Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Ontario vs.Guabi natural
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Noemi
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2008 13:46
- Nahlásit

Ahojky,
ráda bych změnila krmení, ale nemůžu se rozhodnout, prosím poraďte...
Máme 6měs. berňáka, 32 kg, bez problémů (a doufám, že to tak také zůstane), krmíme Boschem, ale v poslední době mu to nějak nejede...
Váhám mezi ONTARIO dog PUPPY LARGE a Guabi NATURAL dog PUPPY LARGE/GIANT, máte s nimi někdo osobní zkušenosti?
Díky za radu

Noemi
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2008 13:58
- Nahlásit

P.S. Neznáte stránky výrobce Ontaria, klidně cizojazyčné? Nějak se mi nepodařilo nic vygooglovat...

Lure
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2008 21:10
- Nahlásit

Noemi
http://www.ontario-pet.cz/cz/uvod/

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2008 21:16
- Nahlásit

Noemi
proč by měly být cizojazyčné? "kanadské" Ontario vyrábí český Plaček

Noemi
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2008 08:11
- Nahlásit

Lucie od Arta
Já jsem myslela, že Plaček je jen dovozce.....

Nakonec jsem zvolila Ontario, tak jsem zvědavá, jak bude pejsan prospívat...

Noemi
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2008 10:39 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit

Takže krmivo Ontario v pořádku dorazilo....Plaček je uveden jako dovozce, jak jsem říkala. Na obalu je napsáno, že suroviny a receptura jsou kanadské, made in E.U. (neboli vyrobeno v Evropské unii), výrobce Beaphar ....

První recenze
Strašně mě překvapila velikost granulí...Bosch měl poměrně velké granule, které se opravdu musely kousat, ale Ontario má takové malé, jako větší čočka (asi mají v továrně jen jeden "peletkovač" nebo jak se to jmenuje a všechny druhy granulí dějají stejně velké). Granule poměrně dost páchly, ale pejsan (i kocour, který psí granule zásadně nenamočené nežere ) je s chutí sežere i nenamočené (poslední měsíc jsme granule museli minimálně máčet nebo alespoň míchat s konzervou, aby se na ně alespoň podíval... ). Bobky zatím nic moc, ale vzhledem ke včerejší a předvčerejší konzumaci bahna z řeky mě to ani nepřekvapuje.

Zatím jsme vcelku spokojení, uvidíme časem...

Camella
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2008 00:31
- Nahlásit

Ontario vyrábí česká firma Vafo Chrášťany jako jednu z mnoha privátních značek. Nejsou v něm žádné kanadské suroviny, jsou tam normalne suroviny z evropy, firma pouze dodala recepturu.
V pátek jsem byla na exkurzi ve vafo, takže tyhle informace mám z první ruky přímo od nich

Bela
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2008 11:52
- Nahlásit

Noemi
Ontario je jedno z tych krmiv, kde by si clovek mal byt vedomy toho, ze vlastne krmi psa odpadom (drubezi moucka...)
tiez sa pozri na obal, aky je sposob konzervacie, krmiva tohoto typu su vacsinou chemicky konzervovane, co je dalsie velke minus.
navyse, Ontario Large Puppy ma strasne velky nepomer Ca - 1,7, to je velmi vela, zbytocne psa prevapnujes

Noemi
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2008 20:27
- Nahlásit

Camella
Jak to na tebe působilo? Koupila bys od nich granule po absolvování exkurze?

Bela
http://www.cz-pes.cz/literatura-veterina-vyziva.ph p
"Jako optimální poměr vápníku a fosforu v krmné dávce je obvykle v odborné literatuře udáván poměr 1-2 (Ca):1 (P). "

Jinak asi takhle:
Dříve jsem krmila Boschem, tohle je z mého úhlu pohledu mnohem lepší (lepší srst, chutnost, vyprazdňování etc.). Teď mě na netu zaujal FITMIN MAXI JUNIOR, ale je tam lněné semínko (měli jsme malé balení Propacu a pes kadil jak 10 jezevčíků a to jak do velikosti, tak i do četnosti, mám proto poněkud obavy ten fitmin vyzkoušet ).

Jestli mi můžeš nějaké granule doporučit, budu jen ráda (P.S. ne BARF, nemáme skladovací prostory).
Požadavky: chutnost, kvalita srsti, cena méně než 1000 Kč za pytel/měsíc).

A z čeho myslíš, že se vyrábí párky pro lidi? Pořád mi přijde lepší kuřecí odpad než pšenice.

Bela
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2008 21:26
- Nahlásit

Noemi
1.7 Ca ku 1 P pre stena velkeho plemena je prilis, ved popozeraj aj nejaku dalsiu literaturu k tejto problemtike

A z čeho myslíš, že se vyrábí párky pro lidi?
ale o tom tu predsa rec nebola, ci ano?
zaujimave, ze ludia hned zacnu argumentovat tymto smerom, akonahle sa zmienim, ze krmia psa odpadom. a pritom by to malo byt v najlepsom zaujme ich psov, pozriet sa na zlozenie krmiva
ja nikoho nechcem nahovarat ani od nicoho odradzat, len upozornujem, v zaujme informovanosti, na iste skutocnosti.

Pořád mi přijde lepší kuřecí odpad než pšenice.
ja tam kura nevidim, len zahadny termin "drubez"
zlozenie: drůbeží maso a produkty drůbežího původu, rýže, kukuřice, pšenice,
psenicu mas hned na 4 mieste...okrem toho su tam hned 3 obilninove zlozky, ktore takto rozpisane posobia dojmom, ze ich je tam menej nez toho "masa" ale opak je pravdou.
(Uprimne, mne to skor pride ako krmivo pre tu "drubez" nez pre masozravca)

Jestli mi můžeš nějaké granule doporučit, budu jen ráda
odporucat konkretnu znacku je tazko, granulovy ideal neexistuje, ale urcite by som ti odporucila take, ktore nie su robene z drubezi mucky (vyrobcovia radi pis drubezi maso, ale to je len prikraslovanie skutocnosti ) a ktore neobsahuju synteticke konzervanty (BHA, propylgallat, alebo tzv. "EU schvalene antioxidanty").
Inac mam celkom dobru skusenost s krmivom Trainer (myslim, ze som to tu pred casom pisala...)

(P.S. ne BARF, nemáme skladovací prostory).
to nemam ani ja, nemam ani mrazak, mam len taku mini ladnicku s vyparnikom a predsa krmim Barfom

Noemi
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2008 22:12
- Nahlásit

Bela
Jak poznám, že krmení obsahuje konzervanty? Když je na obalu napsáno bez chemických látek, bez konzervačních látek a bez přidaných barviv(Ontario)? Tak koukám, že vyhlídnutý FITMIN je konzervovaný, ale Ontario ne (nebo to aspoň nepoznám)

(P.S. ne BARF, nemáme skladovací prostory).
Bydlíme na celkem odlehlém místě, nejbližší řezníci jsou krajně předražení a není mi jasné, jak a odkud bych dovezla těch cca 30 (? netuším kolik toho 45 kg štěně sní)kilo měsíčně (to snad jako rodina nesníme ani za půl roku ).

Trainer:
Když tak koukám na to složení pro velká štěnda a pokud bych to brala z pohledu obilovin, tak mi to přijde dost podobné jak u Ontaria,jen ta cena je trochu vyšší (už takhle poslouchám, proč nekoupím těch 15 kg za 250 ). Maso a minimálně 2 obiloviny jsou až na řadu Profesional všude... Obávám se, že kvůli tomu vápníku mě čeká další kolečko vybírání
Řada natural:Čerstvé kuřecí a krůtí maso, kukuřice, rýže, dehydrované kuřecí a krůtí maso
Profesional: Koňské maso (min. 16%), játra, kukuřičná moučka,
rýže
Fitnesehydrovaná rybí moučka, rýže,rýžová glutenová moučka OR Dehydrované králičí maso, rýže,rýžová glutenová moučka
Top breeder: Čerstvé kuřecí a krůtí maso, kukuřice, rýže

Bela
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2008 22:19
- Nahlásit

Noemi
no ja ti nevim, ale podla mna Trainer je zlozenim proti Ontariu dost "nebe a dudy"
vacsia kvalita vstupnych surovin, "Čerstvé kuřecí a krůtí maso" je o comsi inom a inde ako drubezi "maso"
a nemas tam psenicu - u psov dost zavazny alergen

pozri sa na tom Ontariu, aky je obsah tokoferolov, podla toho sa da odcitat skryta konzervacia
ono problem je, pokial viem, v tom, ze ak je uz vstupna surovina nejako konzervovana od povodeneho vyrobcu (v tomto pripade dodavatela mucky), tak vyrobca krmiva nemusi tuto konzervaciu deklarovat

sarax
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2008 01:13
- Nahlásit

Noemi
Bydlíme na celkem odlehlém místě, nejbližší řezníci jsou krajně předražení a není mi jasné, jak a odkud bych dovezla těch cca 30 (? netuším kolik toho 45 kg štěně sní)kilo měsíčně (to snad jako rodina nesníme ani za půl roku ).
no vetamix ti zaveze domů...závoz je od 50 kg..může být maso a třeba pytel granulí?nebo se s někým domluvit
jinak mě se líbí složení Eagle pack,First mate....

Camella
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2008 08:41
- Nahlásit

Noemi
Mno až dokrmíme pytel RC, tak jdu do jejich Brit Care. V poměru cena x kvalita vypada velmi dobře, většina lidí co s ním krmí je spokojena, stravitelnost taky vypada dobře. Uvidime, co na to moje Agátka

Camella
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2008 08:44
- Nahlásit

Bela
Já jsem chtěla krmit Trainerem, ale dost mě štve, že v adult verzích je na prvním místě kukuřice ve všech řadách:/
Nechci z Agáty dělat slepici a chci pokud možno najít krmivo, ktere by nam vyhovovalo i v dospelosti...

Bela
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2008 10:13 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

Camella
drzim palce, aby si nasla krmivo, ktotre bude mat na prvom mieste maso, t.j, prevazujuca zlozka bude maso, resp. zlozky zivocisneho povodu.
ziadne take totiz u nas neexistuje, pokial mam dostatocne info, takze nedaj sa pomylit rozpisanymi zlozkami - vyrobcovia rozpisu obilniny do 3-4 zloziek a hned im tam hupne "masova" zlozka na prve miesto

Noemi
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2008 14:12
- Nahlásit

Bela
A co tohle (jen mě děsí to lněné semínko)?

Surovinové složení:Kuřecí maso, vařená rýže, jehněčí maso, jemně mletá kukuřice, vařené rybí maso, sušené řepné řízky, drůbeží tuk, kvasnice, celá vejce, lněné semeno, pšeničné klíčky, bramborové vločky, drůbeží játra, mléko, jogurt, rostlinný olej, mrkev, rybí tuk, rajčata, jablečná dřeň, rozmarýn, měsíček lékařský, kopřiva dvoudomá, extrakt ze zeleného čaje, extrakt z vinných hroznů, výtažek z meruněk, Yucca shidigera, chondroitin, glukosamin, Hydrogenfosforečnan vápenatý monohydrát, uhličitan vápenatý, chlorid sodný, vitamíny: A, D3, E (alfatokoferol), K3, B1, B2, B6, B12, Biotin, Kyselina listová, Niacinamid, Pantotenan vápenatý, cholinchlorid, síran železnatý monohydrát, oxid manganatý, chelát zinku, síran měďnatý pentahydrát, jodid draselný, seleničitan sodný.

Jakostní znaky:

Dusíkaté látky 28 % β karoten 1,6 mg/kg
Tuk 15 % Vitamín A 13.500 m.j.
Vláknina 3,5 % Vitamín D3 1.200 m.j.
Vápník 1,0 % Vitamín E 300 mg/kg
Fosfor 0,85 % Omega 6 4,0 mg/kg
Sodík 0,35 % Omega 3 0,65 mg/kg
Měď 25 mg/kg Taurin 0,2 %
Selen 0,3 mg/kg Lutein 70 mg/kg
Chondroitin 75 mg/kg Glukosamin 350 mg/kg
L-carnitin 100 mg/kg

Vetamix never more...2x jsem od nich objednávala granule a tolik telefonátů kvůli jedné objednávce jsem ještě nezažila. Navíc opět narážím na nedostatek skladovacích prostor.

