Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / cestování se stafordem do zahraničí
Autor Zpráva
bambule
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 09:52
- Nahlásit

Nevíte někdo, jak je to s cestováním "bojových plemen" do zahraničí (Evropa)? Stačí jako u ostatních psů čip, vzteklina, popř. odčervení (VB, Malta..)? Nikde jsem nenašla žádná speciální nařízení pro tyhle psy. Jedná se víceméně o průjezd jednotlivými státy, max párdenní pobyt.

maaaro
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 12:17
- Nahlásit

myslím, že do holandska vás ani nepustí...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 13:50
- Nahlásit

bambule
VB s bullem ani nepřemýšlej, It a Chorvatsko tuším pouze s PP FCI, Holandsko se podmínky změnily. Vždy je dobré si to ověřit na ambasádě a podle toho naplánovat cestu, jsou celkem ochotní. O Francii taky nepřemýšlej, na ulici tam člověk potká akorát SBT, ale na druhou stranu co jsme projezdili EU, tak nikoho už hranice nezajímají a když psa nebudute moc vytahovat na veřejnost, můžete jet kam chcete. Jinak čip a pas je snad samozřejmost.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 14:00
- Nahlásit

bambule
http://www.opsi.gov.uk/acts/acts1991/Ukpga_1991006 5_en_1.htm
Tady máš UK

(1) This section applies to—

(a) any dog of the type known as the pit bull terrier;

(b) any dog of the type known as the Japanese tosa; and

(c) any dog of any type designated for the purposes of this section by an order of the Secretary of State, being a type appearing to him to be bred for fighting or to have the characteristics of a type bred for that purpose.

AD A bohužel se nerozlišuje mezi AST a APBT, oproti tomu SBT je velice oblíbený společenský pes.
Kdykoli půjdeš se psem po ulici a někdo se rozhodne, že je to nebezpečný pes a udá tě, byť by to byl sbt bez pp s dlouhýma nohama, psa ti zabaví a bude-krásný výraz "destroyed"

Helvan1
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 14:05
- Nahlásit

bambule
Myslím, že do Švýcarska máš taky útrum

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 14:06
- Nahlásit

bambule
http://www.staffordmall.com/bsl.htm
Ještě tady je cosi, ale mám obavy, že to není úplně aktuální stav. Lépe je mít ověřené info přímo od zdroje, ne podobné zprávy z netu.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 14:08
- Nahlásit

Francie
1čre catégorie / first category:

* Pit-bulls
* Boerbulls

chiens assimilables aux American Staffordshire Terrier, Staffordshire Terrier, Tosa sans ętre inscrits ŕ un livre généalogique / dogs looking like AST, ST, Tosa without recognized stud book registration.

2čme catégorie:

* Staffordshire Terrier (inscrits / registered)
* American Staffordshire Terrier (inscrits / registered)
* Rottweiler (inscrits / registered)
* Tosa (inscrits / registered)
* Chiens assimilables aux chiens Rottweiler sans ętre inscrits ŕ un livre généalogique / Rottweilers without registration.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 14:10
- Nahlásit

bambule
A stejně mám z Londýna noviny, kde údajně pitbull kohosik napadl, na obrázku je pes vyfocený, taková vytáhlá směska čehosi, ale v té době zase veřejnost vřela, aniž by věděla jak pit vypadá.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 14:14
- Nahlásit

The Polish Interior Ministry has incorporated the first Breed Specific Legislation in the country for dogs. At this point the regulation is limited. The Ministry has compiled a list of 11 "aggressive dogs" . including

1.American pit bull terrier,
2.Perro de Presa Mallorquin,
3.American bulldog,
4.Dogo Argentino,
5.Perro de Presa Canario,
6.TosaInu,
7. Rottweiler,
8.Akbash Dog,
9.Anatolian Karabash,
10.Moskiewski livestockguardin dog
11.Kaukaski Shepard Dog.

Tady je Polsko, ale NIKDY, NIKDY jsem neslyšela, že by měl někdo problém, ani my ne. Tuším majitel psa musí mát nad 21 let.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 14:15
- Nahlásit

A aby si někdo nemyslel, že se to jejich rasy netýká, tak ve spoustě zemí tam patří i kříženci vlka včetně ČSV a Saarlos, např. Švédsko, UK a US-některé země.

inu
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 14:23
- Nahlásit

nesmí se tam dovážet a nebo chovat?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 14:33
- Nahlásit

inu
Please note: Read more about rules regarding import of pets to Sweden, at www.sjv.se

Please note that:
- it is prohibited to keep or own wolf hybrids in Sweden
- it is prohibited to keep or breed dogs particularly prone to aggression (Swedish Ordinance - SFS 1988:539, amended by SFS 1997:49 - on animal welfare).

inu
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 14:37
- Nahlásit

aha, díky!

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 14:42
- Nahlásit

inu
A ještě jsem objevila, že výjimku je možno udělit pro zvířata která nejsou po pět generací křížená s vlkem.
http://www.sjv.se/download/18.7502f61001ea08a0c7ff f146980/OVR76GB.pdf

bambule
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 16:10
- Nahlásit

jedná se víceméně vždy o průjezd státem, vím, že je zakázáno někde tyto psy množit nebo držet, ale když jste cizinec a jen projíždíte?

bambule
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 16:18
- Nahlásit

Mucholabka
jak z toho chápu, tak se v UK nesmí tito psi prodávat, vyměňovat, inzerovat, chodit bez náhubku a vodítka, nechat ho zdrhnout...ale nezdá se mi z toho, že tam nesmí vůbec být

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 13:53
- Nahlásit

bambule
Už se mi to nechce pročítat, chtěla jsem o tom udělat článek na svůj web tak jsem měla nasháněné materiály, nekdě tam bylo, že ti takový import nepustí a taky je tam ta kastrace.

Smečka
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 17:15
- Nahlásit

A aby si někdo nemyslel, že se to jejich rasy netýká, tak ve spoustě zemí tam patří i kříženci vlka včetně ČSV a Saarlos, např. Švédsko, UK a US-některé země.Mucholabka
I v Anglii bývá dost problém.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání