| Autor |
Zpráva |
Barča85
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2010 15:15
- Nahlásit
Ahojky,
chtěla bych se se svou fenkou věnovat canisterapii, ale nějak tápu..
Jsme z Prahy 5, blízko máme cvičák Helppes, posílala jsem tam meila, zatím se mi nikdo neozval, je to už určitě přes týden..
Každý den hledám na netu a nemůžu se v tom zorientovat..Organizací je několik, každá má jiné zkušební řády..
Poradíte někdo, kam se obrátit??
Ráda bych docházela do nějakého kurzu nebo se zůčastnila školení..Zkoušky by, si myslím, čubina zvládla v pohodě..Ale ráda bych věděla i já..
Díky.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2010 15:26
- Nahlásit
Barča85
jestli ti jde o Helppes,písnu waldovi,je odtama.ted je na chatě,at tě nasměruje.Jinak co vím,zkoušky pořádají 2krát ročně, na jaře a obvykle tak v listopadu,nejdéle v prosinci.Na jejich stránkách bývají vypsané termímy ,ale na to je ještě brzo.Uvidíme se s waldou ted v sobotu,tak jestli do té doby vydržíš,řeknu mu to a napíše ti sem nebo na emila..
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2010 15:28
- Nahlásit
davidkova renata
te´d sem mu psala zprávu, že tu má téma.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2010 15:33
- Nahlásit
Gerda
te´d sem mu psala zprávu, že tu má téma.
no vida jak to fachčí
Barča85
Ráda bych docházela do nějakého kurzu nebo se zůčastnila školení
to dělaj taky před těma zkouškama
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2010 17:09
- Nahlásit
Barča85
Organizace, pod kterou vykonávám canisterapii já, má své členy i v Praze. Zkoušky se konají jednou ročně, většinou v létě + vstupní testy. Před zkouškama je 4 dny příprava.
www.canisterapie.org - v případě zájmu se obrať na sl. Eisertovou
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2010 18:27
- Nahlásit
Barča85
Ahoj,
jak psala Davídková, já jsem teď jen na mobilním internetu, tak se tu moc nevyskytuju.
U nás v Helppsu další kurz canisterapie začne někdy začátkem října a zkoušky budou asi tak koncem listopadu.
Kurz CT vede Irena Bartoňová, mail: Irena.Bartonova(zavináč)seznam.cz, tak se spoj přímo s ní, ale nevím, jestli není teď taky někde pryč. Takže pokud nefungoval mail, zkus jí zavolat, telefon je na našich stránkách pod canisterapií.
Zkoušky můžou skládat psi od 14 měsíců, zkušební řád je tady:
http://www.helppes.cz/download/zkusebni-rad.pdf
Pokud bys před tím chtěla chodit i na poslušnost (nebo byla Irena nedostupná, může být teď o prázdnínách kdekoli), zavolej mně, telefon je opět na stránkách pod kurzama společenské výchovy psů, Ivan Benda.
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2010 20:08
- Nahlásit
Můžu dělat tu canisterapii s rtw? A kolik to pak nese?
|
Barča85
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2010 21:09
- Nahlásit
bilksa
Díky, odkaz se mi moc líbí, bohužel jsem prošvihla termín, zkoušky byly teď o víkendu..
Walda
Taky moc děkuju..Paní Bartoňové jsem posílala meila, sázím na to, že je někde na dovče, snad se ozve..Ještě tomu dám čas..
Na klasickou poslušnost asi chodit nebudeme, fena je poslušná (je to fena GR, má zkoušky OVVR a dělali jsme working testy), ale díky za nabídku..
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2010 13:08
- Nahlásit
Psíček
A já si myslela, naprosto hloupě, že canisterapie je více méně zadarmo.
|
Barča85
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2010 19:51
- Nahlásit
Psíček
to je ale trochu škoda, ne..???
já teda nepočítám s tím, že bych si něco vydělala, považuju tuhle "práci" za dobrovolnickou, neplacenou činnost..
Asi jsem blbá, ale ráda udělám radost někomu jinému (důchodce, děti), kdo na světě jinou radost nemá..
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2010 22:02
- Nahlásit
staropramen
Můžeš. Pár týmů s RTW už máme.
Barča85
považuju tuhle "práci" za dobrovolnickou, neplacenou činnost..
U nás to tak je, tak to našim týmům doporučujeme.
Psíček
Tak takhle nějak zhruba funguje canisterapie u nás.
Koukám, žes odborníku, zase u svého oblíbeného tématu.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2010 09:23 - Změnil/a: bilksa
- Nahlásit
Barča85
No ono stejně neděláš hned zkoušky, jsou vstupní testy, pak jseš se psem cca rok v přípravě (můžeš i dýl, když si nejseš ještě zkouškama jistá), kdy už chodíš na akce, ale vždy pod dohledem někoho zkušeného, a pak až jdeš na zkoušky. Takže to máš akorát na příští rok.
Já tuhle organizaci fakt můžu jen doporučit. Kdybys chtěla vědět něco víc, klidně písni na mailíka.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2010 12:33
- Nahlásit
Psíček
Opět na svém místě, co...
Barča se ptala na nějakou organizaci, tak jí píšu, jak to funguje u nás a ona sama si vybere, jak a kde chce canisterapii vykonávat. Já jsem s organizací spokojená, protože svoje lidi vzdělává a to je pro mne hodně důležitý, stejně jako pro lidi, kam docházíme.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2010 13:06
- Nahlásit
Psíček
Vzdělává? Jako v té canisterapii? To nikdo neřekl...
Ostatní komentovat nebudu, organizace a lidi, kam docházím zrovna já mají tedy asi jiné názory, než kam docházíš ty. To ale rozebírat nebudeme, to je jejich věc a my nemáme právo cokoli řešit.
|
Barča85
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2010 13:28
- Nahlásit
Psíček
To je dobře, přesně takovej je v týhle branži třeba. Logicky o to více penízek přistanek u těch, co to viděj "realisticky"
To je právě to, co mi tak trochu vadí - není nic zastřešeno jednou organizací, tudíž nevíš, co od koho můžeš čekat..Pokud já si zaplatím zkoušky a pak budu dobrovolně někam docházet a organizace, která mi to dohodí za to bude shrabovat prachy..
Tak pokud ti jde o tohle, tak k tomu přeci nepotřebuješ certifikaci ne? Radost se dá lidem dělat na každém kroku.
Bohužel, v domovech nebo jiných zařízení si bez certifikace asi moc neškrtnu..
bilksa
Díky, pošlu meila, aspoň pro informace..
|
Barča85
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2010 14:13
- Nahlásit
Psíček
BARČA85-canisterapeutic-profi-hogofogo-university
Výborný nápad, jdu do toho..
|
Barča85
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2010 14:51
- Nahlásit
Psíček
No, tak docela tomu i věřím..Co jsem s kým zatím měla možnost mluvit, tak je to pěkný kocourkov...
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2010 22:36
- Nahlásit
Barča85
je to pěkný kocourkov...
Jestli ono to nebude tím, že se na to každý dívá trochu jinak. A to nemusí znamenat, že to někdo z nich musí dělat špatně. Výraz "canisterapie" je česká specialita a zahrnuje čtyři oblasti činností, ve světě oddělované: AAA, AAE, AAT a AACR.
Takže "canisterapie" je pěkně široký pojem a není divu, že každý subjekt upřednostňuje, třeba aniž si to uvědomuje, některou oblast před ostatními.
Třeba u nás se největší důraz klade na přípravu k AAT a ostatní oblasti to doplňují.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2010 22:39
- Nahlásit
AAA, AAE, AAT a AACR
Ty brďo, šifry jak za války. Má někdo dekodér?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2010 22:47
- Nahlásit
Vlčáčková
No já myslel, že si to Barča v rámci studia dohledá, když tu tak s Psíčkem zasvěceně mudrují.
Animal Assisted Activities
Animal Assisted Education
Animal Assisted Therapy
Animal Asisted Crisis Response
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2010 22:52
- Nahlásit
Walda
No dobrý. Nějaká čínština, nebo co.
Tak já si to dohledám taky.
|
Barča85
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2010 11:22
- Nahlásit
Walda
No já myslel, že si to Barča v rámci studia dohledá, když tu tak s Psíčkem zasvěceně mudrují.
Ano, Barča si to samozřejmě v rámci studia už dávno zjistila..
O tohle nejde, nemyslím si, že by "canisterapie" jako taková byla nesrozumitelná, ale přijde mi, že organizace canisterapie v ČR je tak trochu "divná", už jen tím, že není jeden zkušební řád...Ale tak to je koneckonců jedno, nehodlám do toho rýpat, budu se držet toho, že bych chtěla se svojí fenkou někam docházet a i se něco dozvěděla...K tomu potřebudu navštěvovat nějaký kurz a ve finále složit zkoušky..
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2010 12:19
- Nahlásit
Barča85
Rozumná řeč....
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2010 12:30
- Nahlásit
Barča85
.K tomu potřebudu navštěvovat nějaký kurz
Pokud myslíš, že potřebuješ tak skutečně potřebuješ
|
Barča85
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2010 12:33
- Nahlásit
Biluška
Fajn, tak technicky vzato nepotřebuju, ale po praktické stránce, byla jsem se ptát u nás v domově důchodců - chtějí nějaký papír..
Nehledě na to, že nějaké zkušenosti, aspoň trochu, by se dopředu hodili..
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2010 12:36
- Nahlásit
Barča85
byla jsem se ptát u nás v domově důchodců - chtějí nějaký papír..
Jistě. Certifikát o složení zkoušky. Ten skutečně potřebuješ. Já mluvila o "kurzu". Ono trošku inteligentní člověk dokáže pochopit co smí, nesmí, může a nemůže během cca tříhodinového školení + nějakých materiálů ke studiu. Kdo to nedokáže skutečně potřebuje, aby s ním rok někdo chodil a hlídal ho
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2010 12:52 - Změnil/a: bilksa
- Nahlásit
Kurzů máš hodně, jen si vybrat. Těžko ti tu víc poradíme, každý chválí to, co mu vyhovuje. Teď už to bude na tobě.
|
Barča85
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2010 12:55
- Nahlásit
Biluška
Ono trošku inteligentní člověk dokáže pochopit co smí, nesmí, může a nemůže během cca tříhodinového školení + nějakých materiálů ke studiu. Kdo to nedokáže skutečně potřebuje, aby s ním rok někdo chodil a hlídal ho
No a takový kurz/školení bych ráda navštívila..Ne, ten roční, to mi přijde opravdu přehnaný..Nebo nějaký tábor, ale ty jsem pro letošek už prošvihla..
Pracovala jsem dva roky ve školce, takže třeba s dětmi zkušenosti mám a s důchodcema taky, chodí k nám do oráce právě ty z domova důchodců, chodí se koukat na zvířátka a vždycky si s námi povídají, potřebovala bych jen tak trochu navést..
|
Barča85
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2010 12:58
- Nahlásit
bilksa
Ono trošku jiná práce je asi s mentálně postiženými, tam ta reakce může být všelijaká..
Ale zase u toho musí snad být asistent - zdravotník, ne??
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2010 13:01
- Nahlásit
Barča85
Ano. Ale když je klient v kontaktu se psem, tak zdravodník ani nestačí zareagovat, když se něco děje.. Je rozdíl, jakou formu canisterapie chceš dělat a s kým.
|