Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Tak tohle se mi ještě nestalo :-))))
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2008 19:13 - Změnil/a: Dagmar Fišerová
- Nahlásit

Dneska smečka dostala "žvýkačky" pro psy (z bůvolí kůže) a odmítají jít ven )
Šla jsem ke kotcům, beru vodítka a hafani znuděně vykoukli z bud. Tak já na ně vesele: "Čubíci, jdeme ven."

a nic
Tak tu skvělou zprávu opakuji ještě dvakrát. Postupně se hlavičky poschovávaly zpět do bud a já tam stojím s vodítkama jak jelito a koukám

Tak jdu ke Geňuši, volám,...... nic.

tak lezu do boudy a setkávám se s takovým výrazem, že to vzdávám - ne že by vrčela nebo něco podobného, ale koukala na mně jako na de*ila, jako že co blbnu, teď se přeci žere.

No tak zkouším jestli uspěji u Čihuny. Když nakoukávám do boudy, tak se ozve takové zaburácení, že hned nadávám zase já do de*ilů, jako co že blbne, že jsem to já. V zápětí mi olízne celou hu*u od ucha k uchu, popadne žvejku, udělá kolo kolo mlýnský, lehne a čučí jak blbá, jako že jsem de*il. Tak jsem jí poslala kamsi a jí to bylo úplně šumák.

Tak jsem to zkusila u Čikary. No samozřejmě, že taky bručela a když jsem jí za to vynadala, tak mne chtěla také olíznout od ucha k uchu, ale zapoměla si tu kost v mordě a mám takový krásný pruh na ksichtě. Zavrtěla ocasem a koukla na mne taky jako že jsem..... no vždyť víte
Tak jsem holky poslala obecně někam a že půjdu s těma malejma. Jenže ouva., ti také odmítli jít ven.

Tak já na ně tedy kašlu! a budu koukat na telku.

A ať za mnou nechodí, že chtějí ven!!!
Nepůjdu a budu na ně koukat také jak na de*ily. A maj to!!!!!

Lola1
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2008 19:16
- Nahlásit

Fajka
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2008 19:26
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
ten výraz akití tváře si dokážu dokonale představit
Jůůů a co to bylo za žvejkačky??? Ty by se mi někdy hodily když je venku hnusně

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2008 19:30
- Nahlásit

Fajka
obrovitánské kosti z buvolí kůže s nějakou masovou náplní
Jedna stála 120,- a koupila jsem je od soukromníka.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2008 19:30
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Prosim Tě a jak je ta kost velká a co máš za psy?? Já mám ovčandu a kost je tak cca na půl hodky,možná kousek víc

Fajka
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2008 19:32
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
obrovitánské kosti z buvolí kůže s nějakou masovou náplní
Jedna stála 120,- a koupila jsem je od soukromníka

jooo tak to musí bejt teda kvalitka když měly takovej úspěch

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2008 19:40
- Nahlásit

davidkova renata
cca 30 cm - teď už jí asi nezměřím
normální žvýkací kosti jsou nevoňavé, ale tahle fakt strašně hezky voní - jen to jen trochu drahé.
Koupila jsem akorát pro všechny psy - měl tři velikosti.

Mám akitky, jezevčíka, kříženku, fr. buldočka.

Buldoček jí má skoro už sežranou, ostatní se s tím babrají ) - nejsou to tací "hlodavci". Možná, že by to ten Tvůj ovčoun taky brzo rozkousal

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2008 19:41
- Nahlásit

Fajka
to jo.

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2008 20:50
- Nahlásit

Dagmar Fišerová

OKAMŽÍTĚ V ŽÍTĚ OKAMŽÍTĚ CHCI VĚDÍT CO JE TO ZA ÚŽASNOU VĚC. U NÁS TAKHLE FUNGUJE POUZE NEMOC. JINAK NEEXISTUJE NIC CO BY EŠUSA ZASTAVILO.

Kniga
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2008 21:45
- Nahlásit

Taky chci info, kontakt na toho soukromnika, zacina u me strevni chripka, jestli to fakt propukne jak u zbytku rodiny, tak se Spoty zvence, todle jediny by nas snad zachranilo.

palma1
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2008 22:22
- Nahlásit

jo jo - taky by se mi kostička hodila - o normální buvolí kostičky totiž není zájem

Jerryk
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2008 22:24 - Změnil/a: Jerryk
- Nahlásit

http://www.sokolfalco.com/images_novinky19012007/n ovinky_magnum1_bezcen.jpg

nejsou to ty kostičky vpravo?

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2008 11:29
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Jestli se tu ještě objevíte, mám takový malý i když nepodstatný dotaz, tak že bych se dovolila zeptati.

Kniga
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2008 21:54
- Nahlásit

uzasne kosticky HOP

Lola1
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2008 22:28
- Nahlásit

davidkova renata
Já mám ovčandu a kost je tak cca na půl hodky,možná kousek ví
Kdybys Nyný kost po pěti minutách na 10 minut vždycky sebrala, třeba by vydržela dýl.

younglady
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2008 23:42
- Nahlásit

Mě občas čubina odchází s bůvolí kůží na procházku Když jí řeknu ať ji pustí, že jako ne, tak se buď vrátí zpět na pelech a ignorujeme mě nebo se tváří, že nechápe o co jde a dále pokračuje směrem ven s kostí Občas, když jdem jen čůrat, tak ji nechám, ona vyběhne s kostí v hubě ven na trávu, vyčůrá se a letí zpět, fakt funny pohled

Kasia
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2008 08:12
- Nahlásit

Tak to my, když dáme klasickou bůvolí kost, tak jí okamžitě běží zahrabat...ovšem nesmíme jí při tom vidět, jinak jí vyhrabe a jde jí schovat úplně jinam
pak se po nějakém tom měsíci divíme, co je to za příšernou ožižlaninu celou od bahna támhle uprostřed zahrady

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2008 08:49
- Nahlásit

Jerryk
http://www.sokolfalco.com/images_novinky19012007/ n ovinky_magnum1_bezcen.jpg

nejsou to ty kostičky vpravo?

jsou ale bylo tam hovězí maso, ne kuřecí. Ty uzle mi také nabízel, ale ty mi přišly moc barvené. Hledám na něj kontakt - vizitku co mi dal a nemůžu jí najít - byl přímo u nás, že vidí, že tu máme psy a že je prodejce krmení a jestli mi nemůže něco pro psy nabídnout - tak jednu dal Geňuši a ostatní jí to záviděli a já to musela koupit.

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2008 13:11
- Nahlásit

Dagmar Fišerová

tak jednu dal Geňuši a ostatní jí to záviděli a já to musela koupit.

tomu se říká strategie obchodu .

Já ten svůj dotaz písnu až v to pondělí, jo, páč než bych to teď vypsala, bude konec víkendu. Nejde o nic důležitýho, jen mě zajímá jedno chování toho mýho hotentota

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2008 09:24
- Nahlásit

Tak jsem tady s tím vápnem - jen jsem to fčéra nestihla

Je to dotaz na věc, kde o nic nejde, já už to tady někde ve fóru Výcvik poptávala. Máme takovou hru - Ešus rozlišuje přeměty podle názvu. Zpočátku mu to šlo mnohem líp, než teď, vrátili jsme se nejdřív jen ke třem hračkám a teď už asi radši jen ke dvoum. Jde o to, že poprvé to přinese bez chyby, podruhé už začne "chybovat". Ubrala jsem na odměnách, jak mi tady radili, aby nebyl tak chtivej, ubrala jsem i na četnosti cvičení. Ale jak ho tak pozoruju, přijde mi spíš, že možná víc blbne, než zmatkuje. Protože pokud má třeba přinést slepici a ostentativně dělá, že ji nevidí a 4x přinese ježka, přičemž o slepici zakopne a když mu řeknu, To je špatně! (význam toho zná), takže ježka upustí, podívá se na slepici a nakonec zase šáhne po tom ježourovi, tak mi přijde, že s tím jen blbíkuje. Přičemž pokud ho o půl dne později pošlu do jeho hračkárny a řeknu mu aby přinesl slepici, tak ji bezchybně vybere a přinese. A to tam má těch hraček celou hromadu.Chtěla bych se zeptat, jestli je cesta, jak ho nějak usměrnit, nechci to vůbec nijak hrotit, je to opradu jen hra, aby musel přemýšlet. Ale přiznám se, že mě vadí, když mě takhle očůrává a já nevím, jak očůrat zase jeho, abych "vyhrála" já a on bez jakýhokoliv nátlaku to udělal správně. zvlášť když vím, že to správně dělal, že teď jen blbne. Nechci aby ho to přestalo bavit, vždycky se na to hrozně těší, když vezmu ty dvě hračky do ruky, je celej nadšenej.Nenapadá Vás něco??

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2008 10:01
- Nahlásit

PetraK
kliker

Zkrať povely na minimum - a vypadá to, že upoutává na sebe pozornost - když Ti nese něco jiného tak se "roztomile" rozčiluješ. Zkus tohle: když Ti ponese místo slepice ježka, tak se otoč zády a vůbec si ho nevšímej. Každý den cvič jiný předmět. Nechvátej (nevadí, že tykám?), rozlož si předměty do kruhu - když nemáš psa u sebe. Nesnižuj počet - naopak - dej mu tam i ty co nezná. Jako první dej úplně jiné co v životě neviděl a jsou nepříjemné do mordy a mezi ně dej tu slepici. Nech ho to přinést a děsně se z toho raduj. Nech ho jeden den v klidu. Znovu rozlož další výcvikový den nepříjemné předměty zase do kruhu a dej mu tam ježoura. Zase velká radost. Pak dej znovu všechny ty věci do jednoho kruhu a dej tam slepici i ježoura. Když budeš chtít ho posílat pro ježoura, kterého raději nosí, tak ho nech v kruhu zvnějšku kružnice a slepici dej do prostřed. Když půjde pro slepici - to hned poznáš, tak honem změň povel - pomoz si třeba šňůrou a přivolej ho k sobě, aniž by si stačil vzít tu slepici uprostřed kruhu. Udělej nějakou ovladatelnost u nohy - zády k hračkám. Pak ho opět vyšli, ale pro slepici. Z jeho úmyslu uděláš svůj - a pochvala. Tohle několikrát opakuj a pak tam dej ježoura a slepici do středu kruhu. Chtěj po něm ale slepici a šňůrou si hlídej, aby nešel do středu kruhu pro ježoura. Pak dej do vnějšku (až to bude zvládat) obojí - dej mu jen povel přines nebo jen ukaž směrem a jakmile uvidíš, že se blíží třeba pro slepici - dej hned povel k danému předmětu "Slepice" dřív než jí stačí uchopit (proto si dej předměty do většího kruhu a slípku na jednu stranu a ježoura na druhou) a velká chvála. Když učíš přinášení rozliš. předmětů, tak zpočátku kašli na předsednutí. Pro druhý předmět ho ale už neposílej. Musíš to mít ve výcvikovém dni rozdělené. Chyba je, když pošleš psa pro slepici - přinese a vzápětí pro ježoura. Dej si alespoň hodinu pauzu. Clý den je ideální. Až bude rozlišovat tyto dva předměty, tak mu tam dej další třetí příjemný do mordy a stejnou metodou ho tohle uč a pak to kombinuj jako jen u slepice a ježoura. Nechvátej. Dej si na to měsíc - dva. Pak bude přesný a nebude sekat chyby. Až budeš chtít učit třeba něco kovového, tak dávej např. klíče před kruh - ne do kruhu. Měj ho na dlouhé šňůře a vyšli ho pro "klíče" a nepouštěj ho ke kruhu dokud ti je nepodá, když ti přinese takovýhle nepříjemný předmět, tak ho nech si vybrat jaký chce z kruhu a dej mu dodatečný povel - pes jde např. pro toho ježka a ty hned dávej povel na ježka a chval ho a pohraj si s ním a udělej nějakou srandu a ukonči výcvik a jděte někam hrabat myšičky. Na začátku výcviku netrvej na opakování donesení nepříjemného předmětu. Jednou - dost - hra. Pes se naučí nosit i nepříjemné co nejdříve, aby mohl přinést to co ho baví a měl klid.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2008 10:03
- Nahlásit

PetraK
jo a kde ses dozvěděla, že mám čubinky naučené na rozlišování a donášení předmětů podle názvů? Nebo to byla jen náhoda? Já to využívala při canisterapii.

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2008 10:12
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
JOOOOOOO!!!! DÍÍÍKY MOC, MOC MOCKRÁT. Tohle bude vono!!

Tykání vůbec nevadí, já to taky chtěla zkusit, ale sem si netroufla . Hrozně se těším, jak se do toho pustíme, ale budu muset chvíli počkat . Máme s čoklem "tichou domácnost" . Nevím, jestli je tohle normální, ale spíš to vidím, že je opět chyba někde v mým přístupu, ale včera byl opravdu - bez přehánění- na zabití. Nevím, jestli se ještě může objevit nějaký záchvěv puberty?? Nepřijde mi to logický, ale je fakt, že Ešus je dětina, je potrhlý a zbklý (no svůj k svému ). Ale to co předváděl včera, z toho jsem opravdu byla vyřízená. Člověk to pozná už hned na začátku procházky, že je něco nalevačku, ale že ten pes nebude poslouchat SKORO VŮBEC??? To fakt neznám. Moje ségra z toho byla vyvalená, páč ho zná jako poslušnýho psa a včera?? Já fakt nevím co všechno dělám špatně. Kdyby úsilí a čas, který tomu věnuju korespondoval s poslušností, tak jsme Supermani.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2008 10:16 - Změnil/a: Dagmar Fišerová
- Nahlásit

PetraK
teď se psi chovají jinak - je to obdobím - není Měsíc - jestli sis všimla. Moje smečka je z toho také trochu vykolejená. A ještě línají - to taky nejní úplně eňo, ňuňo. A také přichází jaro. Tak nějak občas něco přehlédni a dělej že sis nevšimla. Když vidíš, že nefunguje, tak taky nefunguj - nemusíš každý den cvičit.

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2008 10:17
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
to byla jen náhoda, já si říkala, že podle zkušeností a přístupu, určo něco vymyslíš . My tohle máme jen tak pro zábavu a pro zavaření mozku. Poslední dobou ale spíš mýho, protože furt nevím jak na to. Teď už teda možná jo , bude se hošík divit. On třeba klíče nosí normálně, to mu nevadí, učila jsem ho i je hledat v poli, páč člověk nikdy neví a já jsem fakt šikula na ztrácení věcí .

Canisterapii jsem původně plánovala taky, až se uklidní, ale jednak k uklidnění nedošlo a asi nikdy nedojde , a hlavně on je bohužel z postižených lidí vyděšený, takže tohle padlo. Já to plánovala, skoro hned od začátku, tak trochu sondovala u nás v Motole, od jedné známe, jak to tam je. No ale mám smolíka

A stejně mám psa zmetka, jak jsem včera zjistila, takže nic!! Vrátím ho a nebo ho prodám!! Šmidra.

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2008 10:22
- Nahlásit

Dagmar Fišerová

Tak nějak občas něco přehlédni a dělej že sis nevšimla. Když vidíš, že nefunguje, tak taky nefunguj - nemusíš každý den cvičit.

Já vím, všade háraj baby a tak, já ani právě cvičit nechtěla, když jsem viděla, že je za mimózu, tohle bylo během normální procházky. Já ho přivolala, on to v půlce ohnul hezky do strany, když jsem po něm houkla, tak se jen podíval a tradáá, vůbec mě ty čůzo dvounohá nezajímáš a odfordil si do pryč!! A takhle to bylo se vším.
S tím cvičením - tak to dělám dobře? Když vidím, že do něj nic nebude, tak necvičit? Neměla bych ani trošku, v klidu? Aby jako, že poslouchat se má za všech okolností?? Já s tím přehlížením u něj totiž nevím, já se snažím být maximálně důsledná, páč jemu jak se povolí, tak by si ty blázny ze mě dělal běžně. Si myslím teda. Ale já už fakt nic nevím

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2008 10:25
- Nahlásit

PetraK
nechceš zkusit pachové práce na boxu? Nedávno v Pes přítel člověka něco takového popisovali. Na tom by ses se psem vyblbla. Ale nevím v jakém čísle to bylo. Také jsem měla cukání to zkusit - ale potřebovala bych mladší holky

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2008 10:29
- Nahlásit

Dagmar Fišerová

No tak takovýhle vychytávky s jelitem který neumí pořádně poslouchat?? to by asi teda jako ještě nešlo . Můžu se zeptat kolegyně, za chvíli se uvidíme, ona třeba bude vědět, bylo to v tom novým Psu? Nebo ještě ve starým?

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2008 10:32
- Nahlásit

PetraK
on je nějaký nový a starý pes? Vyšlo to někdy leden či únor. Max. prosinec. Někde jsou seznamy tohoto časopisu co kdy vyšlo.

Zatím ahoj, musím pádit na majlíky a pak za pejskem .

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2008 12:18
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
No od ledna je nová redakce, vypadá to třošáneček jinak. Pozeptám se kolegyně ještě jednou, zatím nevěděla.

Tož hezký den. Já jsem zvědavá, jak hezký bude u nás

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání