| Autor |
Zpráva |
capar
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2008 18:04
- Nahlásit
Zdravím...chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti se stanováním a pejskem...o prázdninách se chystám jako každý rok pod stan, ale letos se mnou pojede, v tu dobu skoro roční, kříženec ridgebacka s ohařem...Hledám proto i nový stan, kde bude větší předsínka pro něj...měl by mít ten stan v předsínce podlážku, když mu povezem pod něj igelit a deku??Pes není zvyklý venku spát, máme totiž byt, tak nevíme...a taky...je to vůbec dobrý nápad jet i s pejsákem...neuteče mi i se stanem v noci
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2008 18:31
- Nahlásit
capar
Ahoj, my na treku a nejen tam stanujem běžně Tak já bych řekla, že je to velmi dobrý nápad
S předsíňkou nemám zkušenosti, holky se cpou k nám, nejsou zvyklé být někde separé, ale taky nejsou velké jako tvůj hafan. Hlavně dej pozor, aby dopředsíňky, pokud bude bez podlahy, netekla při dešti voda a neměl mokro pod sebou.(když pršelo, Molinka olizovala stan zevnitř snad celou noc, tak pak byla potopa )
Jinak nechávat psa samotného ve stanu bych nedoporučovala, klidně projde, ať už stěnou nebo roztáhne zip a je venku...všimla jsem si, že lidi měli ve stanu ještě klec, pokud tam psa chtěli nechat.
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2008 19:21 - Změnil/a: reneeska
- Nahlásit
capar
Stanuju s polobulicí běžně, stan mám běžnej pro 3-4 lidi, su tam já a pes, spí vevnitř. nechávám ji tam i v klidu samotnou, je naučená že prostě nesmí ven. Ale letos beru i druhou polobulici, spát budou zas vevnitř, ale tu už tam nechat nemůžu, tak většinou nechám otevřenej stan a do předsíňky (bez podlahy) zavrtám úvazovej kolík a psa raději uvážu.
Klec je taky fajn možnost, ale dražší a spíš bych ju dala mimo stan, ať tam trošku proudí vzduch
Teď mám vybranýho něco takovýho
|
capar
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2008 21:23
- Nahlásit
tak moc díky...to já tam pesáka samotnýho nenechám..to nee...bude běhat pěkně se mnou po výletech..hlavně na něj budem dva i spřítelem, takže sám by tam neměl být...máme vybraný stan pro 3 lidi s předsíňkou...coleman X3...ta přesín je docela velká, tak se tam snad vejde nemůže spát uvnitř, páč by nám spasil veškerý jídlo...vše rozbalí a sežere...jen že jsem právě viděla stany, kde je ta přesín s podlážkou, tak jestli to je nutný noo...sao, že kdyby fakt pršelo, tak by asi nebylo zbytí a šel by dovnitř...já mám jen strach, aby mi tam neonemocněl, když je zvyklej spávat doma a ne venku :/
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2008 21:53
- Nahlásit
capar
já byla loni s čubinou pod stanem a nebyl problém, když sem odešla, šoupla jsem jí do klece, kterou jsem tasm měla s sebou
letos pojedu se dvěma - malou teriérkou a velkou kníračkou, takže sem koupila nový stan
http://www.husky-outdoor.cz/stany/rodinne-stany/st an-boston-5/
a sem na to fakt zvědavá, ale když půjdu pryč, tak budu holky buď uvazovat na kolík, ale spíš je dám do auta, protože kníranda je schopná kolík vyrvat a klec na ní nemám
|
aren
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2008 21:57
- Nahlásit
capar
Jestli je ten důvod v jídle, tak právě jídlo je lepší nechávat v předsíňce, je tam chladněji, a pejska do pohodlíčka k páníčkům.
Spala jsem několikrát s malými krátkosrstými psy ve stanu, byli se mnou uvnitř a jídlo v předsíňce.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2008 22:40
- Nahlásit
capar
poznatky z nekolikaleteho vandrovani (pod stanem i bez)
1. jidlo do esusu, esus do igelitoveho pytliku, pytlik zahrabat pod veci do baglu, bagl zapnout. Pes nic neciti, tudiz ani nezere.
2. kdyz do stanu, tak ber na podlazku i jeste deku (staci obyc flausovka) - lip se pak ze stanu vynese bordel, co se tam nanosi, pes lezi na teplym, a neprodrapne podlazku.
3. kdyz psa uvazat, tak rozhodne ne v dosahu stanu. staci blba nahoda a trocha nadseni a zlomeny pruty se sakra spatne shanej.
4. pokud neni pes vylozene "nicitel", da se ho nejakou chvili nechat ve stanu, je ovsem nutno sepnout zips karabinkou a myslet na to, ze je ve stanu pres den v lete dost nedychatelno
5. byt kruty... vodu dat vecer napit, rano napit, nedavat misku s vodou dovnitr. Dle Murphyho zakonu do ni bud nekdo slapne, nebo to pes u piti vycamra vsecko ven
6. to je asi pro tebe uz trosku OT, ale... kdyz pocet psu prevysi nebo dorovna pocet lidi, je treba porizovat stan pro dvojnasobek lidi... kdyz je to jako u nas 2 + 4, nenosime stan, ale igelit pod nas, igelit nad nas...
|
capar
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2008 23:44
- Nahlásit
jeeje...to je rad...to je paráda...my teda jedem dva a pes, tak doufám, že nám ten stan 2*4m bude stačti ) jiank jakmile nechám věci v předsínce a přes den budem u stanu, kterej nezapnu, tak pesan bude hledat sebemenší zaváhání aby mohl něco zblajznout...ten tip s tím báglem na jídlo je dobrej, na pár věcí to určo použiju, díky......jenže...to moje zlatíčko umí otevřít i zip a je v báglu..je fakt šikovnej...jediný co asi nesežere jsou konzervy...to se nebojim...jinak jako bochník chleba, šiška salámu, oplatka, jablko...všechno spase, tak jsem právě myslela, že věci ve stanu uvnitř, kam nebude moci a to zas on ví, že kde spíme, tak tam on nesmí bez dovolení a on že bude teda jen sítí, ale i tak oddělenej v tý předsínce na igelitu a dece...takže myslíte, že to přežijem ve zdraví jo...mno jen doufám, že okolo v noci nepůjde připitý kempař a náš pesan nevyběhne se stanem i s náma
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2008 06:02
- Nahlásit
capar
stan Vam bude stacit v zasade akykolvek. Vyber by si mala zamerat na spacak...
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2008 08:11
- Nahlásit
capar
my jsme taky měli v plánu, že pes bude spát v předsíňce a bágly se vším budou ve stanu - po tříleté zkušenosti je to ovšem tak, že už od první noci spí fenečka s námi ve stanu a vše ostatní je v předsíňce. V předsíňce je přeji jen jídlu líp a v noci fenečka krásně hřeje
|
abby
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2008 09:46
- Nahlásit
capar
My stanovali jen jednou,ale tady máš můj poznatek.Stan máme pro 4 lidi a byli jsme 2 lidi a pes a bylo to úplně akorát.Menší by nešel ani omylem.Věci byli v předsíňce a pes s náma ve stanu.Nevidím problém,dát na noc jídlo do předsíně,stejně je mu tam líp než ve stanu a přes den ho dát do stanu.Pokud jde o zipy,určitě něco na zajištění,aby to pes neotevřel.Zip u stanu se totiž otevírá snadno.Se sebou nějaký úvazový kolík,ale neuvazovat u stanu,aby ti ho pesan nesložil (vlastní zážitek).
|
capar
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2008 16:07
- Nahlásit
tak díky moc lidi ) snad to teda v létě zvládnem
|
duli
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2008 17:58
- Nahlásit
capar
jeste zlezi tay na tom ceho ma ten pesan v sobe vice jestli rr nebo toho ohare.....mam rr a ten je dost ale dost zimomrivy, jestli je spis do ohare tak ti jsou houzevnatejsi meli by snaset i nepriznive podminky....
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2008 18:03 - Změnil/a: jejdajaja
- Nahlásit
Ahoj. My máme letos koupený rodinný stan s dvouma pokojema a velkou předsíní - 2x3metry - a tam bude mít pes pelech (samozřejmě s uvazovacím kolíkem) pokud nebude chtít spát přímo s náma
|
capar
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2008 09:43
- Nahlásit
duli: fakt joo...mno zatim ještě pořá¨dně nevim, z koho toho má víc...i když hlava i tělo po ohařovi, ale začíná mohutnět jako ridgeback...je pravda, že když jsem si ho skoro 4měsíčního přivzela, tak mu na zemi na dece byla zima..a v noci tajně lezl na gauč...tak dostal silnější deku pod sebe...ale ted už leží i na obyčejný...takže, to abych mu vzala aspon dvě cooo....
jejdajaja: mno já doufám, že etn náš v předínce vydrží...ale ten kolík...to je fakt dobrej nápad...to mě ani nenapadlo, ale jistota je jistota...to joo...
|
duli
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2008 12:09
- Nahlásit
capar
kdyz my jedeme nkam s tim mojim at uz pod stan nebo pod sirak tak spi v oblecku a na teplejsi dece a stejne mi jeste narve celou hlavu do spacaku .....a ten kolik je dobra vec
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2008 13:35
- Nahlásit
capar
hlavně ten náš stan má podlážku jen přímo v těch ložnicích a v předsíňce nee, takže psovi tam dáme deku a kolík je kam zatlouct hlavně jedeme ještě s pár lidma a ty maj psi taky takže kolík být musí, aby si v noci nechtěli něco vyříkávat
|
capar
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2008 19:12
- Nahlásit
jejdaja:
joo...tak to věřim ) mno my teda asi taky pořídíme stan s předsínkou, ale bez podlážky...a teda ten kolík, páč ten náš je naopak zatim ještě strašpytel, takže kdyby kolem někdo šel a dělal bordel, tak by mohl taky zabrat a táhnout nás i se stanem někam daleko )
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 11:16
- Nahlásit
ALL
Baby prosim vas ten uvazovy kolik mate vyrobeny alebo kupeny??? kolko kilo to znese??
|