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2008 14:45
- Nahlásit

Bela
A ani v těhle nepřevažuje maso? A já už myslela, že jsem našla psiskům slušný granule

jehněčí maso, kuřecí tuk, mletá neloupaná rýže, lososová moučka, jehněčí moučka, ovesné kroupy, mletý ječmen, losos, extraxt sušené syrovátky, sušená jablka, mletý rozmarýn, mletá skořice, mletý tymián, mletá semínka anýzu, mletý zázvor, mletá bazalka, sušená máta, sušené mořské řasy, sušená vojtěšková moučka, sušené vejce, lososový olej, sušená mrkev, sušený celer, sušená řepa, sušená petržel, sušený salát, sušená řeřicha, sušený špenát, sušená drcená rajčata, chlorid draselný, sůl, lecitin, montmorillonitový jíl, křemelina, taurin, L-Lysin, extrakt z Yucca Schidigera, sušené pivovarské kvasnice, sušené pivní kvasinky fermentační rozpustné, sušený produkt fermentace lactobacillus acidophilus, sušený produkt fermentace bacillus subtilis, sušený produkt fermentace bifidobacterium thermophilum, sušený produkt fermentace bifidobacterium longum, sušený produkt fermentace Enterococcus faecium, komplex aminokyselin zinku, cholin chlorid, komplex aminokyselin železa, doplněk Vitamín E, komplex aminokyselin manganu, komplex aminokyselin mědi, doplněk Vitamínu B12, acetát vitamínu A, Niacin, kyselina pantotenová, doplněk Vitamínu D3, Riboflavin, kyselina listová, hydrochlorid pyridoxinu, hydrochlorid thiaminu, Biotin, kobalt proteinat, jodid draselný, seleničitan draselný, mono a diglyceridy jedlých tuků nebo olejů, smíšené tokoferoly (přírodní konzervant), kyselina citrónová, výtažek z rozmarýnu. Syrový protein min. 28% Syrový tuk min. 18% Syrová vláknina max. 3% Vlhkost max. 9% Vápník min. 1,8% Forsfor min. 1,4% Měď min. 16 mg/kg Vitamín A min. 22,000 IU/kg Vitamín D3 min. 1,200 IU/kg Vitamín E min. 350 IU/kg Omega-3 mastné kyseliny min. 1,3% Omega-6 mastné kyseliny min. 3,8%

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2008 15:05
- Nahlásit

Psíček
Poposedni si trošku.

Noemi
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2008 15:16
- Nahlásit

Psíček
"Jako optimální poměr vápníku a fosforu v krmné dávce je obvykle v odborné literatuře udáván poměr 1-2 (Ca):1 (P). "
Tady na webu je to fakt napsaný . Musím říct, že začínám litovat, že jsem přes humanitní obory, začínám mít takové znalosti, že bych si troufla na veterinu...

Jen si někdy říkám, že je mnohem lepší nevědět, prát do psa granule pytel za 250 a neřešit...

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2008 15:36
- Nahlásit

Noemi
No vida a já myslela, že se překlepla z , na - ty a Psíček že si sedí na vedení a on to byl nakonec někdo úplně jiný.

Dines
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2008 15:44
- Nahlásit

Noemi
Jen si někdy říkám, že je mnohem lepší nevědět, prát do psa granule pytel za 250 a neřešit...
Přesně tak - a nejhorší je, že ty psi kolikrát vypadaj i líp než ty ze značkových granclí
Já krmim Chicopee a nemůžu si ztěžovat - pes po roční "testovací" době vypadá pořád stejně, problém žádnej a cena velmi příjemná (Large Breed 850,- za pytel 15kg (když nemaj akci 3kg navíc )

krecinek
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2008 18:22
- Nahlásit

A ja krmim timot: http://www.platinum-natural.cz/ Slozeni se mi libi a hlavne se mi libi proces vyroby... Co vy na to? Patri to mezi ta lepsi krmiva?

Bela
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2008 22:06
- Nahlásit

Noemi
no, to na pohlad vyzera ovela lepsie

Maya
nooo, to tiez vyzera dobre, podla mna si si dobre vybrala, ale ci je tam prevaha zivocisnej zlozky v celkovom objeme vsetkych zloziek si netrufam povedat, to sa musis spytat vyrobcu...
totiz, pokial viem, tak sucasne technologie vyroby granul to neumoznuju (s tym, ze doraz je na "pokial viem" )

inac, pred nedavnom aj sem na forum chodil "fosilia", co je clovek od granul a fakt sa v tom vyzna, mozno by stalo zato pohladat v starsich prispevkoch. Obcas treba trochu citat medzi riadkami a porozmyslat, ale clovek sa dost dozvie

Noemi
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2008 07:18
- Nahlásit

Bela
Díky! Kupodivu je to český výrobce a za slušnou cenu (vyjde stejně jako Ontario).

Camella
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2008 23:28 - Změnil/a: Camella
- Nahlásit

Bela
...vyrobcovia rozpisu obilniny do 3-4 zloziek a hned im tam hupne "masova" zlozka na prve miesto...

Mno složení granulek které chceme:
jehněčí maso a produkty jehněčího původu, rýže, drůbeží tuk, lososový olej, přírodní chuť, rýžové otruby, sušené cukrovkové řízky, pivovarské kvasnice, sušená vejce, extrakt z juky, sušená jablka, minerální látky, glukosamin sulfát, chondroitin sulfát, DL-methionin, L-lysin, mannan- oligosacharidy, frukto- oligosacharidy, síran měďnatý pentahydrát, niacin, pantotenan vápenatý, kyselina listová, cholinchlorid, biotin, vitamín A, vitamín D3, vitamín E (alfa-tokoferol).
Kukuřice tam neni vubec, obiloviny jsou zastoupeny rýží, která je dle mého ještě docela dobrá alternativa. Samozřejmě, že pokud bych chtěla mit jistotu, budu krmit maso, ale ačkoliv studuju mj. vyživu zvířat, netroufnu si zatím sama delat krmne davky pro štěně. Proto budu raději věřit ve vyváženost granulí a vyberu si takové, jaké se mi dle složení zdají nejvhodnější. Navíc tady jsem měla možnost nahlednout do výroby. Ale samozřejmě také uvidíme, jak to bude Agátě vyhovovat.

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2008 23:46
- Nahlásit

Bela
No, já na převaze živočišné složky netrvám, jsem ze staré školy, kdy ještě granule nebyly a pes se krmil vařeným a vždy to bylo pro dospělého psa 1/3 masa a zbytek příloh a bývalo to vždy v pohodě, takže když je v granulích 30-40% živočišné složky, tak si myslím, že to stačí, hlavně mě jde o kvalitu surovin a hlavně pestrost, tak doufám, že tyhle jsou pestré dost a taky doufám, že se dá spolehnout na prohlášení výrobce, že jde o suroviny for human consumption, spíš mi šlo o to, jeslti v těch odborných názvech není zakuklené něco, co by tam být nemělo, jako třeba vedlejší produkty, BHA atd.

Matejka
Člen
# Zasláno: 5 Led 2009 13:56 - Změnil/a: Matejka
- Nahlásit

Noemi
To je Agil vid... Zkousela jsi ho? Ja o tom dost uvazuju...

Noemi
Člen
# Zasláno: 5 Led 2009 14:32
- Nahlásit

Matejka
Je to Agil. Před svátky jsem si koupila 2x 1 kg balení, zatím jsem mu dala jen jednou trochu ochutnat tak asi 1/2 večerní dávky. Jedl to, ale čekala jsem větší nadšení...a stejně mu trochu zbylo, což se stává se všemi granulemi...Teď e chystám koupit těch deset kilo a krmit je dohromady s Ontariem...
Náš pes je snad jediný nežravý berňák, co znám. A čím je starší, tím je zmlsanější. Poslední dobou sežere granule, jen zv případě, že jsou zalité "polívčičkou" (tedy konzerva rozmáchaná s teplou vodou nebo vývar z prasečích nožiček).
Já mu kupuji prémiovku, ale on nejradši , když jsme u někoho na návštěvě, takové ty barevné grancle typu 15 kg za 150 Kč, po nich je jak šílený (a také 3x tolik slintá)...
Přeci ho nezačnu krmit šrotem?

Matejka
Člen
# Zasláno: 5 Led 2009 14:45
- Nahlásit

Noemi
No já chci koupit ten Junior Large breed pro štěňuli VK, přijde mi co do složení super, pokud je teda pravda co hlásaj. Jo a s polívčičkama vim o čem mluvíš, měla jsem takhle rozmazlenýho basenjiho. Nejlepší bylo, když jsme si ho pořídili, tak nám chovatelka řekla, že baští nejradši Acanu a ať koupíme rovnou velkej pytel. No samozřejmě se toho ani nedotkl, tak jsme to rozdali po známejch a zkoušeli a zkoušeli jiný granule. Nakonec baštil jen K9, ale nejradši, když mohl sežrat granulky kočkám na chatě)

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání