě poslal do jiné země. Každá změna majitele se musí evidovat. Pokud se najde pes v lese,v útulku (jednou se tak stalo)okamžitě se o něj klub postará a sankci udělí chovateli -nikoliv majiteli-chovatel za štěně ručí. Já vím že jich je málo,ale když to jde u jednoho plemene proč to nejde u ostatních. Furt mi to nejde na mozek. A pak nechápu lidi jak můžou koupit psa jak křečka v akváriu. Přeci nejsme zas tak blbý. Jak může být v časopise pes otištěno - výkup štěnat všech plemen!!!! To přeci je hned jasné. Jaký člověk prodá psa jako nějaké zboží na vývoz????
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 14:33
- Nahlásit
Anu
Pokud se najde pes v lese,v útulku (jednou se tak stalo)okamžitě se o něj klub postará a sankci udělí chovateli -nikoliv majiteli-chovatel za štěně ručí
a to je fakt??? No to je tedy síla...Jak k tomu pak takový slušný chovatel přijde? Přece po něm nikdo nemůže chtít, aby obvolával dokola všechny majitele svých odchovů, aby zjistil, jestli náhodou nějaký neutekl, či se nedostal do útulku.....To je podle mě příliš radikální opatření....
V našem klubu (KPCHP) je taky zákaz rozmnožovat štěňata bez PP a klub může udělit členům, kteří by se takového jednání dopustili, sankci.....Jenomže pokud rozmnožuje psy bez PP někdo, kdo není členem klubu, tak klub nemůže dělat vůbec nic....
A Tvá věta "Asi mě tady ukamenujete ale furt se nemůžu zbavit dojmu proč to všichni chovatelé dovolí" je skutečně "výstřel do tmy".....Jak myslíš, že by se mohli chovatelé proti těm množitelům bránit? Můžou do nekonečna podávat stížnosti, žaloby, ale ve výsledku nedosáhnou ničeho a nemůžou za to. V našich zákonech je příliš mnoho mezer a tak si množitelé budou vesele množit dál, dokut ta štěňata bude někdo kupovat...
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 14:37
- Nahlásit
V zákonech je sice mnoho mezer,ale pořád platí a jede se podle nich.A ze zákona za psa odpovídá majitel,takže klub těžko může sankciovat chovatele.To je protiprávní a jako chovatel bych se ohradila.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 14:48
- Nahlásit
Pravda nikde to není zákonem ošetřený-rozmnožování psů. Možná to je jen mentalitou lidí. Protože když se upíšeš do klubu (myslím tím našeho) tak jako chovatel podepisuješ bod-že pokud prodáš své štěně tak ve smlouvě máš,že máš předkupní právo pro zpětný odběr psa-pokud ho nechceš a pokud víš,že původní majitel ho taky nechce a ty ho samozřejmě taky nechceš tak to máš dát vědět klubu,který se o psa postará.Pokud to víš,že pes kterýho si odchovala-ho čeká osud uvázaného psa u lesa než ho někdo najde,tak je to porušení etiky chovatele,která je podmínkou dodržování.Samozřejmě nikdo ti nedá pokutu desetitíse ani tě nazavře.Ale je to jen o morálce lidí. Prostě někde to jde a někde ne.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 14:51
- Nahlásit
Chtěla jsem tím jen říct,že některých plemen se rozmnožování, bezpapírový jedinci, čistokrevný psi v útulcích a tak nalézají minimálně a spíš jen náhodou.tak proč když to jde někde,to nejde skoro všude. Nedá se to asi nijak vyřešit. Holt je pes artikel (zboží) jako cokoliv jiného. Je to však smutné
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 15:09
- Nahlásit
Anu
Jsou to všechno těžce dokazovatelné věci a pokud skončí u soudu,budou souzeny podle zákona a ne podle stanov klubu.Takže ze zákona za psa nese odpovědnost majitel.Jako chovatel bych neplatila žádnou pokutu.Možná se to jeví jako dobrá věc,ale nahrává to spíš k neuváženému pořízení štěněte.Dobrá jistota,že se o něj někdo postará.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 15:15
- Nahlásit
Já to možná podala blbě. Samozřejmě u tebe nikdo nezastaví a řekne -hele tady máš pokutu 5.000,-Kč. Když o tom ani nevíš,že tvoje štěndo má problémy. Jde o to ,že se zavazuješ v klubu se o něj postarat a pokud ti zavolá majitel,že ho nemůže mít tak to dát vědět lidem co se o něj postaraj-klubu. Pokuta byla samozřejmě symbolická,spíš šlo o vyloučení z klubu-protože porušil etiku:né vždy se všichni starají tak o své psi jako náš klub-tak proč té šance nevyužít,když pes může mít nový domov bez přechozích trablích-útulek -uvázan v u stromu.Zákon s tim asi opravdu nikdy nic neudělá. Lidi co chovají psi s láskou se takhle chovají a žádný klub jim to nemusí nakazovat (teť nemyslim nakazovat doslova) a lidi co obchodujou se zvířaty-na ty jsme všichni krátký.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 16:39
- Nahlásit
Já souhlasím s Anu. Zákon může říkat něco jiného, ale cítím to tak, že chovatel má zodpovědnost za štěně, které se u něho narodilo. Zvlášť když za ně inkasoval peníze.
