| Autor |
Zpráva |
Patrinka
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2008 13:13
- Nahlásit
Ahoj ve spolek Vím, že to tu e už nejmíň tisíckrát, většinu z toho jsem si přečetla a nejsem z toho moc moudrá. Mám 7 měsíční NOčko. Teď je krmená Specifikem, ale moc jí to nejede, tak bych chtěla přejít. Už jsem pročetla slložení snad všech granulí a prostě nevím... Líbí se mi Calibra, Acana, Pro Plan a Bento Kronen, co si o nich myslíte? Vím, že každý psík je jiný a sedne mu něco jinčího, ale jsem mírně ztracená v té záplavě granulí
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2008 13:37
- Nahlásit
Patrinka
Já jsem taky ztracená, ale krmím ProPlanem. Jestli máš černého NO, tak to asi nekrm, prý po tom černí psi prokvétají (fáma?). Jsem s tím spokojená, krmím Puppy Original. Po očku se poohlížím po Brit Care, jen proto, že je to "české", tudíž "levné", ale ještě si tu změnu rozmyslím, protože bobky jsou fajn, pes v poho. Mohl by se víc lesknout, ale k tomu už si nějak dopomůžu. Jako mrně jsme krmili Acanou a bylo to taky OK.
|
Patrinka
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2008 13:50
- Nahlásit
Mám znakandu, předešlá čubinka byla celý život na Acaně, ale hodně lidí ji teď začlo pomlouvat
|
ajunka
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2008 13:54
- Nahlásit
po proplanu i eucanubě psi opravdu červenaj. acana šla kvalitativně dolu nevím jak ted zase něco měnili
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2008 13:59
- Nahlásit
ajunka
To červenání můžu myslím potvrdit - nám se to hodí, máme krásnou liščí barvu, ale všichni sourozenci z vrhu jsou oproti mému psisku světlí, až vybledlí. Někteří výrobci (např. Proformance) se toho chytli, uvádějí absenci karotenu v krmivu jako výhodu a myslí tak na majitele černých psů...
|
ajunka
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2008 14:18
- Nahlásit
corgi jojojsou plemena nebo barevné rázy kde je todobře .-)
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2008 17:03
- Nahlásit
Patrinka
S Calibrou mám dobré zkušenosti u NO já, s Bento Kronen známí s čtyřma NO (tuším, že je levnější?), Acana našim psům vůbec nesedla. Calibra nám pomohla, aby NO, kterému nesedla K-9 začal nabírat, vypadal jak tejraná skalára. ProPlan moji psi relativně žerou, ale dostávají ho jen čas od času, když panička nerozmrazí maso. Calibra má 30 % masa a je česká. Calibra má být kvalitativně srovnatelná s ProPlankou. Uvidíš, co psejkovi sedne.
|
bambule
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2008 17:46
- Nahlásit
ProPlanem sme krmili půl roku, spokojenost maximální, pak sme zkoušeli Calibru (super) a Trainer (6 megahoven denně). Teď krmíme BARFíkem a je to nejlepčí
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2009 19:12
- Nahlásit
asi do 18. měsíce jsem krmila proplanem, a nemohla sem si na nic stěžovat, potom jsme přešli na Calibru a také nemám jedinou výtku, dokonce bych řekla, že jí jede ještě víc než tenkrát proplan.
btw. kde a jaké maso sháníte?? Mojí Čubině syrový nechutná, tak sme toho masa nikdá moc nekupovali, ona je spíš na vločky, vajíčka, jogurty,podmáslí atd. , ale chtěla bych jí to maso zařadit do jídelníčku trošku víc.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2009 23:32
- Nahlásit
Patrinka
Na Acanu mám poslední dobou špatné reference, Pro Planem jsme krmily černou kníračku, ale rezla, tak rodiče přešli na Almo Nature Daily a spokojenost, já přešla z Pro Planu kvůli velkému odpadu na Orijen ale v dospělosti půjdu s čubou taky na Almo Nature Daily. Bento neznám, na Calibru mám dobré reference.
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 00:00
- Nahlásit
Nám po Calibře začaly téct hnědé slzy.Taky jsem hledala ty nejlepší granule.Naše minulá kavalírka byla chlupatá encyklopedie psích nemocí,tak jsem u štěněte chtěla začít co nejzdravěji.Po kvalitních granulích se drbala, přešla jsem na hypoalergenní Calibru a po ní jí právě začaly slzet oči a když jí to začalo zabarvovat srst dohněda, tak jsem se vyprdla na granule a začala taky krmit syrovým masem.Akorát se mi pořád ježí vlasy hrůzou,kdykoliv mám pocit,že už teď u ní právě začínají příznaky kostí propíchnutého střeva.
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 08:33
- Nahlásit
Patrinka
Ahoj, tak já krmím 10,5 měsíční NO banto Cronen a max spokojenost a 8 letou čubinu s potravinovou alergií Acanou Solmon+ potatoes a taky max spokojenost, na tu Acanu jsem přešla z ProPlanu, protože ten se dle mého poslední dobou hodně zhoršil, ale to jen podle stavu mé čubiny, na té Acaně je super a bez problémů, takže já mohu doporučit obě, dokonce teď přemýšlím, že bych v roce u té mladší přešla taky na Acanu, nevím o tom, že by se zhoršila teď, vím, že byla dobrá, pak se zhoršila a teď jak začlai vyrábět ty nové řady, tak zase šla s kvalitou nahoru, ale pokud má někdo novější zprávy budu ráda
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 18:28
- Nahlásit
Eny
8 letou čubinu s potravinovou alergií Acanou Solmon+ potatoes a taky max spokojenost
Eny prosimtě jak se u tvý fenky projevuje ta potravinová alergie? Přemýšlím teď taky o návratu k Acaně lososákový....moje čuba si čas od času rozlíže kůži mezi prstama. Vetka řekla, že ještě než ze mě vytáhne prachy na alergický testy, mám zkusit najít příčinu těch problémů a začít změnou stravy.
Krmíte někdo Kronch granulema?
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 08:43
- Nahlásit
Gerda
no ona je od 1,5 roku na různých dietách, pokud je ve žrádle něco škodlivýcho tak se drbe, ale fakt hrozně, úplně nazačátku jsme měli pořád záněty kůže jak si to rozdrbala bez příčiny do krve... no a pak mi doktor poradil vyzkoušet dietu na prokázání potravinové alergie a to je jen vařená rýže ve vodě bez soli (nebo brambory) a k tomu vařené krůtí maso ve vodě bez soli (králičí, rybí, klokan, kachna, kůň) to jsou nealergická masa, jedno z toho si vyber a dávej s jednou přílohou tři týdny, musíš dát pozor na to, aby nikde nedostala nic jiného, ani piškotek... ani venku nic nesežrala, pokud ti po těch třech týdnech ustoupí potíže o více jak 50% tak je to potravinová alergie, pokud neustoupí, je to na něco jiného a musí se dál dělat testy (ty drahé) Pokud ti to pomůže, tak můžeš do té diety začít přidávat vždy postupně jednu přílohu, např. mrkev a pokud potíže nenastanou můžeš jí dávat, pokud nastanou, tak zase tři neděle čistě rýže+krůta na vyčištění organismu a zkusit jinou přílohu... a tak pořád dokola, tak v této fázi jsem se již odklonila od rady veta, protože mám dojem, že by mi dřív pes pošel hlady nebo stářím, než bych všechno vyzkoušela takže v této fázi jsme začala testovat hypoalergické granule, tj jeden výrobce, pokud ok, tak fajn, pokud ne, tak jsme holt zase vařila a zkusila jiného výrobce. Z vlastní zkušenosti byl vynikající Eagle pack Solmon+potatoes, ale čubina hubla, takže jsme zkusila EP kachnu a bylo to v pohodě, jenže ho přestali dovážet a teď jsme tedy po novém "testování" na té Acaně a super. Vůbec nedoporučuji Hills - to byla přímo vet dieta, nedokrmila jsme ani 10kg pytel, to prostě nešlo a Eucanuba se se svou dietou taky moc nevydařila, tam to byla sice jeden zkrmený pytel, ale čubina mi zhubla cca na poloviční váhu Jinaku těch ostatních začali potíže třeba až po půl roce, tak jsem jen pořád měnila, na té Acaně jsme už rok a super.
Hodně štěstí s pejskem, snad to je něco méně závažného
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 10:49
- Nahlásit
Eny
Díky moc za to rozepsání!!!!!!!! Přesně takhle to udělám, já právě nevěděla přesně, jak postupovat při určování potravinové alergie. Mařena si čas od času rozlíže kůži na packách, možná to mít i trošku souvislost s náběhem na zánět análních žlázek + hárání a falšeka, chodíme na vymačkání celkem často, myslim že jednou za dva měsíce. A to, že by mi čuba při dietě hubla, je jen a jen dobře. Zatím mám v mrazáku ještě pár kilo kusového hovězího z vetamixu, tak to ještě zkrmim, i s tou vařenou rýží. Fakt dík za info!
|
Patrinka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 14:41
- Nahlásit
Moc děkuji za informace a doporučení
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 10:47
- Nahlásit
Mozno sem zabludi niekto co by mi vedel z tohoto zlozenia granuli nieco prezradit:
jahnacina a vedlajsie zivocisne produkty, raby a rybie produkty, obilniny-ryža,zelenina,vedlajsie rastlinné produkty,oleje a tuky,minerálne látky
celuloza 2%,popolovina 6,7 %, vlhkosť 10, kalcium 1,2. fosfor 0,9, A vit. 20000 mj/kg, vit. D3 1500 mj/kg, vit. E 120 mg/kg,síran mednatý pentahydrát 15 mg/kg BHT 150 mg/kg
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 18:47
- Nahlásit
Tak už zase ty granule. Za chvíli bychom měli přecházet na dospělácké granule, tak přemýšlím, jestli nezměnit i značku. Odmala krmíme ProPlan Puppy Original, ale teď po očku koukám na Brit Care. Měla by to být superpremiovka, složení myslím standard, ráda bych podpořila českého výrobce + navíc mi vyhovuje, že mají řadu "medium breed", což ProPlan nemá (i když nevím, jestli je to až takový rozdíl "all breed" versus "medium breed" granule). Jen nevím, jestli Brit Care nebude oproti ProPlanu "zhoršení" - co myslíte?
|
ajunka
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 10:31
- Nahlásit
corgi myslím že není brit Care je kvalitní krmivo myslím že s proplanem srovnatelný ne-li lepší. ostatně vyzkoušíš uvidíš .-)) já sem s ním byla spokojená idkyž s ním nekrmím vždycky sem honěkde vyhrála a spům chutnal bobek měli pěknej
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 11:33 - Změnil/a: Marie Šustová
- Nahlásit
Krmím už třetí rok Winner Plus. není to u nás moc známé, ale jsem spokojená. Jak s cenou, tak i kvalitou. Černá fenka mi po něm nezrzne. Dá se seknat na internetu např. http://buddyobchod.cz/atlasobchod/scripts/set.asp? Level=184 a nebo http://www.nakupzdomu.cz/granule-a-sucha-krmiva-wi nner-plus-c-635_220_222_395.html. Je tam i levnější řada - premiovka. U té doporučuji Aktiv.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 12:41
- Nahlásit
corgi
přešla jsem z Acany senior, která mejm psům moc nesvědčila na Brit care senior. Ten jim sedne mnohem líp. Bobky malé, konzistentní a energie až až .
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:51
- Nahlásit
Mně právě zrznutí nevadí - naopak, jsem ráda, že jsme červení (možná za to může ProPlanka). Ten Brit Care zvažuju hlavně proto, že je český, abych měla dobrý pocit. Myslíte, že je nějaký zásadní rozdíl v all breed ProPlance a medium breed Brit Care? Asi tam půjde jen o rozdíly poměrů?
|
ajunka
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 16:09
- Nahlásit
sou takřka totožný
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 16:10
- Nahlásit
ajunka
Tak já ten Brit zkusím, ani mi tak nejde o cenu jako spíš o podporu domácí produkce v době krize Ovšem poslední slovo má samozřejmě bobek
|
Carrie
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 18:57
- Nahlásit
Já jsem s Brit care spokojená, navíc, jak říkáte,je to čeký krmivo..takže neplatíte dovoz a ty věci okolo..
Spokojenost..
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 19:24
- Nahlásit
divim se, ze si to tady trochu neproctete, zkuste najit clanek whole dog journal, kde se pise o granulich. odkaz jsem sem uz nekam daval. nicmene zalezi, kolik do toho chcete vrazit. jestli koukate jen na kvalitu nebo hlavne na penize...
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 19:28
- Nahlásit
Lidi to je snad už nějaká choroba vytahovat starý témata o granulích?:-D
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 19:29
- Nahlásit
staropramenLidi to je snad už nějaká choroba vytahovat starý témata o granulích?:-D
Nebo je spíš choroba furt ty granule řešit
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 19:33
- Nahlásit
Carrie
Ty jsi placená dealerka pro tohle krmivo?
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 19:39
- Nahlásit
Carrie
ja myslim, ze za ty penize to neni zadny zazrak. prave, ze je to cesky, tak do toho daji uplne cokoliv...
|