Já jsem s mojí fenečkou odchovala a umístila čtyři štěňata, ale neumím si představit, že bych nevěděla, kde jsou, nebo jak se mají. Taky jsem řekla novým páníčkům, že když budou mít jakékoliv problémy, ať mi pejska klidně kdykoliv vrátí.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 16:43
- Nahlásit
Ale taky souhlasím s tím, že slušní chovatelé se nemají jak bránit proti množení pro kšeft. Jakmile je pes zboží, má smůlu.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 17:01
- Nahlásit
aren
Je vidět,že jsi ještě nic neodchovala.Chovatel má samozřejmě zodpovědnost za štěně,hlavně za to,kam ho umístí,ale nemůže mít za něj zodpovědnost celoživotní.Nemůže ho nikdo pokutovat za to,že se majitel nepostaral.Majitel by měl být VŽDY postihnut víc,než chovatel.On se totiž člen klubu postihuje mnohem lépe,než majitel,který ani členem být nemusí.
|
viveka
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 18:08 - Změnil/a: viveka
- Nahlásit
Chovatele nemůže nikdo pokutovat za to, že se majitel o štěně nepostaral, ale myslím, že by to dobrého chovatele zajímat mělo.
|
viveka
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 18:11
- Nahlásit
Chovatele nemůže nikdo pokutovat za to, že se majitel o štěně nepostaral, ale myslím, že by to dobrého chovatele zajímat mělo.
|
ati
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 18:36
- Nahlásit
Určitě by se měl chovatel zajímat o svá štěňata,najít jim výborné majitele. Někdy se Vám to nezadaří i když se snažíte sebevíc. Prostě nemůžete každého prověřit. Já se snažím udržovat s majiteli našich dětiček kontakt a většina majitelů mi volá pokud mají nějaký problém,ale nutit je nemohu.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 19:04
- Nahlásit
Endy
Odchovala jsem šest štěňat, z toho dvě jsou u mně, čtyři u dobrých lidí. Není to mnoho, to vím, ale dost k tomu, abych poznala pocit odpovědnosti za osud u mně narozených štěňat. Taky netoužím, ani si netroufám produkovat štěňata, jejichž osud by byl nejistý, a nemám lichotivé mínění o lidech, co to dělají kvůli výdělku.
Vždyť ti dva čudlíci Mercy a Korálek nakonec zůstali u mně, protože mi pro ně nikdo nebyl dost dobrej. A čtyři nové páníčky od Isky, Rikiho, Zlatušky a Dášenky jsem poprosila, kdyby měli v budoucnu s pejskem jakýkoliv problém, ať mi ho vrátí.
Necítím žádnou úctu k někomu, kdo odchoval stovky sebepapírovějších štěňat a teď neví, kde jsou.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 19:40
- Nahlásit
aren
Tím,že jsi nic neodchovala jsem se Tě nechtěla dotknout,chtěla jsem jen říct,že chovatel na to může mít jiný názor.Právě při tom větším počtu odchovaných štěňat se spíš vyskytne majitel,který prostě selže.A taky když má doma větší počet chovných jedinců a další vrhy štěňat,vrácené štěně chce mít prověřené po zdravotní stránce.
A taky jsem chtěla poukázat na to,že čím víc budou mít kluby přísnější stanovy a chovatelské řády,tím víc přibude chovatelů bez PP.V některých klubech je to fakt buzerace členů a vedení si cestičku vždycky najde.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 21:15
- Nahlásit
Endy
Tím,že jsi nic neodchovala jsem se Tě nechtěla dotknout.
Jo, jasně, dík.
A taky jsem chtěla poukázat na to,že čím víc budou mít kluby přísnější stanovy a chovatelské řády,tím víc přibude chovatelů bez PP
Tak to je vážně prů..er.
|
aldo
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 15:20
- Nahlásit
Že se tak pořád vnucuji :
To vážně nikdo nemůže napsat nic konkrétního? Já neznám jediný český zdroj, který by se problémem soustavně zabýval.
Z menší části možná http://www.milion.co.uk/nahanbe/
... ale to je jen jeden případ
|